Hurtigruten excursies dag 8

Excursiemogelijkheden dag 8


Als u s'ochtends één van de eersten op het Noordkaapplateau bent, beleeft u de mystiek in alle rust tijdens het ontbijt. Aansluitend per bus richting Hammerfest, langs de Porsangerfjord en door het fascinerende Arctische landschap. In Hammerfest gaat u weer aan boord.


Vanaf de beroemde ijsberenclub begint deze busexcursie. Hammerfest is één van de oudste stadjes van Noord-Noorwegen en is bekend om zijn meridiaanzuil, die tot het werelderfgoed van Unesco behoort. Deze zuil symboliseert de eerste officiële meting van de grootte en vorm van de aarde. Uw reisleider vertelt over de geschiedenis, tradities en Sami cultuur.


U bezoekt een nachtconcert in de kathedraal van Tromsø. 's Zomers heeft het licht van de middernachtzon door de glas-in-loodramen een speciaal effect in de kathedraal. Het concert bestaat uit volksmuziek, psalmen en klassieke liederen.


Per sneeuwscooter van Mehamn naar Kjøllefjord op zoek naar het Noorderlicht. Meerdere stops onderweg geven u de gelegenheid om het Noorderlicht te bewonderen en te genieten van de omgeving en beleving. Ter afsluiting van de sneeuwscootersafari een warm drankje bij een heerlijk vuur in een Sami lavvo. Het laatste deel van deze excursie is per bus naar Kjøllefjord. Onderweg zal de gids wat vertellen over het leven aan de Noorse kust. Na aankomst in Kjøllefjord gaat u weer terug aan boord de Hurtigruten.


Deze wandeling, onder begeleiding van een ervaren gids, voert u langs gammelveien, de oude weg die in 1898 werd aangelegd. U passeert een interessante karakteristieke kerk, waarna u het centrum verlaat en richting het mooiste uitzichtpunt over de stad en omgeving wandelt. Onderweg loopt u door het Jannsvannskogen bosgebied. De klim naar de bergtop vereist een goede lichamelijke conditie. Op een heldere dag kunt u genieten van een adembenemend vergezicht over de Barentszzee en het schitterende Seiland Nationale Park, met majestueuze bergen en gletsjers. Via een zigzag-pad terug naar het stadscentrum, bereikt u uiteindelijk uw schip.


De bus haalt u op bij de pier en brengt u naar Framheim, dit ligt op de berg Salen. Na het aantrekken van warme kleding gaan we te voet verder naar de top van de berg. Je zult het echte gevoel ervaren, hoe het is om buiten in het Noordpoolgebied te zijn. We planten de vlag op de top en keren daarna terug naar Framheim voor een voorproefje van de favoriete recepten Lindstrøms, een van de grootste mannen in de polaire geschiedenis.


Verken Tromsø en de beroemde bezienswaardigheden vanaf zee, geniet van een verfrissende en spannende boottocht met veel snelheid! Geniet van een rondleiding over het water, U komt dichterbij de zeedieren. Deze excursie vind plaats middenin de nacht maar omdat de zon in deze periode niet ondergaat kunt u prima de omgeving rond Tromsø verkennen. U wordt op de kade opgewacht en krijgt een veiligheidsdemonstratie voordat u het water opgaat. De stevige ribboten leveren zowel veiligheid als snelheid en de ervaren bemanning zorgt voor een onvergetelijke reis. U ziet de Arctische kathedraal en andere bezienswaardigheden en u gaat naar een plek waar de overblijfselen van het Duitse WOII oorlogsschip Tirpitz op de zeebodem liggen.

gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein.8A - Honningsvåg Ontbijtexcursie Noordkaap (08/05 - 07/10)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 6 uur
Verzorging: ontbijt
Kleding/ schoeisel: goede schoenen, warme en winddichte kleding
Opmerking: -
Niveau: 1, geschikt voor iedereen
Prijs per persoon: €229

8B - Hammerfest Stadsexcursie (08/06 - 08/04)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 1,5 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen, warme en winddichte kleding
Opmerking: onder begeleiding van een gids en u krijgt een plattegrond. Niet beschikbaar op 1 januari, 24 - 25 & 31 december
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €99

8C - Tromsø Middernachtconcert in de IJszeekathedraal (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 1 uur en 15 minuten
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: -
Opmerking: het is niet toegestaan tijdens het concert te fotograferen of te filmen. Tijdsduur concert: 45 minuten. Het programma van het concert kan verschillen. Er is geen gids tijdens de busrit. Niet beschikbaar op 1 april.
Niveau: 1, voor iedereen geschikt, toegang vanaf 6 jaar
Prijs per persoon: €89

8F - Sneeuwscootersafari op zoek naar het Noorderlicht (08/12 - 17/05)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en sneeuwscooter
Duur: 2,5 uur
Verzorging: warme drank
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme, winddichte kleding. Speciale kleding wordt verzorgd.
Opmerking: bestuurder sneeuwscooter moet in het bezit zijn van een rijbewijs. Deze excursie is afhankelijk van lokale weer- en sneeuwomstandigheden. Excursie vindt 's nachts plaats.
Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €425

8G - Wandelen in Hammerfest (08/06 - 07/11)

Algemene informatie

Transportmiddel: -
Duur: 1,5 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede wandelschoenen, warme en winddichte kleding
Opmerking: we raden u aan een rugzak mee te nemen met een fles water, extra kleding, een camera en een zonnebril. De gids zal de benodigde veiligheidsuitrusting meenemen. Om deel te nemen moet u een goede algehele gezondheid hebben.
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €105

8H - Arctische ontdekkingsreizigers, Hammerfest (08/11 - 22/03)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 1 uur en 45 minuten.
Verzorging: steak en hotcake
Kleding/ schoeisel: wandelschoenen, warme en winddichte kleding. 
Opmerking: Speciale kleding en wandelstokken/ spikes zijn inbegrepen.
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen.
Prijs per persoon: €125

8I - Arctisch middernachtzon avontuur, Tromsø (08/05 - 08/08)

Algemene informatie

Transportmiddel: ribboat
Duur: 1 uur en 30 minuten.
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, warme en winddichte kleding.
Opmerking: Speciale kleding wordt ter plaatse aangeboden
Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. Niet geschikt voor mensen met rug problemen.
Prijs per persoon: €159

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 8 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon in € 2020
8A - Ontbijt op de Noordkaap, Honningsvåg - Hammerfest 229
8B - Hammerfest, noordelijkste stad ter wereld 99
8C - Middernachtconcert in de ijszeekathedraal, Tromsø 89
8F - Per sneeuwmobiel door de Poolnacht, Mehamn - Kjøllefjord 425
8G - Wandelen Hammerfest 105
8H - Arctische ontdekkingsreizigers, Hammerfest 125
8I - Arctisch middernachtzon avontuur, Tromsø 159