Hurtigruten: Arctische winter- en noorderlichtexpeditie

Een winters avontuur op zee met Hurtigruten

Motorschip Trollfjord Hurtigruten Noorwegen Noorderlicht
 • Motorschip
 • Trollfjord
 • Hurtigruten
 • Noorwegen
 • Noorderlicht
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Het zien van het noorderlicht is één van de meest fantastische reiservaringen. Ga mee aan boord tijdens de 12-daagse Hurtigruten: Arctische winter- en noorderlichtexpeditie terwijl u op een spannend winters arctisch avontuur gaat! Tijdens de reis gaat u op zoek naar het noorderlicht en zijn uw ogen voornamelijk gericht naar de hemel. Ontdek de kustparels van Noorwegen en ervaar het avontuur van eventuele winteractiviteiten terwijl u daarnaast 'op jacht bent' naar de magische aurora. Deze reis start en eindigt in Bergen met het comfortabele motorschip Trollfjord.

Ontdek gedurende deze reis de geschiedenis, kunst en natuur in Bergen, de Art Nouveau architectuur in Ålesund, de geschiedenis van de Vikingen in Sandnessjøen, de indrukwekkende Lofoten, de Noordkaap, de Kathedraal in Alta, ongerepte natuur in de buurt van Narvik en natuurlijk de grootste fjord van Noorwegen: Sognefjord.


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis per Motorschip Trollfjord

  • Nachten

   11

  • Maaltijden

   Volpension

  Motorschip Trollfjord

  Het Motorschip Trollfjord is vernoemd naar de indrukwekkende Trollfjord bij de Lofoten. Het motorschip biedt comfortabele en moderne faciliteiten. Het zonnedek ...

  Het Motorschip Trollfjord is vernoemd naar de indrukwekkende Trollfjord bij de Lofoten. Het motorschip biedt comfortabele en moderne faciliteiten. Het zonnedek (dek 9) beschikt over een jacuzzi. De grote, twee verdiepingen tellende, panorama lounge boven de boeg heeft wanden van glas waardoor daglicht komt en u kunt genieten van een buitengewoon uitzicht.

  Expeditieteam
  Motorschip Trollfjord heeft een eigen expeditieteam aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizoen en de wateren waarin we varen. Het expeditieteam organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en gaat u aanmoedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

  Technische gegevens
  Gewicht: 16140 ton
  Lengte: 135,75 meter
  Breedte: 21,5 meter
  Snelheid: 18 knopen
  Scheepswerf: Fosen Mek. Verk. (N)
  Capaciteit: 822 passagiers, 638 bedden
  Vlag: Noorwegen
  Bouwjaar: 2002
  Autoplaatsen: 35 (max 650cm lang, 245cm breed, 230cm hoog, 5000kg - let op, minibusjes en campers zijn niet toegestaan)

  Vertoon meer
 • Ontdek Bergen voor vertrek

  Voordat uw expeditie begint, heeft u misschien wat tijd om Bergen te verkennen. Waarom begint u uw winteravontuur niet met een kabelbaanritje naar de top van de berg Fløyen of Ulriken? Beiden geven u een geweldig uitzicht over de stad.

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer
 • Art Nouveau en zeewonderen

  Ålesund is een stad die bekend staat om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur. Maak een wandeling door de stad en bewonder alle kleine details die deze huizen zo mooi maken.

  Een leuke bezienswaardigheid is Atlanterhavsparken, een van de meest karakteristieke aquaria van Europa. Het aquarium is ingebouwd in het kustlandschap en de aquaria tonen het zeeleven in zijn authentieke habitat. Het aquarium heeft een spectaculaire buitenruimte met uitzicht op de Atlantische Oceaan, een pinguïnpark, een zeehondenbaai en een onderwaterobservatorium.

  • Activiteiten

   Bezoek aan aquarium Atlanterhavsparken

  Ålesund

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich ...

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich uit. In het oosten rijzen de Sunnmøre Alpen hoog op. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste huizen waren, zoals trouwens meestal in Noorwegen, opgetrokken uit hout. In minder dan 10 jaar tijd werd de stad in de toen modieuze Jugendstil herbouwd. Het herbouwde gedeelte is tot de dag van vandaag vrijwel intact gebleven. Keizer Wilhelm II werd als dank voor zijn inspanningen met een standbeeld geëerd. Het Jugendstilsenteret in het centrum van de stad geeft een goed beeld van de unieke plaats die Ålesund inneemt in de geschiedenis van de Noorse architectuur.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 13:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 09:45 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 10:15 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 19:30 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger (Havila): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger (Havila): 19:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:00 uur

  Vertoon meer
 • Mythen en UNESCO-bezienswaardigheden

  Inmiddels heeft u misschien deelgenomen aan verschillende lezingen van het expeditieteam. Of misschien heeft u genoten van een duik in de hot tub van het schip terwijl u uitkijkt over het winterlandschap.

  Brønnøysund is de volgende haven waar u aanmeert. Sluit u aan bij de lokale gidsen voor een stadswandeling om meer te weten te komen over deze aantrekkelijke kustgemeenschap diens leven draait om de haven voor handel en visserij.

  Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Noorwegen bevindt zich dicht bij Brønnøysund. De berg Torghatten, met een opvallend gat in het midden, zou de hoed van de Brønnøy trolkoning zijn. Het speelt een sleutelrol in de sprookjes van de regio Nordland. Het lijkt erop dat trollen die bij zonsopgang werden betrapt, in steen veranderden en zo de bergen langs dit stuk kustlijn werden.

  In de avond vaart u langs het kleine eilandje Vikingen. De poolcirkel kruist hier en wordt gemarkeerd door een klein wereldbolbeeld. Vanaf hier heeft u kans om het noorderlicht te zien.

  • Activiteiten

   Historische stadswandeling in Brønnøysund

  Brønnøysund

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halve ...

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halverwege de westkust van Noorwegen. Het kleine kustplaatsje met 5.000 inwoners is gecentreerd op de smalle maar strategisch gelegen haven, die geschikt is voor alle handel en visserij. Het is een levendig en mooi stadje met een aantrekkelijke jachthaven. Als u de benen wilt strekken kunt u even door het centrum dwalen of naar de brug over de Brønnøysund lopen. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht op Brønnøysund en het schip van de Hurtigruten dat aan de kade ligt.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 01:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:55 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 15:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:30 uur
  Vertoon meer
 • De Lofoten en het noorderlicht

  U komt nu in de noorderlicht-zone. Het noorderlicht verschijnt vaak direct boven het schip, maar zoals u weet is er geen controle over het weer. In tegenstelling tot een stilstaand uitkijkpunt is het schip een drijvend noorderlichtobservatorium. Als u over zee reist, bent u ver verwijderd van kunstmatige lichtvervuiling op het land. Dit vergroot de kansen om het noorderlicht te kunnen zien.

  Het beeld wanneer u de Lofoten nadert zult u nooit vergeten. De aanblik van de enorme Lofoten-muur met met sneeuw bedekte bergen die recht uit de zee oprijzen, is echt geweldig.

  In de ochtend meert u aan bij Reine: een perfecte plek om uw poolavontuur te beginnen. Bezoek het kleine vissersdorp Å. Hier kunt u het Noorse Vissersdorpmuseum bezoeken. Loop tussen de oude kustgebouwen om een ​​idee te krijgen van het dagelijkse leven op de Lofoten-visserij van de afgelopen 250 jaar.

  Daarna vaart u verder naar Svolvær en bezoekt u een vissersdorp dat doordrenkt is van eeuwenoude zee tradities. Neem deel aan spannende activiteiten om de omliggende eilanden, steile bergen, prachtige stranden en beschutte baaien te verkennen. Winkels, galeries, cafés en restaurants zijn verspreid over de stad.

  Na een hele dag op de Lofoten te hebben doorgebracht, gaat u verder naar de geweldige Trollfjord. Hier rijzen verticale bergwanden recht uit de zee op. In de winter is het niet mogelijk om de fjord in te varen, dus u bewondert dit natuurwonder bij de ingang van de fjord.

  • Activiteiten

   Bezoek aan het vissersdorp Å

  Lofoten

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en ...

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en vormt een zeldzame en unieke wereld van kabeljauw, vissershutten (Rorbu), lokale kunst, cultuur en prachtige natuur. Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. De hele economie draait bovenal om de visserij. Het beeld van de Lofoten wordt vooral gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die hangt te drogen. Al eeuwenlang is de Lofotenvisserij een begrip. Hartje winter varen de schepen uit, om in maar een paar maanden de vis te vangen. De rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude oceaanstromen rond de eilanden, waarin de vissen hun paaigronden hebben.

