Hardangervidda Melena: Rondane en Rorøs

Route beschrijving (Totale afstand 1552 km)


14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo
14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo

om 14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo.


Røros, Røste Hyttetun & Camping
Røros, Røste Hyttetun & Camping

Aankomst in Oslo om 10.00 uur, misschien kijkt u nog even rond in de Noorse hoofdstad Oslo. Mogelijkheden te over, zoals het Vikingschip Museum, het Munch Museum, het Vigelandpark met zijn beelden, de springschans Holmenkollen met vandaar een prachtig uitzicht over Oslo en de fjord, de terrassen van Aker Brygge. Kortom, er is genoeg te zien. Een eerste kennismaking met het rustieke Hedmark. Hamar ligt heel fraai aan het langgerekte Mjøsameer en is voor schaatsliefhebbers ook interessant vanwege het Vikingskipet, de befaamde ijshal. Geniet onderweg naar het mijnstadje Røros van het uitzicht op de markante bergtoppen van Rondane. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Røste Camping


Åndalsnes, Åndalsnes camping & Motell AS
Åndalsnes, Åndalsnes camping & Motell AS

Via een mooie weg langs het Skarvan Roltdalen Nationaal Park, dicht langs de Zweedse grens met veel kans op het zien van rendieren richting de domstad Trondheim. Indien u vroeg vertrekt kunt u zelfs nog even de stad bezoeken. Op naar de fjordenkust, een mooi onderdeel van deze autotocht. De laatste etappe voert door het mooie en langgerekte Romsdalen naar Åndalsnes. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Åndalsnes Camping. Excursies: Molde, Atlantische weg, Trollstigen, Mardalsfossen, treinreis naar Dombås v.v. Activiteiten: wandelen, bergbeklimmen.


HORNINDAL, KNAUSEN HYTTEGREND
HORNINDAL, KNAUSEN HYTTEGREND

Al snel na uw vertrek uit Åndalsnes ervaart u één van de highlights van Noorwegen, namelijk de Trollstigen. Een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. De ferry van Linge naar Eidsdal is een plezierige onderbreking van de reis. Even de tijd om te kijken naar het indrukwekkende landschap. Al net zo fraai is de afdaling via de Ørnesvingen, de Adelaarsweg, naar de Geirangerfjord en het plaatsje Geiranger. In Geiranger neemt u de prachtige route per ferry naar Hellesylt vanwaar u naar Hornindal rijdt. U verblijft 3 nachten in een huisje Knausen hyttegrend. Excursies: Briksdalsbreen, Kjendallsbreen, Panoramaveien, Stryn Sommarski Senter. Activiteiten: wandelen, gletsjerwandelen, fjordrafting, skiën, vissen.


LUSTER FJORDHYTTER, Kleine vakantiewoning
LUSTER FJORDHYTTER, Kleine vakantiewoning

Een afscheid van de Nordfjord en mogelijk een bezoekje aan de Briksdalsgletsjer. Bij Skei arriveert u bij het langgerekte Jølstravatnet. Vanuit Moskog gaat het richting Gaularfjell, een ruige hoogvlakte met een spectaculaire afdaling naar de majestueuze Sognefjord, de langste fjord van Noorwegen. U overnacht 3 nachten in Luster Fjordhytter. Excursies: de staafkerk van Urnes, een gletsjerwandeling (met gids) in Jostedalsbre, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger of een tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland.


Røldal, Seim Camp
Røldal, Seim Camp

De eerste verrassing onderweg is de weidse en ruige Vikafjell met daarna een spectaculaire afdaling richting Voss. Geniet ook even van het geweld van de Tvindefossen. Voss is een gezellige plaats om even rond te kijken. Maak een tochtje met de kabelbaan. U wordt beloond met een schitterend uitzicht. Hier vandaan rijdt u via weg 13 naar Røldal. U verblijft 3 nachten in kampeerhut op Seim Camp.


20.00 uur vertrek per Fjord Line van Stavanger naar Hirtshals
20.00 uur vertrek per Fjord Line van Stavanger naar Hirtshals

Via de ferrys Nesvik-Hjelmeland en Oanes-Lauvik bereikt u Stavanger, u heeft genoeg tijd om hier rond te kijken. Als u nog energie heeft kunt u er ook voor kiezen om vandaag de beroemde Preikestølen te beklimmen. 20.00 uur vertrek per Fjord Line van Stavanger naar Hirtshals


18e dag
18e dag

Aankomst in Hirtshals 08.00 uur.Wat is een kampeerhut

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.Hardangervidda Melena: Rondane en Rorøs

18 daagse reis
​vertrek: dagelijks

​In deze reis maakt u kennis met Rondane nationaal park, Jotunheimen nationaal park en de Hardangervidda nationaal park.
​Hardangervidda nationaal park is met 3.422 vierkante kilometer beschermde natuur (opgericht in 1981) het grootste nationale park in Noorwegen. De Hardangervidda meet 8.600 vierkante kilometer (even groot als Gelderland en Overijssel bij elkaar) en is daarmee Noord-Europas grootste plateaugebergte. De Hardangervidda staat bekend om haar eindeloze vlaktes en uitzichten, onderbroken door grote en kleine meren en talloze beekjes en rivieren, waarin grote aantallen bergforellen voorkomen. Naast deze natuurparken maakt u in deze reis ook kennis met de fjorden, denk aan de Sognefjord, Geirangerfjord, Hardangerfjord en de Lysefjord. Daarnaast kunt u Oslo, Stavanger, Trondheim en Rorøs bezoeken. Al met al een reis waarvan u van het ene naar het andere hoogtepunt gaat.

Hardangervidda Melena, hoogtepunten:

​- Rondane nationaal park
- Jotunheimen nationaal park
- Hardangervidda
- Oslo
​- Trollstigen
​- Geiranger
​- Adelaarsweg
​- Dalsnibba
​- Briksdalsbree
​- Nigardsbree
​- Sognefjord
​- Stavanger
- Preikestølen

Zomer Activiteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Hardangervidda Melena: Rondane en Rorøs (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 925 700 525
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Melena prijs per persoon 2018 in €

De reissom is incl. het tarief van € 429/509 voor de ferry Kiel-Oslo en voor Stavanger-Hirtshals een tarief van € 282/330. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2/4 persoonsbinnenhut d/t

Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

Bootreis per Fjord Line van Stavanger-Hirtshals incl. bed in 2/4 persoonsbinnenhut d/t

En natuurlijk de "Norge Reiser" routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's