Groenland, Newfoundland en Labrador per ms Fram, 15 dagen

Groenland, Newfoundland en Labrador

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


vlieg Amsterdam - Kopenhagen
vlieg Amsterdam - Kopenhagen

U gaat op eigen gelegenheid naar Kopenhagen.


Vlucht Kopenhagen - Kangerlassuaq
Vlucht Kopenhagen - Kangerlassuaq

De eerste dag reist u vanuit Kopenhagen naar de stad Kangerlussuaq in Groenland. Hier staat uw transfer al klaar, om u naar het M/S Fram te brengen, waar u aan boord kan gaan. Bereid u voor om te beginnen aan een onvergetelijke reis langs Groenland, Newfoundland en Labrador.


Maniitsoq, Groenland
Maniitsoq, Groenland

Vandaag breng u een bezoekje aan Maniitsoq. Deze plaats ligt tussen de Eternity Fjord en enorme gletsjers. Perfect dus om op verkenningstocht te gaan met de kapitein en expeditieleiders. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling of vaar per kleine boot of kajak langs de kust op zoek naar wilde dieren.


Kapisillit, Groenland
Kapisillit, Groenland

Kapisillit is een klein plaatsje, met nog geen 100 inwoners, gelegen aan het eind van de Nuuk Fjord. Een echte aanrader hier, is het maken van een cruise door de fjord.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Nuuk is de hoofdstad en tevens de oudste stad in Groenland. De stad is gelegen aan de fjord aan de zuidwestkust van Groenland. De Nuuk Fjord is een van 's werelds langste fjorden. In deze stad heeft u de mogelijkheid een aantal excursies te maken. Bijvoorbeeld een rondleiding door de stad, wandelingen en zelfs een rondvlucht als het weer het toelaat.


Ivittuut
Ivittuut

Het mijnstadje Ivittuut in het zuiden van Groenland, is al jaren lang verlaten. Honderden jaren geleden vestigden Vikingen zich hier. Er staan alleen nog een aantal ouden huizen aan zee.


Uunartoq (hot springs)
Uunartoq (hot springs)

Vandaag heeft u de mogelijkheid aan wal te gaan op het onbewoonde eiland Uunartoq. Op dit kleine eiland kunt u heerlijk zwemmen in de vele warmwaterbronnen. Deze bronnen bevinden zich in een prachtige natuurlijk omgeving.

Later kunt u nog aan wal op Hvalsey. Hier komt u door eerst aan boord te stappen van een PolarCirkel boot, die u vervolgens naar het land brengt. U mag zelf dit gebied verkennen.


Qassiarsuk
Qassiarsuk

In Qassiarsuq vindt u groene landschappen en veel witte schapen. Landbouw is hier de belangrijkste bezigheid. Noorman Erik de rode heeft hier honderden jaren geleden een landgoed opgebouwd. U heeft hier eventueel de mogelijkheid een begeleide wandeling te maken om meer over de geschiedenis te weten te komen of te kajakken.


Labrador zee
Labrador zee

Vandaag verlaat u Groenland en zet het schip koers richting Canada. 1300 zeemijl ligt er voor u. Aan boord kunt u luisteren naar lezingen, of doorbrengen met uw medereizigers. Neem een kijkje vanaf het dek en geniet van de vogels, zoogdieren, ijsbergen en zoute lucht.


St. Anthony, Canada
St. Anthony, Canada

Na een lange tocht op zee, komt u vandaag aan in St. Anthony. De oceaan zit hier vol met walvissen, zeehonden, dolfijnen en bruinvissen. Buiten de stadsgrens ligt een uitgestrekte wildernis met ongerepte valleien en bergen. Dit is het woongebied van elanden, de zwarte beer, coyote, wolf, Amerikaanse haas en poolhaas.


Red Bay, Canada
Red Bay, Canada

Red Bay op Labrador eiland staat sinds 2013 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Red Bay was in de 16e eeuw namelijk een gigantisch walvisstation. Op zijn hoogtepunt kwamen ongeveer 2500 walvisvaarders op 50 schepen kwamen vanuit Frankrijk en Spanje jagen op de walvissen om blubber en walvistraan te verkrijgen. Vandaag de dag mogen bezoekers zelf deze voormalige walvisstad verkennen.


Bonne Bay, Canada
Bonne Bay, Canada

Bonne Bay is een van de mooiste baaien van Newfoundland. Een diep bergachtig fjord deelt hier het Gros Morne National Park in tweeën. Vanaf uw schip heeft u al een prachtig uitzicht op de bergen. Moeder natuur heeft er maar liefst 485 miljoen jaar over gedaan om dit gebied te maken tot wat het nu is.


St. Pierre en Miquelon, Canada
St. Pierre en Miquelon, Canada

Vandaag brengt u een bezoekje aan de oudste Franse overzeese kolonie. In Saint Pierre en Miquelon heeft u even het gevoel alsof u in Frankrijk bent. De inwoners zijn stuk voor stuk trots dat ze Frans zijn. Er wordt hier zelfs gewoon met euro's betaald. U kunt hier een uitstapje maken naar het L'Arche Museum, waar u meer te weten zult komen over de geschiedenis van de eilanden. Ook biedt het museum architecturale wandeltochten aan. En vogelspotters opgelet, breng vooral een bezoek aan het kleine eiland Grand Colombier. Hier vindt u meer dan honderdduizend broedende paren.


St. John's, Canada
St. John's, Canada

Uw laatste dag breng u door in St. John's. Dit is de oudste en meest oostelijk gelegen stad in Noord-Amerika. Ga vooral deze stad nog even in, of neem deel aan een van de excursies.


Vlieg St. Johns - Amsterdam
Vlieg St. Johns - Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid terug naar Nederland.


Reisdata

 12 september - 26 september 2019 (CENFRCAN1914)


Groenland, Newfoundland en Labrador

Geniet van een echte expeditie naar Groenland, Newfoundland en Labrador, waarbij het weer en het ijs het definitieve reisschema bepalen. Tijdens de reis krijgt u de kans om het spectaculaire landschap van Groenland en Newfoundland te verkennen, afgelegen nederzettingen met een bijzondere geschiedenis te bezoeken en bijzondere wilde dieren te spotten. Zowel in het water als op het land kunnen prachtige dieren zich laten zien. U krijgt zelfs de kans om Gros Morne National Park, Red Bay en L'Anse aux Meadows te bezoeken, een aantal gebieden die op de werelderfgoedlijst van UNESO staan.

Inbegrepen activiteiten

Kajakken

Wandeltocht

Boottocht

Vogelsafari

Lezingen

Bij te boeken activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten, die standaard bij deze reis zijn inbegrepen, heeft u ook de mogelijkheid om extra excursies bij te boeken (tegen betaling). Denk hierbij aan (stads)wandelingen, rondleidingen, rondvluchten of fotografie-excursies. Deze excursies kunt u van tevoren bijboeken en hebben vaak een maximum aantal deelnemers. Vraag ons bij interesse naar de mogelijkheden, zodat u de laatst geüpdatete informatie en beschikbaarheid kunt ontvangen.


Prijslijst Groenland, Newfoundland en Labrador per ms Fram, 15 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon CENFRCAN1914 | 12 - 26 september 2019
2-persoons binnenhut I 8.123
2-persoons buitenhut FJ 9.236
2-persoons buitenhut SD 9.662
2-persoons buitenhut N 9.662
2-persoons superior buitenhut U 10.572
2-persoons superior buitenhut F 12.254
2-persoons suite zonder balkon M 13.094
2-persoons suite met balkon MG 20.587

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2019, op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanafprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord.

Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq incl. belastingen.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Kopenhagen en St. John's - Amsterdam.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! Fooien

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.