Hotelreis Vidar: de Noorse fjordenkust

Routebeschrijving (Totale afstand 1709 km)


Lofthus, Ullensvang Hotel
Lofthus, Ullensvang Hotel

Aankomst in Stavanger om 06.30 uur. Misschien een goed idee om eerst lekker in Stavanger te gaan ontbijten en rond te wandelen. Ook kunt u de Preekstoel gaan bewandelen, neem hiervoor wel de tijd! De rit naar Lofthus is bijzonder mooi. U verblijft 2 nachten in het prettige Ullensvang Hotel.


OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL
OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL

Een korte maar mooie rit vandaag, u rijdt langs de indrukwekkende Sørfjord en gaat over de Hardangerbrua naar Granvin. Daar rijdt u verder langs de oever van de Hardangerfjord en stopt u misschien wel bij de Steindalsfossen, de waterval waar u achterlangs kunt lopen. U verblijft 2 nachten in het prachtige en aan de Bjørnefjord gelegen Solstrand Fjordhotel.


Fjærland, Fjærland Fjordstue Hotel
Fjærland, Fjærland Fjordstue Hotel

De route van vandaag is wederom bijzonder mooi. U rijdt via het stadje Voss en over de prachtige Vikafjell naar Vangsnes waar u de ferry over de weidse Sognefjord neemt naar Hella. U rijdt langs het fjord naar Sogndal waar u verder gaat door de Jotunheimen naar Fjærland. U kunt vanaf Vangsnes ook de ferry nemen naar Dragsvik om dan verder via de Gaularfjell naar Fjærland te rijden. U heeft 2 overnachtingen in het Fjærland Fjordstue. Het kleine dorp Fjærland ligt aan het Sognefjord en heeft een enorme gletsjer als buurman, de 'Jostedalsbreen'.


Ålesund, Brosundet
Ålesund, Brosundet

Na Skei rijdt u door het zogeheten 'geitendal '. Bij Byrkjelo gaat de route naar Anda voor de overtocht per ferry naar Lote. Na Lote volgt een mooie tocht naar Folkestad, waar de volgende ferry op u wacht voor de overtocht naar Volda. En daarna kunt u volop genieten van het uitzicht op de Vatsdalfjord. U kunt ook nog lekker uitrusten als u per ferry oversteekt naar Sunde. En dan is het niet ver meer naar het fraaie stadje Ålesund. Een plaats met een prachtige ligging aan de Atlantische kust. Een plaats ook die bekend is geworden door het centrum dat is opgetrokken in Jugendstil. U verblijft 2 nachten in het stijlvolle Brosundet Hotel, dit hotel is gevestigd in een gerestaureerd art-nouveau-gebouw, alle kamers zijn goed maar wel verschillend qua afmetingen en inrichting.


Loen, Alexandra Hotel
Loen, Alexandra Hotel

Een klein stukje het land in voordat u vanaf Åndalsnes de befaamde Trollstigen gaat rijden, stop op de top en maak de korte wandeling naar het prachtige uitkijkpunt. Na de ferry van Linge naar Eidsdal volgt de Adelaarsweg, ook hier weer een bijzonder uitzichtpunt met panoramazicht op het Geirangerfjord. Na Geiranger kunt u de Dalsnibba op, van hier heeft u een bijzonder mooi zicht op het Geirangerfjord en de omliggende bergen. Een dag om volop te genieten van het ruige Noorwegen! U verblijft 2 nachten in het Alexandra Hotel.


Vågå, Hindsæter Fjellhotell & Upptur
Vågå, Hindsæter Fjellhotell & Upptur

U rijdt door het Ottadal naar Pollfoss, een gezellig hotel waar u beslist een kop koffie moet gaan drinken voordat u de waterval met een val van in totaal 81 meter, wat deel uitmaakt van het watergebied Øvre Otta, gaat bewonderen. U komt vervolgens door het toeristenplaatsje Lom met de mooie staafkerk en via Nedre Heidal in het prachtige Gudbransdal. U verblijft 2 nachten in het bijzonder mooie en sfeervolle Hindsæter.


Lørenskog, Losby Gods
Lørenskog, Losby Gods

U bent bijna aan het eind van hotelreis Vidar. Maar gelukkig is er nog een mooie rit naar Lorenskog met onderweg de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de Hadeland glasfabriek in Jevnaker en tenslotte nog de mogelijkheid om rond te kijken in Oslo of om een partijtje golf te spelen op de prachtige golfbaan bij het Losby Gods Hotel. 2 nachten verblijf in Losby Gods.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een korte rit van ca. 30 minuten naar Oslo, u vertrekt om 14.00 uur per luxe cruiseferry van Color Line


17e dag

aankomst in Kiel om 10.00 uur

17 daagse reis

vertrek dagelijks

Wilt u in korte tijd de bekendste fjorden van Noorwegen zien? Dan is deze hotelreis uitermate geschikt voor u!! Ooit creëerden de ijstijden deze wonderen van de natuur. Met deze hotelreis zult u veel van deze natuurwonderen zélf kunnen zien. Zoals bijvoorbeeld de imposante Lysefjord met de overhangende Preikestolen, de Hardangerfjord, de lange Sognefjord en de majestueuze Geirangerfjord. Het reizen in het fjordengebied is één en al afwisseling. Dat komt door het boeiende landschap, maar ook door de ferry overtochten. Natuurlijk heeft Noorwegen nog veel meer dan alleen fjorden. Ook de Noorse bergwereld mag er zijn en dat geldt ook voor uitgestrekte hoogvlaktes en mooie rivierdalen. Tijdens deze reis komt alles voorbij, en tot slot komt u ook nog in de leuke plaatsjes Ålesund en Fagernes en niet te vergeten de Noorse hoofdstad Oslo.

Hotelreis Vidar hoogepunten:

Stavanger
Hardangerfjord
Bergen
Sognefjord
Geirangerfjord
Ålesund
Trollstigen
Valdres
Oslo

Het is voor u ook prettig om te weten dat u tijdens deze hotelreis in bijzonder goede en bovenal sfeervolle hotels overnacht. Uiteraard kan ook deze hotelreis Vidar op elke plaats worden verlengd, op verzoek maken we graag een vrijblijvende offerte voor u.

Prijslijst Hotelreis Vidar: de Noorse fjordenkust (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Vidar prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 2005
hotels incl. halfpension, behalve in Ålesund inc. ontbijt 2690
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

De reissom is incl. het tarief van € 355 voor de ferry Hirtshals-Stavanger en voor Oslo-Kiel een tarief van € 519. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Fjord Line Hirtshals - Stavanger incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis per Color Line Oslo -Kiel incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

en natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s

! dinerbuffet Hirtshals - Stavanger Fjordline €41 pp (let op; diner na 20.00 uur)

! ontbijtbuffet Hirtshals - Stavanger Fjordline €18 pp (let op; ontbijt rond 05.30 uur)

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp