Hurtigruten excursies dag 9

Excursiemogelijkheden dag 9


De excursie voert van Harstad via Trondenes naar Sortland. Onderweg geniet u van het fabelachtige landschap en maakt u een stop bij de noordelijkst gelegen middeleeuwse kerk ter wereld. In Sortland gaat u weer aan boord van Hurtigruten.


De adembenemende bergen op de eilandengroep Lofoten vormen het decor voor deze excursie. U bezoekt een galerie in het pittoreske dorpje Henningsvær. De tentoonstelling bestaat uit werken van Noorse schilders geïnspireerd door het vroegere leven op zee en er is een fototentoonstelling met impressies van het dramatische landschap van de Lofoten. In Stamsund gaat u weer aan boord.


Per boot verlaat u het Trollfjord en bereikt u een smalle passage met steile rotswanden. Hier leeft de "koning van de lucht" de zeearend, een zeldzaam voorkomende roofvogel met een enorme spanwijdte. Met enig geluk bent u getuige van een zich in zee stortende arend, duikend naar een prooi. In Svolvær gaat u weer aan boord van uw Hurtigruten schip.


Verheug u op een rit met IJslandse paarden door het prachtige landschap van de Lofoten-eilanden! U wordt in de haven van Svolvær opgehaald en naar de Hov Horse Farm in Gimsøy gebracht waar wordt opgezadeld. IJslandse paarden komen - in tegenstelling tot de naam - oorspronkelijk uit Noorwegen en staan bekend om hun goede karakter. In telgang voeren de paarden u door het rulle witte zandstrand, over de heuvels en langs historische overblijfselen uit de Vikingtijd. Dit is een fantastische manier om de schoonheid van de Lofoten te ervaren. Na aftuigen wordt u naar Stamsund gebracht waar uw Hurtigrutenschip klaar ligt. Warme kleding en comfortabele schoenen wordt aanbevolen.


Onze gidsen nemen u mee naar een lagune met witte zandstranden die omringd worden door kleine eilandjes. Het is goed mogelijk dat u hier zeearenden spot, de grootste vogel van Europa. Na een kleine foto onderbreking gaat de tocht verder naar het vissersplaatsje Skrova. Hier word u meer over dit vissersplaatsje verteld onder het genot van een kleine snack. Skrova is bekend vanwege zijn grote zalmexport over de gehele wereld. Het standbeeld The fishermans wife begroet u wanneer u terugkeert naar de haven van Svolvær. Waar u vervolgens weer terug aan boord gaat van uw Hurtigruten schip.


Neem deel aan een begeleide wandeling naar het pittoreske vissersdorpje Svinøya in Svolvær. Onze gids vertelt alles over de lokale geschiedenis en zal alle vragen die je daarover hebt proberen te beantwoorden. Te midden van de karakteristieke vissershutten (rorbuer) kun je jezelf verdiepen in de sfeer en genieten van de plaatselijk geproduceerde stokvis. Of bezoek de galerie van de bekende schilder Gunnar Bergs. Svinøya met haar levendige vissersgeschiedenis is al sinds 1828 het oudste deel van Svolvær en heeft nog steeds een visverwerkende fabriek, prachtig gesitueerd met iconische stokvisrekken en omringd door de majesteuze Lofoten bergen en zee.

9A - Harstad Vesterålen Busexcursie (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en veerboot
Duur: 4,5 uur
Verzorging: koffie /thee en cake
Kleding/ schoeisel: -
Opmerking: -
Niveau: 1, geschikt voor iedereen
Prijs per persoon: €129

9B - Svolvær Lofoten Busexcursie (09/04 - 31/8)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 3 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen
Opmerking: deze excursie is te combineren met excursie 9C
Niveau: 1, geschikt voor iedereen
Prijs per persoon: €139

9C- Trollfjord/Svolvær Zeearendensafari (24/03 - 15/10)

Algemene informatie

Transportmiddel: boot
Duur: 2 uur
Verzorging: koffie, cake en stokvis proeverij
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme kleding
Opmerking: deze excursie is te combineren met excursie 9B, reddingsvesten worden verzorgd. Deelname mogelijk vanaf 12 jaar.
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €179

9D - Lofoten per paard (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en paard
Duur: 3,5 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, warme kleding. Paardrijlaarzen en regenkleding zijn beschikbaar.
Opmerking: deelnemers mogen maximaal 110kg wegen.
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €189

9E - RIB-bootsafari Lofoten (09/06 - 08/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: RIB-boot
Duur: 1,5 uur
Verzorging: tapas met zalm, kruidenschnapps
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme, winddichte kleding. 
Opmerking: Survival suits en handschoenen worden verzorgd. Niet geschikt voor mensen met rugproblemen.
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen. 
Minimum aantal deelnemers: 1
Prijs per persoon: €179

9F - Wandeling door vissersdorp Svinøya (01/09 - 08/04)

Algemene informatie

Transportmiddel: te voet
Duur: 1,5 uur
Verzorging: stokvis
Kleding/ schoeisel: wandelschoenen, warme en winddichte kleding
Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €102

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 9 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode prijs per persoon in € 2020
9A - Harstad Vesterålen Busexcursie 129
9B - Svolvær Lofoten Busexcursie 139
9C - Zeearend - safari, Trollfjord - Svolvaer 179
9D - Lofoten per paard, Svolvaer 189
9E - RIB-bootsafari Lofoten, Svolvaer 179
9F - Wandeling door vissersdorp Svinøya, Lofoten, Svolvaer 102