Hurtigruten excursies dag 10

Excursiemogelijkheden dag 10


Een dorp wandeling door Brønnøysund neemt je mee op een historische reis van de jaren 1800 tot heden! Ten eerste maken we een korte stop bij de haven waar de vissersboten aanleggen, en als we geluk hebben, mogen we heerlijke verse garnalen proeven. Dan lopen we verder door de stad naar de prachtige parochiekerk uit 1870. Tijdens de wandeling zullen we ook een bezoek brengen aan één van de vele kleinschalige producenten van lokale gerechten in het gebied. De eigenaar zal ons vertellen over de productie en we mogen een klein voorproefje proberen. De omgeving van Brønnøysund heeft een prachtige kustlijn met mythische bergen en het is er ideaal voor kajakken en fietsen.


De Vega archipel bevindt zich in het noorden van Noorwegen langs de kust van Helgeland en staat sinds 2004 op de lijst van wereldnatuur erfgoed van UNESCO. Op uw rondreis krijgt u een goede indruk van het sterk met de natuur verbonden leven in de kleine dorpen. Vanuit Sandnessjøen komt u langs schilderachtige dorpjes en in Nes bezoekt u het E-Huset, het eidereendenmuseum, waar u interessante informatie krijgt over de traditie om eidereenden als huisdier te houden. Dan terug naar Brønnøysund, waar uw Hurtigruten schip al op u wacht.


Noorwegen behoort tot de grootste exporteurs van vis en zeevruchten. Iedere dag wordt er door circa 37 miljoen mensen wereldwijd genoten van Noorse vis. Het koele en heldere water van de Noorse meren is ideaal voor een duurzame en verantwoordelijke aquacultuur. Deze excursie begint met een korte busreis vanaf Brønnøysund over de prachtige Brønnøysund Bridge naar het Noorse centrum voor aquacultuur. Hier krijgt u een beeld van het leven in de zee en de arbeidsprocessen van moderne visteelt: van kuit tot kwaliteitsproduct. Het interactieve centrum biedt u de kans om een onderwatercamera uit te proberen en de zalm te ontmoeten. Tot slot proeven we de smaak van verse zalm.


Bij deze excursie vertrekt u vanuit Sandnessjøen, om met de boot naar het indrukwekkende Petter Dass Museum te gaan. Petter Das was een lutherse predikant en de bekendste dichter van zijn generatie.
Het Dass Museum is ontworpen door het hoogstaande architectenbureau Snøhetta, bekend van het Oslo Opera House. De lijnen van het Dass Museum gaan op een natuurlijke manier op in het omringende landschap en zorgen voor een indrukwekkend contrast met de aangrenzende middeleeuwse Atstahaug kerk en pastorie. Het museum bestaat uit verschillende gebouwen, waarvan het oudste de 800-jaar oude kerk is. De pastorie komt uit midden 1700. Er zijn doorlopend tentoonstellingen in het museum. Na het bezoek aan het museum gaan we terug aan boord van het schip, zuidwaarts door tal van eilandjes naar Brønnøysund, waar we ons weer bij de rest voegen, aan boord van het Hurtigruten schip. Het licht, de bergen en de zee, gecombineerd met de geschiedenis, cultuur en architectuur maken dit tot een onvergetelijke ervaring.

10A - Wandelen door Brønnøysund (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: -
Duur: 1 uur en 15 minuten
Verzorging: proeven van lokale gerechten
Kleding/ schoeisel: wandelschoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: -
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €78


10B - Sandnessjøen Vega Archipel Bootexcursie (10/06 - 09/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: boot
Duur: 4 uur
Verzorging: koffie/ thee en 'vega lefse'
Kleding/ schoeisel: goede schoenen en warme, winddichte kleding
Opmerking: korte maar steile klim naar het E-Huset
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €374


10C - Bezoek aan de zalm (10/06 - 09/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 1 uur 15 min
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, warme kleding
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €119


10D - De poort naar Helgeland (10/09 - 09/06)

Algemene informatie

Transportmiddel: boot
Duur: 4 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen, warme kleding
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €374

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 10 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs in € pp
10A - Wandelen door Brønnøysund 78
10B - De Vega eilandengroep, Sandnessjoøen - Brønnøysund 374
10C - Bezoek aan de zalm, Brønnøysund 119
10D - De poort naar Helgeland 374