  Er zijn talloze mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten op de eilanden. Ga bijvoorbeeld vissen, maak een zeearendssafari, een boottocht in een RIB-boot, of u kunt uw eigen ding doen en gaan kajakken of zelfs snorkelen in de Arctische wateren. Veel van de beroemde wandelpaden van de Lofoten leiden naar een van de bergtoppen langs de eilanden. Dit zijn vooral korte, steile tochten. Er zijn ook gemakkelijke kustpaden. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar u de Lofoten bezoekt, de Lofoten zal altijd een blijvende herinneringen achterlaten. 

  Vertoon meer
 • Toegangspoort tot het Noordpoolgebied

  Als u op zoek bent naar een avontuurlijk winterwonderland, dan is Tromsø de perfecte bestemming. De attracties van de stad zijn onder meer wilde dieren, natuur, maar ook geschiedenis, cultuur en gedurfde architectuur. Tromsø ligt tussen grote eilanden en hoge bergen. Met een overvloed aan bars, winkels en restaurants doet Tromsø zijn reputatie als het ‘Parijs van het noorden’ meer dan eer aan.

  De Ølhallen pub in Tromsø werd in 1928 geopend in de kelder van Mack Bryggeri, 's werelds meest noordelijke brouwerij. Lokale mensen van alle leeftijden komen hier langs voor een pint (halve liter) en een praatje. U kunt Ølhallen gemakkelijk vinden aan de zuidkant van de hoofdstraat van Tromsø. Vraag om een ​​rondleiding door de microbrouwerij of geniet gewoon van een bevredigend Noors biertje onder de lokale stamgasten.

  Geniet van een rit door de lucht met de Fjellheisen-kabelbaan, met adembenemend uitzicht over de stad, de bergen, de fjord en hopelijk het noorderlicht. Een ander hoogtepunt is de Arctische kathedraal, met een enorm glas-in-loodmozaïek. U kunt ook deelnemen aan dergelijke optionele excursies, wandelingen met het expeditieteam of mooie busritten, husky-, sneeuwschoen- of langlauftochten maken als het weer het toelaat.

  • Activiteiten

   Fjellheisen kabelbaanrit

  Tromsø

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei ...

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de middernachtzon te zien. Van eind november tot half januari heerst de poolnacht en dan is er grote kans om bij helder weer het magische noorderlicht te bewonderen. Tromsø en de luchthaven Langnes liggen op het eiland Tromsøya dat met de Tromsøbrug (lengte 1016 meter) en met een tunnel met het vasteland is verbonden. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken. Deze studentenstad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 18:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 23:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:30 uur
  Vertoon meer
 • Rand van de wereld

  U vaart nu naar het hart van de Arctische wildernis. Dit is de thuisbasis van de prachtige Noordkaap, bekend als een van de meest noordelijke punten van het Europese vasteland. Begin uw dag met een busrit vanuit Honningsvåg, waarbij u langs kleine baaien en kleine dorpjes rijdt en een bergplateau oversteekt voordat u aankomt in de Noordkaap.

  De vergezichten strekken zich uit tot waar de oceaan de horizon ontmoet, de Noordkaap voelt als het einde van de wereld. Het is natuurlijk een geweldige plek om prachtige foto's te maken. Bezoek de Noordkaaphal om te genieten van een korte film over uw omgeving.

  Terug bij Honningsvåg kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen en charmante huizen en leuke winkels vinden.

  • Activiteiten

   Schilderachtige busrit naar de Noordkaap

  Noordkaap

  Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te be ...

  Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te bedenken dat de noordpool nog 2080 kilometer verderop ligt! Hoewel de Noordkaap niet helemaal het meest noordelijke puntje van Europa is, is het wel een bijzondere bestemming. Op het Noordkaap plateau staat een monument in de vorm van een wereldbol, deze werd pas in 1978 geplaatst. In de zomer kunt u hier genieten van de middernachtzon: een indrukwekkende ervaring om 24 uur per dag licht te ervaren! Ook in de winter is een bezoek aan de Noordkaap een bijzondere ervaring. De ruige omgeving is bedekt met sneeuw en ook heeft u kans op het zien van het noorderlicht! Tijdens de winter is het omgekeerde aan de hand van de middernachtzon: de zon komt dan niet boven de horizon uit. Het is echter niet de hele dag volledig donker, gedurende 4 uur per dag is er sprake van schemer. Kunt u zich voorstellen dat in vroeger tijden (voordat de weg naar de Noordkaap was aangelegd) bezoekers vanuit Hornvika 1008 treden naar boven klommen!

