Hurtigruten: arctische zomerexpeditie

Een winters avontuur op zee met Hurtigruten

Motorschip Otto Sverdrup Hurtigruten Noorwegen Middernachtzon
 • Motorschip
 • Otto Sverdrup
 • Hurtigruten
 • Noorwegen
 • Middernachtzon
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Ga mee aan boord tijdens de 15-daagse Hurtigruten: arctische zomerexpeditie, een speciale zomer expeditiereis onder de poolzon. Bekijk de meest prachtige landschappen van de Noorse kust en doe mee aan spannende excursies om dit wildernisparadijs te ervaren. Vaar naar de majestueuze en weinig bezochte Hjørundfjord. Bezoek indrukwekkende en charmante steden, vaar door diepblauwe fjorden en ontdek verbazingwekkende natuurlijke wonderen!


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis per Motorschip Otto Sverdrup

  • Nachten

   14

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling mogelijk

  Motorschip Otto Sverdrup

  Aan boord van Motorschip Otto Sverdrup (voormalig MS Finnmarken) vindt u de ontspannen stijl gecombineerd met luxe. Motorschip Otto Sverdrup heeft zowel een zw ...

  Aan boord van Motorschip Otto Sverdrup (voormalig MS Finnmarken) vindt u de ontspannen stijl gecombineerd met luxe. Motorschip Otto Sverdrup heeft zowel een zwembad als een hot tub aan dek! Een bepalend kenmerk van het schip is haar boog. Vanaf dek 5 kunt u zich wagen aan de top van het schip.

  Grote make-over van 2020
  Begin 2020 onderging MS Otto Sverdrup de grootste upgrade in de geschiedenis van Hurtigruten. Alle openbare ruimtes, hutten en suites zijn vernieuwd en er zijn suites toegevoegd op het bovendek. Er zijn nu drie verschillende restaurants - Aune, Fredheim en Lindstrøm - elk met een eigen eetconcept. Gasten kunnen ontspannen in het buitenzwembad, twee bubbelbaden of een panoramische sauna, of genieten van het uitzicht vanaf het adembenemende uitkijkplatform. Het gerenoveerde Motorschip Otto Sverdrup beschikt over een gloednieuwe fitnessruimte en wellnessruimte en een nieuw activiteitencentrum op dek 4, waar u kunt genieten van activiteiten en lezingen met het Expeditie Team. Het gehele schip is ingericht in een moderne en elegante stijl.

  Technische gegevens
  Gewicht: 15690
  Lengte: 138,5 meter
  Breedte: 21,5 meter
  Snelheid: 18 knopen
  Scheepswerf: Kværner Kleven (N)
  Capaciteit: 919 passagiers
  Vlag: Noorwegen
  Bouwjaar: 1964, gemoderniseerd in 2003 en gerenoveerd in 2020
  Autoplaatsen: 35 (afmetingen max 650cm lang, 240cm breed, 250cm hoog en 5000kg) Campers, minibusjes en aanhangers worden niet toegelaten

  Hutten aan boord
  Expedition Grand Suite (Bovendek)
  Expedition Suite (Bovendek)
  Mini Expedition Suite (Bovendek)
  Arctic Superior (2- persoons, bovendek)
  Polar Inside (2- persoons, binnenhut)
  Polar outside (2- persoons, boven- midden- of benedendek)

  Vertoon meer
 • Inschepen in Hamburg

  Vandaag vertrekt u vanuit de op één na grootste stad van Duitsland naar het noorden om de prachtige kustlijn van Noorwegen te verkennen terwijl u het licht van de middernachtzon ervaart.

  Terwijl u over de Noordzee vaart, wilt u wellicht uw expeditieschip Otto Sverdrup leren kennen. Bekijk het onderzoekscentrum, de sauna en bubbelbaden, rust uit in de Explorer-lounge, zoek een tafel bij het raam in het scheepsrestaurant of zoek een goede plek aan dek om de ongelooflijke kustlijn van Noorwegen te bekijken.

  Haven Hamburg

  De haven van Hamburg is de grootste haven van Europa na de haven van Rotterdam en de Antwerpse haven. Ook is het de grootste haven van Duitsland en beho ...

