Hurtigruten excursies dag 2

Excursiemogelijkheden dag 2


Zodra de Trollstigen route geopend is, wordt de excursie Geiranger - Ålesund in verlengde vorm aangeboden. In plaats van naar Ålesund gaat de tocht nu door een imposant berggebied, met 11 haarspeldbochten over de Trollstigen richting Åndalsnes. Op weg naar Molde zien we links de Romsdalfjord met de majestueuze Romsdal alpen in het zuiden. In Molde, de 'stad van de rozen en de jazz' kunt u nog even rondwandelen, voor u na het diner weer aan boord gaat.


Ålesund, gebouwd op drie door bruggen met elkaar verbonden eilanden, staat ook bekend als stad van de art nouveau. Deze stadswandeling met deskundige gids, inclusief bezoek aan het Art Nouveau Senter, geeft u een goede indruk van haar culturele en sociale geschiedenis.


Atlanterhavsparken is één van Noord-Europa´s grootste zoutwater aquariums en biedt de mogelijkheid om het zeeleven, dat gevonden kan worden aan de kust van Noorwegen, van dichtbij mee te maken. De rondleiding door het aquarium is inclusief een spectaculaire duikshow, waar de vissen met de hand gevoerd worden door de duikers, en een bezoek aan de pinguïns. Hierna gaat u naar Aksla, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Ålesund.


Beleef 'een voorproefje van Noorwegen' en ontdek plaatsen die bezoekers al eeuwen hebben gefascineerd. Keizer Wilhelm II van Duitsland bezocht dit gebied meerdere malen. We leggen aan bij het dorp Urke, en worden door een tender-boot aan wal gebracht. We rijden vervolgens per bus door wat vaak wordt aangeduid als "het smalste dal van Noorwegen" - het schilderachtige Norangsdalen. Door de vorm en de locatie is het dal in de winter vaak afgesloten. Onderweg stoppen we bij enkele spectaculaire plaatsen, zoals het Lyngstøl meer. Hier zie je fascinerende resten van oude nederzettingen in het stuwmeer dat in 1908, na een grote aardverschuiving, werd afgedamd. We zullen ook een bezoek brengen aan het historische Union Øye Hotel, dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de Noorse geschiedenis. Hier zullen we u voorzien van lokale specialiteiten en een drankje. Vervolgens gaan we naar Urke waar de lokale geschiedenis in verschillende vormen wordt getoond. Gegarandeerd een unieke belevenis in een prachtig landschap.


Neem deel aan een aangename wandeling en een bezoek aan een oude bergalm, waar u kunt leren over de landbouw en lokale lekkernijen kunt proeven. De gastheer zal vertellen over het leven op de boerderij. Vroeger waren boerderijen in het dorp waren erg klein, dus het was belangrijk om de afgelegen gebieden te gebruiken om de koeien te laten grazen. U krijgt de tijd om zelf het gebied te verkennen, en kunt proeven van de lokale delicatessen. Na het bezoek volgen we de weg aan de andere kant van de vallei, en maken een stop bij de lokale kruidenier.


Ga mee voor een spectaculaire wandeltocht in de jørundfjord regio. Vanaf de top heeft u een panoramisch uitzicht op steile bergtoppen die uit de fjorden steken, tot wel 1500 meter boven zeeniveau. Zelfs in de zomer ligt er sneeuw op de bergen. De wandeling begint bij een oude boerderijweg en gaat over in een tractorspoor. Het is een steile klim naar de top en de laatste 500 meter beklimt u een oude stenen trap. Aan de top wordt u beloond met een prachtig uitzicht. Hier kunt u ook een bezoekje brengen aan een oude berengrot. We nemen een koffiepauze bij Leknes Valley, met uitzicht over het plaatsje Urke, de fjord en de prachtige bergen. U neemt hetzelfde pad terug en eindigen de excursie in Kaihuset Café. Hier kunt u nog genieten van een ijskoud 'Slogen'-biertje, vernoemd naar de indrukwekkende berg die u ziet aan de overkant van de fjord.


Ga mee op een wandeling naar een schuilplaats van een herder, waar u wordt verwelkomd door een gastheer. Hij beschrijft het leven op de boerderij zoals dat er vroeger aan toe ging. In het verleden waren de boerderijen in de stad erg klein, waardoor het belangrijk was om gebruik te maken van afgelegen gebieden om de koeien in de zomer te laten grazen. Elk jaar werden de koeien verplaatst naar een weide waar ze konden grazen, en elke ochtend en avond werden ze gemolken. Deze weide lag zo ver weg van het dorp, dat het noodzakelijk was om huisjes te bouwen voor de melkmeisjes. De oude boerderijhuisjes bij Haukås zijn in de jaren '90 gerestaureerd en zijn herinneringen aan een vorig tijdperk. De gastheer zal het gebruik van een aantal soorten boerderij-uitrusting demonstreren en u kunt helpen melkkannen dragen en boter karnen. U krijgt ook de kans om het terrein zelf te ontdekken en een aantal lokale delicatessen te proeven. Na het bezoek zullen we de route aan de andere kant van de vallei volgen en stoppen bij de lokale supermarkt.