  De uitzichten hier overtreffen de horizon en voelen aan als het einde van de wereld. Het is een geweldige plek om verbluffende foto's te maken. Geniet van een informatieve korte film en exposities in de Noordkaaphal.

  Vertoon meer
 • Stad van het noorderlicht

  Ontdek hoe Alta het epicentrum werd van baanbrekend onderzoek naar het noorderlicht. Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw was de Noorse wetenschapper Kristian Birkeland vastbesloten om de reden voor dit fenomeen te achterhalen. Het noorderlicht had al duizenden jaren mensen bang gemaakt en verbaasd. Leer alles over de aurora met een interactieve tentoonstelling in de Noorderlicht Kathedraal.

  Alta ligt ruim boven de poolcirkel op 70 graden noorderbreedte. Het is de grootste stad in de uitgestrekte wildernis van Finnmark provincie. Het is ook de perfecte bestemming voor avontuur en biedt een breed scala aan activiteiten! Uw kans om het noorderlicht te zien in Alta is zeer groot. U zult de rest van de avond gebruiken om aan boord van het schip op het noorderlicht 'te jagen.'

  • Activiteiten

   Bezoek aan de Noorderlicht kathedraal

  Alta

  Alta begon zo'n 500 jaar geleden als een kleine Sami nederzetting en is nog steeds de marktplaats voor de vele Samen. Nu is het de grootste stad in dit deel van Noorw ...
  Alta begon zo'n 500 jaar geleden als een kleine Sami nederzetting en is nog steeds de marktplaats voor de vele Samen. Nu is het de grootste stad in dit deel van Noorwegen. Dé bezienswaardigheid van de stad is Kulturminneomradet Hjemmeluft, gelegen op ongeveer anderhalve kilometer van het centrum in Alta. Het gaat hier om 2500 rotstekeningen die 2500 tot 6200 jaar oud zijn en die bij toeval in 1973 zijn ontdekt. Het totale oppervlak met tekeningen is het grootste plateau met rotstekeningen in Noord-Europa en komt voor op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze plek is daarnaast prachtig gelegen aan de Altafjord. Interessant is een bezoek aan de waterkrachtcentrale in de Altarivier. Vanuit de centrale heeft u een prachtig uitzicht op de Alta Canyon, de grootste kloof van Noord-Europa. Een rivier heeft hier over een lengte van 15 kilometer een ravijn in het berglandschap uitgesleten die 500 meter diep is. De 110 meter hoge stuwdam verderop in de rivier zorgt voor een waterreservoir voor de elektriciteitscentrale. Alta ligt in het eindeloze landschap van toendra's op de Finnmarksvidda. Zowel de geschiedenis als de natuur kunnen in de zomer als in de winter worden beleefd. Het licht en de duisternis van het noorden is fascinerend, met het noorderlicht in de winter en de middernachtzon in de zomer. Het contrast tussen deze twee uitersten kan niet worden beschreven, het moet worden ervaren.
  Vertoon meer
 • Wildernis en oorlogsgeschiedenis

  Historisch Narvik ligt in de prachtige arctische natuur. Ga mee op een excursie met de kabelbaan naar een bergtop voor adembenemende uitzichten of breng de dag door in 's werelds meest noordelijke wildpark. Zie beren, vossen, lynxen, wolven, elanden, muskusossen en andere arctische dieren.

  • Activiteiten

   Bezoek aan het oorlogsmuseum

  Narvik

  Narvik ligt tussen steile bergen van 1500 meter hoog die direct uit de fjord oprijzen en nauwe fjorden. Met een verbazingwekkende, arctische natuur als achtertuin bied ...

