Hurtigruten excursies dag 6

Excursiemogelijkheden dag 6


Deze excursie is een 'must'. Per bus vanuit Honningsvåg door de Arctische natuur met kuddes rendieren en over de 71º breedtegraad naar het Noordkaap plateau. Het plateau verrijst 307 m hoog uit de zee. In de Noordkaaphal wordt een film van de bekende filmproducer Ivo Caprino over de Noordkaap en de provincie Finnmark vertoont. Ook kunt u een legendarisch postkantoor, een café en een oecumenische kapel bezoeken.


De vogels hier leven op een cluster van kleine rotsige eilandjes: Stappan Nature Reserve. Warme en koude waterstromen komen hier samen, resulterend in een voedzame zee voor de vogels. De vogelkliffen zijn de meest toegankelijke van Noorwegen. Een korte boottocht vanaf Gjesvær brengt je rechtstreeks naar het hart van dit paradijs voor vogelspotters. Vanuit de boot kunnen we Finnmarks grootste groep papegaaiduikers, samen met een grote groep drieteenmeeuwen. Tijdens het broedseizoen komen de zee-arenden hier naartoe, ze zweven door de lucht op zoek naar hun prooi. Ook zeekoeten, alken, aalscholvers, kleine jagers, Noordse stormvogels, dikbekzeekoeten, jan-van-genten komen hier veel voor en vullen de lucht met al hun geluiden. In de herfst kunt u ook een glimp opvangen van de kleinste zeevogel van Europa: het Noordse stormvogeltje.


Op weg naar de vissersdorpjes, zal uw gids u vertellen over de aard, de lokale cultuur en geschiedenis van het gebied. Kamøyvær heeft visverwerkende planten, een kleine vissersvloot, een vuurtoren en een pittoreske haven. Na een korte wandeling in het dorp, is het tijd voor een bezoek aan kunstenaar Eva Schmutterer in haar knusse kleine gallery "East of the Sun". De tentoonstelling bevat kunst en kunstnijverheid geïnspireerd door Magerøya en de veranderende seizoenen. Als het weer het toelaat, zal er een korte fotostop bij Tufjorden standpunt, waar het mogelijk is om een glimp van de Noord-Kaap Hoorn te krijgen.

6A - Honningsvåg Busexcursie naar de Noordkaap (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 3 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: -
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €189

6B - Honningsvåg vogelsafari (06/04 - 05/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en boot
Duur: 3 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: fantastische foto- en filmmogelijkheden, neem een camera en/ of verrekijker mee. Deze excursie is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. Aan land gaan in het natuurgebied is niet toegestaan. Type vogels variëren door het jaar heen. 
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €215

6H - Bezoek aan vissersdorpen, Honningsvåg (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 2,5 uur 
Verzorging: cake bij het Christmas and Winter House
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, winddichte, warme kleding
Opmerking: niet beschikbaar op 1 januari, 24 - 25 & 31 december
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €129

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 6 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon in € 2020
6A - Honningsvåg Busexcursie naar de Noordkaap 189
6B - Honningsvåg vogelsafari 215
6H - Bezoek aan vissersdorpen, Honningsvåg 129