  De haven van Hamburg is de grootste haven van Europa na de haven van Rotterdam en de Antwerpse haven. Ook is het de grootste haven van Duitsland en behoort het tot de top 10 van grootste containerhavens ter wereld.

  Vertoon meer
 • Op zee

  Geniet van een dag op zee terwijl het schip in noordelijke richting naar de Noorse kustlijn vaart. Maak kennis met het expeditieteam, dat u voorbereidt op spannende avonturen die voor u liggen. Luister naar de toespraken van deze ervaren ontdekkingsreizigers die hun uitgebreide kennis delen over de plaatsen, bevolking en natuurlijke fenomenen.

  Wilt u gewoon achterover leunen en ontspannen? Dat kan ook! Bewonder het uitzicht, probeer de gerechten van het schip of lees een goed boek terwijl u geniet van deze dag op zee.

  Stavanger

  Stavanger is een belangrijk centrum voor de offshore industrie (exploratie en winning van olie en gas). Maar daarnaast wordt de stad vooral gekenmerkt door tal van be ...
  Stavanger is een belangrijk centrum voor de offshore industrie (exploratie en winning van olie en gas). Maar daarnaast wordt de stad vooral gekenmerkt door tal van bezienswaardigheden en een karakteristiek en gezellig centrum. Er hangt een levendige sfeer in Stavanger met een ruim aanbod aan eetgelegenheden, leuke pubs, bars en een bloeiende culturele scene. Bezoek de plaatselijke markt, loop rond door de leuke winkelstraten en bezoek Gamle Stavanger, het oude stadsgedeelte. Het oude Stavanger heeft het best bewaarde houten huisgedeelte van Europa met meer dan 170 witte houten constructies die dateren uit de 18e eeuw. De regio Stavanger is een zeer internationale bestemming. Er zijn vele nabijgelegen natuurlijke attracties, waaronder de beroemde Preikestolen met de Lysefjorden en lange zandstranden langs de Noordzee.  

  Stavanger is dus de olie- en energiekapitaal van Europa. Bezoek het Norwegian Petroleum Museum om meer te weten te komen over de belangrijkste industrie van Noorwegen door middel van moderne interactieve tentoonstellingen. Zie hoe olie en gas miljoenen jaren geleden werden gevormd en hoe aardolie wordt gevonden, geproduceerd en verbruikt. U kunt van een vluchtglijbaan glijden die wordt gebruikt op offshore olie- en gasplatforms.
  Vertoon meer
 • Het mooie Bergen

  In de ochtend ziet u in de verte een glimp van de Noorse kustlijn. Kleine eilanden en bergen komen dichterbij. Uiteindelijk verlaat het schip de Noordzee en vaart het de rustigere zeestraten en fjorden in. Na de lunch bereikt u Bergen: één van de mooiste steden van Noorwegen en een geweldige plek om te voet te verkennen. Deze stad is opgericht in 1070 na Christus en was jarenlang de hoofdstad van Noorwegen. De stad heeft veel van haar lokale karakter, geschiedenis en charme behouden en is een knooppunt voor Noorse reizen.

  Terug op zeeniveau dwaalt u door de geplaveide straten en steegjes van deze betoverende, compacte stad. Bezoek één van de vele cafés of pubs en bestel een halve liter lokaal Hansa-bier, blader door unieke boetiekjes en bezoek musea van wereldklasse. Breng de avond ontspannen door, misschien in de panoramische lounge of buiten aan dek.

  Terug aan boord van het schip vaart u noordwaarts langs de Hjeltefjord, een route die ooit door Vikingen naar het westen werd gebruikt. Breng de rest van de avond ontspannen door en bereid u voor op uw avontuurlijke dagen.

  • Activiteiten

   De Fløibanen-kabelbaan

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer
 • Van rozen tot kabeljauw

  Vandaag meert u aan in de ‘Stad van de Rozen’ in Noorwegen: Molde. Als u het geluk heeft om een ​​bezoek te brengen aan het jaarlijkse zomerjazzfestival, woon dan een concert bij van één van de vele uitvoerende artiesten van wereldklasse.

  Molde is ook de thuisbasis van één van de grootste volksmusea van Noorwegen, Romsdalsmuseet, dat is opgericht in 1912. Regionale volkskunst en design worden tentoongesteld, samen met bewaard gebleven historische gebouwen en interieurs. Bezoek het schilderachtige uitkijkpunt van de stad, Varden. Hier heeft u fantastische vergezichten over Molde, de omliggende fjord en de Romsdaler Alpen in de verte.

  Kristiansund ligt op vier zee-eilanden in de Noorse Zee. De omgeving heeft de stad historisch gezien voorzien van een welvarend bestaan ​​in de visserij, scheepsbouw en olie-industrie. Kristiansund staat ook bekend als de ‘gedroogde kabeljauwhoofdstad’ van Noorwegen vanwege de langdurige export van gezouten gedroogde vis, ook wel 'bacalao' genoemd. Het is de moeite waard om langs de waterkant van deze interessante kleine Atlantische stad te wandelen.

  • Activiteiten

   Busrit over de Atlantische Weg

  Molde

  Molde, ook wel de Rozenstad genoemd. De stad ligt op de zonnige, zuidelijke helling van de bergrug en wordt ook beschut door de bergen in het noorden. Het uitzicht op d ...

  Molde, ook wel de Rozenstad genoemd. De stad ligt op de zonnige, zuidelijke helling van de bergrug en wordt ook beschut door de bergen in het noorden. Het uitzicht op de brede fjord vanuit de stad is uniek. Daar heeft u uitzicht op 222 bergtoppen over het fjord, genaamd 'het Molde Panorama'. Molde is een geliefde plaats om te verblijven. Vandaag de dag is Molde een administratief centrum, een bedrijvige handelsplaats en een toeristische trekpleister. Dat laatste vanwege de prachtige ligging van de stad met zijn fantastische vergezichten over de fjord en de omringende bergwereld vanaf Varden (407meter boven zeeniveau), de uitdagende omgeving van bergen en fjorden, de vele rozentuinen (dankzij het milde klimaat), Moldejazz – het jaarlijkse jazzfestival en het Bjørnson festival, een jaarlijks literair gebeuren.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 16:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 19:00 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 22:15 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 22:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 21:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur
  Vertoon meer
 • De bekende Torghatten

  Welkom in Brønnøysund: een levendig en mooi stadje van 5.000 mensen. U bent nu halverwege de lange kustlijn van Noorwegen. Brønnøysund ligt vlakbij de beroemde berg met een gat in het midden: de Torghatten. Brønnøysund is ook de toegangspoort tot Vega Island. Dit is een UNESCO-werelderfgoedlocatie vanwege de manier waarop de gemeenschap haar eeuwenoude duurzame manier van leven laat zien.

  Als u Brønnøysund verlaat, vaart u langs de kust van Helgeland, langs het 'Seven-Sisters' gebergte. Volgens de legende werden zeven prachtige trollenzusters bij zonsopgang betrapt en in steen veranderd, waardoor deze zeven prachtige toppen ontstonden.

  In de avond vaart u langs het kleine eilandje Vikingen, waar de poolcirkel doorheen gaat. U bent nu het land van de middernachtzon binnengegaan, waar de zon 24 uur per dag in de zomer zichtbaar is.

  • Activiteiten

   Wandeling rond Torghatten

  Brønnøysund

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halve ...

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halverwege de westkust van Noorwegen. Het kleine kustplaatsje met 5.000 inwoners is gecentreerd op de smalle maar strategisch gelegen haven, die geschikt is voor alle handel en visserij. Het is een levendig en mooi stadje met een aantrekkelijke jachthaven. Als u de benen wilt strekken kunt u even door het centrum dwalen of naar de brug over de Brønnøysund lopen. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht op Brønnøysund en het schip van de Hurtigruten dat aan de kade ligt.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 01:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:55 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 15:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:30 uur
  Vertoon meer
 • Ontdek de Lofoten

  De Lofoten eilanden zijn letterlijk adembenemend. De onvergelijkbare schoonheid van dramatische pieken, beschutte baaien en ongerepte stranden is wereldberoemd. De Lofoten staan bekend om zijn uitstekende vismogelijkheden, pittoreske dorpjes en zelfs surfen van wereldklasse bij Unstad. U zult uw eerste kennismaking van de Lofoten nooit vergeten, wanneer u de enorme muur van bergen uit de zee ziet oprijzen.

