Hotelrondreis Noorwegen Yngvi: Briksdal, Sognefjord en Rjukan

Route beschrijving (Totale afstand 1273 km)


Heggenes, Herang Tunet
Heggenes, Herang Tunet

Aankomst in Oslo om 10.00 uur. Mogelijk kijkt u eerst even wat rond in Oslo, denk bijvoorbeeld aan het Frognerpark met beelden van Gustav Vigeland of het museumeiland Bygdøy. Onderweg kunt u een kijkje nemen in de Hadeland Glassverk, een glasfabriek in Jevnaker. Interessant om eens rond te kijken en er is ook allerlei fraai glaswerk te koop! Daarna volgt een mooie en afwisselende rit richting Fagernes door een langgerekt rivierdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen. Fagernes is trouwens een leuke plaats om even te stoppen. U verblijft tijdens deze hotelrondreis Noorwegen 3 nachten in Herang Tunet.


Hjelledalen, Hjelle Hotel
Hjelledalen, Hjelle Hotel

Het is genieten geblazen met een prachtige etappe via de weg over de Valdresflya, een hoogvlakte met prachtig uitzicht op Jotunheimen, het Noorse hooggebergte. U moet echt enkele keren stoppen bij de diverse uitkijkpunten om volop te kunnen genieten van de Noorse bergwereld aan de ene kant en de hoogvlakte aan de andere kant. Ook is het leuk om naar de Ridderspranget te wandelen. Ooit ontkwam een ridder te paard hier met zijn geschaakte vriendin aan zijn achtervolgers. Lom is een prima plaats voor een stop, hier kunt u een bewonderende blik werpen op de plaatselijk staafkerk en daarna is het niet ver meer via Pollfoss met zijn imposante waterval naar het Oppstrynsvatnet. 3 nachten verblijf in het Hjelle Hotel. Excursies: dagtocht naar Dalsnibba en Geiranger aan de prachtige Geirangerfjord. Een tocht over de Gamle Strynefjell, naar de Briksdal- of Kjenndalbre of naar de Westkaap.


Luster, Nes Gård
Luster, Nes Gård

Stryn is een leuke plaats om even rond te wandelen. En daarna wacht de imposante Nordfjord met prachtige vergezichten. Bij Olden kunt u 'even' afslaan naar de Briksdalgletsjer. Eveneens een imposant stukje Noorwegen. Mooi is ook de tocht naar Fjærland met zijn Gletsjermuseum en prachtige ligging aan de gelijknamige fjord en uitzicht op de Jostedalsbreen. Sogndal is ook prima voor een stop. Daarna rijdt u langs de imposante Sognefjord, met een lengte van meer dan 200 kilometer de grootste fjord van Noorwegen. 3 nachten verblijf in het Nes Gård. Excursies: wandeling op de Nigardsbreen, een imposante gletsjer. Weg nummer 55, deze weg loopt dwars door Jotunheimen, het Noorse hooggebergte. Onderweg kunt u genieten van sneeuwwanden langs de weg en prachtige vergezichten. Bij Fantestein bent u op het hoogste punt van de weg (1434 meter). Sogndal met een gezellig centrum en het openluchtmuseum. Pittoreske plaatsjes als Marifjøra en Solvorn. Kanotocht op het Lusterfjord. Urnes met de oudste staafkerk van Noorwegen.


Utne, Utne hotel
Utne, Utne hotel

Het is genieten geblazen bij de overtocht over de Sognefjord van Manheller naar Fodnes. Het fjordenlandschap van Noorwegen is zó mooi. Heel apart is daarna Lærdal met zijn oude centrum met pittoreske witte huisjes en het Villakssenter, waar u alles te weten komt over de wilde zalm. Daarna volgt een spectaculaire tocht over de smalle Aurlandsvegen over een imposante hoogvlakte. U wordt daarna beloond met een mooi uitzicht over de imposante Aurlandsfjord. U vervolgt de route van deze hotelrondreis Noorwegen met een prachtige rit langs Flåm, Stalheim (even bij het hotel stoppen! Vanaf het terras wederom een prachtig vergezicht) naar Voss met zijn gezellige centrum. Een prima gelegenheid om even te stoppen voor de lunch. De laatste etappe van deze mooie reisdag gaat met de ferry van Kvanndal naar Utne over de Hardangerfjord. 3 nachten verblijf in het Utne Hotel. Excursies: trip naar de Folgefonngletsjer. Tyssedal met het Norsk Vasskraft og Industriemuseum. Vanuit Tyssedal kunt u ook een kijkje nemen bij de Ringedalsdammen. De Hardangervidda met de Vøringfossen.


Flatdal, Nutheim Gjestgeveri
Flatdal, Nutheim Gjestgeveri

Een mooie tocht langs de Sørfjorden naar Odda, u komt langs de tweelingwaterval de Låtefossen en daarna volgt de spectaculaire tocht over de Røldalsfjellet, de entree tot de zuidkant van de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. De laatste etappe van deze hotelrondreis Noorwegen voert u langs de zuidkant van de Hardangervidda. Ook daarna kunt u nog volop genieten van al het moois dat Noorwegen heeft te bieden. Flatdal ligt aan de zuidkant van de imposante Hardangervidda waar veel wandelmogelijkheden zijn. 3 nachten verblijf in het Nutheim Gjestgeveri. Excursies: Rjukan, Hardangervidda, Bø-sommerland, Telemarkkanaal.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Een rit vol afwisseling terug naar Oslo. Onderweg kunt u mogelijk even stoppen in Heddal, de zilverstad Kongsberg of in Drammen met zijn Spiralen. Tenslotte arriveert u in Oslo. Vertrek 14.00 uur per nachtboot van Color Line


18e dag

Aankomst Kiel om 10.00 uur

18 daagse reis

vertrek: dagelijks

Noorwegen is een echte aanrader voor diegene die wil genieten van het afwisselende landschap van Noorwegen. Deze hotelrondreis laat u heel veel moois van het fascinerende Noorwegen zien. U verblijft in sfeervolle hotels met alle faciliteiten. Natuurlijk komt in het unieke fjordenlandschap  met zijn indrukwekkende diepblauwe fjorden waar een mens zich nietig voelt. Maar daarnaast heeft Noorwegen veel meer mooie en ruige natuur voor u in petto. De besneeuwde bergtoppen van Jotunheimen Nationaal park, het Noorse hooggebergte. Uitgestrekte gletsjers zoals Briksdalsbreen, Jostedalsbreen, Suphellebreen en Bøyumbreen. Weidse hoogvlaktes, zoals het Nationaal Park Hardangervidda. Maar ook tal van meren, snelstromende en kolkende rivieren, bloeiende bermen en eeuwig zingende bossen. En dan hebben we het nog niet gehad over avontuurlijke, vaak onverharde, tolwegen en allerlei interessante plaatsen met tal van bezienswaardigheden. Om het land nog beter te voelen kunt u één van de vele activiteiten die het land biedt ondernemen  zoals o.a. raften, kajakken, wandelen of fietsen. Tijdens de reis kunt u zelf bepalen wat u allemaal wilt ondernemen. Maar hoe dan ook de mogelijkheden tijdens onze hotelrondreis Noorwegen zijn allemaal en altijd verrassend!

Hotelrondreis Noorwegen Yngvi hoogtepunten:

Oslo
Valdres
​Jotunheimen
​Geiranger
​Briksdal
​Sognefjell
​Sognefjord
​Hardangerfjord
​Hardangervidda
​​Rjukan

 

 

Prijslijst Hotelrondreis Noorwegen Yngvi: Briksdal, Sognefjord en Rjukan (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode YNGVI prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 2095
hotels incl. halfpension 2895
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

De reissom is incl. het tarief van € 519 per enkele reis voor de ferry Kiel-Oslo en Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

de genoemde hotels incl. ontbijt en halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis per Color Line Oslo - Kiel incl. bed in 2 persoonsbuitenhut d/t***

en natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! de binnenlandse ferry’s

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp