Hurtigruten excursies dag 6

Excursiemogelijkheden dag 6


Deze excursie is een 'must'. Per bus vanuit Honningsvåg door de Arctische natuur met kuddes rendieren en over de 71º breedtegraad naar het Noordkaap plateau. Het plateau verrijst 307 m hoog uit de zee. In de Noordkaaphal wordt een film van de bekende filmproducer Ivo Caprino over de Noordkaap en de provincie Finnmark vertoont. Ook kunt u een legendarisch postkantoor, een café en een oecumenische kapel bezoeken.


De vogels hier leven op een cluster van kleine rotsige eilandjes: Stappan Nature Reserve. Warme en koude waterstromen komen hier samen, resulterend in een voedzame zee voor de vogels. De vogelkliffen zijn de meest toegankelijke van Noorwegen. Een korte boottocht vanaf Gjesvær brengt je rechtstreeks naar het hart van dit paradijs voor vogelspotters. Vanuit de boot kunnen we Finnmarks grootste groep papegaaiduikers, samen met een grote groep drieteenmeeuwen. Tijdens het broedseizoen komen de zee-arenden hier naartoe, ze zweven door de lucht op zoek naar hun prooi. Ook zeekoeten, alken, aalscholvers, kleine jagers, Noordse stormvogels, dikbekzeekoeten, jan-van-genten komen hier veel voor en vullen de lucht met al hun geluiden. In de herfst kunt u ook een glimp opvangen van de kleinste zeevogel van Europa: het Noordse stormvogeltje.


Op deze afwisselende en informatieve excursie leert u meer over tradities en de levenswijze van de Samen, evenals over de geschiedenis van de arctische kuststreek. U bezoekt het Kustcentrum in Foldal-bruket, een Sami lavvo op de hoogvlakte en u maakt een tocht over de Finnmarksvidda met wellicht vrij lopende rendierenkuddes. De excursie eindigt in Mehamn, waar u weer aan boord gaat van uw Hurtigruten schip.


In Kjøllefjord wordt u opgewacht door een lokale reisleider. Voor de tocht met de sneeuwscooter krijgt u ter plaatse een thermopak, schoenen, handschoenen evenals een helm. Zodra u de sneeuwgrens bereikt, krijgt u een korte instructie en dan begint de tocht - altijd onder voorbehoud van de weersomstandigheden - over open terrein en over de gewone weg. In Mehamn gaat u weer terug aan boord.


Voor de Lappen is de herfst altijd een arbeidsintensieve tijd wanneer de voedselvoorraden moeten worden gevuld voordat de winter komt. Ontdek de "provisiekast en apotheek" van de Arctische natuur met verrassend veel soorten kruiden en bessen. Deze zijn niet alleen rijk aan vitaminen en goed voor het toevoegen smaken, maar werden ook gebruikt als geneesmiddelen. De Sámi medicijnman had waardevolle kennis over de kracht van de natuur met betrekking tot het voorkomen en genezen van ziekten. Proef lokale specialiteiten zoals gedroogd rendiervlees, sap van kraaiheide, kruidenthee (brandnetel) en roseroot mengsel. En misschien voel je de aanwezigheid van de Noaidi: de Sami sjamaan.


Het Noordkaap Plateau en de Noordkaap 'hoorn' op het eiland Magerøy, hebben al vele bezoekers gefascineerd en vele kapiteins naar veilige havens geloodst. Hier zijn extremen de norm. Het onvoorspelbare Arctische weer en de zeer verschillende seizoenen hebben zowel de flora en fauna als de levens en de cultuur van de lokale bewoners gevormd. U krijgt een uniek en onvergetelijk inkijkje in deze opvallende levensstijl boven de Noordpoolcirkel, in detail uitgelegd door een privégids. Hij laat u de top van Europa zien en deelt zijn kennis over de betekenis van deze historische bezienswaardigheden. U kunt ook de North Cape Hall bezoeken om een korte panoramafilm over de regio te bekijken over de 4 uiteenlopende seizoenen. Maak het bezoek af met een lokale delicatesse in een café. De tour eindigt met het overhandigen van North Cape Certificates aan alle deelnemers: uw eigen speciale herinnering aan deze onbeschrijfelijk speciale plek.


Neem deel aan een rondleiding door het historische kerkje in Honningsvåg die werd gebouwd in 1885 en in feite een van de weinige gebouwen in Finnmark is die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. De wandeling gaat verder langs het Perleporten Kulturhus. Het gebouw is centraal gelegen en heeft een adembenemend uitzicht op de haven. Na vele jaren zonder onderhoud, werd Perleporten Kulturhus volledig gerenoveerd en heropend in 2012 - het is nu een cultureel centrum met een café.


Op weg naar de vissersdorpjes, zal uw gids u vertellen over de aard, de lokale cultuur en geschiedenis van het gebied. Kamøyvær heeft visverwerkende planten, een kleine vissersvloot, een vuurtoren en een pittoreske haven. Na een korte wandeling in het dorp, is het tijd voor een bezoek aan kunstenaar Eva Schmutterer in haar knusse kleine gallery "East of the Sun". De tentoonstelling bevat kunst en kunstnijverheid geïnspireerd door Magerøya en de veranderende seizoenen. Als het weer het toelaat, zal er een korte fotostop bij Tufjorden standpunt, waar het mogelijk is om een glimp van de Noord-Kaap Hoorn te krijgen.


U komt ongeveer om 21:45u in Berlevåg aan en gaat direct met de bus naar Kongsfjord Guesthouse, waar we worden begroet door gastvrouw Åse. Het guesthouse biedt wijde uitzichten over de fjord en het landschap, ongerepte natuur, prachtig licht en kleur en immense stilte. Na een goede nachtrust en een gezond ontbijt stapt u weer in de bus, op weg naar een dichtbij gelegen bergplateau om te beginnen aan een hondensledetocht. Bij Gednje snow station wachten de husky's ongeduldig op uw komst. U bestuurt uw eigen slee, met 3 tot 4 honden. Het is heerlijk stil en het plateau lijkt oneindig. We maken verschillende stops voor foto's, om even te kletsen onder het genot van koffie of thee en eventueel gaan we terug naar het snow station voor lunch. Na de lunch staan u nieuwe avonturen te wachten: sneeuwscooterrijden en ijsvissen. De omstandigheden voor het sneeuwscooterrijden zijn extreem goed in deze omgeving. Na een uitgebreide instructie vertrekken we met 2 mensen per sneeuwscooter en na ongeveer 20-30 minuten komen we aan bij de plek om te gaan ijsvissen. In de late middag gaan we terug naar Kongsfjord Guesthouse, waar u kunt douchen en genieten van een heerlijk 3-gangen diner, gemaakt van lokale ingrediënten. Daarna gaat u terug naar Berlevåg om weer aan boord te gaan van het schip.

6A - Honningsvåg Busexcursie naar de Noordkaap (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 3 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: -
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €181

 

6B - Honningsvåg vogelsafari (06/04 - 05/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en boot
Duur: 3 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: fantastische foto- en filmmogelijkheden, neem een camera en/ of verrekijker mee. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Aan land gaan in het natuurgebied is niet toegestaan. Type vogels variëren door het jaar heen. 
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €211


6C - Kjøllefjord Taste of Lapland (06/05 - 05/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 2,5 uur
Verzorging: koffie/ bouillon
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, warme kleding
Opmerking: -
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €124

 

6D - Kjøllefjord Sneeuwscootersafari (06/12 - 15/05)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en sneeuwscooter
Duur: 2 uur en 15 minuten
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen, warme kleding. Voor speciale kleding wordt gezorgd.
Opmerking: sneeuwscooterbestuurders dienen in bezit van een rijbewijs te zijn. Traject afhankelijk van de weers- en sneeuwomstandigheden. U bestuurt uw eigen sneeuwscooter.
Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €356

 

6E - Herfst bij de Samen, Kjøllefjord-Mehamn (06/09 - 05/11)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 2 uur 15 minuten
Verzorging: lokale specialiteiten
Kleding/ schoeisel: goede schoenen, warme kleding
Opmerking: -
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €124

 

6F - Noordkaap excursie exclusief, Honningsvåg (02/01 - 31/12)

Algemene informatie. Let op: exclusief voor platinum gasten

Transportmiddel: minibus
Duur: 3 uur 
Verzorging: Arctische snack en drinken
Kleding/ schoeisel: goede schoenen, warme, winddichte kleding.
Opmerking: niet beschikbaar op 25 december en 1 januari
Niveau: 1,geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €325

  

6G - Stadswandeling, Honningsvåg (10/6 - 10/8)

Algemene informatie

Transportmiddel: -
Duur: 2 uur
Verzorging: -
Kleding/Schoeisel: wandelschoenen, warme, winddichte kleding
Opmerking: -
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €99

 

6H - Bezoek aan vissersdorpen, Honningsvåg (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 2,5 uur 
Verzorging: cake bij het Christmas and Winter House
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, winddichte, warme kleding
Opmerking: niet beschikbaar op 1 januari, 24 - 25 & 31 december
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €124

 

6I - 2-daags Arctisch winteravontuur, Berlevåg (10/04 - 10/05)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus, hondenslee en sneeuwscooter
Duur: 24 uur
Verzorging: ontbijt, lunch en 3-gangen diner
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, winddichte, warme kleding, voor speciale kleding wordt gezorgd
Opmerking: verblijf in een traditionele guesthouse
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €836

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 6 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs in € pp
6A - Honningsvåg Busexcursie naar de Noordkaap 181
6B - Honningsvåg vogelsafari 211
6C - Kjøllefjord Taste of Lapland 124
6D - Kjøllefjord Sneeuwscootersafari 356
6E - Herfst bij de Samen, Kjøllefjord-Mehamn 124
6F - Noordkaap excursie exclusief, Honningsvåg 325
6G - Stadswandeling, Honningsvåg 99
6H - Bezoek aan vissersdorpen, Honningsvåg 124
6I - 2-daags Arctisch winteravontuur, Berlevåg 836