Het vergeten continent Antarctica, 14 dagen per Ocean Adventurer

Reisbeschrijving Het vergeten continent Antarctica

LET OP: De geplande route van deze expeditie naar het vergeten continent Antarctica wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

 15 - 28 februari 2021
M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Ushuaia. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van een vlucht.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste echte dag van deze 14-daagse reis brengt u door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Hier brengt u de eerste nacht in een hotel door.

Als u vroeg aankomt in Ushuaia, kunt u nog wat vrije tijd doorbrengen in het dichtbij gelegen Tierra del Fuego National Park, genieten van Argentijnse wijn en barbecues in het centrum of één van de vele winkels en cafeetjes bezoeken.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

U ontbijt in het hotel en vertrekt daarna met de groep naar het schip. Voordat u aan boord gaat van het schip heeft u in Ushuaia nog wat vrije tijd, die u kunt gebruiken om de stad te ontdekken.

Aan het eind van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het schip Ocean Adventurer, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar het meest zuidelijke continent ter wereld!


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

De derde en vierde dag bevindt u zich op zee. Om per schip bij Antarctica te kunnen komen, moet u de bekende Drake Passage oversteken: een oversteek van 2 dagen. Wij raden aan om u voor de zekerheid voor te bereiden op een wilde zee, maar we hopen natuurlijk op een rustige overtocht. De Drake Passage is onvoorspelbaar en verandert continu, dus we kunnen niet van tevoren aangeven hoe de omstandigheden zullen zijn.

Deze dagen zijn perfect om uw medepassagiers te leren kennen en zijn daarom vaak erg gezellig. U bevindt zich twee volle dagen aan boord van het schip, waar het expeditieteam ook alvast de veiligheidsinstructies geeft en u vertelt over Antarctica.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Op dag 5 komt er weer land in zicht! Hier begint uw Antarctische avontuur pas echt. Elke keer dat u aan land gaat ziet u iets nieuws of onverwachts, wat ervoor zorgt dat deze expeditiereis echt een unieke ervaring is. Elke dag gaat u met behulp van een Zodiac van boord om de omliggende wateren en landingsplaatsen te ontdekken. Een belangrijk doel van deze reis is het spotten van wilde dieren in deze bijzondere omgeving. U bezoekt pinguïnkolonies, probeert bultruggen en dwergvinvissen te spotten en gaat op zoek naar een aantal zeehondensoorten die in dit zuidelijke gebied voorkomen. Uw expeditieteam zorgt voor u bij elke landing, of u nu het Antarctische terrein verkent, een onderzoeksstation bezoekt of samenwerkt met pinguïnkolonies. Chinstrap, Adélie en Ezelspinguïns zijn hier te vinden, samen met vier verschillende soorten zeehonden. Zodiac cruisen kan kansen bieden om enkele van de grotere lokale zeezoogdieren dichtbij te bekijken, zoals Antarctische dwergvinvissen en bultruggen. Uw dagen zullen druk zijn met het spotten van dieren in het wild en betoverd worden door de verbazingwekkende schoonheid van Antarctica. Luister naar het knetteren en afbrokkelen van ijsbergen en gletsjers en kijk naar pinguïns die op het strand waggelen. Kajakken op zee, peddel-excursies of kamperen zijn optionele activiteiten die beschikbaar zijn op bepaalde reizen tegen een extra vergoeding.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Het oversteken van de Antarctische Cirkel is een indrukwekkende prestatie, omdat de meeste expedities naar het Antarctische schiereiland niet zo ver naar het zuiden reiken. Als de omstandigheden het toelaten om deze beroemde lijn op 66°33'S te overschrijden, vieren u en uw medereizigers in stijl met een welverdiend drankje! Proost en wees er trots op te weten dat u een deel van de wereld hebt bereikt dat door heel weinig mensen wordt bezocht. Dit is rauwe Antarctica, de thuisbasis van de middernachtzon, Adélie-pinguïns en enkele van de meest ontzagwekkende ijsformaties die je overal op de planeet zult zien.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Inmiddels zal uw kennis van Adélie, Kinband en Ezelspinguïns worden getest om onderscheid te kunnen maken tussen een luipaard, een vacht en een Weddell-zeehond. Termen als 'bergachtige stukjes' en 'pannenkoekenijs' worden een onderdeel van uw vocabulaire, en er zijn nog veel meer verhalen te vertellen. Terwijl u naar het noorden gaat, vullen de Zodiac-excursies uw dagen en blijft uw expeditieteam uitkijken naar verschillende soorten zeevogels, zeehonden en walvissen die u op uw reis naar het zuiden zijn ontgaan.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens de terugreis over de Drake Passage kunt u voor de laatste keren genieten van de heerlijke koude lucht van het Antarctisch gebied. Breng tijd door op het dek om zeevogels en walvissen te spotten, woon presentaties bij die door het expeditieteam worden gegeven of kies ervoor om lekker te ontspannen en de opgedane ervaringen rustig op u te laten inwerken.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Vandaag neemt u afscheid van uw expeditieteam en uw medereizigers en vertrekt u 's ochtends om uw binnenlandse vluchten te nemen of zelf verder te reizen. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van een vlucht.


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddelt u in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Het vergeten continent Antarctica, 14 dagen per Ocean Adventurer


Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Peddelen

 Lezingen aan boord van het schip


Prijslijst Het vergeten continent Antarctica, 14 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 15 - 28 februari 2021
3-persoonshut 10000
2-persoons (lower deck) 11400
2-persoons (main deck) patrijspoort 12800
2-persoons (main deck) raam 14200
2-persoons superior 15100
2-persoons deluxe 16600
2-persoons suite 18000
2-persoons eigenaars suite 19400
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken 940
Peddelen 280

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen (geef eventuele dieetwensen op tijd door).

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Een gids die gespecialiseerd is in fotografie en foto's maakt tijdens de reis.

 Lenen van rubberlaarzen voor tijdens de landingen.

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

 Eén hotelovernachting in Ushuaia, inclusief ontbijt.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen, aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Kosten voor extra bagage.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.