M/S Hondius

Motorschip Hondius

Oceanwide’s nieuwste en geavanceerde expeditieschip MS Hondius voldoet aan de meest recente en hoogste eisen voor passagiersschepen (Polar Class 6) en wordt gebouwd in overeenstemming met de regels van de recente ‘Polar Code’.

De Hondius wordt het eerste schip dat is gebouwd volgens de ‘LR PC6’ klasse en voldoet hiermee aan de laatste en strengste regels van het ‘Lloyd’s Register’ voor ‘Polar Class 6’ schepen. De hoogste Pool klasse notering voor ijsversterkte schepen. Het schip zal ook volledig voldoen aan de verplichte eisen van de ‘Polar code’, opgesteld door de ‘International Maritime Organization’ (IMO) voor het veilig navigeren in en het beschermen van het Pool milieu.

Tijdens een expeditie staan er 72 bemanning en stafleden (expeditie en hotelstaf inbegrepen) tot de beschikking van de passagiers. De Hondius is uitgerust met 2 hoofdmotoren en kan een maximale snelheid behalen van 15 knopen.


ms Hondius - technische gegevens

Gewicht: 5590 ton

Lengte 107,60 meter 

Breedte 17,6 meter 

Diepte 5,3 meter 

Motoren 2 x ABC hoofdmotoren; totaal 4,200 kW

Snelheid 15 knopen

Vlag Nederlandse

Capaciteit 174 passagiers

IJs klasse Polar Class 6

Bouwjaar 2018

Hutten 82

Zodiacs aanwezig


ms Hondius - de hutten

Hondius biedt deluxe accommodaties voor in totaal 174 passagiers. De oppervlakte van de patrijspoort hutten varieert van 12 tot 18 m2. Het maximale passagiersaantal is 196. Een dek is gereserveerd voor het geven van (meertalige) lezingen en presentaties in een grote observation lounge met daarbij een extra lecture room. Het schip biedt een deluxe standaard maar biedt tegelijkertijd ook de bekende gezellige en informele Oceanwide atmosfeer aan boord.

4-persoons hutten
Aantal: 4
(2 stapelbedden)

3-persoons hutten
Aantal: 2
(stapelbed en een 1-persoonsbed)

2-persoons hutten patrijspoort
Aantal: 28
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons hutten raam
Aantal: 14
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons deluxe hutten
Aantal: 11 
(twee 1-persoons bedden)

2-persoons superior hutten
Aantal: 8 
(2-persoons bed)

Junior suites
Aantal: 8
(2-persoons bed)

Grand suites met balkon 
Aantal: 6 
(2-persoons bed)

Hondius Suite
Aantal: 1
(2-persoons bed)