Hotelrondreis Zweden Yngvi

Route beschrijving (Totale afstand 1602 km)


vlieg Amsterdam-Stockholm-Umeå
vlieg Amsterdam-Stockholm-Umeå

U vliegt van Amsterdam naar Umeå, u zal een tussenstop hebben in Stockholm of Helsinki. Na aankomst haalt u uw huurauto op. Let op; u dient ter plaatse de 'grensoverschrijdingskosten' nog te voldoen.


Grano, Grano Beckasin Lodge
Grano, Grano Beckasin Lodge

Een korte rit naar Grano Beckasin waar u 2 nachten verblijft. u kan hier genieten van prachtige natuur en diverse activiteiten. Ga het water op met een kano of vlot of ga fietsen of wandelen. U hoeft zich hier geen moment te vervelend!


Sollefteå, Hallstaberget Hotell
Sollefteå, Hallstaberget Hotell

Het gebied onder Umeå wordt Höga kusten, de Hoge Kust of ‘de poort naar Lapland’ genoemd. De Höga kusten vormen onmiskenbaar het hoogtepunt op een reis langs de Botnische Kust. De hele kuststrook is overweldigend: zacht glooiende bergen en groene dalen worden afgewisseld met grillige kustijnen, loodrechte kliffen en kiezelstranden. Het is niet voor niets één van de veertien gebieden in Zweden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. 2 nachten verblijf in Hallstaberget Hotell. In de zomer zijn er tal van mogelijkheden voor wandeltochten in de dalen van de Ångermanälv en de Faxälv.


Saxnäs, Saxnäsgården
Saxnäs, Saxnäsgården

Iets ten noorden van Sollefteå, in Forsmo, spant een spoorbrug over de rivier die 269 meter lang en 49 meter hoog is. Hier heeft u een fraai uitzicht over de waterval van Edsforsen en de typische rotsgroepen Petersborg en Borgen. Meselefors ligt aan de Vildmarksvägen, de Wildernis-route. Een absolute aanrader als u in Zweeds Lapland bent! U rijdt een stuk van deze bijzondere route tot aan Saxnäs. 2 nachten verblijf in Saxnäsgården hotel. Geniet van de fascinerende Sami-cultuur, hiervoor kunt u bijvoorbeeld terecht in de oude Sami-ontmoetingsplaatsen Fatmomakke of Ankarede. Verder heeft u overal in de bergen een goede kans om in de verte rendieren of zelfs een bruine beer te zien.


Mo I Rana, Clarion Collection Hotel Helma
Mo I Rana, Clarion Collection Hotel Helma

Wederom een mooie route in het Zweedse berglandschap en vandaag gaan we de grens over! Tårnaby is een echte wintersportplaats in een ruig berggebied. De hoogste toppen, bij de Norra Storfjället, liggen rond de 1800 meter. ’s Zomers kunt u vanuit Tårnaby prachtige wandelingen maken in het omringende berggebied of langs het Göuta, een uitgestrekt meer. Na de passage van de grens tussen Zweden en Noorwegen rijdt u verder via de E12 richting Mo i Rana. Vanaf de Umskaret, ooit het hoogste punt van de weg (650 meter boven de zeespiegel), heeft u een prachtig uitzicht. 2 nachten verblijf in Clarion Collection Hotel Helma. Bezoek het Rana Museum of de Grønligrotta. Ook de Svartisengletsjer is zeker een bezoek waard!


Arjeplog, Hornavan Hotell
Arjeplog, Hornavan Hotell

Een dag vol hoogtepunten! U kunt genieten van de Silfoss, een waterval van 10mtr hoog. Daarnaast rijdt u over de Saltfjellet, een nationaal park met een ruig natuurgebied grotendeels boven de poolcirkel. U passeert vandaag de poolcirkel op 650mtr hoogte. In het Polarsirkelsenteret kunt u wat eten en drinken in het restaurant. U kunt genieten van een audiovisuele show en volop informatie krijgen over deze regio en natuurlijk kunt u wat leuke souvenirs aanschaffen. Bij Storjord staat het Saltdal Turist Senter en kunt u de zogeheten Graddisveien, weg nummer 77, nemen die door het Junkerdal naar Arjeplog in Zweden gaat. 2 nachten verblijf in Hornavan Hotell te Arjeplog. Arjeplog, een waterrijke parel in Zweeds Lapland!, ligt tussen Hornavan en Uddjaur, twee grote meren en is omringd door dichtbeboste bergen. Bezoek het Silvermuseet met een unieke collectie zilveren sieraden van de Samen.


Piteå, Kust Hotell & Spa
Piteå, Kust Hotell & Spa

U start uw route richting Arvidsjaur. Vanaf hier volgt u weg 94 door de plaatjes Deppis, Visheden en Älvsbyn verder naar het westen, richting Luleå. Luleå, in de volksmond ook wel Lule genoemd, is een mooie en levendige stad aan de Luleåälven. Piteå is net als de meeste grote plaatsen aan de Botnische Golf groot geworden door de houthandel en de houtverwerkende industrie. Het centrum van de stad bevindt zich op een schiereiland, waarmee het door bruggen verbonden is met de rest van de stad. 2 nachten verblijf in Kust Hotell & Spa. De kust bij Piteå draagt de naam Nordkalottens Riviera, vanwege de kilometers lange zandstranden bij de badplaatsen Pite Havsbad en Pitholmsbadet (ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Piteå) en Norrstrandsbadet (3 kilometer noordelijker). ‘s Zomers zijn deze plaatsen levendig en leuk om te bezoeken.


vlieg Umeå-Stockholm-Amsterdam
vlieg Umeå-Stockholm-Amsterdam

Vandaag nog een rit van 2,5 uur. Er is genoeg te zien langs deze route zoals bijvoorbeeld Skellefteå. U heeft echter niet veel tijd omdat u op tijd op de luchthaven moet zijn. u levert de huurauto in en uw hotelrondreis Zweden (en een klein stukje Noorwegen) is helaas ten einde gekomen. U vliegt vanaf Umeå via Stockholm of Helsinki terug naar Amsterdam.13-daagse hotelrondreis Yngvi: Zweden

Vertrek: dagelijks. Verlenging is mogelijk.

Midden Zweden is nog niet door veel mensen ontdekt maar zeker niet minder de moeite waard. U start met het rijden van een stukje van de Höga kusten, een fantastisch stukje natuur met glooiende bergen en groene dalen en daarnaast grillige kustlijnen en kiezelstranden. Vildmarksvägen (de Wildernisroute) is een van de mooiste en hoogstgelegen wegen in Zweden. U maakt kennis met de Sami Cultuur en kunt ook genieten van één van de grootste gletsjers van Noorwegen, de Svartisen gletsjer. U eindigt de reis weer aan de kustlijn van Zweden in het gezellige Piteå.

Hotelrondreis Zweden Yngi - Hoogtepunten

  • Vildmarksvägen (wildernisroute)
  • Höga kusten
  • Sami Cultuur
  • Svartisen gletsjer
  • Poolcirkel
  • Wildlife (bruine beer, rendieren, elanden)
  • Saltfjellet
  • Graddisveien

Vliegreis van Amsterdam naar Umeå. In het hoge noorden rijdt u met een goede huurauto inclusief NoRisk garantie. Wilt u met meerdere personen in de huurauto kunnen rijden dan verzoeken wij u vriendelijk dit bij boeking op te geven. U kunt ook deze reis aanpassen of verlengen waar u dat wenst, we maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Prijslijst Hotelrondreis Zweden Yngvi (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode YNGVI prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 1540
hotels incl. halfpension aanvraag
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Yngvi prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het vliegtarief van €300 per persoon (incl. 1 stuks ruimbagage tot 23kg) Amsterdam-Umeå retour. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Vlucht Amsterdam - Umeå v.v. incl ruimbagage

✓ Huurauto Ford Focus of gelijkwaardig inclusief: C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver), Ongelimiteerd aantal kilometers, W.A. verzekering, Diefstalverzekering, Lokale belastingen, Wegenservice vanuit verhuurder, NoRisk Garantie en Afkoop annulerings-kosten

De genoemde hotels incl. ontbijt en halfpension

 In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

 En natuurlijk de ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Grensoverschrijding huurauto ca. SEK 425 ter plaatse te voldoen

! Parkeerkosten