Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen

Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


vlieg Amsterdam - Kopenhagen
vlieg Amsterdam - Kopenhagen

U gaat op eigen gelegenheid naar Kopenhagen.


Vlucht Kopenhagen - Kangerlassuaq
Vlucht Kopenhagen - Kangerlassuaq

De eerste dag reist u vanuit Kopenhagen naar de stad Kangerlussuaq in Groenland. In Kangerlussuaq ligt het ms Fram voor u klaar, om te beginnen aan een onvergetelijke reis langs West-Groenland.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

De eerste dagen van de scheepsreis staan in het teken van het verkennen van Noordwest-Groenland:
Sisimiut is de op één na grootste stad van Groenland, ondanks de slechts 5600 inwoners. De gemeenschap bestaat dankzij de visserij, die een grote rol speelt in de stad. De omgeving bestaat uit een prachtig, glooiend landschap aan de voet van een steile heuvel. Het bezoek aan deze stad vindt vooral plaats rondom de haven.

Op het vulkanische Disko Island ligt Qeqertarsuaq, met de kleine gemeenschap Kangerluk. Kangerluk heeft ongeveer 60 inwoners, voor wie vissen, zeehondenjacht en walvisjacht belangrijk zijn. Het plaatsje ligt in een prachtige omgeving met basaltbergen. Er is hier een Arctic Station gevestigd, dat onderdeel is van de Universiteit van Kopenhagen. Zij doen onderzoek naar de Groenlandse flora en fauna.

Een PoolcirkelBoot zal u van het schip naar Qeqertarsuaq brengen en het expeditieteam is aanwezig om u alles te vertellen over dit gebied. Tijdens het bezoek zal er ook een klein cafeetje open zijn.

Het stadje Uummannaq ligt aan de voet van een 1170-meter hoge, hartvormige berg. Hier komt de heilbot veel voor, die zorgt voor de meeste werkgelegenheid. U kunt een bezoek brengen aan de prachtige kerk.


Straat Davis
Straat Davis

Het schip vaart langs de noordwestkust door de Davis Strait en bereikt zo een prachtige wildernis. Gedurende de dag aan boord kunt u lezingen over dit gebied bijwonen.


Qaanaaq (Thule), Groenland
Qaanaaq (Thule), Groenland

Het Qaanaaq (Thule) gebied is het eerste deel van Groenland dat door de Inuït vanuit het westen werd gekoloniseerd. Het behoort tot de meest noordelijk gelegen bewoonde plekken ter wereld en heeft ongeveer 1000 inwoners.

De traditionele zeehonden-, walvis- en ijsberenjacht behoren nog steeds tot de huidige levensstijl. Het bezoeken van de Ultima Thule souvenirshop behoort tot de mogelijkheden. Hier zijn originele kunst en andere ambachtelijke producten te koop.


Siorapaluk
Siorapaluk

Op slechts 1362km van de Noordpool ligt Siorapaluk; de meest noordelijk gelegen natuurlijke gemeenschap ter wereld. Deze nederzetting is ontstaan in 1933 en staat bekend om de prachtige omgeving en geologie. Siorapaluk is vernoemd naar de kleine zandstrandjes bij het dorp. Dit zal de meest noordelijke plek van de reis zijn waar u aan land gaat. De kerk, het museum en de winkel zijn allemaal open.

Terwijl het schip verder noordelijk vaart langs de ijsranden, probeert het 80graden Noord te bereiken. Dit is echter wel volledig afhankelijk van de ijs- en weersomstandigheden, die nooit te voorspellen zijn.

Op zee worden aan boord verschillende presentaties gegeven over onderwerpen die te maken hebben met de geschiedenis en de dieren van de omgeving. Ook krijgt u (misschien) de kans om een kijkje te nemen achter de schermen en deel te nemen aan het 'Guest Expedition Staff programme'. De expeditie-fotograaf zal de basis van de expeditiefotografie uitleggen en ook kunt u met het expeditieteam de reis tot dan toe bespreken en plannen maken voor de volgende dagen.


Dundas
Dundas

Bewoners van Groenland hebben de laatste 900 jaar gewoond op de plek die nu bekend is als 'Dundas' en de Deense ontdekkingsreiziger is hier in 1910 een handelspost gestart. Dundas Village wordt beschermd door Denemarken. Ga aan land en struin rustig door de oude nederzetting en naar de andere kant van het schiereiland.

