Havila Bergen-Trondheim

Havila Bergen-Trondheim

Motorschip Havila Noorwegen Trollstigen Atlanterhavsparken Aquarium
 • Motorschip
 • Havila
 • Noorwegen
 • Trollstigen
 • Atlanterhavsparken Aquarium
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Ontdek de 3-daagse kustroute van Bergen-Trondheim met Havila. Maak kennis met talloze fjorden en watervallen. De reis begint in Bergen, de hoofdstad van West-Noorwegen. Daarna bezoekt u de Geiranger Fjord Werelderfgoedlocatie, de art nouveau stad Ålesund en kleine eilandgemeenschappen ten noorden van Trondheim. Geniet van avontuurlijke en opwindende excursies over land en zee of leer van de gidsen van Havila terwijl zij lezingen en activiteiten leiden, zowel op zee als aan wal! 


Dag tot dag beschrijving

 • Bergen

  Uw reis begint in de mooie stad Bergen. Als het avond wordt begint de tocht meestal in westelijke richting onder de Askøybrua door. De brug verbindt het vaste land van Noorwegen met het eiland Askøy. In het westen zijn de Øygarden eilanden te zien. Tenslotte vaart u langs de vuurtoren van Hellesøy.

  • Nachten

   2

  • Maaltijden

   Volpension

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer
 • Florø - Kristiansund

  In de nacht meert hetschip aan in Florø, de meest westelijk gelegen stad van Noorwegen. Vanuit Florø vaart u kort op de oceaan (2 uurtjes), daarna gaat de reis verder door een wereld van eilandjes, die zowel het schip als de kustbevolking bescherming bieden tegen de Atlantische Oceaan.

  Florø

  Florø is de meest westelijk gelegen stad van Noorwegen. Zoals veel steden aan de kust heeft ook Florø haar ontstaan te danken aan de haring die ...

  Florø is de meest westelijk gelegen stad van Noorwegen. Zoals veel steden aan de kust heeft ook Florø haar ontstaan te danken aan de haring die in 1860, het jaar dat de stad gesticht is, overvloedig aanwezig was. De vuurtoren van Stabben wijst de schepen de weg naar de haven, Het is een beschermd monument dat in de jaren na 1867 gebouwd werd. De laatste vuurtorenwachter verliet Stabben in 1975. Het kustmuseum bevat een verzameling schepen en voorwerpen van de kustbeschaving.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 03:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:40 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 07:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:05 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Måløy

  Als u erg vroeg uit de veren bent, kunt u nog vóór het ontbijt genieten van het uitzicht op het Hornelen bergmassief in het westen. Dit bergmassief stijgt zo’n 860 meter boven de zee uit en is daarmee de hoogste zee klif van Europa! U meert vervolgens vroeg aan in Måløy.

  Måløy

  Måløy is één van de grootste vissershavens van Noorwegen. De inwoners leven vrijwel uitsluitend van de visvangst en de visverwerking. Jaarlijks wordt ...

  Måløy is één van de grootste vissershavens van Noorwegen. De inwoners leven vrijwel uitsluitend van de visvangst en de visverwerking. Jaarlijks wordt hier zo’n 200.000 ton vis aan land gebracht. Met name kabeljauw die hier wordt ingevroren, gedroogd en bewaard en daarna naar tal van landen wordt geëxporteerd.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila

  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:40 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 05:50 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 05:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 05:35 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Torvik

  Langs de Vestkapp, een 500 meter hoge bergrug met een lengte van 30 kilometer die bij Stad in zee steekt, vaart u in de ochtend richting Torvik.

  Torvik

  Torvik ligt op het eiland Leinøya en is een plaats waar visserij en scheepsbouw belangrijk zijn. Torvik ligt ook in de buurt van het vogeleiland Runde, dat verderop in ...

