Het zevende continent ontdekken, 16 dagen per World Explorer

Reisbeschrijving Het zevende continent ontdekken


M/S World Explorer
M/S World Explorer

176 passagiers
86 hutten

Lengte 126m
Bouwjaar 2018
Snelheid 16 knopen


Vlucht Amsterdam - Ushuaia
Vlucht Amsterdam - Ushuaia

U vliegt op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Ushuaia. Wij helpen u graag met het zoeken en boeken van een vlucht.


Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika
Ushuaia, Argentinië - Zuid Amerika

De eerste echte dag van deze 16-daagse reis brengt u door in Ushuaia, nadat u daar met het vliegtuig bent aangekomen. Hier brengt u de eerste nacht in een hotel door.

Als u vroeg aankomt in Ushuaia, kunt u nog wat vrije tijd doorbrengen in het dichtbij gelegen Tierra del Fuego National Park, genieten van Argentijnse wijn en barbecues in het centrum of één van de vele winkels en cafeetjes bezoeken.


Beaglekanaal
Beaglekanaal

Aan het eind van de middag gaat u in Ushuaia aan boord van het schip World Explorer, waarop u de komende tijd zal verblijven. Het schip zal in zuidelijke richting door het Beagle Kanaal varen. Dit bekende kanaal doorkruist de Tierra del Fuego archipel, ver in het zuiden van Zuid-Amerika. U bent nu echt onderweg naar het meest zuidelijke continent ter wereld!


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

De derde tot zesde dag bevindt u zich op zee. Om per schip bij Zuid-Georgie te kunnen komen varen we door de Zuidelijke Atlantische Oceaan: een oversteek van 3 dagen. We raden aan om u voor de zekerheid voor te bereiden op een wilde zee, maar we hopen natuurlijk op een rustige overtocht. De oceaan is onvoorspelbaar en verandert continu, dus we kunnen niet van tevoren aangeven hoe de omstandigheden zullen zijn.

Deze dagen zijn perfect om uw medepassagiers te leren kennen en zijn daarom vaak erg gezellig. U bevindt zich 3 volle dagen aan boord van het schip, waar het expeditieteam ook alvast de veiligheidsinstructies geeft en u vertelt over de bestemming.


Zuid-Georgia en Grytviken
Zuid-Georgia en Grytviken

Het schip zet koers naar mogelijke landingen op Grytviken, Salisbury Plain, St. Andrews Bay en Gouden Haven om u een goed beeld te geven van de diversiteit aan landschappen en wilde dieren, zoals de olifant zeehonden, pelsrobben, en de Koningspinguïns. Eén van de hoogtepunten zou een bezoek kunnen zijn aan Prion eiland. Daar kunt u hoogstwaarschijnlijk genieten van de broedplaatsen van de grote albatros. En geniet u ook van het moment waarop kuikens hun vleugels testen. In Fortuna Bay bevolken Koningspinguïns en pelsrobben de stranden. Vanaf hier proberen we het laatste stuk van de Shackleton route te volgen. De wandelroute leidt over een bergpas via de ‘Shackleton waterval’ naar Stromness, een verlaten walvisvaarders nederzetting. Alle wandeltochten worden begeleid door gidsen en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden en de beschikbaarheid van landingsplaatsen. In Grytviken bezoeken we het verlaten Noorse walvisvaarders station, waar nu Koningspinguïns door de straten lopen en waar zeeolifanten hun intrek hebben genomen.


(Zuidelijke) Atlantische Oceaan
(Zuidelijke) Atlantische Oceaan

Het schip wordt weer gevolgd door een veelheid van zeevogels komt u op een gegeven moment zee-ijs tegen. Afhankelijk van de hoeveelheid ijs heeft u de kans om diverse grote Antarctische vogels te zien, zoals de Zuidpool jager en de sneeuwstormvogel. Uw dagen op zee zijn gevuld met presentaties en workshops onder leiding van je expeditieteam, die u voorbereiden op de natuur en landschappen die je zullen omringen bij aankomst.


Antarctisch schiereiland, Antarctica
Antarctisch schiereiland, Antarctica

Op dag 11 komt er weer land in zicht! Hier begint uw Antarctische avontuur pas echt. Elke keer dat u aan land gaat ziet u iets nieuws of onverwachts, wat ervoor zorgt dat deze expeditiereis echt een unieke ervaring is.

Elke dag gaat u met behulp van een Zodiac van boord om de omliggende wateren en landingsplaatsen te ontdekken. Een belangrijk doel van deze reis is het spotten van wilde dieren in deze bijzondere omgeving. U bezoekt pinguinkolonies, probeert bultruggen en dwergvinvissen te spotten en gaat op zoek naar een aantal zeehondensoorten die in dit zuidelijke gebied voorkomen.

De bergen op het Antarctisch Schiereiland zullen een betoverende indruk op u maken terwijl u door de besneeuwde paden omhoog klimt. Elke klim wordt beloond met een prachtig 360° uitzicht over de oneindig witte omgeving. Ook op Danco Island kunt een pinguinkolonie bezoeken. Bij deze wandeling kunt u kiezen: u kunt helemaal naar de top van het eiland wandelen om opnieuw te genieten van een prachtig uitzicht. De andere mogelijkheid is dat u uw tijd doorbrengt op een kiezelstrand en in stilte geniet van de nieuwsgierige pinguins om u heen. Als u graag iets extra bijzonders doet, is de 'Polar Plunge swim': een duik nemen in het ijskoude zeewater, misschien wel iets voor u!

Omringd door de indrukwekkende stilte van Antarctica zijn de geluiden die slechts af en toe te horen zijn, extra bijzonder. De geluiden komen van kibbelende pinguins of van scheurende en afbrekende gletsjers, waarna de grote stukken ijs met een grote plons in het water belanden.


Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika
Drake Passage, Antarctica - Zuid Amerika

Tijdens de terugreis over de Drake Passage kunt u voor de laatste keren genieten van de heerlijke koude lucht van het Antarctisch gebied. Breng tijd door op het dek om zeevogels en walvissen te spotten, woon presentaties bij die door het expeditieteam worden gegeven of kies ervoor om lekker te ontspannen en de opgedane ervaringen rustig op u te laten inwerken.


Vlucht Ushuaia - Amsterdam
Vlucht Ushuaia - Amsterdam

Na het ontbijt zal u weer aankomen in Ushuaia. U gaat van boord van het schip en gaat op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.

Ook hier kunnen wij u helpen bij het boeken van de vlucht(en).


Kajakken Antarctica
Kajakken Antarctica

Kajakken Antarctica is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Antarctische gebied te verkennen. Onder begeleiding van een gids peddelt u in kleine groepjes tussen de ijsbergen en antarctische dieren.


Peddelen Antarctica
Peddelen Antarctica

Bij de excursie peddelen Antarctica verkent u de oceaan door op een sit-on-top kajak rond te paddelen. Er is geen ervaring vereist voor deze activiteit.


Stand up Paddling Antarctica
Stand up Paddling Antarctica

Stand up Paddling Antarctica is een combinatie van surfen en kajakken.


Reisdata

  27 december 2020 - 11 januari 2021

Het zevende continent ontdekken, 16 dagen per World Explorer


Aanbod van activiteiten

 Kajakken

Stand-Up Paddling

Peddelen

 Lezingen aan boord van het schip

Prijslijst Het zevende continent ontdekken, 16 dagen per World Explorer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Prijs per persoon 27 december 2020 - 11 januari 2021
3-persoonshut 14200
2-persoons infinity suite 20800
2-persoons veranda suite 19900
2-persoons superior suite 22700
2-persoons deluxe suite 25100
2-persoons eigenaars suite 26900
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken 940
Stand-up paddling 280
Peddelen 280

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen (geef eventuele dieetwensen op tijd door).

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Een gids die gespecialiseerd is in fotografie en foto's maakt tijdens de reis.

 Lenen van rubberlaarzen voor tijdens de landingen.

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Transfer in Ushuaia van het schip naar de luchthaven.

 Eén hotelovernachting in Ushuaia, inclusief ontbijt.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen, aankomst- en vertrekbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Kosten voor extra bagage.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.