Woon nieuwe, fascinerende lezingen bij van het expeditieteam of kom tot rust terwijl u uw medereizigers nog wat beter leert kennen.


Upernavik, Groenland
Upernavik, Groenland

Upernavik is gesticht in 1772 en betekent 'plaats van de lente', omdat de jagers hierheen verhuisden nadat ze de winter verder landinwaarts hadden doorgebracht. De stad ligt ongeveer 800km ten noorden van de noordelijke poolcirkel en meer dan de helft van de 3000 inwoners van de gemeente leeft in de 10 nederzettingen die verdeeld langs de kust liggen, over een afstand van 450km. De primaire bezigheid voor de bevolking is vissen op heilbot, maar ook jagen speelt nog steeds een belangrijke rol in de werkgelegenheid hier. Ook jagen op ijsberen gebeurt hier.


Eqip Sermia (gletsjer)
Eqip Sermia (gletsjer)

Op deze dag heeft u de unieke kans om de kracht van de natuur te ervaren tijdens een excursie naar de Eqip Sermia Gletsjer, met afkalvende ijsbergen die in de oceaan terechtkomen. De tenders van het schip zullen worden gebruikt om iedereen aan land te brengen. Als u wilt, kunt u op eigen gelegenheid ook een stuk wandelen in deze omgeving.


Ilulissat IJsfjord, Groenland
Ilulissat IJsfjord, Groenland

Ilulissat is het Groenlandse woord voor 'ijsbergen' en het zal niemand verbazen dat dit ook de naam van de stad is. Het is de op 2 na grootste stad van Groenland met een inwoneraantal van ongeveer 5000. Het ligt in een schitterende omgeving bij de Ilulissat IJsfjord, die in 2004 is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hier zijn enorme ijsbergen vastgelopen op de bodem van het fjord, net buiten de stad. Ze komen van de Jakobshavn Gletsjer, één van de meest productieve gletsjers van het noordelijk halfrond.

Ilulissat is het stedelijke centrum van het Disko Baai gebied en dit zal een belangrijk thema zijn gedurende het bezoek aan deze stad, samen met de rijke geschiedenis van deze plek. De omstandigheden zullen bepalen of het ms Fram zal aanleggen aan de kade of dat u met de poolcirkelboten naar land gebracht wordt.


Itilleq
Itilleq

In de vroege middag bereikt het schip de kleine nederzetting Itilleq. Deze stad is opgericht in 1847 op een ander eiland, maar is later een kilometer naar het oosten verplaatst, naar de huidige locatie. De stad ligt ongeveer 50km ten zuiden van Sisimiut, bij de Itilleq Fjord. Er leven hier ongeveer 130 mensen, die zich vooral bezighouden met jagen en vissen. Het eiland heeft zelf geen zoet water, dus ze maken gebruik van een systeem dat zoet water maakt van zeewater. De kerk van Itilleq heeft een interessante geschiedenis: hij is in 1930 gebouwd in Thule en is in 1963 verplaatst naar Itilleq.

De stad ligt in een dal, omringd door hoge bergen en gletsjers. De noordelijke poolcirkel bevindt zich slechts 200 meter ten zuiden van Itilleq, dus de bijnaam 'The Arctic Circle Village' is erg toepasselijk.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

Bij aankomst in Kangerlussuaq is de scheepsreis helaas voorbij. U kunt nog wel deelnemen aan de excursie naar de Groenlandse IJskap en de Rendiergletsjer. Deze uitgestrekte, ijzige wildernis strekt zich uit over 2400km noordwaarts en bereikt hoogtes tot 3200 meter boven zeeniveau.

De weg die naar de rand van de ijsplaat leidt, kruist een prachtige omgeving die afwisselt tussen Arctische woestijn en toendra met laaggroeiende struiken. Ook het heuvelig terrein zorgt voor prachtige uitzichten over het landschap. Voor u naar het vliegveld wordt gebracht, geniet u nog van een barbecuediner.


vlieg Kopenhagen - Amsterdam
vlieg Kopenhagen - Amsterdam

Laat in de avond van dag 15 vliegt u van Kangerlussuaq naar Kopenhagen, waar u vroeg in de ochtend van dag 16 aankomt. U heeft nog wat tijd om deze mooie hoofdstad te verkennen, voor u teruggaat naar Nederland.


vlieg Kopenhagen - Amsterdam
vlieg Kopenhagen - Amsterdam

U gaat op eigen gelegenheid weer van Kopenhagen naar Nederland. U kunt er ook voor kiezen om deze reis met een paar nachten in Kopenhagen te verlengen. We helpen u hier graag bij!


