Herfstreis Rondane, Jord: Rondane gjestegård Sollia

Herfstreis Rondane, Jord: Rondane gjestegård Sollia

Route beschrijving (Totale afstand 582 km)

Sollia, Rondane Gjestegård
Sollia, Rondane Gjestegård

2e dag, donderdag, aankomst in Oslo om 09.45 uur .

De route van Oslo naar Sollia voert je door het Gudbrandsdal en je komt langs Hamar met het Vikingskipet en Lillehammer met het Openluchtmuseum Maihaugen.

Je verblijft 5 nachten in een huisje met douche/toilet van Rondane Gjestegard. Bij aankomst begin je met een welkomstmaaltijd. Wil je vaker maaltijden in het hotel gebruiken dan dien je dit ter plaatse af te spreken.

In deze herfstreis Rondane is een wandeling met gids inbegrepen, beschrijving: Bereid je eigen lunchpakket aan het ontbijtbuffet. Daarna transfer (circa 15 minuten) naar het vertrekpunt van de wandeling in Øverdalssætra. Hier volgen we eerst een zacht glooiend traject langs moerassen en door ongerepte berkenbossen. De kleuren in de herfst zijn prachtig en overal groeien wilde bessen en paddenstoelen. Vervolgens beklimmen we de berg Pika (1.157 m) met een fantastisch 360° uitzicht over de bergtoppen van het Rondane Nationaal Park en de eindeloze bossen die tot in Zweden reiken! Langs puimsteenvelden en dennenbossen dalen we terug af naar Rondane Gjestegård. De totale duur van de wandeling bedraagt circa 3 tot 4 uur en is geschikt voor wandelaars met een normale fysieke conditie. Geniet van een heerlijke Noorse wafel of typische rømmegrøt na terugkeer in Rondane Gjestegård.


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Oslo naar Kopenhagen

Een mooie rit door het fameuze Gudbrandsdal, zo vaak beschreven in de boeken van de Noorse schrijfster Sigrid Undset. Genoeg mogelijkheden om te stoppen onderweg, bijvoorbeeld bij het fraaie kerkje van Ringebu. De Olympische stad Lillehammer met zijn gezellige centrum en het openluchtmuseum Maihaugen, is ook de moeite waard. En dat geldt zeker ook voor Hamar met het Vikingskipet, de bekende schaatshal. Tenslotte kom je in de Noorse hoofdstad Oslo, fraai gelegen aan de Oslofjord. Mogelijk heb je nog tijd om wat rond te kijken. Zomaar een handvol bezienswaardigheden: de Karl Johanns Gate, Vigelandparken, Bygdøy met het Vikingschip museum, Aker Brygge, het stadhuis, het Munch museum.

Vertrek per nachtboot van DFDS Seaways om 16.30 uur.


8e dag

Aankomst om 09.45 uur in Kopenhagen.
U kunt de reis nog verlengen met een verblijf in deze sfeervolle stad. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

8 daagse herfstreis Rondane met 6 daags verblijf in een huisje met douche/toilet Rondane Gjestegård te Sollia met de prachtige Rondane als naaste buur.

vertrek: woensdag

Een 8 daagse relaxte of juist actieve herfstreis Rondane met 6 daags verblijf in een huisje met douche en toilet bij het sfeervolle, op 780 m hoogte gelegen, Rondane Gjestegård. Het ligt prachtig aan de rand van het Rondane Nationaalpark waar Noord Europa’s grootste kudde wilde rendieren leeft.
Als extra is in deze speciale herfstaanbieding inbegrepen de welkomstmaaltijd op de dag van aankomst, een 3-4 uur durende begeleide wandeling naar de berg Pika en een ontbijt op de eerste ochtend

In de zomer is het uitgestrekte berggebied ideaal voor bergwandelaars. Rondane Nationaal Park is het oudste Nationale Park van Noorwegen, het is kleiner en ook minder ruig dan bijvoorbeeld Jotunheimen Nationaal Park. Het biedt meer dan genoeg uitdagingen voor de liefhebbers van ongerepte wildernis en steile bergtoppen. Rondane Nationaal Park kent 10 toppen boven de 2.000 meter, zoals de Rondeslottet (2.178 m.), de Storronden (2.138 m.) en de Sagtinden (2.018 m). Samen met de Dovrefjell herbergt Rondane de laatste kuddes wilde Bering rendieren van Europa. Andere grote wilde dieren zoals herten, reeën, elanden veelvraten en beren komen veel voor aan de rand van Rondane en muskusossen vindt je op de Dovrefjell.

herfstreis Rondane excursies:

 • Rondane, Dovre en Jotunheimen Nationaal Park
 • Røros
 • Lillehammer
 • Sollia kerk
 • Aukrust senteret

herfstreis Rondane activiteiten:

 • wandelen
 • fietsen
 • vissen
 • kano- en beversafari
 • paardrijden
 • Sjoa rafting tot eind september
 • muskusossafari, vooraf te reserveren

Prijslijst Herfstreis Rondane, Jord: Rondane gjestegård Sollia (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode, vertrek op woensdag (andere dagen op aanvraag) 2 personen 4 personen
c.a. 29/8 - 23/10 495 315
De maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

JORD prijs per persoon 2020 in €

Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief voor DFDS op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Per nachtboot van DFDS Kopenhagen naar Oslo v.v. incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut douche/toilet

Verblijf in het genoemde huisje, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine huisjes en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere huisjes.

En natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis


Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! Dinerbuffet per enkele reis aan boord € 37,00

! 2 gangen diner in Explorers Steakhouse € 40,00

! 3 gangen diner in Explorers Steakhouse € 50,40

! Ontbijtbuffet per enkele reis aan boord € 18,70