  In de ochtend meert u aan in het idyllische dorpje Reine. Dit is de perfecte plek om uw verkenning van de regio te beginnen. Schilderachtige vissershutten tegen een achtergrond van granieten pieken die uit de zee steken, maken van Reine één van de meest gefotografeerde landschappen in Noorwegen.

  Nadat u Reine heeft verlaten, vaart u langs de Lofoten naar Svolvær aan de Vestfjord. De nabijheid van Svolvær tot de vele prachtige bezienswaardigheden van de Lofoten biedt gemakkelijke toegang tot avontuurlijke activiteiten. In de stad vindt u ook interessante winkels, galeries, cafés en restaurants.

  In de namiddag vaart het schip de prachtige Trollfjord binnen, met bergen die zo'n 1.200 meter boven zeeniveau stijgen. Het schip navigeert voorzichtig en zo dicht bij de bergwanden dat u ze bijna kunt aanraken.

  • Activiteiten

   Bezoek aan vissersstadje Å

  Lofoten

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en ...

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en vormt een zeldzame en unieke wereld van kabeljauw, vissershutten (Rorbu), lokale kunst, cultuur en prachtige natuur. Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. De hele economie draait bovenal om de visserij. Het beeld van de Lofoten wordt vooral gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die hangt te drogen. Al eeuwenlang is de Lofotenvisserij een begrip. Hartje winter varen de schepen uit, om in maar een paar maanden de vis te vangen. De rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude oceaanstromen rond de eilanden, waarin de vissen hun paaigronden hebben.

  Er zijn talloze mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten op de eilanden. Ga bijvoorbeeld vissen, maak een zeearendssafari, een boottocht in een RIB-boot, of u kunt uw eigen ding doen en gaan kajakken of zelfs snorkelen in de Arctische wateren. Veel van de beroemde wandelpaden van de Lofoten leiden naar een van de bergtoppen langs de eilanden. Dit zijn vooral korte, steile tochten. Er zijn ook gemakkelijke kustpaden. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar u de Lofoten bezoekt, de Lofoten zal altijd een blijvende herinneringen achterlaten. 

  Vertoon meer
 • Toegangspoort tot het Noordpoolgebied

  Op zoek naar een poolavontuur? Tromsø is de plek! De stad is gelegen ver boven de poolcirkel. Het wordt nooit donker tijdens het hoogtepunt van de zomer en de stad bruist van de activiteiten die bijna 24 uur per dag plaatsvinden. De middernachtzon schijnt hier van 20 mei tot 22 juli.

  Tromsø is ook rijk aan geschiedenis en cultuur. Het was het startpunt voor vele poolexpedities en de eerste keer dat ontdekkingsreizigers terugkeerden naar de beschaving. Tegenwoordig wordt de stad het 'Parijs van het noorden' genoemd vanwege zijn culturele diversiteit. Tromsø bruist van de interessante geschiedenis, cultuur en gedurfde architectuur. De Arctische Kathedraal is een bezienswaardigheid in Tromsø met een enorm glas-in-loodraam. Wilt u de vriendelijke lokale bevolking ontmoeten? Tromsø is de thuisbasis van zowel de noordelijkste universiteit ter wereld als de op één na meest noordelijke brouwerij, Mack Bryggeri. U kunt ook met de Fjellheisen-kabelbaan naar de top van een 424 meter hoge berg. De top biedt adembenemende uitzichten over de stad, bergen en fjorden. Bezoek het Polaria Arctic belevingscentrum. Bekijk, voel, ervaar en begrijp waarom het leven op zee en op het land volledig van elkaar afhankelijk is.

  • Activiteiten

   Bezoek aan Polaria Arctic Experience Centre

  Tromsø

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei ...