Reisdata

 5 augustus - 20 augustus 2019 (CENFRGRE1911)


Groenland, Thule per ms Fram

Groenland, Thule

Tijdens deze bijzondere Arctische expeditie naar Groenland Thule ontdekt u het noordwestelijke deel van Groenland tot aan het ijzige noorden. Beleef het gevoel om helemaal aan het eind van de gigantische Groenlandse ijskap te staan, die zich 2.400 kilometer naar het noorden uitstrekt en ongeveer 80% van het eiland bedekt. Ontdek de historische nederzettingen zoals Dundas en breng een bezoek aan Siorapaluk, het meest noordelijke dorp ter wereld. Raak een ijsberg aan met uw blote handen en bewonder de kracht der natuur in de Ilulissat-IJsfjord. Tijdens onze dagelijkse landingen en excursies, waaronder een kajaktocht, wandelingen en andere activiteiten, maakt u kennis met het authentieke Groenland en zijn bewoners.​

De fjorden zijn gevuld met machtige ijsbergen. Alleen de kuststrook, vooral in het zuiden en westen, is bewoonbaar, mede door de invloed van de Golfstroom. Langs de kust woont de Inuït bevolking in kleine kleurrijke nederzettingen. Op Groenland wonen meer sledehonden dan mensen. Hier is kans op het zien van walvissen waaronder de narwal, muskusossen, poolhazen en de ijsbeer in iets mindere mate dan op Spitsbergen. Het gebied rond de Disko Baai is voornamelijk bekend vanwege het grote aantal ijsbergen. Thule (Qaanaaq) in het uiterste noorden is de wereld van de Inuït, ijsberen en zeehonden. Ondanks de zeer noordelijke ligging, vindt u hier een prachtige Arctische flora en fauna.

Groenland

Groenland is het grootste eiland ter wereld, het is ruim 50 keer zo groot als Nederland en meet een oppervlakte van 2.175.000 km², maar heeft maar 57.000 inwoners. Het landschap wordt gedomineerd door een grote ijskap die 80% van het land bedekt. Het zuiden ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is de meest groene regio van het land. De Viking Erik de Rode, die het land in 960 voor het eerst zag, noemde het gebied niet voor niets Groenland. Ruige, steile en rotsachtige kusten, lange en diepe fjorden, baaien met drijfijs, gletsjers en bloemrijke valleien wisselen elkaar af.

Voor alle Groenland reizen geldt, afhankelijk van het weer gaat u elke dag in zodiac van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Bij de rustige wandelingen zult u meer verhalen horen over de geschiedenis en bij de uitdagende wandelingen gaat u naar hoger gelegen gebieden voor mooie uitzichten. Weer-, wind- en ijs omstandigheden bepalen tijdens iedere reis de route: veiligheid staat voorop daarom bepaalt de expeditieleider in overleg met de kapitein de uiteindelijke koers pas tijdens de reis. Er wordt verwacht dat elke deelnemer flexibel is wat betreft het reisschema.

Inbegrepen activiteiten

Kajakken

Wandeltocht

Boottocht

Vogelsafari

Lezingen

Bij te boeken activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten, die standaard bij deze reis zijn inbegrepen, heeft u ook de mogelijkheid om extra excursies bij te boeken (tegen betaling). Denk hierbij aan (stads)wandelingen, rondleidingen, rondvluchten of fotografie-excursies. Deze excursies kunt u van tevoren bijboeken en hebben vaak een maximum aantal deelnemers. Vraag ons bij interesse naar de mogelijkheden, zodat u de laatst geüpdatete informatie en beschikbaarheid kunt ontvangen.


Prijslijst Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon CENFRGRE1911 | 5 - 20 augustus 2019
2-persoons binnenhut I 7.499
2-persoons buitenhut FJ 8.388
2-persoons buitenhut SD 8.728
2-persoons buitenhut N 8.728
2-persoons superior buitenhut U 9.455
2-persoons superior buitenhut F 10.800
2-persoons suite M 11.472
2-persoons suite met balkon MG 17.461

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2019, op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanafprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord.

Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq v.v. incl. belastingen.

Transfers luchthaven - schip - luchthaven in Kangerlussuaq.

Excursie naar de ijskap, inclusief diner.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Kopenhagen v.v.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! Fooien

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden