Norgereiser Spitsbergen aanbiedingen

Hondensledetocht Finland

De Safari met husky's vindt enigzins buiten de stad plaats. Op deze locaties bevindt zich een husky boerderij met meerdere wel getrainde en goed verzorgde husky's. De boerderij biedt safari's aan met een duur van 1 uur tot een week lang. De tijdsduur is verschillende per boerderij, kijk dus goed waar u de safari wilt doen. Let op, de tijdsduur is inclusief het inspannen van de honden en het aankleden van uzelf. Tijdens de safari krijgt u vaak speciale thermo kleding, laarzen, handschoenen, een warm drankje en een lokale snack. Tevens is er een gids die de husky safari door de wildernis zal begeleiden. Bij aankomst zullen de honden op u staan te wachten en willen ze niets liever dan samen op pad gaan door de sneeuw en de wildernis. Na een degelijke uitleg over de honden, de sleeën en hoe men met de honden om moet gaan, wordt je ingedeeld in een team ( van 2 personen) , voordat je met de groep de koude heldere lucht in gaat. In het begin zullen de honden veel blaffen, maar gaandeweg zal het steeds stiller worden en hoort u behalve hun ademhaling enkel de sneeuw onder de sleeën.

Hondenslede Noorderlichtsafari, Himmerki Noord Finland

De trip start bij het begin van de schemering. U krijgt eerst instructies over het besturen van een groep sledehonden, waarna we vertrekken richting Nuottilampi. Dit is waar we stoppen voor het klaarmaken van een maaltijd bij het kampvuur. We zorgen dat we goed uitzicht hebben op de lucht, zodat we het eventuele noorderlicht direct zullen zien.Huskytocht 'wanderer in the wilderniss' Himmerki Noord Finland

Nadat u iets meer heeft geleerd over de husky's en hoe u een groep sledehonden bestuurt, is het tijd om op pad te gaan in Riisitunturi National Park. Tijdens de ongeveer 6 uur durende huskytocht vanuit Himmerki, komt u bossen tegen van honderden jaren oud. We volgen de bevroren moerassen en genieten van de stilte.
Hondensledetocht 'Holy tree safari' Himmerki Noord Finland

Tijdens deze 'Holy tree safari' hondensledetocht van Himmerki ervaart u de schoonheid van Riisintunturi National Park. Geniet van de unieke omgeving, die gekenmerkt wordt door met sneeuw beladen bomen en heuvelmoerassen.