Hondensledetocht Stollet

Bekijk foto's

Beleef vanaf de tweede week in februari tot half maart de winter in de mooie provincie Värmland. Alevi Camping verzorgt allerlei activiteiten voor hun klanten, waaronder hondensledetochten. Ze werken met diverse maatschappijen samen zodat de klanten zich geen zorgen hoeven te maken over het vervoer.

- Hike huskytour (10 minuten)
- Hike huskytocht (45 minuten)
- Hike avond huskytocht (45 minuten)

Algemene informatie

We beginnen met een kennismakingsronde en stellen onszelf en de honden aan u voor. Er is altijd minstens één persoon die goed Nederlands spreekt. We lopen door de diverse uitrustingsstukken heen en besluiten met een uitgebreide instructie over de do's en don'ts van het hondensleeën (mushen). Dan is het tijd om met elkaar de honden in te spannen! Ze hebben ons al een tijdje ongeduldig en zachtjes te verstaan gegeven dat ze aan het werk willen, maar nu we de eerste honden gaan halen barst er werkelijk een oorverdovend hondengehuil los. Goed om te weten dat dit maar voor heel even is. Zodra we de sneeuwankers lichten en de rem (iets!) loslaten is het meteen helemaal stil en glijden we door een verstilde, witte winterwereld met voor ons dolgelukkige, ijverige honden. De gids sleedt voorop en de deelnemers volgen. De tocht gaat over een trail van ongeveer 2 kilometer. Na elke ronde bestaat er mogelijkheid om van rol/slede te ruilen zodat iedereen die dat wil, ook daadwerkelijk even in de huid van een echte musher kan kruipen. De slede van de gids kan met ca. 250 kilo belast worden, doorgaans een hele familie. Kinderen kunnen na elke ronde zelf kiezen met wie en in welke slede ze het volgende rondje willen maken.

Deze accommodatie is opgenomen in de volgende reizen

Lezersaanbieding Zweden Reis & Co

Zin in een echte wintervakantie? Kom naar Zweden en beleef de vele mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden. Alevi Camping ligt in het Klarälvendal en is erg geliefd om zijn mooie en ongerepte natuur, vele meren, rivieren en bossen en ligt op 3 uur autorijden vanaf Oslo.

Winterarrangement Zweden, 9 daagse reis Anok

Geniet van een hondensledetocht, ijsvissen of ga rijden met een sneeuwscooter tijdens deze 8-daagse reis!

  • Midden-Zweden
  • Elandpark
  • Arresleetocht
  • 9 dagen
  • febr - mrt
  • Vanaf € 725