Herfstreis Rondane: Rondane River Lodge Sollia

Herfstreis Rondane: Rondane River Lodge Sollia

Route beschrijving (Totale afstand 582 km)

Vlieg Amsterdam-Oslo
Vlieg Amsterdam-Oslo

Na aankomst haalt u uw huurauto op en vertrekt u richting Rondane River Lodge.


Sollia, Rondane River Lodge
Sollia, Rondane River Lodge

1e dag, aankomst in Oslo in de late ochtend of vroege middag .

De route van Oslo naar Sollia voert je door het Gudbrandsdal en je komt langs Hamar met het Vikingskipet en Lillehammer met het Openluchtmuseum Maihaugen.

Je verblijft 10 nachten in een huisje met douche/toilet van Rondane River Lodge.


Vlieg Oslo-Amsterdam
Vlieg Oslo-Amsterdam

Een mooie rit door het fameuze Gudbrandsdal, zo vaak beschreven in de boeken van de Noorse schrijfster Sigrid Undset. Genoeg mogelijkheden om te stoppen onderweg, bijvoorbeeld bij het fraaie kerkje van Ringebu. De Olympische stad Lillehammer met zijn gezellige centrum en het openluchtmuseum Maihaugen, is ook de moeite waard. En dat geldt zeker ook voor Hamar met het Vikingskipet, de bekende schaatshal. Tenslotte kom je in de Noorse hoofdstad Oslo, fraai gelegen aan de Oslofjord. Mogelijk heb je nog tijd om wat rond te kijken. Zomaar een handvol bezienswaardigheden: de Karl Johanns Gate, Vigelandparken, Bygdøy met het Vikingschip museum, Aker Brygge, het stadhuis, het Munch museum.11 daagse herfstreis Rondane met verblijf in een huisje met douche/toilet Rondane River Lodge te Sollia met de prachtige Rondane als naaste buur.

Een 11 daagse relaxte of juist actieve herfstreis Rondane met 11 daags verblijf in een huisje met douche en toilet bij het sfeervolle, op 780 m hoogte gelegen, Rondane River Lodge. Het ligt prachtig aan de rand van het Rondane Nationaalpark waar Noord Europa’s grootste kudde wilde rendieren leeft. 

In de zomer is het uitgestrekte berggebied ideaal voor bergwandelaars. Rondane Nationaal Park is het oudste Nationale Park van Noorwegen, het is kleiner en ook minder ruig dan bijvoorbeeld Jotunheimen Nationaal Park. Het biedt meer dan genoeg uitdagingen voor de liefhebbers van ongerepte wildernis en steile bergtoppen. Rondane Nationaal Park kent 10 toppen boven de 2.000 meter, zoals de Rondeslottet (2.178 m.), de Storronden (2.138 m.) en de Sagtinden (2.018 m). Samen met de Dovrefjell herbergt Rondane de laatste kuddes wilde Bering rendieren van Europa. Andere grote wilde dieren zoals herten, reeën, elanden veelvraten en beren komen veel voor aan de rand van Rondane en muskusossen vindt je op de Dovrefjell. 

herfstreis Rondane excursies:

 • Rondane, Dovre en Jotunheimen Nationaal Park
 • Røros
 • Lillehammer
 • Sollia kerk
 • Aukrust senteret

herfstreis Rondane activiteiten:

 • wandelen
 • fietsen
 • vissen
 • kano- en beversafari
 • paardrijden
 • Sjoa rafting tot eind september
 • muskusossafari, vooraf te reserveren

Prijslijst Herfstreis Rondane: Rondane River Lodge Sollia (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen
c.a. 29/8 - 23/10 € 975,-
vanaf oktober kans op sneeuw, reis is nog steeds mogelijk
De maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

prijs per persoon 2020 in €

Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief voor KLM op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Per KLM van Amsterdam naar Oslo v.v. (flexibel omboekingsbeleid)

Verblijf in het genoemde huisje incl linnen 

Huurauto VW Polo of vergelijkbaar

En natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis


Exclusief (maaltijden kunnen we voor u boeken):

! verzekeringen

Let op; u reist naar een land met code oranje, sommige verzekeringen bieden dan geen dekking. Controleer dit voor u op reis gaat. U hoeft na terugkomst niet in quarantaine.