Hurtigruten excursies dag 11

Excursiemogelijkheden dag 11


Trondheim is de op één na oudste en tegelijkertijd derde stad van Noorwegen. Tijdens de stadstour bezoekt u de pittoreske stadsbrug Bybroen en de Nidarosdom, Noorwegens grootste middeleeuwse kerk. De Nidarosdom is het meest representatieve bouwwerk in gotische stijl van Scandinavië.


Deze prachtige kerk is gebouwd boven op het graf van St. Olav, de beschermheer van Noorwegen die het Christendom bij de heidense Vikingen heeft gebracht en een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de stad en het land. De bezoekers die binnen in de kerk komen, bewonderen de Romaanse en Gotische architectuur met de hoge bogen, slanke pilaren en stijlvolle ornamenten. Ga mee met een spannende tour door een aantal van de verborgen kamers in de kathedraal. In de kelder lopen we door de donkere gangen van de grafkelders en ontdekken de grootste collectie middeleeuwse grafstenen van Noorwegen. Een steile wenteltrap brengt u dichter bij 'goddelijkheid' als u omhoog klimt in de kleine, betoverende kapellen, die gebouwd zijn in de 12e-eeuw. Ga mee op deze unieke rondleiding door de prachtige Nidaros Kathedraal, die ooit het religieuze centrum van heel Scandinavië was.


De Atlanterhavsveien is een technisch meesterwerk. De 8,2km lange weg loopt door een schilderachtige omgeving en verbindt de eilanden via totaal 8 bruggen. U heeft een stadstour door Kristiansund, bezichtigt de Kvernes Stavkerk en geniet in het restaurant van de lokale specialiteit Bacalao. De excursie gaat verder met fotostops en een korte sightseeing in Molde, voor u weer aan boord gaat.


Ga mee op een begeleide bus tour naar Bergtatt, een marmermijn. We rijden van Kristiansund richting Eide, waar we worden opgewacht door onze gastheren, die we volgen naar de ingang van de mijn. De bus brengt ons naar de berg waar een veiligheidsdemonstratie zal worden gegeven, voordat we worden uitgerust met helmen en reddingsvesten. Met een boot gaan we verder op een onvergetelijke reis op een verlicht kristalhelder meer. Onderweg proeven we bronwater rechtstreeks uit de rotswand. We gaan verder naar de grote zaal, waar een vlees- en groentesoep (gemaakt van lokale ingrediënten) wordt geserveerd. Ook krijgen we een film over de mijn en mijnbouw te zien. We eindigen de dag met een korte tour door Molde.


Deze excursie begint op de pier bij Kristiansand met de bus en gaat zuidwaarts langs de fjord, de bergen in. Hier ontmoet u de enthousiaste hondensledeteams, bestaande uit Alaskan huskies. Na de instructies over veiligheid en het hondensleden, vertrekt u voor een onvergetelijke rit door een magisch besneeuwd winterwonderland. Onderweg stopt u om het ijsvissen uit te proberen op Lake Skarvatnet. Als u geluk heeft, vangt u zelf een mooie dikke forel. Voor de materialen wordt gezorgd. De hondensledetocht eindigt met het drinken van een lekkere warme drank en genieten van een warme maaltijd die is klaargemaakt boven een vuur, in een knusse hut. Na de maaltijd stapt u weer in de bus op weg naar Molde, om daar weer aan boord te stappen van uw Hurtigruten schip.

11A - Trondheim Stadsexcursie incl. Nidarosdom (01/01 - 31/12)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 2 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen
Opmerking: fotograferen is niet toegestaan in de Nidarosdom.
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €99


11B - De geheimen van de Nidaros-Dom Exclusief (01/01 - 31/12)

Algemene informatie. Let op: exclusief voor platinum gasten.

Transportmiddel: minibus
Duur: 2 uur
Verzorging: -
Kleding/ schoeisel: goede schoenen
Opmerking: fotograferen is niet toegestaan in de Nidarosdom. Er zijn smalle, steile trappetjes in de Nidaros-Dom. 
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €199

 

11C - Kristiansund Atlanterhavsveien Busexcursie (11/04 - 10/09)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus
Duur: 4,5 uur
Verzorging: kabeljauw, brood, caramelpudding en koffie/ thee
Kleding/ schoeisel: goed schoeisel en warme kleding
Opmerking: niet beschikbaar 17 mei
Niveau: 1, geschikt voor iedereen, bijna geen fysieke inspanning, grootste deel van de tour per voertuig
Prijs per persoon: €161

 

11E - Een prachtige marmermijn bezoeken, Bergtatt (15/09 - 30/04)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en boot
Duur: 4,5 uur 
Verzorging: vleessoep en bron water
Kleding/ schoeisel: comfortabele schoenen en warme kleding
Opmerking: helmen en reddingsvesten zijn aanwezig. Voor reddingsvesten en helmen wordt gezorgd. Niet mogelijk op 1 januari, 29 maart - 2 april en 18 - 31 december
Niveau: 2, geschikt voor bijna iedereen, een beetje fysieke inspanning op vlak terrein
Prijs per persoon: €199

 

11F - Huskysafari, Kristiansund (01/01 - 01/04)

Algemene informatie

Transportmiddel: bus en hondenslede
Duur: 4,5 uur 
Verzorging: warme maaltijd en warme dranken
Kleding/ schoeisel: warme winterkleding en warme schoenen
Opmerking: deelname vanaf 6 jaar
Niveau: 3, gemiddelde fysieke conditie nodig, fysieke inspanning op ongelijk of steil terrein. U moet in staat zijn een eigen rugzak/ uitrusting te dragen
Prijs per persoon: €375

Prijslijst Hurtigruten excursies dag 11 (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs in € pp
11A - Trondheim met Nidaros-Dom 99
11B - De geheimen van de Nidaros-Dom 199
11C - Kristiansund Atlanterhavsveien Busexcursie 161
11E - Een prachtige marmermijn bezoeken, Bergtatt 199
11F - Huskysafari, Kristiansund 375