Hurtigruten excursies dag 9

Excursiemogelijkheden dag 9


De excursie voert van Harstad via Trondenes naar Sortland. Onderweg geniet u van het fabelachtige landschap en maakt u een stop bij de noordelijkst gelegen middeleeuwse kerk ter wereld. In Sortland gaat u weer aan boord van Hurtigruten.


De adembenemende bergen op de eilandengroep Lofoten vormen het decor voor deze excursie. U bezoekt een galerie in het pittoreske dorpje Henningsvær. De tentoonstelling bestaat uit werken van Noorse schilders geïnspireerd door het vroegere leven op zee en er is een fototentoonstelling met impressies van het dramatische landschap van de Lofoten. In Stamsund gaat u weer aan boord.


Per boot verlaat u het Trollfjord en bereikt u een smalle passage met steile rotswanden. Hier leeft de "koning van de lucht" de zeearend, een zeldzaam voorkomende roofvogel met een enorme spanwijdte. Met enig geluk bent u getuige van een zich in zee stortende arend, duikend naar een prooi. In Svolvær gaat u weer aan boord van uw Hurtigruten schip.


Verheug u op een rit met IJslandse paarden door het prachtige landschap van de Lofoten-eilanden! U wordt in de haven van Svolvær opgehaald en naar de Hov Horse Farm in Gimsøy gebracht waar wordt opgezadeld. IJslandse paarden komen - in tegenstelling tot de naam - oorspronkelijk uit Noorwegen en staan bekend om hun goede karakter. In telgang voeren de paarden u door het rulle witte zandstrand, over de heuvels en langs historische overblijfselen uit de Vikingtijd. Dit is een fantastische manier om de schoonheid van de Lofoten te ervaren. Na aftuigen wordt u naar Stamsund gebracht waar uw Hurtigrutenschip klaar ligt. Warme kleding en comfortabele schoenen wordt aanbevolen.


Onze gidsen nemen u mee naar een lagune met witte zandstranden die omringd worden door kleine eilandjes. Het is goed mogelijk dat u hier zeearenden spot, de grootste vogel van Europa. Na een kleine foto onderbreking gaat de tocht verder naar het vissersplaatsje Skrova. Hier word u meer over dit vissersplaatsje verteld onder het genot van een kleine snack. Skrova is bekend vanwege zijn grote zalmexport over de gehele wereld. Het standbeeld The fishermans wife begroet u wanneer u terugkeert naar de haven van Svolvær. Waar u vervolgens weer terug aan boord gaat van uw Hurtigruten schip.


Neem deel aan een begeleide wandeling naar het pittoreske vissersdorpje Svinøya in Svolvær. Onze gids vertelt alles over de lokale geschiedenis en zal alle vragen die je daarover hebt proberen te beantwoorden. Te midden van de karakteristieke vissershutten (rorbuer) kun je jezelf verdiepen in de sfeer en genieten van de plaatselijk geproduceerde stokvis. Of bezoek de galerie van de bekende schilder Gunnar Bergs. Svinøya met haar levendige vissersgeschiedenis is al sinds 1828 het oudste deel van Svolvær en heeft nog steeds een visverwerkende fabriek, prachtig gesitueerd met iconische stokvisrekken en omringd door de majesteuze Lofoten bergen en zee.


Maak een tocht op een vissersboot naar de plek op de Lofoten waar de kabeljauw paait. In deze tijd van het jaar zijn de zeeën vol met voedsel en leven voor deze vissoort, die een grote rol speelt in het erfgoed van de Lofoten eilanden. Zodra u de haven van Svolvær verlaat, ziet u de traditionele houten stokvisrekken die van februari tot mei worden gebruikt om de vis te drogen. Bij de havenopening staat Per Ungs standbeeld van een vissersvrouw die een gastvrij welkom en afscheid biedt aan alle bezoekers van Svolvær. De piek van het vissersseizoen vindt plaats tussen februari en april. Het is al enkele duizenden jaren een avontuur dat u nu te wachten staat!