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de middernachtzon te zien. Van eind november tot half januari heerst de poolnacht en dan is er grote kans om bij helder weer het magische noorderlicht te bewonderen. Tromsø en de luchthaven Langnes liggen op het eiland Tromsøya dat met de Tromsøbrug (lengte 1016 meter) en met een tunnel met het vasteland is verbonden. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken. Deze studentenstad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 18:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 23:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:30 uur
  Vertoon meer
 • De Noordkaap

  Vandaag komt u aan in het kleine vissersdorpje Honningsvåg. Dit is het keerpunt van deze noordelijke reis en de poort naar de spectaculaire Noordkaap. U begint uw dag met een mooie busrit vanuit Honningsvåg. U passeert kleine baaien en kleine dorpjes en steekt een bergplateau over voordat u aankomt bij de spectaculaire Noordkaap. Een geweldige plek om te genieten en indrukwekkende foto's te maken. Bezoek ook de bioscoop van de Noordkaaphal, waar een korte film over het Noordkaapplateau wordt vertoond. Verder zijn hier ook verschillende exposities te vinden die toegankelijk zijn voor bezoekers.

  Terug in Honningsvåg kunt u ronddwalen langs charmante huizen, leuke winkeltjes en een kerk die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog het enige gebouw was dat nog in de stad stond.

  • Activiteiten

   Busrit van Honningsvåg naar de Noordkaap

  Noordkaap

  Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te be ...

  Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te bedenken dat de noordpool nog 2080 kilometer verderop ligt! Hoewel de Noordkaap niet helemaal het meest noordelijke puntje van Europa is, is het wel een bijzondere bestemming. Op het Noordkaap plateau staat een monument in de vorm van een wereldbol, deze werd pas in 1978 geplaatst. In de zomer kunt u hier genieten van de middernachtzon: een indrukwekkende ervaring om 24 uur per dag licht te ervaren! Ook in de winter is een bezoek aan de Noordkaap een bijzondere ervaring. De ruige omgeving is bedekt met sneeuw en ook heeft u kans op het zien van het noorderlicht! Tijdens de winter is het omgekeerde aan de hand van de middernachtzon: de zon komt dan niet boven de horizon uit. Het is echter niet de hele dag volledig donker, gedurende 4 uur per dag is er sprake van schemer. Kunt u zich voorstellen dat in vroeger tijden (voordat de weg naar de Noordkaap was aangelegd) bezoekers vanuit Hornvika 1008 treden naar boven klommen!

  De uitzichten hier overtreffen de horizon en voelen aan als het einde van de wereld. Het is een geweldige plek om verbluffende foto's te maken. Geniet van een informatieve korte film en exposities in de Noordkaaphal.

  Vertoon meer
 • Verborgen parel van de Noorse kust

  Vandaag meert het schip aan in Finnsnes. Net over de brug ligt het eiland Senja, dat vaak 'het sprookjesachtige eiland' wordt genoemd vanwege de magische betovering die de landschappelijke schoonheid op bezoekers werpt.

  Senja staat bekend om zijn diverse landschap. De buitenkant van het eiland wordt gekenmerkt door steile bergen die recht in zee storten, beschutte baaien en prachtige zandstranden. Zuid-Senja onderscheidt zich door een rotsachtige kustlijn en dennenbossen en is de thuisbasis van Ånderdalen Nationaal Park. De oostkant van Senja heeft een rustiger landschap met glooiende heuvels en berkenbossen.

  Senja is het op één na grootste eiland van Noorwegen en heeft bijna 8.000 inwoners. De dominante industrie is natuurlijk de visserij. Hier wordt traditioneel veel witvis zoals kabeljauw en koolvis gevangen, terwijl zalm wordt gekweekt. Na Senja te hebben verlaten, vaart het schip langs het prachtige eiland Dyrøy en Andørja, voordat het de zeestraat Tjeldsund binnengaat op deze reis naar het zuiden.

  • Activiteiten

   Busrit langs een deel van de National Scenic Route

  Finnsnes

  Finnsnes is een regioplaats dat fraai gelegen is aan de Gisundet. De mooie Gisundbrug tussen het eiland Senja (ookwel miniatuur Noorwegen genoemd) en het vasteland van ...

