Hotelrondreis Finland Odr: afwisselend Zuid Finland

Route beschrijving (totale afstand 2014 km)


03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki
03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki

Vertrek 03.00 uur, u kunt de avond voor vertrek vanaf 20.00 uur inchecken. U kunt dan al gebruik maken van de voor u geboekte hut.


Turku, Scandic Plaza Turku
Turku, Scandic Plaza Turku

Na een ontspannen scheepsreis van bijna 30 uur komt u om 07.30 uur aan in Helsinki. Natuurlijk kunt u na aankomst wat rondkijken in Helsinki, de Finse hoofdstad, waar u aan het eind van de reis nog zult verblijven. Het is echter ook leuk om direct aan de tocht langs de zuidkust van Finland te beginnen. Alvast een mooie kennismaking met dit uitgestrekte land. En wellicht wilt u direct wat gaan bekijken, de badplaatsen Tamimisari en Ekenäs zijn dan een leuke bestemming. Ooit dé toeristische bestemming van de Russische en de Finse adel en als u door het oude centrum dwaalt, waant u zich weer terug in die tijd. Leuk is ook een bezoekje aan Hanko op Kaap Hanko, de uiterste zuidpunt van Finland. De plaats is bekend om zijn stranden en de Appelgrenintie, een lange straat met statige huizen uit het begin van de 20ste eeuw. U komt langs de Finse Archipel, een belangrijke toeristische bestemming, aan in Turku. De oudste stad van Finland, dat bewijst de middeleeuwse kathedraal. De strategische ligging wordt onderstreept door het kasteel van Turku aan de monding van de rivier de Aura. Ook het gezellige centrum is de moeite van een bezoekje waard. U verblijft 1 nacht in het Scandic Plaza Hotel.


Vaasa, Original Sokos Hotel Vaakuna
Vaasa, Original Sokos Hotel Vaakuna

Een afwisselende etappe langs de Finse westkust. Heel apart is hier dat de plaatsnamen vaak in zowel het Fins als in het Zweeds vermeld staan, dit is een overblijfsel van de vroegere Zweedse heerschappij over deze regio. Onderweg kunt u even naar Uusikaupunki (Nyborg) gaan, een leuk havenstadje. Verderop is Rauma een havenstad met een oude stadskern met als blikvanger het Marela huis. Bij Yteri kunt u de reis onderbreken om heerlijk te ontspannen op het zandstrand. Vervolgens komt u in het aloude Kristiinankaupuni (Kristinestad) wat een centrum met aloude houten huizen heeft waar u heerlijk door het Finse verleden rond kunt dwalen. Aardig om te weten: Kaskinen (Kaskö) is het kleinste stadje van Finland, tegelijkertijd is dit pittoreske plaatsje een bezoek waard. Uw overnachtingsplaats tijdens deze hotelrondreis Finland is Vaasa, een dynamische plaats met een aantrekkelijk centrum, het stadje heeft ook veel cultuur en historie te bieden. Maar liefst 11 musea en kunstgalerieën staan garant voor een breed aanbod. De liefhebbers van varen kunnen een boottocht maken door het scherengebied van de Botnische Golf. Paradise Beach, het strand, is een prima plek om te recreëren. U verblijft 1 nacht in het Sokos Hotel Vaakuna.


