Hurtigruten hutten aan boord

Bekijk foto's

Hurtigruten - Hutten aan boord

Vanaf het eerste moment zal je de kenmerkende informele sfeer opvallen. De rust en stilte van het passerende landschap wordt aan boord weerspiegeld. Alles concentreert zich in een rustig tempo voor een comfortabele en intieme vorm van ontspanning. De Hurtigruten schepen bieden een grote keuze aan comfortabele hutten. Ze zijn ingedeeld in categorieën. Ongeacht welke hut je kiest, beloven wij jou een comfortabele reis in een ontspannen sfeer.

Houd er rekening mee dat de standaard van de suites en hutten onderling kunnen variëren en sommige hutten afwijkende specificaties hebben. Let op; sommige buitenhutten hebben beperkt zicht. Hier kan het uitzicht beperkt worden door reddingsboten, veiligheidsvoorzieningen of patrijspoorten. Let erop dat patrijspoorten op de lagere dekken uit veiligheidsoverwegingen afgesloten kunnen worden. Op enkele schepen zijn 3 – en 4-persoons hutten aanwezig. De prijs voor deze hut is op aanvraag. Ook met elkaar verbonden hutten behoren op enkele schepen tot de opties.

Polar binnenhutten (I, K, USPI)

De intieme Polar binnenhutten hebben een badkamer met douche en toilet met uitzondering van enkele hutten op het nostalgische Motorschip Lofoten die enkel een wastafel hebben maar waar faciliteiten op de gang worden aangeboden. De meeste hutten zijn voorzien van twee bedden, waarvan er één een bedbank is en enkele hutten zijn uitgerust met boven – en onderbedden.

Polar buitenhutten (J, AJ, A, L, N, O, USPT)

De Polar buitenhutten beschikken over het algemeen over ramen met uitzicht terwijl ze op de onderste dekken zijn uitgerust met patrijspoorten. De gezellige hutten hebben allen een badkamer met douche en wc en twee bedden, waarvan er één een bedbank is. De volgende hutten hebben beperkt of geen uitzicht: J, AJ, L.

Arctic Superior buitenhutten (QJ. P, U, USPB)

De comfortabele Arctic Superior buitenhutten zijn gelegen op de bovenste en middelste dekken. Alle hutten beschikken over een badkamer met douche en toilet en hebben faciliteiten voor koffie en thee. De meeste zijn voorzien van aparte bedden die overdag als sofa kunnen worden gebruikt. Enkele hutten hebben 2-persoonsbedden. De volgende hutten hebben beperkt of geen uitzicht: QJ.

Expedition Suites (Q, M, MG, MX)

Op de bovenste dekken gelegen, zijn de expedition suites de meeste exquise en comfortabele hutten aan boord waarin een zithoek met televisie, een badkamer met douche/toilet en de meeste beschikken over een tweepersoonsbed. Alle suites zijn voorzien van een huttenpakket met gratis badjas, slippers en toiletartikelen.

Ieder schip binnen de Hurtigruten vloot is uniek. Hierdoor kunnen hutcategorieen onderling verschillen in afmetingen – en in een enkel geval – in faciliteiten, inrichting en/of uitrusting. Een mogelijk verschil in grootte, faciliteit, inrichting en/of uitrusting geeft geen recht op restitutie van (een deel van) de reissom. Heb jij bepaalde wensen ten aanzien van jouw hut, vraag onze reisspecialisten naar de hutspecificaties op de door jou gewenste afvaart. In de meeste gevallen kunnen wij per hutnummer (Select of Platinum reisstijl) zien wat de exacte afmetingen, faciliteiten en ligging zijn.