Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen

Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen

M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


vlieg Amsterdam-Kopenhagen-Kangerlassuaq
vlieg Amsterdam-Kopenhagen-Kangerlassuaq

Vlucht Kopenhagen - Kangerlussuaq. Uw expeditie begint als u landt in Kangerlussuaq, de poort naar Groenland. Hier bereikt u de magische wereld van ijs, misschien ziet u onderweg al de inheems muskusossen.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

Sisimiut is een geliefd startpunt voor hiking en wandelen. Wie liever in het dorp blijft met zijn bonte huizen, krijgt een unieke indruk van het alledaagse leven van de Inuït. Hurtigruten biedt een scala aan optionele excursies langs de vele bezienswaardigheden, boottochten of een maaltijd met Groenlandse specialiteiten in een lokaal restaurant.


Qeqertarsuaq
Qeqertarsuaq

Bij aankomst op het oude vulkanische eiland Disko maakt u kennis met de stad Oeqertarsuaq met haar kleurrijke huizen. Met haar gigantische ijsbergen, het schilderachtige zeezicht, de fjorden en de flora en fauna biedt de omgeving rond de stad een onvergetelijke indruk. Ons expeditieteam kent de wandelwegen naar de meest spectaculaire uitzichtpunten. Vanuit een kajak krijgt u van heel nabij een uniek zicht op de bizar gevormde ijsbergen.


Uummannaq, Groenland
Uummannaq, Groenland

Van grote afstand ziet u het herkenningsteken van Uummannaq, de 1.170 m hoge hartvormige berg. Dit schilderachtige, in het gelijknamige fjord gelegen, dorp telt circa 1.400 inwoners en bijna drie keer zoveel sledehonden. U kunt een bezoek brengen aan de Inuït of een sportieve wandeling maken naar de schatten van de 'Hartberg'.


Straat Davis
Straat Davis

Dag op zee, onderweg naar Qaanaaq. Terwijl we door de Straat Davis varen, kun je meer te weten komen over dit gebied tijdens de lezingen van het expeditieteam.


Qaanaaq (Thule), Groenland
Qaanaaq (Thule), Groenland

Het gebied bij Qaanaaq is het eerste deel van Groenland dat vanuit het westen door de eskimo's werd bewoond. De lokale beroepen van de huidige bevolking zijn dan ook gerelateerd aan de traditionele jacht op zeehond, walvis en ijsbeer.


Siorapaluk
Siorapaluk

Siorapaluk is een plaats in de gemeente Qaasuitsup in Groenland. De plaats staat bekend als de meest noordelijke, op natuurlijke wijze ontstane nederzetting op aarde, liggend op 77°47 Noorderbreedte. Dit is slechts 1362km bij de Noordpool vandaan. De omgeving staat bekend om de geologie en prachtige omgeving, inclusief een kerk, museum en een plaatselijke winkel.

Vanuit Siorapaluk proberen we de 80° breedtegraad te bereiken, waarvoor we zeker nog een zeedag nodig zullen hebben.


Dundas
Dundas

Voor de Groenlanders is Dundas al zo'n 900 jaar bekend terrein, maar in 1910 werd hier een handelspost gesticht. Dit werd gedaan door de Deense ontdekkingsreiziger Knud Rasmussen. Bezoek het Knud-Rasmussen-Museum, dat in zijn voormalige woning is ondergebracht. In 1963 kreeg dit gebied een officiële status als Thule, de meest noordelijk gelegen gemeenschap ter wereld, waar tegenwoordig niemand meer woont.

Met het vergroten van de Amerikaanse vliegbasis werd de oorspronkelijke bevolking rond 1953 circa 100 km noordwaarts gebracht en werd een nieuwe nederzetting met de naam Qaanaaq gebouwd. In Dundas kunt u de gebouwen van deze voormalige nederzetting bezichtigen.


Upernavik, Groenland
Upernavik, Groenland

U vindt hier een indrukwekkende koloniale historie. Het tegen de berg gelegen dorp biedt een prachtig uitzicht over de zee en het 10 km verderop gelegen herkenningsteken van het dorp, de berg Qaarsorsuaq.

De baai van Upernavik, die ongeveer 1200 inwoners telt, is bezaaid met duizenden eilanden. In het noorden zijn de Upernavik ijsfjord en de grootste vogelkliffen ter wereld te zien.


Eqip Sermia (gletsjer)
Eqip Sermia (gletsjer)

Deze reusachtige gletsjer is ongeveer 5 km breed en 100 meter hoog en mondt direct uit in zee. Misschien ziet u nog wel een stuk van de ijswand afbreken, wat zorgt voor een spectaculair uitzicht.


Ilulissat IJsfjord, Groenland
Ilulissat IJsfjord, Groenland

Ilulissat is met ca. 4.500 inwoners de 3de grootste stad van Groenland. De stad heeft haar naam "IJsberg" te danken aan de aantrekkelijke ligging aan de IJsfjord. Grootse ijsschotsen kalven dagelijks af van de machtige Jakobshavnbree, deze "ijskathedraal" staat onder bescherming van de UNESCO werelderfgoedlijst en strekt zich circa 300 meter onder water uit en blokkeert de fjordmonding.