  Torvik ligt op het eiland Leinøya en is een plaats waar visserij en scheepsbouw belangrijk zijn. Torvik ligt ook in de buurt van het vogeleiland Runde, dat verderop in de oceaan ligt. Runde is de meest zuidelijke vogelrots van West-Noorwegen. Het eiland herbergt meer dan 30 verschillende vogelsoorten, waaronder de papegaaiduiker, de drieteenmeeuw, de alk, de zeekoet, de aalscholver, de Noorse stormvogel en de Jan-van-Gent.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 08:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 08:40

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 02:30 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Ålesund

  In de vroege ochtenduren ziet u de horizon veranderen. De machtige Sunnmøre Alpen verrijzen op de achtergrond als u in de buurt komt van Ålesund. Tijdens de stop in Ålesund heeft u een aantal uur de tijd om bijvoorbeeld de stad te verkennen of een andere excursie te ondernemen.

  Ålesund

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich ...

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich uit. In het oosten rijzen de Sunnmøre Alpen hoog op. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste huizen waren, zoals trouwens meestal in Noorwegen, opgetrokken uit hout. In minder dan 10 jaar tijd werd de stad in de toen modieuze Jugendstil herbouwd. Het herbouwde gedeelte is tot de dag van vandaag vrijwel intact gebleven. Keizer Wilhelm II werd als dank voor zijn inspanningen met een standbeeld geëerd. Het Jugendstilsenteret in het centrum van de stad geeft een goed beeld van de unieke plaats die Ålesund inneemt in de geschiedenis van de Noorse architectuur.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 13:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 09:45 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 10:15 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 19:30 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger (Havila): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger (Havila): 19:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:00 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst in Geiranger

  Alleen in een bepaalde periode (zomermaanden) vaart Havila ook de Geirangerfjord in en bezoekt u het befaamde plaatsje Geiranger.

  Geirangerfjord

  De Geirangerfjord strekt zich over een lengte van 100 kilometer uit van Ålesund naar Geiranger. Het eerste gedeelte wordt gekenmerkt door pittoreske plaatsjes langs d ...

  De Geirangerfjord strekt zich over een lengte van 100 kilometer uit van Ålesund naar Geiranger. Het eerste gedeelte wordt gekenmerkt door pittoreske plaatsjes langs de fjord. Het middelste deel van de fjord is heel anders, hoge bergwanden lijken de fjord af te sluiten, er is nauwelijks ruimte voor bewoning. De fjord is in 2005 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Aan het einde van de fjord ligt het kleine havenstadje Geiranger. 

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Vertrek 1 juni - 31 augustus (Hurtigruten): 14:30 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober (Havila): 14:30 uur

  Vertoon meer
 • Aankomst Molde

  Nadat het schip Ålesund heeft verlaten, of vanuit Geiranger doorvaart, ziet u in het westen het gebied dat ooit het rijk van de Vikingen was. Het schip van de Hurtigruten vaart vervolgens boven één van de vele onderzeese tunnels in Noorwegen. In dit geval een tunnel met een lengte van 4200 meter naar het eiland Valder. In de late middag komt u aan in Molde.

  Molde

  Molde, ook wel de Rozenstad genoemd. De stad ligt op de zonnige, zuidelijke helling van de bergrug en wordt ook beschut door de bergen in het noorden. Het uitzicht op d ...

  Molde, ook wel de Rozenstad genoemd. De stad ligt op de zonnige, zuidelijke helling van de bergrug en wordt ook beschut door de bergen in het noorden. Het uitzicht op de brede fjord vanuit de stad is uniek. Daar heeft u uitzicht op 222 bergtoppen over het fjord, genaamd 'het Molde Panorama'. Molde is een geliefde plaats om te verblijven. Vandaag de dag is Molde een administratief centrum, een bedrijvige handelsplaats en een toeristische trekpleister. Dat laatste vanwege de prachtige ligging van de stad met zijn fantastische vergezichten over de fjord en de omringende bergwereld vanaf Varden (407meter boven zeeniveau), de uitdagende omgeving van bergen en fjorden, de vele rozentuinen (dankzij het milde klimaat), Moldejazz – het jaarlijkse jazzfestival en het Bjørnson festival, een jaarlijks literair gebeuren.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 16:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 19:00 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 22:15 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 22:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur
  Vertoon meer
 • Kristiansund - Trondheim

  Vandaag zult u niet veel van Kristiansund zien aangezien het schip hier tot 01:30 uur in de haven ligt. Daarna vaart u verder naar Trondheim.

