Het beste van Spitsbergen, 11 dagen per Ocean Nova

Reisbeschrijving Het beste van Spitsbergen


M/S Ocean Nova
M/S Ocean Nova

78 passagiers
37 hutten

Lengte 73m
Bouwjaar 1992
Snelheid 12 knopen


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Longyearbyen.


Longyearbyen
Longyearbyen

Uw Spitsbergen avontuur begint in Longyearbyen, de grootste plaats van het eiland Spitsbergen. Als u aan boord gaat van het schip Ocean Nova, heeft u een fantastisch uitzicht over het bergachtige landschap.


Spitsbergen
Spitsbergen

U vaart 9 dagen lang langs het eiland Spitsbergen, op zoek naar wilde dieren. Deze expeditiereis komt langs West-Spitsbergen en de mooie fjorden en eilanden verder naar het noorden. Het landschap is hier al net zo gevarieerd als het aantal wilde dieren, van bloemen en planten tot grote gletsjers.

Elke expeditiereis heeft te maken met nieuwe mogelijkheden, maar ook met verschillende weersomstandigheden en ijscondities. Daarom kan de exacte route van een expeditiereis niet van tevoren bepaald worden. Wel is er altijd een aantal favoriete bestemmingen, zoals de 14e Juli Gletsjer, Smeerenburg, Alkhornet en de Hinlopenstraat. De bestemmingen die we uiteindelijk bezoeken, zullen worden uitgezocht op basis van de kans op wilde dieren en eventuele interessante geschiedenis en geologie van Spitsbergen. Het spotten van ijsberen kan bijna(!) worden gegarandeerd: Hornsund is een favoriete plek om naar ijsberen te zoeken. De kliffen en Alkefjellet zorgen voor eieren die naar beneden vallen en vormen lekkere maaltijden voor zowel de ijsberen als poolvossen.

Torellneset en Phippsøya zijn goede plekken om walvissen te spotten en te fotograferen. Het passeren van een rustplek voor walrussen is iets dat u niet snel zal vergeten. Deze gigantische dieren maken veel lawaai bij het vechten om een goede plek langs de kustlijn.

Als u graag een meer persoonlijk uitzicht heeft, kunt u kiezen voor een kajaktocht. Deze excursie brengt u naar de meer geïsoleerde plaatsen langs de kust van Spitsbergen en is zeer aan te raden. Smeerenburg is een mooie plek om een sneeuwschoenwandeling te maken, als de omstandigheden dat toelaten. U kunt hier ook een gedenkteken bezoeken dat in 1906 is geplaatst, om de walvisjagers te herdenken die in de 17e en 18e eeuw zijn overleden in de extreme Arctische omstandigheden.

Op Spitsbergen kunt u genieten van veel natuurlijke schoonheid. De toendra kan verrassend kleurrijk zijn in de zomer, dankzij de wilde bloemen. Elke dag ziet u nieuwe dingen, van zeldzame vogels tot ijsberen of een verlaten hut van honderden jaren oud.


Longyearbyen
Longyearbyen

Het is tijd om afscheid te nemen van uw medereizigers en het expeditieteam aan boord van het schip. De reis eindigt in Longyearbyen, waar u naar de luchthaven wordt gebracht. Van daaruit kunt u op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland. Wij helpen u graag bij het regelen en boeken van deze vlucht(en).


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid terug van Longyearbyen naar Amsterdam.


Kajakken Spitsbergen
Kajakken Spitsbergen

Kajakken Spitsbergen is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddel je in kleine groepjes tussen de ijsbergen en arctische dieren.


Peddelen Spitsbergen
Peddelen Spitsbergen

Bij de excursie peddelen Spitsbergen verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


LET OP: De geplande route naar Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 6 juni - 16 juni 2019


Het beste van Spitsbergen

Als er zoiets bestaat als een "klassieke Arctische expeditie", dan is het deze reis. U krijgt het beste van Spitsbergen te zien als het schip langs de westkust van het eiland vaart en een aantal noordelijker gelegen gebieden aandoet. Hier leven ijsberen en walrussen. Ook komt u kolonies zeevogels tegen, die soms wel uit duizenden vogels bestaan, en kunt u walvissen spotten. Deze reis is, mede dankzij de mogelijkheden om te gaan sneeuwschoenwandelen en kajakken, de perfecte expeditie voor iedereen die het wildlife van het Arctisch gebied wil ontdekken.


Inbegrepen activiteiten

Polar plunge (een duik in het koude water)

Hiken

Lezingen aan boord van het schip


Bij te boeken activiteiten

Kajakken

Peddelen

Prijslijst Het beste van Spitsbergen, 11 dagen per Ocean Nova (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 6 juni - 16 juni 2019
4-persoons hut 5.400
3-persoons hut 5.600
2-persoons hut met beneden- en bovenbed 6.630
2-persoons hut bruggendek (lage bedden) 7.055
2-persoons hut (lage bedden) 7.565
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken 580
Peddelen 190

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Bier en wijn tijdens het diner.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Fooien.

 Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

 Transfer van de luchthaven naar het hotel in Longyearbyen, als u een dag voor inscheping arriveert.

 Transfer van het hotel of de luchthaven naar het schip op de dag van inscheping.

 Groepstransfer van het schip naar de luchthaven van Longyearbyen of een aangewezen plaats in de stad op de dag van ontscheping.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.