Ålesund, gebouwd op drie door bruggen met elkaar verbonden eilanden, staat ook bekend als stad van de art nouveau. U gaat de stad vanaf het water ontdekken. U leert meer over de geschiedenis van de stad door middel van deze gegidste kajaktocht. U leert meer over het verwoestende vuur dat een groot deel van de stad in 1904 heeft verwoest. Ålesund is vervolgens herbouwd in de stijl uit die tijd, Art Nouveau. De excursie begint in het centrum van de stad waar u alle uitrusting en een veiligheidsbriefing krijgt. U stopt meerdere keren tijdens de tocht om foto's te maken en uitleg te krijgen. De gidsen zijn allemaal gecertificeerde kajakgidsen met veel lokale kennis. U bent verzekerd van een geweldige dag op het water!

2B - Geiranger Grote Panorama Tocht incl. Trollstigen en Molde (2/6 - 1/9)

Algemene informatie

Transportmiddel: boot en bus
Duur: 7,5 uur
Verzorging: koffie/ thee met snack, diner
Kleding/ schoeisel: -
Opmerking: uitsluitend deelnemers aan de excursies kunnen in Geiranger aan wal. Landgang gaat per tenderboot, met beperkt in- en uitstapcomfort.
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €249

2C - Ålesund Stadswandeling (2/11 - 1/6)

Algemene informatie

Transportmiddel: -
Duur: 2 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede wandelschoenen, warme en winddichte kleding
Opmerking: niet mogelijk op 1 januari, 9, 10 & 13 april, 1 & 17 mei, 24 - 26 december en 31 december
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €105

2D - Atlanterhavsparken Aquarium en Mount Aksla (2/11 - 1/6)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 2 uur
Verzorging: proeverij 'catfish cake'
Kleding/ schoeisel: goed schoeisel
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Opmerking: niet mogelijk op 1 januari, 17 mei, 24 december, 25 december & 31 december
Prijs per persoon: €105

2E - Ålesund Stadswandeling (2/9 - 1/11)

Algemene informatie

Transportmiddel: -
Duur: 1,5 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: wandelschoenen, warme en winddichte kleding
Opmerking: -
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €65

2F - A taste of Norway (Hjørundfjord) (2/9 - 1/11)

Algemene informatie

Transportmiddel: boot en bus
Duur: 2 uur en 15 minuten
Verzorging: proef de lokale specialiteiten
Kleding/ schoeisel: goed schoeisel, warme kleding
Opmerking: u verlaat het schip per tenderboot, dit kan lastig zijn voor mensen met een handicap
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €129

2G - Bergwandeling Hjørundfjord, Hjørundfjord (2/9 - 1/11)

Algemene informatie
Transportmiddel: -

Duur: 2 uur en 45 minuten
Verzorging: koffie, snacks en een proeverij van lokaal bier 
Kleding/ schoeisel: goede wandelschoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: rugzak met waterfles, extra kleding, camera en zonnebril. De gids zal de nodige veiligheidsuitrusting mee brengen. Deelnemers moeten een goede algemene gezondheid hebben.
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Leeftijd: vanaf 12 jaar (samen met ouder)
Prijs per persoon: €105

2H - Wandeling naar de zomerweide, Hjørundfjord (2/9 - 1/11)

Algemene informatie

Transportmiddel: -
Duur: 2 uur en 45 minuten
Verzorging: Lokale specialiteiten
Kleding/ schoeisel: goede wandelschoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: rugzak met waterfles, extra kleding, camera en zonnebril. De gids zal de nodige veiligheidsuitrusting mee brengen. Deelnemers moeten een goede algemene gezondheid hebben.
Niveau: 3: gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €115

2K - Kajakken in Ålesund (1/1 - 31/5)

Algemene informatie

Transportmiddel: Kajak
Duur: 2 uur en 15 minuten
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede wandelschoenen en warme, winddichte kleding. U krijgt speciale kleding van de maatschappij.
Opmerking:
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd.
Prijs per persoon: €135

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 2 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon in € 2020
2E - Ålesund Stadswandeling 65
2D - Atlanterhavsparken Aquarium en Mount Aksla 105
2C - Ålesund Stadswandeling 105
2B - Geiranger Grote Panorama Tocht incl. Trollstigen en Molde 249
2F - A taste of Norway (Hjørundfjord) 129
2G - Bergwandeling Hjørundfjord, Hjørundfjord 105
2H - Wandeling naar de zomerweide, Hjørundfjord 115
2K - Kajakken in Ålesund 135
.