U vaart met een RIB-boot van Stokmarknes over de Raftsundet naar de smalle Trollfjord. Hier gaat u aan land om deel te nemen aan een tour met gids, door het lokale power station en de kunstgalerij. Ook luisteren we naar een verhaal over de 'battle of Trollfjord', die ongeveer rond 1890 plaatsvond tussen de concurrerende vissers. Er wordt een lekkere snack geserveerd voordat we verder gaan per boot, tussen de kleine eilandjes en kliffen, op weg naar het eiland Skrova; bekend van de zalmexport over de hele wereld. Onderweg kunt u genieten van de adembenemende omgeving. Ook stoppen we even om te kijken naar de zee-arenden, voor we terug varen naar Svolvær.

 

9A - Harstad Vesterålen Busexcursie (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en veerboot
Duur: 4,5 uur
Verzorging: koffie /thee en cake
Kleding/ schoeisel: -
Opmerking: -
Niveau: 1, geschikt voor iedereen
Prijs per persoon: €124


9B - Svolvær Lofoten Busexcursie (09/04 - 31/8)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 3 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen
Opmerking: deze excursie is te combineren met excursie 9C
Niveau: 1, geschikt voor iedereen
Prijs per persoon: €136


9C- Trollfjord/Svolvær Zeearendensafari (24/03 - 15/10)

Algemene informatie

Transportmiddel: boot
Duur: 2 uur
Verzorging: koffie, cake en stokvis proeverij
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme kleding
Opmerking: deze excursie is te combineren met excursie 9B, reddingsvesten worden verzorgd. Deelname mogelijk vanaf 12 jaar.
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €174


9D - Lofoten per paard (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en paard
Duur: 3,5 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, warme kleding. Paardrijlaarzen en regenkleding zijn beschikbaar.
Opmerking: deelnemers mogen maximaal 110kg wegen.
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €186


9E - RIB-bootsafari Lofoten (09/06 - 08/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: RIB-boot
Duur: 1,5 uur
Verzorging: tapas met zalm, kruidenschnapps
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme, winddichte kleding. 
Opmerking: Survival suits en handschoenen worden verzorgd. Niet geschikt voor mensen met rugproblemen.
Niveau: 4, goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen. 
Minimum aantal deelnemers: 1
Prijs per persoon: €174


9F - Wandeling door vissersdorp Svinøya (01/09 - 08/04)

Algemene informatie

Transportmiddel: te voet
Duur: 1,5 uur
Verzorging: stokvis
Kleding/ schoeisel: wandelschoenen, warme en winddichte kleding
Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €99


9G - Vissen op de Lofoten (09/04 - 08/06)

Algemene informatie

Transportmiddel: vissersboot
Duur: 1,5 uur
Verzorging: proeven van de vangst (als het weer en de tijd het toelaten)
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, warme en winddichte kleding. Speciale kleding en reddingsvesten worden verzorgd.
Opmerking: mogelijk vanaf 12 jaar. 
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €104


9I - Vesterålen en Lofoten met RIB-boot exclusief (15/5 - 31/8)

Algemene informatie. Let op: exclusief voor platinum gasten.

Transportmiddel: RIB-boot
Duur: 2,5 uur
Verzorging: snack en water uit de bergen (omgeving Trollfjorden)
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, warme en winddichte kleding. Survival suits en handschoenen worden verzorgd.
Opmerking: niet geschikt voor mensen met rugproblemen. Toiletten zijn beschikbaar bij het power station. Deelname vanaf 6 jaar.
Niveau: 4,goede fysieke conditie nodig, veel fysieke inspanning en activiteiten voor langere tijd, op ongelijk, glad en/ of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €413

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 9 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs in € pp
9A - Harstad Vesterålen Busexcursie 124
9B - Svolvær Lofoten Busexcursie 136
9C - Zeearend - safari, Trollfjord - Svolvaer 174
9D - Lofoten per paard, Svolvaer 186
9E - RIB-bootsafari Lofoten, Svolvaer 174
9F - Wandeling door vissersdorp Svinøya, Lofoten, Svolvaer 99
9G - Vissen op de Lofoten, Svolvaer 104
9I - Vesterålen en Lofoten met RIB-boot exclusief 413