Groenland Oost, 8 dagen per ms Plancius

Groenland Oost - Scoresby Sund, Aurora Borealis


M/S Plancius
M/S Plancius

108 passagiers
4 drie-persoons hutten
40 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

Indien u een transfer hebt bijgeboekt vindt er in de ochtend een transfer met de bus plaats, van Hotel Reykjavik Centrum (Adalstraeti 16 in Reykjavik) naar het schip in Akureyri. Na ongeveer zes uur rijden komt u aan in het noorden van IJsland. In de vroege avond verlaat het schip IJsland en vaart in noordelijke richting naar de Straat Denemarken.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Terwijl het schip via Straat Denemarken naar het noorden vaart, kunt u onderweg al verschillende soorten zeevogels zien. Er vliegen stormvogels, drieteenmeeuwen, jan-van-genten en zeekoeten rond. Ook kunt u misschien al de eerste walvissen spotten!

Op deze dag steekt u al de poolcirkel over; een bijzonder moment. 's Avonds heeft u dan al kans om de eerste ijsbergen te zien, wanneer u dichter bij de oostkust van Groenland in de buurt komt.


Danmark Ø, Groenland
Danmark Ø, Groenland

In de ochtend bereikt u Scoresby Sund, waar het schip langs de gerafelde en vergletsjerde Volquart Boons Kyst vaart. Hier kunt u ook al deelnemen aan een zodiactocht, zodat u de gletsjers en de Vikingebucht van dichterbij kunt bekijken.

's Middags gaat iedereen aan land bij Danmark Ø. Daar zijn de overblijfselen van een oude Inuït woonplaats te zien, die ongeveer 200 jaar geleden is verlaten. Zowel de restanten van de zomerhuizen als de winterhuizen zijn nog zichtbaar en ook is nog goed te zien waar de 'beerbestendige' opslagplaatsen zich bevonden. Daarnaast kunt u hier een aantal Inuït-graven bezoeken.

's Avonds zal het schip verder de Scoresby Sund invaren.


Røde Ø, Groenland
Røde Ø, Groenland

De fjorden van Scoresby Sund liggen vol met ijsbergen met spectaculaire vormen en wit-blauwe kleuren. Dit zorgt voor een prachtig contrast met de rode zandsteenformaties op de achtergrond.

Als er niet te veel ijs ligt, zal de kapitein proberen Røde Fjord binnen te varen. Deze fjord staat bekend om zijn schoonheid en in deze periode zijn ook de herfstkleuren prachtig. Tijdens de landing die hier gepland staat kunt u vaak muskusossen zien, maar fantastische uitzichten zijn altijd gegarandeerd.


Sydkap, Groenland
Sydkap, Groenland

Het schip vervolgt de route en gaat op weg naar Sydkap, waar gigantische ijsbergen te zien. En met gigantisch bedoelen we echt gigantisch: sommige zijn hoger dan 100m en langer dan een kilometer! De fjord is hier vrij ondiep (ongeveer 400m), dus veel ijsbergen zijn vastgelopen aan de grond.

Bij Sydkap kunt u ook mee aan land. In het gebied komen veel sneeuwhazen voor en u heeft mooie uitzichten op Hall Bredning.


Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland
Ittoqqortoormiit, Sermersooq - Groenland

Op deze dag maakt u een wandeling op Liverpoolland, in de Hurry Inlet. Ittoqqortoormiit staat 's middags op het programma. Dit is de grootste plaats van Scoresby Sund met ongeveer 500 inwoners. Er staat een postkantoor dat ook dienst doet als klein winkeltje en u kunt te voet het dorp verkennen. Maak kennis met de vele sledehonden en bekijk de huiden van zeehonden, muskusossen en ijsberen, die te drogen hangen.

Na Ittoqqortoormiit vaart het schip verder zuidwaarts, langs de mooie Blosseville Coast. De volgende dag komt u bij Turner Sound en de Rømer Fjord. Hier hopen we verder de fjord in te varen en omdat hier niet zo veel ijsbergen liggen, is de kans groter dat dat mogelijk is. Verder landinwaarts wordt ook de kans op het spotten van narwals en ijsberen groter!


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

De hele dag op zee biedt uitstekende mogelijkheden om walvissen en zeevogels te zien. 's nachts laat het noorderlicht zich misschien wel zien!


Akureyri, IJsland
Akureyri, IJsland

Op dag 8 komt u weer aan in Akureyri. Hier is (ook op verzoek) de transfer per bus naar Reykjavik mogelijk. Deze dient u vooraf te boeken en te betalen.


LET OP: De route van Groenland Oost wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 13 - 20 september 2020 (PLA16)

Groenland Oost, 8 dagen per ms Plancius

Deze Oost-Groenland reis gaat naar het grootste fjordensysteem ter wereld: de Scoresby Sund. De kans is groot dat u hier rond deze tijd van het jaar het noorderlicht (Aurora Borealis) kunt zien. MS Hondius vertrekt vanaf Akureyri (transfer vanaf Reykjavik is mogelijk, maar dient wel vooraf geboekt te worden). U steekt al snel de poolcirkel over en vaart verder noordwaarts. Het is mogelijk dat u dan al de eerste walvissen kunnen spotten. Overige hoogtepunten zijn Volquart Boons Kust, Danmarks Ø, Røde Ø en Sydkap. Daarnaast leert u meer over de geschiedenis en cultuur van Groenland. Er bestaat zelfs een kans om ijsberen en narwals te zien bij Turner Sound.

Groenland Oost - Highlights

  • Varen door het grootste fjordensysteem ter wereld: de Scoresby Sund.
  • Grote kans om het noorderlicht (Aurora Borealis) te zien (rond deze tijd van het jaar)
  • Met gletsjers bedekte Volquart Boons Kust
  • Danmarks Ø, Røde Ø en Sydkap
  • Leren over de geschiedenis en de cultuur van Groenland

Prijslijst Groenland Oost, 8 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA16 | 13 - 20 september 2020
4-persoons hut met patrijspoort 3450
3-persoons hut met patrijspoort vol
2-persoons hut met patrijspoort 4800
2-persoons hut met raam 5200
2-persoons hut deluxe 5500
2-persoons hut superior 6250

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Transfers in Reykjavik.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.