Hotelrondreis Finland Odr: afwisselend Finland incl. bruine beer safari

Route beschrijving (totale afstand 2480 km)


03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki
03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki

Vertrek 03.00 uur, u kunt de avond voor vertrek vanaf 20.00 uur inchecken. U kunt dan al gebruik maken van de voor u geboekte hut.


Rantasalmi, Hotel & Spa Resort Järvisydän
Rantasalmi, Hotel & Spa Resort Järvisydän

Na een ontspannen scheepsreis van bijna 30 uur komt u om 09.00 uur aan in Helsinki. Natuurlijk kunt u na aankomst wat rondkijken in Helsinki, de Finse hoofdstad, waar u aan het eind van de reis nog zult verblijven. U heeft nog een behoorlijke rit voor de boeg maar Lahti is nog wel de moeite waard om te bezoeken. Bezoek hier het skimuseum en geniet van het uitzicht vanaf de enorme springschansen. Vanaf Mikkeli rijdt u langzaam het merengebied binnen en hier ligt ook uw verblijf voor de komende 2 nachten. U verblijft 2 nachten in het Hotel & Spa Resort Järvisydän.


Kuhmo, Wild Brown Bear Centre
Kuhmo, Wild Brown Bear Centre

Vandaag verlaat u het merengebied maar niet zonder nog even te kunnen genieten van de meren bij Varkaus en Kuopio. In de zomer is Kajaani een echte badplaats dankzij het mooie strand op het eiland Manamansalo, dat in het Oulujärvimeer ligt. Vanaf Kajaani slaat u af naar de Russische grens. Wild Brown Bear Oy staat, zoals de naam het al zegt, bekend om de bruine beer. Ze hebben 29 schuilplekken vanwaar u de bruine beer, wolf, wolverine en ander wild goed kan bekijken. Overdag zijn deze dieren minder actief zodat u 's nachts in de schuilhut zal verblijven. Overdag heeft u een kamer in het centrum om bij te komen van een bijzondere nacht. U verblijft 1 nacht in het Wild Brown Bear Oy. Let op; het programma begint hier om 16.00 uur dus u dient hier ruim voor die tijd aanwezig te zijn.


Haparanda, Kukkolaforsen hotel
Haparanda, Kukkolaforsen hotel

We verlaten de ruige natuur en het wildleven voor de snelstromende Tornio rivier die de grens vormt tussen Finland en Zweden. Een leuke stopplek is Oulu, gelegen aan de botnische golf. Deze universiteitsstad heeft een leuk centrum en een mooi openluchtmuseum Turkansaari. Kemi is een plaats met een oud stadscentrum en tegelijk een modern stadhuis. Vanaf het dak van het stadhuis heeft u een mooi uitzicht. U volgt de Tornio rivier tot aan Kukkola. U verblijft twee nachten in Kukkolaforsen Hotel.


Kautokeino, Thon Hotel Kautokeino
Kautokeino, Thon Hotel Kautokeino

U volgt vandaag een lange tijd de rivier Tornio en zal op de grens van Zweden en Finland rijden. AAVASAKSA is niet veel meer dan een ‘berg’ met een hoogte van 242 meter. Tussen Aavesaksa en Pello passeert u de poolcirkel. Uiteraard kunt u hier een souvenir kopen. Om een goede indruk te krijgen van MUONIO en omgeving kunt u een wandelingetje maken naar de top van de Olostunturi (509 meter). En als u deze inspanning te groot vindt: u kunt ook met een kabelbaan naar de top. PALOJOENSUU was eeuwenlang een pleisterplaats aan de handelsroute van de Botnische Golf naar de Noordelijke IJszee. Via weg nummer 93 kunt u naar Enontekiö verderop in Finland en naar Kautokeino in Noorwegen. U verblijft één nacht in het Thon Hotel Kautokeino.


Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen
Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

Op naar letterlijk het hoogtepunt van de reis, de Noordkaap! Bezoek Alta, met de prehistorische rotstekeningen die al sinds 1985 op de Unesco Werelderfgoedlijst vermeld staan. Verder kunt u zich verbazen over de weidse toendra, hoogvlaktes en de imposante Porsangerfjord op weg naar Honningsvåg, de hoofdplaats van het eiland Magerøy. De Noordkaap is nu dichtbij. Ga 's avonds direct 'even' kijken op de Noordkaap. De middernachtzon is namelijk niet gegarandeerd. Verder kunt u nog een kijkje gaan nemen bij de Kirkeporten en in het vissersplaatsje Gjesvær. U verblijft 2 nachten in Scandic Bryggen.


Inari, Wilderness Hotel Inari
Inari, Wilderness Hotel Inari

Vandaag rijdt u zuidwaarts langs de Porsangerfjord waar we u aanraden om een stop te maken bij de bijzondere steenformaties bij Trollholmen. Via Lakselv komt u in de hoofdplaats van de Samen: Karasjok, hier ziet en voelt u de cultuur van deze autochtone bevolking van Lapland. Rijd verder door Finland langs verschillende meren naar het Wilderness Hotel Inari. U verblijft voor 2 nachten in het Wilderness Hotel Inari.