Oulu, Original Sokos Hotel Arina
Oulu, Original Sokos Hotel Arina

Vandaag gaat de route weer verder noordwaarts langs de Botnische Golf. Allereerst is daar Pietarsaari (Jakobstad), een pittoresk havenstadje, waar de tijd heeft stilgestaan. Het is een aanrader om vanuit Pietarsaari via de Weg van de zeven bruggen naar Kokkola te rijden. Kokkola is een levendige kustplaats met enkele leuke bezienswaardigheden. Interessant is ook het houten kerkje van Himanka vanwege de zogeheten armenbus. Afwisseling genoeg onderweg. Misschien even ontspannen? Vlakbij Kalajoki kunt u lekker uitrusten op het strand en in de duinen van Kalajoki. Maar er staat nog meer op het programma. Bijvoorbeeld Raahe, een groene plaats met een oude stadskern. Oulo is een flinke stad aan de monding van de de Oulujoki. Er is hier genoeg te zien. Zoals het Turkansaari openluchtmuseum, waar u een goede indruk krijgt van het vroegere leven in deze regio. En het kunstmuseum van Oulu herbergt een mooie collectie moderne Finse kunst. Mooi is ook de plaatselijke domkerk, die is ontworpen door architect C.J. Engel. U verblijft 1 nacht in het Sokos Hotel Arina.


Rovaniemi, Sokos Hotel Vaakuna
Rovaniemi, Sokos Hotel Vaakuna

Tijdens deze rondreis Finland is de meest noordelijke plaats aan de Botnische Golf Kemi. Vanaf de bovenste verdieping van het stadhuis heeft u een prachtig uitzicht over Kemi en omgeving. Aardig is het oude gedeelte van Kemi met zijn houten huizen. Interessant is ook de waterkrachtcentrale en de zalmtrap in de monding van de Kemijoki. De reis gaat verder door een afwisselend landschap van bossen en meren. Finland wordt niet voor niets het Land van de duizenden meren genoemd. Elke reis naar het hoge noorden heeft zo zijn hoogtepunt, maar het is zeker een mijlpaal als u de Poolcirkel passeert richting Rovaniemi. In 1944 is de stad totaal vernietigd maar na de oorlog werd Rovaniemi herbouwd volgens de oorspronkelijke tekeningen van de bekende Finse architect Alvar Aalto. De belangrijkste bezienswaardigheid, naast een bezoek aan Santa Claus, is het fraaie Arktikum, met exposities over de cultuur van de Samen en over de historie van Rovaniemi. U verblijft 2 nachten in het Sokos Hotel Vaakuna.


Kajaani, Original Sokos Hotel Valjus
Kajaani, Original Sokos Hotel Valjus

Vandaag komt u tijdens deze mooie rondreis Finland door het overgangsgebied tussen Lapland en Zuid Finland, Het gebied van de Taigabossen; uitgestrekte wildernisgebieden met dicht oerbos doorsneden door rivieren en meren zo helder dat je de vissen kunt zien zwemmen maar waar u zich ook aan een frisse duik kunt wagen. Hier kunt u kunt genieten van de rust, ruimte en overweldigende natuur en zult u de stress van alledag vergeten! De wegen zijn rustig maar pas wel op voor de vele rendieren en elanden die hier zo de weg op kunnen lopen en...zij hebben voorrang! U verblijft 2 nachten in Sokos Hotel Valjus te Kajaani. Kajaani ligt aan het Oulukjärvi. In het gebied ten oosten van Kajaani richting Russische grens leven beren, veelvraten, bevers en wolven, misschien een idee op uw vrije dag om dat te gaan ontdekken?!


Jyväskylä, Original Sokos Hotel Alexandra
Jyväskylä, Original Sokos Hotel Alexandra

Zuidwaarts rijdend komt u door het grootse merengebied van Finland. Het landschap is heuvelachtig met prachtige bossen en omgeven door honderden meren! In de zomer is de gemiddelde temperatuur hier 22°C. Uw verblijfplaats Jyväskyla is vooral bekend vanwege haar moderne architectuur. En dan valt wederom de naam van Alvar Aalto, de befaamde Finse architect. In Jyväskylä is zelfs een museum aan deze Finse grootheid gewijd. Het is aantrekkelijk om een wandeling door het centrum van de stad te maken om wat van deze gebouwen te gaan bekijken. Vanaf de springschans heeft u een prachtig uitzicht over Jyväskylä en omgeving. 1 overnachting in het Sokos Hotel Alexandra.


Helsinki, Scandic grand Marina
Helsinki, Scandic grand Marina

Op naar Helsinki, de hoofdstad van Finland. Maar onderweg kunt u nog volop genieten van de natuur en bijvoorbeeld ook van Heinola, een plaats waar de bruggen over de rivier Jyrängönvirta een karakteristiek beeld vormen in de stad. Vanaf de watertoren heeft u een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. Interessant is ook het vogelpark met ruim 100 verschillende vogelsoorten. Daarna volgt Lahti, een flinke stad met een modern centrum. De plaats is vooral bekend als een wintersportcentrum, wat dat betreft is het leuk om een bezoekje te brengen aan het Skimuseum, dat is gesitueerd vlakbij de twee enorme springschansen. Vanaf één van de schansen hebt u een prachtig uitzicht over Lahti en omgeving. En tenslotte komt u aan in Helsinki, het juweeltje aan de Oostzee, een stad die gezien mag worden, een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. Met prachtige bezienswaardigheden vaak met een Russisch tintje. Winkelen kan hier ook naar hartelust: van design tot tweedehandswinkeltjes en van shopping malls tot leuke versmarkten. Het Senaatsplein, de Russisch-Orthodoxe kerk, de Temppellakkion Kirkko - de beroemde rots kerk, die is uitgehouwen in een berg. Verder het Sibelius Monument en de Esplanadi, een brede boulevard met aan weerszijden winkels die Finse designproducten verkopen. En ook de markt aan de haven en Kiasma, het museum voor moderne kunst, zijn een bezoekje waard. Dat en nog veel meer heeft deze stad u te bieden, Helsinki heeft het allemaal, u komt er ogen te kort! U verblijft 2 nachten in het Scandic Hotel Grand Marina.


17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde
17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde

U heeft nog de hele dag om te genieten van het gastvrije Helsinki. U vertrekt per Finnlines om 17.30 uur vertrek voor de nachtovertocht naar Travemünde.


13e dag

aankomst om 20.30 uur

13 daagse reis

vertrek: dagelijks

Finland wordt wel het land van de duizenden meren genoemd. Om precies te zijn telt Finland 187.888 meren, gevuld met zuiver water! Dat kunt u zelf ervaren tijdens deze mooie hotelrondreis Finland als u na een saunabezoek een verfrissende duik wilt nemen. Deze hotelrondreis Finland begint met een rit langs de zuidkust en gaat dan via de Botnische Golf en het daarbij horende afwisselende kustlandschap naar de rust en ruimte van Lapland. Eeuwig zingende bossen en diepblauwe meren, maar ook een afwisselend heuvel landschap en tal van bezienswaardigheden: Finland heeft het allemaal, u zult zelf ontdekken hoe afwisselend en veelzijdig Finland is. Na Lapland komt u in het ‘binnenland' van Finland, de woorden onthaasten en ontstressen lijken hier wel ontdekt te zijn. Last but not least volgt Helsinki, een leuke stad waar oost en west samenkomen maar ook de stad die het perfecte evenwicht gevonden heeft tussen de prachtige natuur en het bruisende stadsleven! Een prima bestemming om uw hotelrondreis Finland mee af te sluiten. FINLAND wacht op u!!

Hotelrondreis Finland Odr hoogtepunten: 

Helsinki
Botnische Golf
Lapland
Poolcirkel
Kerstman
Fins merengebied
Taigabossen
beren
wolven

Prijslijst Hotelrondreis Finland Odr: afwisselend Zuid Finland (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Odr prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt
1/5-31/5 1075
1/6-30/6 en 15/8-11/9 1195
1/7-14/8 1395
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

inclusief:

bootreis per Finnlines van Travemunde-Helsinki retour incl. bed in 2 pers. binnenhut d/t

de genoemde hotels incl. ontbijt

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Niet inbegrepen (wel bij te boeken):

! Maaltijdpakket Finnlines Travemünde-Helsinki (brunch, diner en ontbijt) €56 pp

! Maaltijdpakket Finnlines Helsinki - Travemünde (brunch, 2x diner) €68 pp