  Finnsnes is een regioplaats dat fraai gelegen is aan de Gisundet. De mooie Gisundbrug tussen het eiland Senja (ookwel miniatuur Noorwegen genoemd) en het vasteland van Noorwegen is een markant herkenningspunt. Een wandeling door het centrum van Finnsnes of een wandeling naar het Finnsnesvannet is een leuke onderbreking van de reis. Visserij en landbouw zijn nog steeds belangrijk en Finnsnes is een belangrijk knooppunt voor transport zowel over land als over zee.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 11:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:45 uur
  Vertoon meer
 • Ergens tussen de poolcirkel en de Lofoten

  Omgeven door zee en fjorden, verandert het licht in Bodø constant met de wind en het weer. De lucht wordt hier in de zomer nooit helemaal donker. Bodø is de hoofdstad van de provincie Nordland en ligt net ten noorden van de poolcirkel aan de rand van zowel de zee als het platteland. De kleine stad staat bekend om zijn gastvrijheid en herbergt één van de meest levendige studentengemeenschappen van Noorwegen.

  De sterkste getijdenstroom ter wereld, Saltstraumen (met watersnelheden van 22 knopen), ligt net ten zuidoosten van Bodø. Sommigen zeggen dat Jules Verne door Saltstraumen werd geïnspireerd toen hij 'Twenty Thousand Leagues Under the Sea' schreef. Wilt u dit natuurwonder zien? Doe mee met de optionele excursie om Saltstraumen te bezoeken.

  • Activiteiten

   Natuurwandeling en bezoek aan Norwegian Jekt Trade Museum

  Bodø

  Bodø is een klein stadje dat in 1816 werd gesticht en dat vroeger een centrum van visserijactiviteiten was. Bodø is nu de op één na grootste stad in Noord-Noorwegen ...

  Bodø is een klein stadje dat in 1816 werd gesticht en dat vroeger een centrum van visserijactiviteiten was. Bodø is nu de op één na grootste stad in Noord-Noorwegen. Daarnaast zijn er tal van hogescholen en is het hoofdkwartier van het leger in Noord-Noorwegen hier gevestigd. Verder is Bodø een belangrijke handelsstad, terwijl ook de visindustrie een van de economische pijlers is. De stad heeft een korte geschiedenis, het werd namelijk pas in 1816 gesticht. De Hurtigruten en het vrachtverkeer waren heel belangrijk voor de stad, zeker omdat pas vlak voor de Tweede Wereldoorlog een wegverbinding naar het zuiden werd gerealiseerd. De stad staat bekend om zijn gastvrijheid en herbergt een van de meest levendige studentengemeenschappen van Noorwegen. Belangrijk is ook de Nordlandsbanen, de spoorlijn tussen Oslo en Bodø.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 12:40 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 15:00 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 02:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 03:45 uur
  Vertoon meer
 • De stad van de Vikingen

  Vandaag komt u aan in Trondheim, een mooie stad om te verkennen. Trondheim staat bekend om zijn rijke multiculturele leven en er wordt gezegd dat het de meeste restaurants en cafés per hoofd van de bevolking in Noorwegen heeft. Er is genoeg te zien terwijl u door deze historische stad dwaalt. De oude houten gebouwen, de middeleeuwse stenen muren en elegante botanische tuinen creëren een prachtige sfeer.

  Nadat u Trondheim heeft verlaten, passeert u het eiland Munkholmen, waar executies plaatsvonden tijdens de Vikingtijd. Het eiland is ook een fort, gevangenis en klooster geweest. Een populair Noors alcoholvrij bier is vernoemd naar Munkholmen.

  • Activiteiten

   Bezoek aan Nidaros Kathedraal

  Trondheim

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndel ...

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndelag zijn gevonden blijkt dat dit gebied al sinds duizenden jaren wordt bewoond vooral dankzij de vruchtbare gronden rond de Trondheimfjord en de open verbinding met de zee. Al vroeg in de Noorse geschiedenis was Trondheim een machtige stadstaat. Zelfs vandaag de dag staat Trondheim bekend als een van de typische houten steden van Europa, en het stadscentrum heeft veel bijzondere houten gebouwen. Sommige van de smalle steegjes en straatjes, waarvan vele uit de Middeleeuwen stammen, bestaan nog steeds. Daarnaast staat Trondheim ook bekend om zijn studenten, technologie, cultuur & architectuur. De architectuur in Trondheim en omgeving biedt een schitterende, bijna mystieke sfeer voor ieder uitstapje. Bezoek met een ervaren gids de prachtige kathedraal van Nidaros en de begraafplaats van St. Olav (Tryggvason). Nidaros is de enige kathedraal in gotische stijl van het land en was tijdens de middeleeuwen het belangrijkste pelgrimsoord van Noord-Europa. Het is rijk aan architectonische details en middeleeuwse beelden. Voor iets actiefs: boek een kajaktocht over de rivier de Nidvof maak een fietstocht langs de prachtige gerestaureerde historische panden.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 13:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 09:45 uur
  Vertoon meer
 • Onaangeroerde fjorden en bergen

  Vandaag vaart het schip de Hjørundfjord binnen. Dit natuurwonder onderscheidt zich van andere populaire fjorden door zijn eenzame grootsheid, ver buiten de gebaande toeristische paden. De fjord wordt omgeven door de Sunnmøre Alpen, met toppen die tot wel 1.700 meter hoog uit de zee komen. Door de steile bergen is het onmogelijk om op het land te wonen. Toch zijn er een paar kleine boerderijen gevestigd aan de berghellingen en er liggen enkele kleine dorpjes langs de kustlijn. Sæbø is daar één van.

  Het schip ankert dichtbij de nederzetting Sæbø en een lokale tenderboot brengt u aan land. U kunt deelnemen aan optionele excursies om andere dorpen langs de Hjørundfjord te verkennen of u kunt gaan wandelen en kajakken. U kunt ook deelnemen aan een schilderachtige excursie naar de Geirangerfjord, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de beroemde Trollstigen-weg. Deze excursie eindigt in Ålesund, waar u dan weer aan boord gaat.

  In de middag komt u aan in Ålesund. Deze stad is een genot om te bezoeken. Ålesund staat bekend om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur. Geniet in de middag van een wandeling door de geplaveide straten van deze charmante Noord-Atlantische stad.

  • Activiteiten

   Bezoek aan Fjordenstad inclusief concert

  Ålesund

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich ...

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich uit. In het oosten rijzen de Sunnmøre Alpen hoog op. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste huizen waren, zoals trouwens meestal in Noorwegen, opgetrokken uit hout. In minder dan 10 jaar tijd werd de stad in de toen modieuze Jugendstil herbouwd. Het herbouwde gedeelte is tot de dag van vandaag vrijwel intact gebleven. Keizer Wilhelm II werd als dank voor zijn inspanningen met een standbeeld geëerd. Het Jugendstilsenteret in het centrum van de stad geeft een goed beeld van de unieke plaats die Ålesund inneemt in de geschiedenis van de Noorse architectuur.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 13:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 09:45 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 10:15 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 19:30 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger (Havila): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger (Havila): 19:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:00 uur

  Vertoon meer
 • De stad van de natuurlijke hoogtes

  Gebouwd op de rijkdom van de Noorse olie-industrie, staat Stavanger op het lijstje van bijna elke bezoeker van Noorwegen. Het is de perfecte plek om bekende bezienswaardigheden te verkennen, zoals de beroemde Preikestolen, dat door Lonely Planet 'het meest adembenemende uitzichtpunt ter wereld' wordt genoemd. Bezoek ook Kjerag, het 1.100 meter hoge bergplateau met een gigantisch rotsblok erin. Optionele activiteiten hier zijn wandelen naar de top van Preikestolen of zeilen met het schip naar de majestueuze Lysefjord.

  Stavanger is de olie- en energiehoofdstad van Europa en de thuisbasis van het Noorse petroleummuseum. Leer meer over de belangrijke oliegeschiedenis van Noorwegen door middel van spannende interactieve tentoonstellingen.

