Groepsreis Spitsbergen, 6-daagse expeditiereis

Groepsreis Spitsbergen, 6-daagse expeditiereis

vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

Vertrek: zondag 9 augustus om 12:40 Aankomst: maandag 10 augustus om 00:40 in Longyearbyen Transfer luchthaven - Basecamp hotel


Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Maandag 10 augustus komt u laat aan in de nacht maar vandaag starten we direct naar het ontbijt met de expeditie. We varen vanaf Longyearbyen naar Nordenskiöld Lodge en onderweg komen we allerlei wildlife tegen. Het doel is om rond lunchtijd aan te komen bij Nordenskiöld Lodge.


Nordenskiöld Lodge Pyramiden Basecamp Spitsbergen
Nordenskiöld Lodge Pyramiden Basecamp Spitsbergen

Maandag 10 augustus: Na de lunch gaan we onder begeleiding te voet de omgeving verkennen. Voordat het donker wordt komen we terug bij de lodge om te genieten van een diner. Wie weet is er nog wel tijd om van de sauna te genieten.

Dinsdag 11 augustus: We beginnen met een goed ontbijt, want vandaag gaan we kajakken! Iedereen krijgt een eigen dry-suit en je gaat per 2-personen in een betrouwbare en stabiele 2-persoons kayak. Het weer en de zee bepalen de route. We sluiten de dag af met een goede maaltijd en een een sauna.

Woensdag 12 augustus: Vandaag is het gletsjer dag! De gletsjer ligt op steenworp afstand. Je krijgt uitleg over het materiaal inclusief wat basis veiligheid regels en na de introductie gaan we op pad. We gaan de gletsjer op en route wordt bepaald door de spleten in de gletsjer. s'Avond gaan we genieten van een welverdiende sauna.

Donderdag 13 augustus: Na het ontbijt gaan we weer op pad voor een korte wandeling met zicht op de gletsjer. Na de lunch varen we terug naar Longyearbyen. Onderweg stoppen we bij Pyramiden, een Russische nederzetting. In 1998 is het abrupt verlaten door de bewoners en als een spookdorp achtergebleven. Op het hoogtepunt van de mijnbouw had Pyramiden ca. 1000 inwoners, momenteel woont er nog een enkeling. Het 'stadje' ligt aan de Billefjord tegenover de Nordenskjoldgletsjer en bevindt zich in de top 20 van de 'Ghost Towns' lijst van National Geographic ter Wereld


Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,
Basecamp Hotel Spitsbergen, Longyearbyen,

Donderdag 13 augustus: Eind van de middag of begin van de avond komen we aan in Longyearbyen. We gaan genieten van onze laatste gezamenlijke avond. Het is 24 uur per dag licht in deze periode, dus er is nog voldoende tijd om nog een avondwandeling te maken. Vrijdag 14 augustus: Na het ontbijt is er misschien nog even tijd voor een korte ochtendwandeling. Tussen 10 en 11 worden we opgepikt voor onze transfer naar de luchthaven.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Vrijdag 14 augustus: Transfer Basecamp hotel - luchthaven Vertrek: om 12:40 Aankomst: om 21:40 in Amsterdam


Vertrekdatum: 9 augustus 2020 

Groepsreis Spitsbergen

In samenwerking met NoSun organiseren wij een 6-daagse actieve groepsreis naar Spitsbergen.

Spitsbergen (Noors: Svalbard ) is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo'n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleine eilanden bestaat. De eilandengroep maakt sinds 1920 met een apart statuut deel uit van het koninkrijk Noorwegen. En daar gaan wij met jou naar toe.... 

Midden in de nacht landen we in Longyearbyen, het voelt als 13:00 in de middag. We gaan genieten van 24 uur per dag daglicht, een bijzondere ervaring waar je veel energie van krijgt. De volgende ochtend begint ons avontuur direct na het ontbijt, per ribboat vertrekken we naar Nordenskiöld Lodge, op de route er naartoe zullen we al veel wildlife zien.

We verblijven 3 nachten bij Nordenskiöld Lodge onder begeleiding van een gids en hier gaan we bijaankomst direct de berg op om de omgeving te verkennen. Op de tweede dag gaan we kajakken in 2-persoons stabiele kajaks en de 3e dag gaan we de gletsjer op met stijgijzers!

Op de 5e dag s'ochtends gaan we nog een korte wandeling maken met uitzicht op de gletsjer. Na de lunch varen we terug naar Longyearbyen, maar op de terugweg brengen we eerst nog een bezoek aan 'de spookstad' Pyramiden. Eind van de middag komen we aan in Longyearbyen en slapen we weer in het Basecamp Hotel.   

Prijslijst Groepsreis Spitsbergen, 6-daagse expeditiereis (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 09/08/2020
Prijs per persoon in € 2895

Inclusief:

  Vlucht Amsterdam-Oslo-Longyearbyen v.v.

✓  Transfers

✓  Verblijf op basis van 2 pers. kamer

✓  Verzorging op basis van halfpension

✓  Bootexcursies per ribboat

✓  Gletsjer wandelen

✓  Kajakken

✓  Sauna bij Nordenskiöld Lodge


Exclusief:

! Reis/ziekte- en annuleringsverzekering

! Niet genoemde maaltijden/drankjes

! Calamiteitenfonds €2,50

! Toelage ruimbagage

! Uitgaven van persoonlijke aard


Note:

! Deze reis heeft maar een beperkt aantal deelnemers (9 deelnemers en 1 instructeur/begeleider van NoSun) en kan uitsluitend doorgaan bij voldoende deelname.