19.35 uur per VR Autotrein van Kemijärvi naar Helsinki
19.35 uur per VR Autotrein van Kemijärvi naar Helsinki

De laatste kilometers van deze laplandreis. De weg van Inari naar Ivalo wordt wel de mooiste weg van Finland genoemd. Zeker is dat u ook nu weer kunt genieten van wat u onderweg krijgt te zien. U heeft de tijd om nog even de benen te strekken en u zou een wandeling kunnen maar naar Karhunpesäkivi (berensteen). Ook in de buurt van Saariselkä kunt u mooi wandelen in het Urho Kekkonen National Park. U vertrekt rond 19.35 uur vanaf Kemijärvi met de nachttrein (autoslaaptrein) naar Helsinki.


Helsinki, Scandic grand Marina
Helsinki, Scandic grand Marina

Helsinki, het juweeltje aan de Oostzee, een stad die gezien mag worden, een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. Met prachtige bezienswaardigheden vaak met een Russisch tintje. Winkelen kan hier ook naar hartenlust: van design tot tweedehandswinkeltjes en van shopping malls tot leuke versmarkten. Het Senaatsplein, de Russisch-Orthodoxe kerk, de Temppellakkion Kirkko - de beroemde rots kerk, die is uitgehouwen in een berg. Verder het Sibelius Monument en de Esplanadi, een brede boulevard met aan weerszijden winkels die Finse designproducten verkopen. En ook de markt aan de haven en Kiasma, het museum voor moderne kunst, zijn een bezoekje waard. Dat en nog veel meer heeft deze stad u te bieden, Helsinki heeft het allemaal, u komt er ogen te kort! U verblijft één nacht in Scandic Grand Marina.


17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde
17.30 uur vertrek per Finnlines van Helsinki naar Travemünde

U heeft nog de hele dag om te genieten van het gastvrije Helsinki. U vertrekt per Finnlines om 17.30 uur vertrek voor de nachtovertocht naar Travemünde.


15e dag

Aankomst in Travemünde om 21.30 uur.

15-daagse hotelrondreis Odr: afwisselend Finland incl. bruine beer safari

Vertrek: dagelijks

Finland wordt ook wel het land van de duizenden meren genoemd. Om precies te zijn telt Finland 187.888 meren, gevuld met zuiver water! Dat kunt u zelf ervaren tijdens deze mooie hotelrondreis als u na een saunabezoek een verfrissende duik wilt nemen. Deze hotelrondreis begint met een bezoek aan het merengebied en het leefgebied van de bruine beer en gaat dan via de Botnische Golf en het daarbij horende afwisselende kustlandschap naar de rust en ruimte van Lapland. Het noordelijkste punt is de Noordkaap in Noorwegen. Eeuwig zingende bossen en diepblauwe meren, maar ook een afwisselend heuvellandschap en tal van bezienswaardigheden: Finland heeft het allemaal, u zult zelf ontdekken hoe afwisselend en veelzijdig Finland is. Na Fins Lapland komt u in Noorwegen en bezoekt u de Noordkaap. Daarna volgt Helsinki, een leuke stad waar oost en west samenkomen maar ook de stad die het perfecte evenwicht gevonden heeft tussen de prachtige natuur en het bruisende stadsleven! Een prima bestemming om uw hotelrondreis Finland mee af te sluiten.

Hotelrondreis Finland Odr - Hoogtepunten: 

 • Helsinki
 • Botnische Golf
 • Lapland
 • Poolcirkel
 • Bruine beer
 • Fins merengebied
 • Taigabossen
 • Wolven
 • Noordkaap
 • Kukkolaforsen
 • Samicultuur
 • Rendieren
 • Middernachtzon

Prijslijst Hotelrondreis Finland Odr: afwisselend Finland incl. bruine beer safari (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Odr prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t incl. ontbijt Odr prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t incl. halfpension
1/5-31/5 1660 2010
1/6-30/6 en 15/8-11/9 1770 2125
1/7-14/8 1975 2325
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Odr prijs per persoon 2020 in €

Inclusief:

 Bootreis per Finnlines van Travemunde-Helsinki retour incl. bed in 2 pers. binnenhut d/t

 De genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension (uitgezonder Inari)

 Overnachting in 'fotografie' schuilhut op zoek naar de bruine beer

 Autoslaaptrein Kemijärvi - Helsinki incl. bed in 2 pers. slaapcoupé (gedeelde d/t)

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

 En natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Maaltijdpakket Finnlines Travemünde-Helsinki (brunch, diner en ontbijt) €56 pp

! Maaltijdpakket Finnlines Helsinki - Travemünde (brunch, 2x diner) €68 pp

! Parkeerkosten