Hurtigruten excursies dag 3

Excursiemogelijkheden dag 3:


Trondheim is de op één na oudste en tegelijkertijd derde stad van Noorwegen. Rondleiding in het herenhuis Ringve en het bijzondere muziekhistorische museum met meer dan 1000 instrumenten van over de hele wereld. Tijdens de stadstour bezoekt u de pittoreske stadsbrug Bybroen en de Nidarosdom, Noorwegens grootste middeleeuwse kerk. De Nidarosdom is het meest representatieve bouwwerk in gotische stijl van Scandinavië.


Trondheim is de op één na oudste en tegelijkertijd derde stad van Noorwegen. Tijdens de stadstour bezoekt u de pittoreske stadsbrug Bybroen en de Nidarosdom, Noorwegens grootste middeleeuwse kerk. De Nidarosdom is het meest representatieve bouwwerk in gotische stijl van Scandinavië.


Ontdek de meest noordelijk gelegen middeleeuwse kathedraal, voordat u over de oude brug over de rivier de Nid loopt. De versierde poort op de brug staat bij de locals bekend als de 'portal of happiness'. U kunt heerlijk rondstruinen door het gebied dat Bakklandet heet, waar de charmante 19e-eeuwse houten architectuur goed bewaard is gebleven. Oorspronkelijk was dit het industriële deel van de stad en de oude fabrieken zijn gerenoveerd en omgebouwd tot aantrekkelijke huizen, winkeltjes en restaurants. Ook vindt u hier 's werelds enige fietslift, die naar de top van de steile heuvel Brubakken gaat.


Een stedelijke kajaktocht op de rivier de Nid, die Trondheim omringt. We peddelen in kleinere kanalen van de stad, en maken kennis met enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden; de kleurrijke houten gebouwen door de haven, Nidarosdom, Kristiansten Fortress en het populaire Marinen Park zijn slechts enkele van de dingen die je kunt zien. De rivier Nid is ook een goede plek voor de visserij. Er is forel te vinden in de rivier en zelfs zalm in de onderste 8 km. Elk jaar worden hier zalmen gevangen met een gewicht van meer dan 20 kg. Welkom op de waterwegen van Trondheim.


De stad heeft meer dan 5 km rode fietspaden door het centrum. Deze excursie brengt u van het schip langs het fjord en over de nieuwe fietsbrug met een fantastisch uitzicht op Munkholmen, forteiland Trondheim! Vanaf hier, fietst u via Ila langs de rivier de Nid waar u uitzicht heeft op de kathedraal. Onderweg terug naar het schip komen we langs de historische wijk en het gemoderniseerde deel van Solsiden, een voormalige scheepswerf die populair is bij de lokale bevolking.


Ervaar Trondheim in een antiek rijtuig! Geniet van een spectaculair uitzicht op de kleurrijke huizen van de stad, voordat we u naar nieuwe hoogtepunten brengen op de skischans van Granåsen. De excursie eindigt in het centrum van Trondheim met een fotostop bij de prachtige Nidaros-kathedraal. Een korte busrit brengt u naar de tramhalte in het stadscentrum. Van daaruit reist u in een vintage koets op de meest noordelijke tram ter wereld, langs kleurrijke huizen en de overblijfselen van de stadsmuur van Trondheim. De Gråkallbanen-lijn werkt sinds 1924 op 8,8 km smalspoortrajecten van het stadscentrum naar de buitenwijken van Trondheim. U zult genieten van een spectaculair uitzicht op Trondheim in een koets uit de jaren 50, voordat u aankomt bij het meer Lian, de eindbestemming van de tramlijn. Vanaf hier neemt de bus u mee naar het ski-springgebied van Granåsen, gebouwd voor het Wereldkampioenschap in 1997. Daarna neemt de bus u mee terug naar het schip via een korte rit door het centrum van Trondheim en een fotostop bij de Nidaros-kathedraal, het nationale heiligdom van Noorwegen. Het heeft een geschiedenis van meer dan 1000 jaar Het verbluffende westfront en het glas-in-loodraam zullen u zeker doen verbazen.

3A - Trondheim stadsexcursie Incl. Nidarosdom en Ringve Museum (03/04 - 02/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 3 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goed schoeisel (het Ringve Museum heeft veel trappen)
Opmerking: fotograferen is niet toegestaan in de Nidarosdom en het Ringve Museum.
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €105

3B - Trondheim stadsexcursie incl. Nidarosdom (03/09 - 02/04)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 2 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goed schoeisel
Opmerking: niet mogelijk op 24 december. Fotograferen is niet toegestaan in de Nidarosdom.
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €105

3D - Stadswandeling Trondheim (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: -
Duur: 3 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede wandelschoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: -
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €105

3G - Kajaktour, Trondheim (gehele jaar)

Algemene informatie

Transportmiddel: taxi
Duur: 2,5 uur 
Verzorging: chocola en drinken
Kleding/ schoeisel: stevige schoenen, kleding aangepast aan het weer en een reddingsvest
Opmerking: 1/11 - 2/4 droogpakken zijn inbegrepen, niet mogelijk op 24 december
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein.
Prijs per persoon: €135

3H - Fietsen door Trondheim (03/04 - 02/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: fiets
Duur: 2 uur en 45 minuten
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: stevige schoenen en warme kleding (geschikt voor fietsen)
Opmerking: vanaf 12 jaar, baby- en kinderzitjes zijn beschikbaar
Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €106

3I - Verken Trondheim per tram (15/9 - 15/5)

Algemene informatie

Transportmiddel: tram
Duur: 2 uur en 30 minuten
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: -
Opmerking: niet mogelijk op 24 december
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €129

 

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 3 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon in € 2020
3A - Trondheim stadsexcursie incl. Nidarosdom en Ringve Museum 105
3B - Trondheim stadsexcursie incl. Nidarosdom 105
3D - Stadswandeling Trondheim 105
3G - Kajaktour Trondheim 135
3H - Fietsen door Trondheim 109
3I - Verken Trondheim per tram 129