  • Activiteiten

   Bezoek aan The Norwegian Petroleum Museum

  Stavanger

  Stavanger is een belangrijk centrum voor de offshore industrie (exploratie en winning van olie en gas). Maar daarnaast wordt de stad vooral gekenmerkt door tal van be ...
  Stavanger is een belangrijk centrum voor de offshore industrie (exploratie en winning van olie en gas). Maar daarnaast wordt de stad vooral gekenmerkt door tal van bezienswaardigheden en een karakteristiek en gezellig centrum. Er hangt een levendige sfeer in Stavanger met een ruim aanbod aan eetgelegenheden, leuke pubs, bars en een bloeiende culturele scene. Bezoek de plaatselijke markt, loop rond door de leuke winkelstraten en bezoek Gamle Stavanger, het oude stadsgedeelte. Het oude Stavanger heeft het best bewaarde houten huisgedeelte van Europa met meer dan 170 witte houten constructies die dateren uit de 18e eeuw. De regio Stavanger is een zeer internationale bestemming. Er zijn vele nabijgelegen natuurlijke attracties, waaronder de beroemde Preikestolen met de Lysefjorden en lange zandstranden langs de Noordzee.  

  Stavanger is dus de olie- en energiekapitaal van Europa. Bezoek het Norwegian Petroleum Museum om meer te weten te komen over de belangrijkste industrie van Noorwegen door middel van moderne interactieve tentoonstellingen. Zie hoe olie en gas miljoenen jaren geleden werden gevormd en hoe aardolie wordt gevonden, geproduceerd en verbruikt. U kunt van een vluchtglijbaan glijden die wordt gebruikt op offshore olie- en gasplatforms.
  Vertoon meer
 • Uitrusten op zee

  Het is de laatste dag op zee. Als u de Noordzee oversteekt, kunt u de gigantische gasfakkels zien bovenop een van de vele olie- en gasplatforms. Misschien wilt u nog een laatste keer in de hot tub baden, ontspannen in de scheepslounge, uw foto's bewerken of lid worden van het expeditieteam dat de hoogtepunten van uw gedenkwaardige winter expeditiecruise naar de kust van Noorwegen bekijkt.

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer
 • Laatste dag van zomerexpeditie in Hamburg

  Het schip meert aan in Hamburg en na het ontbijt is het tijd om uw verblijf van de afgelopen dagen te verlaten. Als u aan wal gaat, neemt u de levensherinneringen van Noorwegen in de zomer met u mee: prachtige fjorden, fascinerende steden en het magische noorderlicht.

  Haven Hamburg

  De haven van Hamburg is de grootste haven van Europa na de haven van Rotterdam en de Antwerpse haven. Ook is het de grootste haven van Duitsland en beho ...

  De haven van Hamburg is de grootste haven van Europa na de haven van Rotterdam en de Antwerpse haven. Ook is het de grootste haven van Duitsland en behoort het tot de top 10 van grootste containerhavens ter wereld.

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2021 Vanafprijs per persoon op basis van 2 personen
April - september € 4.932

! Genoemde prijs is een vanafprijs in de goedkoopste periode. Vraag ons naar de nieuwste prijzen voor gewenste vertrekdatum.
! De reis met vertrek op 24 augustus 2021 zal enkele havens in een andere volgorde bezoeken.
! De inbegrepen excursie 'Wandeling rond Torghatten' zal worden vervangen met een alternatieve excursie bij vertrek vóór 15 mei, vanwege seizoensgebonden weersomstandigheden.

Vertrekdatums in 2021
April: 6, 20
Mei: 4, 18
Juni: 1, 15, 29
Juli: 13, 27
Augustus: 10, 24
September: 7, 21Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord
Landingen met kleine boten en een rijk programma van inbegrepen activiteiten aan boord en aan wal
Een ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
 Gratis herbruikbare waterfles voor gebruik bij diverse water tappunten aan boord

Wind- en regenafstotend jack. Ook het lenen van laarzen, wandelstokken en uitrusting indien nodig voor activiteiten
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vluchten en niet genoemde transfers
- Reisverzekering
- Optionele excursies
- Spa behandelingen
- Afhandeling van bagage