Hotelreis Vidar: lapland op z'n best

Routebeschrijving (Totale afstand 1259 km)


03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki
03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki

Vertrek 03.00 uur, u kunt de avond voor vertrek vanaf 23.00 uur inchecken. U kunt dan al gebruik maken van de voor u geboekte hut.


19.00 uur per VR Autotrein van Helsinki naar Rovaniemi
19.00 uur per VR Autotrein van Helsinki naar Rovaniemi

Na een ontspannen scheepsreis van bijna 30 uur komt u om 09.00 uur aan in Helsinki. Helsinki is het juweeltje van de Oostzee, een stad die gezien mag worden, een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. Met prachtige bezienswaardigheden vaak met een Russisch tintje. Winkelen kan hier ook naar hartelust: van design tot tweedehandswinkeltjes en van shopping malls tot leuke versmarkten. Het Senaatsplein, de Russisch-Orthodoxe kerk, de Temppellakkion Kirkko - de beroemde rots kerk, die is uitgehouwen in een berg. Verder het Sibelius Monument en de Esplanadi, een brede boulevard met aan weerszijden winkels die Finse designproducten verkopen. En ook de markt aan de haven en Kiasma, het museum voor moderne kunst, zijn een bezoekje waard. Dat en nog veel meer heeft deze stad u te bieden, Helsinki heeft het allemaal, u komt er ogen te kort! U vertrek rond 19.00 uur met de nachttrein (autoslaaptrein) naar Rovaniemi.


Enontekiö, Hetan Majatalo Oy
Enontekiö, Hetan Majatalo Oy

U komt al rond 07.00 uur aan in Rovaniemi, daarom zal u vandaag ook meteen een behoorlijk eind gaan rijden door het ongerepte Lapland. U heeft nog even tijd om wat van Rovaniemi te bekijken of bij de kerstman op bezoek te gaan. U volgt vandaag een lange tijd de rivier Tornio en zal op de grens van Zweden en Finland rijden. Aavesaksa is niet veel meer dan een ‘berg’ met een hoogte van 242 meter. Tussen Aavesaksa en Pello passeert u de poolcirkel. Uiteraard kunt u hier een souvenir kopen. Om een goede indruk te krijgen van Muonio en omgeving kunt u een wandelingetje maken naar de top van de Olostunturi (509 meter). En als u deze inspanning te groot vindt: u kunt ook met een kabelbaan naar de top. Palojoensuu was eeuwenlang een pleisterplaats aan de handelsroute van de Botnische Golf naar de Noordelijke IJszee. Via weg nummer 93 kunt u naar Enontekiö verderop in Finland. 3 nachten verblijf in Hetan Majatalo Hotel. Excursies: bezoek Fell Lapland bezoekerscentrum, kerk van Hetta, diverse wandelingen (Juppyrä, Paljasselkä), Pallas, Kilpisjärvi, vogel uitkijktorens Yrjö Kokko en Sotkajärvi, vissen, fietsen.


Alta, Bjørnfjell Mountain Lodge
Alta, Bjørnfjell Mountain Lodge

U gaat de grens over naar Kautokeino de culturele hoofdstad van Lapland. U vind hier rendieren in overvloed, deze dieren voorzien de bevolking in een groot deel van hun levensonderhoud. U reist verder naar Alta. Alta staat bekend om de prehistorische rotstekeningen die al sinds 1985 op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld staan. Verder kunt u zich verbazen over de weidse toendra, hoogvlaktes en de imposante Altafjord. De Noordkaap is nu dichtbij. 3 nachten verblijf in Bjørnfjell Mountain Lodge te Alta. Excursies: wandelen in Sautso Canyon, Finnmarksvidda, Altaelva, bootsafari, zalmvissen, fatbiken, zipline, klimpark.