  Kristiansund

  Vier grote eilanden (en een aantal kleinere) vormen de stad Kristiansund. Het is een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen. Dankzij de ligging van de stad bevind ...

  Vier grote eilanden (en een aantal kleinere) vormen de stad Kristiansund. Het is een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen. Dankzij de ligging van de stad bevindt zich hier een schat aan mogelijkheden op het gebied van visserij, scheepsbouw en olie-industrie. Vandaag de dag wordt Kristiansund als de ‘kabeljauw hoofdstad’ beschouwd vanwege zijn lange export geschiedenis van gezouten droge vis (stokvis). Kristiansund is op meerdere eilanden gebouwd die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Al in de oudheid was de natuurlijke haven in gebruik. In ieder geval zult u verrast zijn door de prachtige ligging van de stad aan het water als u de haven binnenvaart.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 22:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 01:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 02:15 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 02:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 16:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:00 uur
  Vertoon meer
 • Aankomst in Trondheim

  Het is ochtend als we aanmeren in de historische stad Trondheim, die meer dan duizend jaar geleden werd gesticht. De kathedraal van Nidaros is het symbool van de stad; het is het nationale heiligdom van Noorwegen en een van de grootste kathedralen in Noord-Europa.

  Trondheim

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndel ...

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndelag zijn gevonden blijkt dat dit gebied al sinds duizenden jaren wordt bewoond vooral dankzij de vruchtbare gronden rond de Trondheimfjord en de open verbinding met de zee. Al vroeg in de Noorse geschiedenis was Trondheim een machtige stadstaat. Zelfs vandaag de dag staat Trondheim bekend als een van de typische houten steden van Europa, en het stadscentrum heeft veel bijzondere houten gebouwen. Sommige van de smalle steegjes en straatjes, waarvan vele uit de Middeleeuwen stammen, bestaan nog steeds. Daarnaast staat Trondheim ook bekend om zijn studenten, technologie, cultuur & architectuur. De architectuur in Trondheim en omgeving biedt een schitterende, bijna mystieke sfeer voor ieder uitstapje. Bezoek met een ervaren gids de prachtige kathedraal van Nidaros en de begraafplaats van St. Olav (Tryggvason). Nidaros is de enige kathedraal in gotische stijl van het land en was tijdens de middeleeuwen het belangrijkste pelgrimsoord van Noord-Europa. Het is rijk aan architectonische details en middeleeuwse beelden. Voor iets actiefs: boek een kajaktocht over de rivier de Nidvof maak een fietstocht langs de prachtige gerestaureerde historische panden.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 13:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 09:45 uur
  Vertoon meer

  Havila excursies Bergen - Trondheim

  Noordwaarts:BGOB2 - Ervaar Bergen per zeilboot (ook Zuidwaarts)Periode: gehele jaar  ...

  Noordwaarts:
  BGOB2 - Ervaar Bergen per zeilboot (ook Zuidwaarts)
  Periode: gehele jaar 
  Verzorging: snack/drankje 
  Duur: 2 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: £104

  BGOB3 - Norway in a Nutshell (ook Zuidwaarts)
  Periode: gehele jaar 
  Verzorging: geen 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend. 
  Prijs per persoon: £186

  BGOB4 - Zeekajakken in Bergen (ook Zuidwaarts)
  Periode: 1 mei - 30 september  
  Verzorging: lunch 
  Duur: 4,5 uur
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen. 
  Prijs per persoon: £178

