Hovet, Birkelund Camping

Bekijk foto's

Birkelund camping is een rustige, ruime camping met uitstekende faciliteiten, gelegen in een oud, cultureel landschap met oude agrarische tradities en zomerbergboerderijen. De camping is gelegen aan de Fv50, tussen Hol en Aurland. Sinds 2013 is het milieugecertificeerd met het noorse “Miljøfyrtårn” keurmerk.

Accommodatie
Op de camping staan 14 (verwarmde) hutten voor 2 tot 6 personen. De hutten zijn uitgerust met een 2-pits keramische kookplaat, kookgerei, serviesgoed, bestek, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, dekbedden, kussens en op het terras staan tuinstoelen en een tuintafel. We bieden gratis WIFI aan op de hele camping en in de hutten. In het sanitairgebouw kunt u gratis gebruik maken van onze EasyBe vaatwassers. Ook het gebruik van de sauna is gratis.

Fiskeri (2 personen)
Deze hytte is verwarmd en voorzien van: kledingkast, een stapelbed, dekbedden, kussens, kookplaat, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, keuken en al het benodigde keukengerei (pannen, bestek, borden, kopjes, glazen) voor het samenstellen van maaltijden. U hoeft alleen dekbedovertrekken, lakens en kussenslopen mee te brengen. Op het terras staan tuinstoelen en een tuintafel.

Sol (2 personen)
Deze hytte is verwarmd en voorzien van: kledingkast, een 2 éénpersoonsbedden, dekbedden, kussens, kookplaat, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, keuken en al het benodigde keukengerei (pannen, bestek, borden, kopjes, glazen) voor het samenstellen van maaltijden. U hoeft alleen dekbedovertrekken, lakens en kussenslopen mee te brengen. Op het terras staan tuinstoelen en een tuintafel.

Stjerne (2 of 3 personen)
Deze hytte is verwarmd en voorzien van: kledingkast, een familiebed (tweepersoonsbed met één hoogslaper), dekbedden, kussens, kookplaat, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, keuken en al het benodigde keukengerei (pannen, bestek, borden, kopjes, glazen) voor het samenstellen van maaltijden. U hoeft alleen dekbedovertrekken, lakens en kussenslopen mee te brengen. Op het terras staan tuinstoelen en een tuintafel.

Huslig (4 personen)
Deze hytte is verwarmd en voorzien van: kledingkast, 2 stapelbedden, dekbedden, kussens, kookplaat, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, keuken en al het benodigde keukengerei (pannen, bestek, borden, kopjes, glazen) voor het samenstellen van maaltijden. U hoeft alleen dekbedovertrekken, lakens en kussenslopen mee te brengen. Op het terras staan tuinstoelen en een tuintafel.

Stabbur (5 of 6 personen)
Deze hytte is verwarmd en voorzien van:kledingkast, 5 of 6 hoogslaapbedden, dekbedden, kussens, kookplaat, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker, keuken en al het benodigde keukengerei (pannen, bestek, borden, kopjes, glazen) voor het samenstellen van maaltijden. U hoeft alleen dekbedovertrekken, lakens en kussenslopen mee te brengen. Op het terras staan tuinstoelen en een tuintafel.

Omgeving
Birkelund camping kunt u ook prima als uitvalbasis gebruiken voor diverse rondritten met auto, motor of fiets. In de omgeving zijn er veel activiteiten mogelijk zoals wandelen, vissen, bergbeklimmen en mountainbiken. U kunt bij hier mountainbikes lenen en in de kiosk vindt u allerlei informatie m.b.t. wandelen, fietsen/mountainbiken en vissen. Veel gasten brengen hun vrije tijd door met vliegvissen in de rivier(Storåni) waar de vis rijkelijk aanwezig is. Het beste viswater ligt op maar 500 m van de camping.

Ook wintersporten is mogelijk in de directe omgeving van de camping. In Hovet (3 km) zijn verlichte en onverlichte langlaufloipes. In Hol is een 400 meter schaatsbaan. In Sudndalen (10 km), Geilo (15 km), Ål (25 km) vindt u skihellingen en langlaufloipes.

! Extra toeslag: eindschoonmaak NOK400
! Extra toeslag: linnen is NOK135
! Honden zijn toegestaan

Bovenstaande is opgenomen in de volgende reizen

Jotunheimen Liv: Bergen, Bremanger, Trollstigen en Vøringfoss

Een prima kennismaking met al het moois dat Noorwegen heeft te bieden! Bewonder het Noorse hooggebergte.

  • Bergen
  • Bremanger
  • Trollstigen
  • Vøringfoss
  • Geirangerfjord
  • Jotunheimen NP
  • Hardangervidda
  • 16 dagen
  • apr - sep
  • Vanaf € 565