Nellim, Wilderness Hotel Nellim
Nellim, Wilderness Hotel Nellim

Vandaag rijdt u zuidwaarts langs de Porsangerfjord waar we u aanraden om een stop te maken bij de bijzondere steenformaties bij Trollholmen. Via Lakselv komt u in de hoofdplaats van de Samen: Karasjok, hier ziet en voelt u de cultuur van deze autochtone bevolking van Lapland. Rijd verder door Finland langs verschillende meren naar het Wilderness Hotel Nellim. U verblijft 3 nachten in het Wilderness Hotel. Excursies: bootsafari op meer Inari, vissen, kajakken, zwemmen, wandelen en natuurlijk de middernachtzon.


19.35 uur per VR Autotrein van Kemijärvi naar Helsinki
19.35 uur per VR Autotrein van Kemijärvi naar Helsinki

De laatste kilometers van deze laplandreis. De weg van Inari naar Ivalo wordt wel de mooiste weg van Finland genoemd. Zeker is dat u ook nu weer kunt genieten van wat u onderweg krijgt te zien. U heeft de tijd om nog even de benen te strekken en u zou een wandeling kunnen maar naar Karhunpesäkivi (berensteen). Ook in de buurt van Saariselkä kunt u mooi wandelen in het Urho Kekkonen National Park. Even ten noorden van Rovaniemi passeert u de poolcirkel en is uw avontuur in Lapland voorbij. U vertrekt rond 19.30 uur met de nachttrein (autoslaaptrein) naar Helsinki.


17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde
17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde

U komt rond 09.00 uur aan met de trein in Helsinki. U heeft vandaag nog de tijd om wat meer van Helsinki te zien voordat u vertrekt naar Duitsland. 17.30 uur vertrek per boot van Helsinki naar Travemünde. Aankomst in Travemünde om 21.00 uur.14-daagse hotelreis Vidar: Lapland op z'n best

Vertrek: dagelijks

Tijdens deze hotelreis Lapland maakt u kennis met Noors en Fins Lapland. Geen vlucht om zo noordelijk te komen maar gewoon met eigen auto! We maken in deze reis gebruik van de auto-slaaptrein waardoor u in 1 nacht al boven de poolcirkel komt. U kan vervolgens comfortabel in uw eigen auto deze hotelreis vervolgen. U maakt kennis met Finland, met de cultuur van de Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland, en hun rendieren die grazen in het ruige toendragebied van Lapland. Vervolgens komt u in Noorwegen. De noordkaap is dichtbij en met goed weer kunt u er een een lange dagtocht naar maken. Geniet van de imposante Altafjord of de Sautso Canyon. Ook de Finnmarksvida is fantastisch om op te wandelen. U reist verder naar het meer van Inari, mogelijk kunt u daar om 12.00 uur 's nachts genieten van de middernachtzon.

Hotelreis Lapland Vidar - Hoogtepunten

 • Helsinki
 • Rovaniemi
 • Tornio rivier
 • Poolcirkel
 • Pallas
 • Kautokeino
 • Rotstekeningen Alta
 • Finnmarksvida
 • Karasjok
 • Meer Inari
 • Middernachtzon
 • Samicultuur
 • Rendieren
 • Auto slaaptrein

Prijslijst Hotelreis Vidar: lapland op z'n best (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Vidar prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t incl ontbijt
1/5-31/5 1425
1/6-30/6 & 15/8-11/9 1540
1/7-14/8 1745
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Vidar prijs per persoon 2020 in €

Inclusief:

 Bootreis per Finnlines Travemunde-Helsinki en v.v. incl. bed in 2 persoonsbinnenhut d/t***

 De genoemde hotels incl. ontbijt

 Autoslaaptrein Helsinki - Rovaniemi en Kemijarvi-Helsinki in 2 persoons slaapcoupé (gedeelde d/t)

 En natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! De binnenlandse ferry’s

! Maaltijdpakket Finnlines Travemünde-Helsinki (brunch, diner en ontbijt) €56,- per persoon

! Maaltijdpakket Finnlines Helsinki-Travemünde (brunch, 2x diner) €68,- per persoon