Hurtigruten Hotelrondreis Freyr: Noorse fjordenkust

Route beschrijving (totale afstand 1392 km)


Kristiansand, Norge Hotel
Kristiansand, Norge Hotel

Aankomst in Kristiansand om 15.30 uur. 1 overnachting in het Hotel Norge. Excursies: bezoek het gezellige centrum met zijn voetgangersstraten, de vismarkt, de oude wijk met zijn witte houten huisjes, de dierentuin, musea of ga lekker zwemmen bij het stadsstrand.


Tau, Lilland Hotel
Tau, Lilland Hotel

Langs Byglandsfjord en over de mooie weg door het Farådalen naar Suleskard, van hier loopt de weg naar Lysebotn, vooral de afdaling met tal van haarspeldbochten naar de Lysefjord is uiterst spectaculair. In Lysebotn kunt u de ferry nemen naar Forsand, deze vaart onder de Preikstolen door. Deze ferry moet wel vooraf geboekt worden. Vervolgens rijdt u via weg 13 naar Tau. 2 overnachtingen in het Lilland Hotel. Excursies: De wandelaars kunnen een wandeltocht naar de Preikestolen (dit uitstapje kost u bij elkaar zeker 6 uur!) maken maar u kunt ook een bezoek brengen aan Stavanger met Gamle Stavanger, het Hermetikkmuseum, het Norsk Olje Museum, de Domkerk of een haven-rondvaart maken.


Ulvik, Brakanes Hotel
Ulvik, Brakanes Hotel

Vandaag heeft u een mooie rit voor de boeg door Rogaland naar Eidfjord. U neemt de ferry van Hjelmeland naar Nesvik en rijdt over de Røldalsfjellet, een spectaculair stukje Noorwegen , voordat u bij de entree tot de zuidkant van de Hardangervidda aankomt, een spectaculair stukje Noorwegen. Onderweg moet u beslist even stoppen bij de Låtefossen, een indrukwekkende waterval. Er volgt nog een mooi traject langs de Sørfjord en Eidfjord, beide zijtakken van de bekende Hardangerfjord. U verblijft 2 nachten in het Brakanes Hotel te Ulvik


Luster, Nes Gård
Luster, Nes Gård

Vandaag gaat de route langs Voss en Stalheim en door het mooie Nærøydal naar Flåm. Hier kunt u met de beroemde Flåmsbana naar Myrdal (en terug). De reis gaat verder over de Aurlandsweg of door de Lærdalstunnel naar Fodnes waar u per ferry naar Mannheller gaat. Het laatste deel van vandaag gaat langs de Lusterfjord, een zijtak van de langste fjord van Noorwegen en de derde van de Wereld de Sognefjord, naar Luster. U verblijft 2 nachten in het mooie Nes Gård.


LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL
LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL

Een tijdelijk afscheid van het fjordengebied en tegelijkertijd een kennismaking met de Noorse bergwereld. Dat begint al met de indrukwekkende weg over de Sognefjell met uitzicht op de besneeuwde toppen van Jotunheimen. Er is voldoende tijd om een zijweg te nemen naar bijvoorbeeld Leirvassbu, Juvasshytta of Spiterstulen. Het plaatsje Lom is prima geschikt voor een stop en een bezoekje aan de staafkerk. U verblijft 2 nachten in de prachtig gelegen Fossheim Hotel. Excursies: Vågåmo met zijn staafkerk, Blahø, het berggebied Jotunheimen met een pittige wandeling over de Bessegen of Knutshø, raften op de Sjoa rivier.


Hjelledalen, Hjelle Hotel
Hjelledalen, Hjelle Hotel

Terug naar de fjordenkust. Maar eerst een mooie rit via Lom naar Grotli, middenin een ruig berglandschap. Grotli is een prima gelegenheid voor een koffie of lunchstop of voor een kleine wandeling. De Gamle Strynvegen is een topper! Zo waren vroeger alle wegen in Noorwegen. Dit is echt een indrukwekkende tocht door een ruige bergwereld. Mooi is ook de afdaling richting Strynsvatn en dan bent u al snel bij Hjelle aan het prachtige Oppstrynsvatn. U verblijft 2 nachten in het Hjelle Hotel. Excursies: Geirangerfjord, Briksdalgletsjer en Kjendalsbre, het zomerskigebied bij Stryn.


Molde, Fjordstuer
Molde, Fjordstuer

Een reis vol hoogtepunten, zo kunt u de etappe van vandaag zeker omschrijven. Het begint 'gewoon' met een rit naar Geiranger - geniet u onderweg nog even van het uitzicht bij de Dalsnibba? Daarna volgt de mooie route over de Adelaarsweg, de overtocht met de ferry Eidsdal-Linge. En de befaamde Trollstigen naar Åndalsnes. Hier komt u bij de Isfjord. Dan volgt de laatste ferry-overtocht, in dit geval van Åfarnes naar Sølsnes over de Langfjord, aan de beurt. En uiteindelijk arriveert u in de rozenstad Molde aan de Moldefjord. U verblijft 2 nachten in het aan het fjord gelegen Molde Fjordstuer. Excursies: openluchtmuseum Romsdalmuseet, Moldegård.


Trondheim, Scandic Nidelven
Trondheim, Scandic Nidelven

Verder naar het noorden, naar Trondheim om precies te zijn. En nog steeds kunt u volop genieten van al het moois dat de Noorse kust te bieden heeft. Heel bijzonder is wat dat betreft de Atlantershavsvei, hier rijdt u langs en soms zelfs met bruggen een klein stukje over de Atlantische Oceaan. Ook Kristiansund is een bezoekje waard. Daarna volgt een mooie route door het Svassdal en via Orkanger naar Trondheim. U verblijft 2 nachten in het Scandic Nidelven. Excursies: de houten brug over de Nidelva en de houten pakhuizen, Scheepvaartmuseum, Ringvemuseum, Stifstgård, vesting Munkholmen, Tyholt toren (uitzicht over Trondheim en wijde omgeving)


Hurtigruten-Viking
Hurtigruten-Viking

10.00 uur vertrek met één van Hurtigruten schepen van Trondheim naar Bergen. Deze tocht is echt een belevenis! U kunt in alle rust vanuit de panorama lounge of vanaf het dek genieten van de Noorse kust.


OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN
OSØYRI, BJØRNEFJORDEN GJESTETUN

Nog volop gelegenheid om te genieten van uw boottocht met de Hurtigrute. Aankomst in Bergen om 14.30 uur. Mogelijk dat u gelijk van de gelegenheid gebruik maakt om nog wat rond te kijken in deze aloude Hanzestad. Bezienswaardigheden zijn o.a. Bryggen, het Aquarium. Leuk is een rit omhoog met de Fløibanen voor wederom een prachtig uitzicht. Het centrum van Bergen is trouwens bijzonder gezellig met zijn winkelstraten en terrassen. Na uw (mogelijke) bezoek aan Bergen is het slechts een korte afstand naar Osøyro. U verblijft 1 nacht in Bjørnefjorden Gjestetun dat prachtig is gelegen aan de Bjørnefjord.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

U heeft de ochtend nog om Bergen te bekijken voordat u naar de haven gaat.


19e dag

aankomst in Hirtshals om 06.00 uur

19 daagse reis

vertrek: dagelijks

Deze Hurtigruten hotelrondreis is dé reis om op een overweldigende manier kennis te maken met de imposante Noorse fjordenkust. De Lysefjord, de Hardangerfjord, de Sognefjord, de Nordfjord en tal van andere fjorden komen aan de beurt. Tegelijkertijd kunt u ook volop genieten van het afwisselende Noorse landschap met bergen en hoogvlaktes, met pittoreske plaatsjes, meren en rivierdalen. Voeg daarbij het feit dat u ook nog eens kennis maakt met de Noorse steden Kristiansand, Stavanger, Bergen en Trondheim en het beeld wordt al aardig compleet. Klap op de vuurpijl is de reis met de Hurtigrute van Trondheim naar Bergen. Dan kunt u vanaf het dek van één van de schepen van de Hurtigrute de Noorse kust gaan bekijken. Top! Deze Hurtigruten hotelrondreis kan op elke willekeurige plaats worden verlengd, de kosten daarvoor berekenen we graag voor u.

Hurtigruten hotelrondreis Freyr hoogtepunten:

Setesdal
Preikestolen
Stavanger
Vøringfossen
Hardangervidda
Hardangerfjord
Flåm
Sognefjell
Jotunheimen
Geiranger
Trollstigen
Atlanterhavsvei
Trondheim
Hurtigruten
Bergen

Een afwisselende rondreis met verblijf in sfeer hotels en een prachtige route langs de Nationaal parken de Jotunheimen, Rondane en Dovre en een ontspannen traject per Hurtigrute langs de kust van de Trondheim naar de hanzestad Bergen.
Uiteraard kan ook deze reis aan uw wensen aangepast of verlengd worden.

Prijslijst Hurtigruten Hotelrondreis Freyr: Noorse fjordenkust (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Freyr prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer d/t
hotels incl. ontbijt 2150
hotels incl. halfpension, behalve in Kristiansand incl. ontbijt 2765
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking .

De reissom is incl. het tarief van € 169 voor de ferry Hirtshals-Kristiansand en voor Bergen - Hirtshals een tarief van € 336. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

bootreis per snelboot van Hirtshals naar Kristiansand in Voyager Class

de genoemde hotels incl. ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

bootreis per Hurtigruten met 2 persoonsbinnenhut d/t incl. ontbijt van Trondheim naar Bergen incl. het vervoer van de auto

bootreis van Bergen naar Hirtshals incl. 2 persoonsbinnenhut d/t***

en natuurlijk een ”Norge Reiser”-routebeschrijving van deze reis

exclusief:

! binnenlandse ferry's

! dinerbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €41 pp

! ontbijtbuffet Bergen - Hirtshals Fjordline €18 pp