Itilleq
Itilleq

Itilleq is heel afgelegen plaatsje, tussen de bergen en de gletsjers. Het ligt dicht bij de Arctische poolgrens. Hier kunt u traditionele 'Kaffemik' drinken bij een inheemse Inuït in huis: een unieke en bijzondere ervaring.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

Na aankomst in Kangerlussuaq rijden we met speciale terreinbussen naar de Groenlandse ijskap waar een laatste expeditie is gepand. Geniet tijdens de rit van de grote verscheidenheid van dit unieke landschap. Rond 1960 werden hier 27 muskusossen uitgezet, nu kunt u de meer dan 10.000 nakomelingen bewonderen. Vol van ervaringen en onuitwisbare herinneringen stapt u 's avonds in het vliegtuig.


vlieg Kangerlassuaq-Kopenhagen-Amsterdam
vlieg Kangerlassuaq-Kopenhagen-Amsterdam

Na de vlucht vanuit Kangerlussuaq komt u weer aan in Kopenhagen. Vanuit daar reist u verder terug naar huis.


Reisdata

 5 augustus - 20 augustus 2019 (CENFRGRE1911)


Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen

Groenland Thule

Tijdens deze bijzondere Arctische expeditie naar Groenland Thule ontdekt u het noord-westelijke deel van Groenland tot aan het ijzige Noorden. Beleef het gevoel om helemaal aan het eind van de gigantische Groenlandse ijskap te staan, die zich 2.400 kilometer naar het Noorden uitstrekt en 80% van het eiland bedekt. Ontdek de historische nederzettingen zoals Dundas en breng een bezoek aan Siorapaluk, het meest noordelijke dorp ter wereld. Betast een ijsberg met uw blote handen en bewonder de kracht der natuur in de Ilulissat-IJsfjord. Tijdens onze dagelijkse landingen en excursies, waaronder een kajaktour, wandelingen en andere activiteiten, maakt u kennis met het authentieke Groenland en zijn bewoners.​

​Groenland Thule - reizen per schip

De fjorden zijn gevuld met machtige ijsbergen. Alleen de kuststrook, vooral in het zuiden en westen, is bewoonbaar, mede door de invloed van de Golfstroom. Langs de kust woont de Inuït bevolking in kleine kleurrijke nederzettingen. Op Groenland wonen meer sledehonden dan mensen. Hier is kans op het zien van walvissen waaronder de narwal, muskusossen, poolhazen en de ijsbeer in iets mindere mate dan op Spitsbergen. Het gebied rond de Disko baai is voornamelijk bekend vanwege het grote aantal ijsbergen. Thule (Qaanaaq) in het uiterste noorden is de wereld van de Inuït, ijsberen en zeehonden. Ondanks de zeer noordelijke ligging vindt u hier een prachtige Arctische flora en fauna.

Groenland Thule reizen - algemene info

Groenland is het grootste eiland ter wereld, het is ruim 50 keer zo groot als Nederland en meet een oppervlakte van 2.175.000 km², maar heeft maar 57.000 inwoners. Het landschap wordt gedomineerd door een grote ijskap die 85% van het land bedekt. Het zuiden ligt op dezelfde breedtegraad als Oslo en is de meest groene regio van het land. De Viking Erik de Rode, die het land in 960 voor het eerst zag, noemde het gebied niet voor niets Groenland. Ruige, steile en rotsachtige kusten, lange en diepe fjorden, baaien met drijfijs, gletsjers en bloemrijke valleien wisselen elkaar af.

Groenland Thule reizen - flexibiliteit

Voor alle Groenland reizen geldt, afhankelijk van het weer gaat u elke dag in zodiak van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Bij de rustige wandelingen zult u meer verhalen horen over de geschiedenis en bij de uitdagende wandelingen gaat u naar hoger gelegen gebieden voor mooie uitzichten. Weer-, wind- en ijs omstandigheden bepalen tijdens iedere reis de route: veiligheid staat voorop daarom bepaalt de expeditieleider in overleg met de kapitein de uiteindelijke koers pas tijdens de reis. Er wordt verwacht dat elke deelnemer flexibel is wat betreft het reisschema.

Aanbod van activiteiten

Kajakken

Wandeltocht

Boottocht

Vogelsafari

Lezingen

Prijslijst Groenland Thule per ms Fram, 16 dagen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting
Vanafprijs
I binnenhut 7499
FJ buitenhut 8388
SD buitenhut 8728
N buitenhut 8728
U superior buitenhut 9455
F superior buitenhut 10800
M suite 11472
MG suite 17461

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2019, op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanaf prijzen.

Suitebonus:

Boeking van een suite op het ms Fram is inclusief aantrekkelijke extra's, zoals: een welkomspresentje van de kapitein, een keur van drankjes in het restaurant en gratis gevulde minibar bij aankomst.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Vluchten Kopenhagen - Kangerlussuaq & Kangerlussuaq - Kopenhagen incl. belastingen.

Transfers in Kangerlussuaq.

Excursie naar de ijskap, inclusief diner na de reis.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Exclusief:

! Internationale vluchten

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden