Hurtigruten Hotelrondreis Freyr: Noorse fjordenkust

Route beschrijving (totale afstand 1074 km)


Tau, Lilland Hotel
Tau, Lilland Hotel

Aankomst Stavanger om 06.30 uur. U heeft een hele dag de tijd om Stavanger te bezoeken! Geniet van het gezellige centrum, de imposante domkerk en Gamle Stavanger met zijn witte, houten huisjes. Vervolgens rijdt u via weg 13 naar Tau. U heeft 2 overnachtingen in het Lilland Hotel. Wandelaars kunnen een wandeltocht naar de Preikestolen maken (een wandeling van 6 uur!). U kunt ook een bezoek brengen aan Stavanger, het oude stadgedeelte Gamle Stavanger is erg mooi, maar ook het Hermetikkmuseum, het Norsk Olje Museum, de Domkerk of maak een haven-rondvaart.


Lofthus, Ullensvang Hotel
Lofthus, Ullensvang Hotel

Vandaag rijdt u een mooie route door Rogaland naar Sørfjord. U neemt de ferry van Hjelmeland naar Nesvik en rijdt over de Røldalsfjellet (een spectaculair stukje Noorwegen) voordat u bij de entree tot de zuidkant van de Hardangervidda aankomt. Onderweg raden wij u aan even te stoppen bij de Låtefossen, een indrukwekkende waterval. Er volgt aansluitend een mooi traject langs de Sørfjord, een zijtak van de bekende Hardangerfjord. U verblijft 2 nachten in het Lofthus Hotel Ullensvang.


Luster, Nes Gård
Luster, Nes Gård

Vandaag gaat de route langs Voss en Stalheim en door het mooie Nærøydal naar Flåm. Hier kunt u met de beroemde Flåmsbana naar Myrdal (en terug). De reis gaat verder over de Aurlandsweg of door de Lærdalstunnel naar Fodnes waar u per ferry naar Mannheller gaat. Het laatste deel van vandaag gaat langs de Lusterfjord, een zijtak van de Sognefjord, de langste fjord van Noorwegen en de derde van de wereld! U verblijft 2 nachten in het mooie Nes Gård.


Dombås, Furuhaugli Turisthytte bungalow
Dombås, Furuhaugli Turisthytte bungalow

U neemt tijdelijk afscheid van het fjordengebied en tegelijkertijd maakt u kennis met de Noorse bergwereld. Dat begint al met de indrukwekkende weg over de Sognefjell met uitzicht op de besneeuwde toppen van Jotunheimen. Er is voldoende tijd om een zijweg te nemen naar bijvoorbeeld Leirvassbu, Juvasshytta of Spiterstulen. Het plaatsje Lom is prima geschikt voor een stop en een bezoekje aan de staafkerk. U verblijft voor 2 nachten in het Furuhaugli Motel / Furuhaugli Turisthytter AS. Neem zeker nog een bezoek aan uitzichtpunt Snohetta en geniet van het uitzicht.


9e dag: Muskusossen Safari
9e dag: Muskusossen Safari

De muskusos safari begint met een briefing / informatie over dus muskusos en de safari voordat u samen naar het startpunt rijdt en het Nationaal Park in gaat. U wandelt door de majestueuze natuur en zult ook spannende biologie en andere dieren in het wild zien. Wanneer de muskusos(sen) gevonden worden, wordt er een korte pauze genomen zodat u de gelegenheid hebt om de beesten te bekijken en te fotograferen voordat u terug gaat. De geautoriseerde muskusos gidsen zorgen ervoor dat je veilig bent en een geweldige ervaring ondergaat.


Åndalsnes, Grand hotel Bellevue
Åndalsnes, Grand hotel Bellevue

Vandaag maakt u een mooie route langs Romsdalen landskapsvernområde en de Trollstigen. De tocht door het langgerekte Romsdalen is telkens weer afwisselend en verveelt geen moment. Neem onderweg even de tijd om te kijken naar het indrukwekkende landschap. Ervaar ook één van de highlights van Noorwegen, namelijk de Trollstigen. Een prachtige weg die via een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Boven gekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. Wanneer u doorrijdt naar Åndalsnes verblijft u voor 2 nachten in het Grand Hotel Bellevue.


Orkanger, Bårdshaug Herregård
Orkanger, Bårdshaug Herregård

Een mooie afwisselende route vandaag over de Atlanterhavsveien. U kunt een kijkje nemen in het op vier eilandjes gebouwde Kristiansund. De route wordt bij Kanestraum onderbroken door een overtocht per ferry over de Halsafjord naar Halsanaustan. U verblijft voor 2 nachten in het Bårdshaug Herregård.


Trondheim, Thon Hotel Nidaros
Trondheim, Thon Hotel Nidaros

Vandaag maakt u een korte rit naar Trondheim. Trondheim is de derde grootste stad van Noorwegen. Een van de hoogtepunten is de domkerk van Nidaros, het nationale heiligdom van Noorwegen. Ook als u door de straten van Trondheim wandelt, zult u de historie van deze stad ervaren: van de middeleeuwen tot aan de hedendaagse moderne samenleving. Trondheim is een bruisende stad met cultuur en historie. U verblijft voor 2 nachten in het Thon Hotel Nidaros.


Hurtigruten-Viking
Hurtigruten-Viking

10.00 uur vertrek met één van Hurtigruten schepen van Trondheim naar Bergen. Deze tocht is echt een belevenis! U kunt in alle rust vanuit de panorama lounge of vanaf het dek genieten van de Noorse kust.


Bergen, Thon hotel Rosenkrantz
Bergen, Thon hotel Rosenkrantz

Om 14.30 uur arriveert u in de haven van Bergen en is er een einde gekomen aan een prachtige tocht met de Hurtigruten. In Bergen kunt u nog het een en ander bezoeken. Bijvoorbeeld Bryggen met de oude koopmanshuizen, of maak een tocht met de Fløibaan naar een uitzichtpunt waarbij u een prachtig uitzicht vanaf de top heeft over de stad. Het centrum van Bergen met zijn winkelstraten en de terrassen zijn ook een aanrader! U heeft één overnachting in het Thon Hotel Rosenkrantz.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

U heeft de ochtend nog om Bergen te bekijken voordat u naar de haven gaat. U vertrek om 13:30 uur per Fjord Line naar Hirtshals in Denemarken.


19e dag
Aankomst in Hirtshals om 07.30 uur.

19-daagse Hurtigruten Hotelrondreis Freyr: Noorse Fjordenkust 

Vertrek: dagelijks

Deze Hurtigruten hotelrondreis is dé reis om op een overweldigende manier kennis te maken met de imposante Noorse fjordenkust. De Lysefjord, de Hardangerfjord, de Sognefjord, de Nordfjord en tal van andere fjorden ontdekt u tijdens deze reis. Tegelijkertijd kunt u ook volop genieten van het afwisselende Noorse landschap met bergen en hoogvlaktes, met pittoreske plaatsjes, meren en rivierdalen. Naast dit alles maakt u daarnaast ook kennis met de Noorse steden Kristiansand, Stavanger, Bergen en Trondheim en het beeld wordt al aardig compleet. Klap op de vuurpijl is de reis met de Hurtigruten van Trondheim naar Bergen. Vanaf het dek van één van de schepen van de Hurtigruten kunt u de Noorse kust bekijken. Een afwisselende rondreis met verblijf in sfeer hotels en een prachtige route langs de Nationaal parken de Jotunheimen, Rondane en Dovre en een ontspannen traject per Hurtigruten langs de kust van de Trondheim naar hanzestad Bergen.

Hurtigruten hotelrondreis Freyr - Hoogtepunten

  • Preikestolen
  • Idyllische havensteden: Bergen, Stavanger & Trondheim
  • Reis met comfortabele postboot Hurtigruten
  • Vøringfossen
  • Indrukwekkend berggebied Jotunheimen 
  • Noorse fjorden 
  • Flåm & Geiranger: prachtige dorpjes
  • Trollstigen: bijzondere weg 

U kunt deze reis geheel naar uw eigen wensen invullen en dus eventueel verlengen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Prijslijst Hurtigruten Hotelrondreis Freyr: Noorse fjordenkust (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Freyr prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 2195
hotels incl. halfpension, behalve in Dombas incl. ontbijt 2795
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Freyr prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 356 voor de ferry Hirtshals-Stavanger en voor Bergen - Hirtshals een tarief van € 495. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis van Hirtshals naar Stavanger incl. 2 persoonsbinnenhut d/t***

De genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

 Bootreis per Hurtigruten met 2 persoonsbinnenhut d/t incl. ontbijt van Trondheim naar Bergen incl. het vervoer van de auto

 Bootreis van Bergen naar Hirtshals incl. 2 persoonsbinnenhut d/t***

 En natuurlijk een ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's

! Dinerbuffet Hirtshals - Stavanger Fjordline €41 pp

! Ontbijtbuffet Hirtshals - Stavanger Fjordline €18 pp

! Dinerbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €41 pp

! Ontbijtbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €18 pp

! Parkeerkosten