Hotelreis Vidar: de Noorse fjordenkust

Routebeschrijving (Totale afstand 1709 km)


LOFTHUS, ULLENSVANG HOTEL
LOFTHUS, ULLENSVANG HOTEL

Aankomst in Stavanger om 06.30 uur. Misschien een goed idee om eerst lekker in Stavanger te gaan ontbijten, u heeft ook alle tijd om daarna in deze sfeervolle stad rond te wandelen of om een museum te bezoeken. Ook kunt u de Preekstoel gaan bewandelen, neem hiervoor wel de tijd! U verblijft 2 nachten in het prettige Kronen Gaard Hotel.


OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL
OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL

Het wordt vroeg opstaan vandaag, de rij-uren zijn inclusief de ferry's Hjelmeland-Nesvik, Gjermundshamn-Årsnes en Venjaneset-Hatvik. Deze oversteken zijn prima rustpunten tijdens deze hotelreis zodat u ook volop van de te rijden route kunt genieten. U verblijft 2 nachten in het prachtige en aan de Bjørnefjord gelegen Solstrand Fjordhotel.


Fjærland, Fjærland Fjordstue Hotel
Fjærland, Fjærland Fjordstue Hotel

De route van vandaag is bijzonder mooi. U rijdt via het stadje Voss en over de prachtige Vikafjell naar Hella waar u de ferry over de weidse Sognefjord neemt naar Dragsvik. De weg slingert verder richting Vik. De laatste etappe gaat via Vassenden en Skei naar Fjærland. U heeft 2 overnachtingen in het Fjærland Fjordstue. Het kleine dorp Fjærland ligt aan het Sognefjord en heeft een enorme gletsjer als buurman, de 'Jostedalsbreen'.


ÅLESUND, BROSUNDET
ÅLESUND, BROSUNDET

Na Skei rijdt u door het zogeheten 'geitendal '. Bij Byrkjelo gaat de route naar Anda voor de overtocht per ferry naar Lote. Na Lote volgt een mooie tocht naar Folkestad, waar de volgende ferry op u wacht voor de overtocht naar Volda. En daarna kunt u volop genieten van het uitzicht op de Vatsdalfjord. U kunt ook nog lekker uitrusten als u per ferry oversteekt naar Sunde. En dan is het niet ver meer naar het fraaie stadje Ålesund. Een plaats met een prachtige ligging aan de Atlantische kust. Een plaats ook die bekend is geworden door het centrum dat is opgetrokken in Jugendstil. U verblijft 2 nachten in het stijlvolle Brosundet Hotel, dit hotel is gevestigd in een gerestaureerd art-nouveaugebouw en alle kamers zijn allemaal goed maar verschillend van afmetingen en inrichting.


OLDEN, OLDEN FJORD HOTEL
OLDEN, OLDEN FJORD HOTEL

Een klein stukje het land in voordat u vanaf Åndalsnes de befaamde Trollstigen gaat rijden, stop op de top en maak de korte wandeling naar het prachtige uitkijkpunt. Na de ferry van Linge naar Eidsdal volgt de Adelaarsweg, ook hier weer een bijzonder uitzichtpunt met panoramazicht op het Geirangerfjord. Na Geiranger kunt u de Dalsnibba op, van hier heeft u een bijzonder mooi zicht op het Geirangerfjord en de omliggende bergen. Een dag om volop te genieten van het ruige Noorwegen! U verblijft 2 nachten in het Olden Fjordhotel.


Nedre Heidal, Nordre Ekre Gård
Nedre Heidal, Nordre Ekre Gård

U rijdt door het Ottadal via de waterval Pollfossen. Een waterval met een val van in totaal 81 meter, wat deel uitmaakt van het watergebied Øvre Otta. U komt door het toeristenplaatsje Lom met de mooie staafkerk en via Nedre Heidal in het prachtige Gudbransdal. U verblijft 2 nachten in het bijzonder mooie en sfeervolle designhotel Nordre Ekre Gård.


Lørenskog, Losby Gods
Lørenskog, Losby Gods

U bent bijna aan het eind van hotelreis Vidar. Maar gelukkig is er nog een mooie rit naar Lorenskog met onderweg de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de Hadeland glasfabriek in Jevnaker en tenslotte nog de mogelijkheid om rond te kijken in Oslo of om een partijtje golf te spelen op de prachtige golfbaan bij het Losby Gods Hotel. 1 nacht verblijf in Losby Gods.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een korte rit van ca. 30 minuten naar Oslo, hier heeft u nog de hele morgen de tijd om rond te kijken voordat u vertrekt om 14.00 uur per luxe cruiseferry van Color Line


16e dag

aankomst in Kiel om 10.00 uur

16 daagse reis

vertrek dagelijks

Wilt u in korte tijd de bekendste fjorden van Noorwegen zien? Dan is deze hotelreis uitermate geschikt voor u!! Ooit creëerden de ijstijden deze wonderen van de natuur. Met deze hotelreis zult u veel van deze natuurwonderen zélf kunnen zien. Zoals bijvoorbeeld de imposante Lysefjord met de overhangende Prekestolen, de Hardangerfjord, de lange Sognefjord en de majestueuze Geirangerfjord. Het reizen in het fjordengebied is één en al afwisseling. Dat komt door het boeiende landschap, maar ook door de ferry overtochten. Natuurlijk heeft Noorwegen nog veel meer dan alleen fjorden. Ook de Noorse bergwereld mag er zijn en dat geldt ook voor uitgestrekte hoogvlaktes en mooie rivierdalen. Tijdens deze reis komt alles voorbij, en tot slot komt u ook nog in de leuke plaatsjes Ålesund en Fagernes en niet te vergeten de Noorse hoofdstad Oslo.

Hotelreis Vidar hoogepunten:

Stavanger
Hardangerfjord
Bergen
Sognefjord
Geirangerfjord
Ålesund
Trollstigen
Valdres
Oslo

Het is voor u ook prettig om te weten dat u tijdens deze hotelreis in bijzonder goede en bovenal sfeervolle hotels overnacht. Uiteraard kan ook deze hotelreis Vidar op elke plaats worden verlengd, op verzoek maken we graag een vrijblijvende offerte voor u.

Prijslijst Hotelreis Vidar: de Noorse fjordenkust (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Vidar prijs per persoon 2018 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1795
hotels incl. halfpension, behalve in Ålesund inc. ontbijt 2395
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

De reissom is incl. het tarief van € 355 voor de ferry Hirtshals-Stavanger en voor Oslo-Kiel een tarief van € 489. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Fjord Line Hirtshals - Stavanger incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis per Color Line Oslo -Kiel incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

en natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s