  AESN1 - Wandelen op Sukkertoppen
  Periode: 1 november - 31 mei 
  Verzorging: geen
  Duur: 2,5 uur 
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie. Oneffen en steil terrein kan voorkomen en het kan nodig zijn om uitrusting en soortgelijke items mee te nemen die u zelf moet dragen. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
  Prijs per persoon: £88 

  AESN2 - Kajakken in Ålesund 
  Periode: 1 november - 31 mei 
  Verzorging: geen 
  Duur: 2 uur en 45 minuten 
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie. Oneffen en steil terrein kan voorkomen en het kan nodig zijn om uitrusting en soortgelijke items mee te nemen die u zelf moet dragen. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.
  Prijs per persoon: £88

  AESN3 - Atlanterhavsparken Aquarium 
  Periode: zomer en winter (2 november - 1 juni) 
  Verzorging: warme viskoek gemaakt van zeewolf 
  Duur: 3 uur en 15 minuten 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend. 
  Prijs per persoon: £71

  AESN4 - Art Nouveau walk Ålesund 
  Periode: zomer en winter (1 november - 31 mei) 
  Verzorging: geen
  Duur: 2 uur 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend. 
  Prijs per persoon: £44

  GEIN1 - Geiranger en Trollstigen
  Periode: 1 juni - 31 augustus  
  Verzorging: Havila Lunchbox met thee/koffie, cake in het Trollveggen Visitor Centre, lokale vissoep met specerijen bij terugkomst op het schip. 
  Duur: 8 uur 
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend. 
  Prijs per persoon: £178

  TRDN1 - Trondheim en Nidaros Kathedraal
  Periode: gehele jaar 
  Verzorging: geen
  Duur: 2 uur en 15 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend. 
  Prijs per persoon: £71

  TRDN2 - Fietsen door de stad Trondheim 
  Periode: 16 maart - 31 oktober 
  Verzorging: koffie en gebak 
  Duur: 2 uur en 45 minuten 
  Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie. Oneffen en steil terrein kan voorkomen en het kan nodig zijn om uitrusting en soortgelijke items mee te nemen die u zelf moet dragen. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. 
  Prijs per persoon: £53

  TRDN3 - Historische stadswandeling in Trondheim 
  Periode: gehele jaar 
  Verzorging: geen
  Duur: 2 uur en 45 minuten 
  Niveau: 2, matige fysieke activiteit. Betreft gemakkelijk terrein zonder grote uitdagingen.
  Prijs per persoon: £49 

  TRDN4 - Trondheim en Nidaros Kathedraal per oude tram
  Periode: 15 september - 15 mei 
  Verzorging: geen
  Duur: 3 uur
  Niveau: 1-2 , niet geschikt voor rolstoelgebruikers.
  Prijs per persoon: £89

  Zuidwaarts:
  KSUS1 - De Atlantic Road en de marmermijn van Bergtatt
  Periode: 1 november - 15 maart
  Verzorging: Soep met lokale ingrediënten en drinkwater uit de mijn. U kunt ook laat dineren aan boord van het schip.
  Duur: 4 uur en 35 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.
  Prijs per persoon: £133

  KSUS1 - Ervaar de Atlantic Ocean Road
  Periode: 16 maart - 31 oktober
  Verzorging: Diner met dessert, water en thee/koffie.
  Duur: 4 uur en 35 minuten
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend. 
  Prijs per persoon: £133

  TRDS1 - Trondheim en Nidaros Kathedraal
  Periode: gehele jaar
  Verzorging: -
  Duur: 2,5 uur
  Niveau: 1, geschikt voor iedereen. Excursies op dit niveau zijn niet veeleisend.  
  Prijs per persoon: £79

  Vertoon meer

Inclusief & Exclusief

Inclusief
 3-daagse reis in hutcategorie naar keuze
Verblijf op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) van de Noorse kustkeuken
Bijdrage SGR € 5,- per boeking
Engelssprekende reisleider aan boord

Exclusief
- Vluchten en transfers
- Reisverzekering
- Optionele excursies
- Afhandeling van bagage
- Wandelingen met de Havila-gidsen