Hurtigruten: Noorse fjorden en middernachtzon expeditie

Start en eindig in Bergen per Hurtigruten

Motorschip Trollfjord Hurtigruten Noorse fjorden Middernachtzon
 • Motorschip
 • Trollfjord
 • Hurtigruten
 • Noorse fjorden
 • Middernachtzon
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Ga mee met deze 12-daagse Hurtigruten: Noorse fjorden en middernachtzon expeditie en maak kennis met de verborgen parels en beroemde hoogtepunten terwijl u ook het allerbeste van de Noorse kustlijn gaat ontdekken. Ervaar de Lofoten, Vesterålen en Noordkaap, neem deel aan spannende activiteiten, bezoek kleurrijke steden en ervaar afgelegen dorpen onder het buitengewone licht van de Arctische zomer.

Ontdek gedurende deze reis de geschiedenis, kunst en natuur in Bergen, de Art Nouveau in Ålesund, de indrukwekkende Torghatten, de poort naar de Noordpool, de Noordkaap, geniet van utizicht op de Lyngen Alpen, de prachtige Lofoten, het eiland Træna, de schoonheid van Hjørundfjord en ga op zoek naar wilde dieren in Vesterålen.


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis per Motorschip Trollfjord

  • Nachten

   11

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Trollfjord

  Het Motorschip Trollfjord is vernoemd naar de indrukwekkende Trollfjord bij de Lofoten. Het motorschip biedt comfortabele en moderne faciliteiten. Het zonnedek ...

  Het Motorschip Trollfjord is vernoemd naar de indrukwekkende Trollfjord bij de Lofoten. Het motorschip biedt comfortabele en moderne faciliteiten. Het zonnedek (dek 9) beschikt over een jacuzzi. De grote, twee verdiepingen tellende, panorama lounge boven de boeg heeft wanden van glas waardoor daglicht komt en u kunt genieten van een buitengewoon uitzicht.

  Expeditieteam
  Motorschip Trollfjord heeft een eigen expeditieteam aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizoen en de wateren waarin we varen. Het expeditieteam organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en gaat u aanmoedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

  Technische gegevens
  Gewicht: 16140 ton
  Lengte: 135,75 meter
  Breedte: 21,5 meter
  Snelheid: 18 knopen
  Scheepswerf: Fosen Mek. Verk. (N)
  Capaciteit: 822 passagiers, 638 bedden
  Vlag: Noorwegen
  Bouwjaar: 2002
  Autoplaatsen: 35 (max 650cm lang, 245cm breed, 230cm hoog, 5000kg - let op, minibusjes en campers zijn niet toegestaan)

  Vertoon meer
 • Toegangspoort tot de fjorden

  Deze speciale zomerexpeditiecruise begint in Bergen: één van de mooiste steden van Noorwegen en perfect om te voet te verkennen.

  Proef ingelegde haring of koop verse garnalen van de boot op de beroemde vismarkt van Bergen. Bezoek een van de vele openluchtrestaurants of biertuinen van de stad en drink een lokaal Hansa-pilsener. U kunt ook kunstwerken bekijken van beroemde kunstenaars als Edvard Munch.

  Nadat u Bergen hebt verlaten, gaat u zitten voor een heerlijk diner en ziet u het landschap aan u voorbij trekken. U vaart naar het hoge noorden op een route waar ook ooit de Vikingen hebben gevaren.

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer
 • Unieke Art Nouveau-architectuur

  Vanmorgen navigeren we over de open zee rond het meest westelijke punt van Noorwegen, Vestkapp, en komen na het ontbijt aan in Ålesund.

  Ålesund staat bekend om zijn prachtige art nouveau-architectuur. Maak van de gelegenheid gebruik om door de charmante geplaveide straten van Ålesund te dwalen en de talloze torens en zeer sierlijke gebouwen te bewonderen. Ook kunt u ervoor kiezen voor optionele activiteiten in Ålesund, zoals stadswandelingen, langere wandelingen, fiets- en kajaktochten en een bezoek aan het nabijgelegen Norwegian Aquarium, dat direct aan de rotsachtige kustlijn is gebouwd en inheemse vissoorten, octopussen, zeehonden en pinguïns bevat.