  Narvik ligt tussen steile bergen van 1500 meter hoog die direct uit de fjord oprijzen en nauwe fjorden. Met een verbazingwekkende, arctische natuur als achtertuin biedt de stad een breed scala aan activiteiten en ervaringen in de winter en zomer. De combinatie van een spectaculair arctisch landschap met een dramatische geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. De bezetting van Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog begon hier in 1940. Bezoek het Narvik Oorlogsmuseum voor meer informatie in exposities die het conflict en universele kwesties met betrekking tot oorlog, conflict en mensenrechten uitbeelden. Een van de mooiste treinreizen van Noorwegen die u naar Zweden brengt, de Ofoten-lijn, begint ook in Narvik. Het enige wat u hoeft te doen is een comfortabele stoel te vinden en het landschap in u op te nemen.

  Vertoon meer
 • Seven-sisters gebergte en vikingen

  U heeft een geweldig uitzicht op de toppen van het 'Seven Sisters' gebergte vanaf het dek als het schip de stad nadert.

  Sandnessjøen heeft een rijke Vikinggeschiedenis en vandaag wordt u uitgenodigd om meer te weten te komen over de lokale inheemse bevolking en de rijke geschiedenis van de Vikingtijd. De machtigste leider van Noord-Noorwegen is nagebouwd in Sandnes in Sandnessjøen. Deze locatie ligt op slechts 10 minuten lopen van de haven. Leer de rijke geschiedenis van de

  U kunt ook deelnemen aan een optionele excursie om meer te weten te komen over de Noorse dichter en priester Petter Dass. Bezoek het moderne museum in combinatie met middeleeuwse kerk in Alstahaug.

  • Activiteiten

   Kennismaking met de Vikingen

  Sandnessjøen

  Sandnessjøen is sinds 1669 een handelsplaats, maar de stad kwam pas echt tot ontwikkeling doordat de Hurtigruten de stad vanaf het begin van haar bestaan (dat was in ...

  Sandnessjøen is sinds 1669 een handelsplaats, maar de stad kwam pas echt tot ontwikkeling doordat de Hurtigruten de stad vanaf het begin van haar bestaan (dat was in 1891) aandeed. De bergketen Seven Sisters is misschien wel de belangrijkste roem van Sandessjøen. Vanaf het dek heeft u een geweldig uitzicht op deze prachtige reeks van pieken als u de stad nadert. De UNESCO Vega-eilanden zijn ook vlakbij. Imposant is het uitzicht op Dønnamannen, een berg van 858 meter hoogte, en de Helgelandsbrua. Het is leuk om een wandelingetje door het centrum te maken en even een kijkje te nemen bij het standbeeld van priester en dichter Petter Dass of om wat rond te neuzen in de winkelstraten.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:35 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 12:15 uur
  Vertoon meer
 • Van kabeljauw tot rozen

  De ligging van Kristiansund op vier zee-eilanden in de Noorse Zee heeft de stad een schat aan mogelijkheden geboden in de visserij, scheepsbouw en olie-industrie. Tegenwoordig staat Kristiansund bekend als de ‘gedroogde kabeljauwhoofdstad’ van Noorwegen vanwege de langdurige export van gezouten gedroogde vis.

  Kies voor een mooie busrit langs de beroemde Atlantic Road en geniet van één van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Noorwegen. Deze 8,2 km lange weg, één van de nationale schilderachtige routes van Noorwegen, overspant in totaal acht bruggen en is omgeven door prachtige landschappen en open zee. De excursie eindigt in Molde, waar u weer aan boord van het schip gaat.

  Molde staat bekend als de ‘Stad van de Rozen’. Dit is een 100 jaar oude beschrijving gebaseerd op de vele weelderige bloeiende rozentuinen van de stad. Het uitzichtpunt van de stad biedt een fantastisch uitzicht over Molde, de fjorden, archipels en verre besneeuwde toppen van de Romsdaler Alpen.

  • Activiteiten

   Busrit over de Atlantische weg

  Kristiansund

  Vier grote eilanden (en een aantal kleinere) vormen de stad Kristiansund. Het is een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen. Dankzij de ligging van de stad bevind ...

