Hotelreis Noorwegen Bestla: fjordenkust en Jotunheimen

Route beschrijving (Totale afstand 1547 km)


Sandnes, Kronen Gaard Hotel
Sandnes, Kronen Gaard Hotel

Aankomst in Stavanger om 06.30 uur. U heeft alle tijd om een lekker ontbijt te nuttigen in de stad Stavanger of om gewoon de stad te bekijken, daarna is het een korte route naar Sandnes. U verblijft 2 nachten in het Kronen Gaard Hotel.


LOFTHUS, ULLENSVANG HOTEL
LOFTHUS, ULLENSVANG HOTEL

Via de ferry's Lauvik - Oanes en Hjelmeland - Nesvik rijdt u een korte maar indrukwekkende route door het prachtige Ryfylke naar Lofthus. Er is voldoende tijd om de wandeltocht naar de Preikestolen te maken, een stevige wandeling die aan het eind beloont wordt met een fantastich uitzicht. U verblijft 2 nachten in het Ullensvang Hotel.


OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL
OSØYRO, SOLSTRAND FJORDHOTEL

Een korte maar mooie route vandaag. Langs de Hardangerfjord rijdt u naar de hanzestad Bergen. Na een stadsbezoek is het nog een klein stukje rijden naar Osøyro. U verblijft 2 nachten in het Solstrand Fjordhotel.


Voss, Store Ringheim Hotell
Voss, Store Ringheim Hotell

Vandaag heeft u volop de tijd om naar de Hanzestad Bergen te gaan voordat u gaat genieten van al het moois dat Noorwegen te bieden heeft. U rijdt langs het Hardangerfjord en 'duikt' bij Granvik het binnenland in naar uw overnachtingsadres in Voss. U verblijft 2 nachten in het Sore Ringheim Hotell.


Sæbø, Sagafjord Hotel
Sæbø, Sagafjord Hotel

Een prachtige route over de Vikafjell naar Vangsnes waar u de ferry over de Sognefjord neemt naar Hella. Van hier rijdt u langs de Sognefjord naar Sogndal waar u de mooie weg langs Fjærland, met de Bøyum- en Suphellagletsjer, neemt. Daarna volgt de rit langs het Jølstravatnet, de prachtige Nordfjord en het Hornindalsvatnet naar Sæbø. U verblijft 2 nachten in het Sagafjord Hotel.


Heggenes, Herang Tunet
Heggenes, Herang Tunet

De dag begint met het nemen van de korte ferry over het Hjørundfjord naar Leknes en verderop de ferry van Hellesylt, over de indrukwekkende Geirangerfjord, naar Geiranger. Vervolgens rijdt u door het Ottadal, het toeristenplaatsje Lom met de mooie stavkerk en over de Valdresflya met uitzicht op de Jotunheimen naar Heggenes op de Valdresflya. U verblijft 2 nachten in het gastvrije Herangtunet.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Nog een mooie route via Fagernes naar Hønefoss, misschien wilt u nog een kort bezoekje brengen aan de Hadeland glasfabriek. Het laatste traject gaat door een afwisselend landschap richting de hoofdstad van Noorwegen: Oslo. Vertrek om 14.00 uur per nachtboot van Color Line naar Kiel.


15e dag

Aankomst om 10.00 uur

15 daagse reis
​vertrek: dagelijks

Deze bijzondere hotelreis Noorwegen is een echte aanrader voor diegenen die kennis willen maken met de fascinerende fjordenkust maar ook willen genieten van het mooie en soms ruige binnenland. De nadruk bij deze hotelreis Noorwegen ligt op het dagenlang genieten van de imposante pracht van de imposante Noorse fjorden! De Lysefjord, Hardangerfjord, Sognefjord, Geirangerfjord en de Nordfjord om er een paar te noemen. Verder maakt u ook kennis met leuke plaatsen zoals Stavanger, Bergen, Voss en Ålesund. Daarnaast staan voor u ook mogelijk attracties zoals de Preikestolen, Jostedalsbre en de majestueuze Jotunheimen op het programma. Als extra uitstapje kunt u ook nog naar Dovre en Rondane. U overnacht tijdens deze hotelreis Noorwegen in hotels met net dat beetje extra.

Hotelreis Noorwegen Bestla hoogtepunten

Stavanger
Ryfylke
Hardangerfjord
Hardangervidda
Bergen
Geirangerfjord
Art Nouveau stad Ålesund
Gudbrandsdal
Jotunheimen
Oslo

U verblijft tijdens deze reis in Historische hotels en sfeervolle pensions. Om de reis helemaal compleet te maken kunt u deze verlengen met een verblijf in de hoofdstad Oslo. Wilt u de reis aanpassen dan horen wij dat graag en maken dan een vrijblijvende offerte voor u.

Prijslijst Hotelreis Noorwegen Bestla: fjordenkust en Jotunheimen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

*10*Periode *11*Bestla prijs per persoon 2018 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1650
hotels incl. halfpension 2325
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 355 voor de ferry Hirtshals-Stavanger en voor Oslo-Kiel een tarief van € 489. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Fjord Line Hirtshals - Stavanger incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis per Color Line Oslo -Kiel incl. bed in 2 persoons buitenhut d/t***

en natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s