  Vier grote eilanden (en een aantal kleinere) vormen de stad Kristiansund. Het is een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen. Dankzij de ligging van de stad bevindt zich hier een schat aan mogelijkheden op het gebied van visserij, scheepsbouw en olie-industrie. Vandaag de dag wordt Kristiansund als de ‘kabeljauw hoofdstad’ beschouwd vanwege zijn lange export geschiedenis van gezouten droge vis (stokvis). Kristiansund is op meerdere eilanden gebouwd die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Al in de oudheid was de natuurlijke haven in gebruik. In ieder geval zult u verrast zijn door de prachtige ligging van de stad aan het water als u de haven binnenvaart.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 22:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 01:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 02:15 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 02:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 16:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:00 uur
  Vertoon meer
 • Prachtige gletjers en fjordenlandschap

  In de ochtend vaart u naar de langste fjord van Noorwegen, de schilderachtige Sognefjorden. Het schip vaart diep de fjord in naar het kleine dorpje Fjærland, een idyllisch gehucht met slechts 300 inwoners. Dit is een heerlijke plek om te wandelen.

  De nabijgelegen Jostedalsbreen-gletsjer is de grootste gletsjer van het Europese continent. Het heeft verschillende kleinere gletsjerarmen die zich in vele richtingen uitstrekken. In Fjærland kunt u heel dicht bij twee van deze gletsjerarmen komen: Bøyabreen en Supphellebreen. Fjærland is de perfecte plek om meer te weten te komen over hoe gletsjers de prachtige fjorden van Noorwegen hebben gecreëerd. Bezoek het Noorse gletsjermuseum waar u de kans krijgt om een ​​gletsjer te ervaren.

  In Fjærland vindt u ook de Noorse Boekenstad met verschillende pittoreske tweedehandsboekwinkels op onwaarschijnlijke plaatsen. De boekenstad werd in 1996 geopend als de achtste ter wereld en de eerste in Scandinavië. Er zijn tweedehandsboekwinkeltjes in een verscheidenheid aan verlaten gebouwen, van wachtkamers voor veerboten, stallen en lokale banken tot een postkantoor en een kruidenierswinkel.

  • Activiteiten

   Bezoek aan de Jostedalsbreen

  Fjærland

  Fjaerland is een gletsjerdorp bij de Sognefjorden en de Jostedalsbreen-gletsjer, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Het dorp met bijna 300 inwoners maa ...

  Fjaerland is een gletsjerdorp bij de Sognefjorden en de Jostedalsbreen-gletsjer, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Het dorp met bijna 300 inwoners maakt deel uit van de gemeente Sogndal. Het centrum van Fjaerland is Mundal, ongeveer 3 km van de hoofdweg langs de fjord. In Fjaerland is een gletsjermuseum, zijn er restaurants net onder de gletsjer en naast de fjord, prachtig geplaatste hutten voor verhuur en activiteiten zoals gletsjerwandelingen, wandelen en kajakken. In de winter kunt u zelfs backcountry skiën naar majestueuze toppen voor een onvergetelijk uitzicht op de fjord.

  Vertoon meer
 • Laatste dag van deze noorderlichtexpeditie

  In de vroege ochtend komt u aan in Bergen, waar u van boord gaat. Hopelijk heeft u het magische noorderlicht meerdere keren gezien en genoten van heerlijke, unieke en authentieke ervaringen van de Noorse cultuur, geschiedenis en prachtige natuur.

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2021 Vanafprijs per persoon op basis van 2 personen
Oktober - januari € 3.601,50

! Genoemde prijs is een vanafprijs in de goedkoopste periode. Vraag ons naar de nieuwste prijzen voor gewenste vertrekdatum.
! De reizen met vertrek op 4 november 2021 en 11 februari 2022 worden Reine en Svolvær in een andere volgorde bezocht.

Vertrekdatums in 2021
Januari: 11, 22
Februari: 2, 13, 24
Oktober: 2, 13, 24
November: 4, 15, 26
December: 7, 18, 29

Vertrekdatums in 2022
Januari: 9, 20, 31
Februari: 11

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord
Landingen met kleine boten en een rijk programma van inbegrepen activiteiten aan boord en aan wal
Een ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen

Wind- en regenafstotend jack. Ook het lenen van laarzen, wandelstokken en uitrusting indien nodig voor activiteiten
Bijdrage SGR € 5,- per boeking
Uitgebreide reisbeschrijving van Norge Reiser

Exclusief
- Vluchten en niet genoemde transfers
- Reisverzekering
- Optionele excursies
- Afhandeling van bagage