  Als u Ålesund verlaat, vaart het schip langs kleine eilanden en fjorden. Later passeert u het afgelegen eiland Grip, waar stormen af ​​en toe gebouwen in zee vegen. Wonder boven wonder is Grip's kleine 15e-eeuwse kerk altijd overeind gebleven. Later passeert u de stad Kristiansund en de eilanden Smøla en Hitra.

  • Activiteiten

   Wandeling naar Mt. Aksla

  Ålesund

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich ...

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich uit. In het oosten rijzen de Sunnmøre Alpen hoog op. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste huizen waren, zoals trouwens meestal in Noorwegen, opgetrokken uit hout. In minder dan 10 jaar tijd werd de stad in de toen modieuze Jugendstil herbouwd. Het herbouwde gedeelte is tot de dag van vandaag vrijwel intact gebleven. Keizer Wilhelm II werd als dank voor zijn inspanningen met een standbeeld geëerd. Het Jugendstilsenteret in het centrum van de stad geeft een goed beeld van de unieke plaats die Ålesund inneemt in de geschiedenis van de Noorse architectuur.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 13:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 09:45 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 10:15 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 19:30 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger (Havila): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger (Havila): 19:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:00 uur

  Vertoon meer
 • De bekende Torghatten

  Vandaag komt u aan in Brønnøysund, een mooi stadje halverwege de lange kustlijn van Noorwegen en vlakbij Torghatten: een berg met een enorm gat in het midden. U kunt een wandeling maken door de stad, de vissersbootdokken en de prachtige parochiekerk uit de 19e eeuw bezoeken. Brønnøysund staat ook bekend als de toegangspoort tot de Vega-eilanden: een gekoesterde archipel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

  Als u Brønnøysund verlaat, vaart het schip langs de kust van Helgeland, langs het Seven Sisters-gebergte. Volgens de legende werden zeven prachtige trollenzusters bij zonsopgang betrapt en in steen veranderd, waardoor de zeven prachtige toppen ontstonden. In de avond vaart u langs het kleine eilandje Vikingen, waar de poolcirkel doorheen trekt. U bevindt zich nu het land van de middernachtzon, waar de zon in de zomer 24 uur per dag schijnt.

  • Activiteiten

   Wandeling rond Torghatten

  Brønnøysund

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halve ...

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halverwege de westkust van Noorwegen. Het kleine kustplaatsje met 5.000 inwoners is gecentreerd op de smalle maar strategisch gelegen haven, die geschikt is voor alle handel en visserij. Het is een levendig en mooi stadje met een aantrekkelijke jachthaven. Als u de benen wilt strekken kunt u even door het centrum dwalen of naar de brug over de Brønnøysund lopen. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht op Brønnøysund en het schip van de Hurtigruten dat aan de kade ligt.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 01:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:55 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 15:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:30 uur
  Vertoon meer
 • Dramatische landschappen en rustige stranden

  De eerste aanloophaven vandaag is Stokmarknes, waar Hurtigruten werd opgericht in 1893. Al meer dan 126 jaar is Hurtigruten een essentieel onderdeel van het leven aan de kust van Noorwegen, door steden en gemeenschappen met elkaar te verbinden en goederen en mensen langs de Noorse kust te vervoeren. Als een inbegrepen activiteit kunt u het Hurtigruten-museum verkennen, dat het verhaal van Hurtigruten vertelt.

  U kunt ook deelnemen aan optionele excursies, zoals wandelen, kajakken en mooie busritten maken naar kleine vissersgemeenschappen en langs de nationale toeristische route van Noorwegen op Andøya. Vesterålen staat bekend om zijn vele walvissen, hier krijgt u de kans om deel te nemen aan onze optionele walvissafari-excursie. Een ontmoeting met walvissen is de ervaring van uw leven!

  Na Stokmarknes vaart het schip verder door het prachtige landschap van Vesterålen en komt u aan in de haven van Risøyhamn, waar degenen opgepikt worden die een mooie busrit of walvissafari hebben gemaakt.

  • Activiteiten

   Bezoek aan het Hurtigruten museum

  Vesterålen

  Vesterålen is een eilandengroep van groene eilanden, gekenmerkt door contrasten van witte stranden tot aan steile bergtoppen die uit de zee oprijzen. Achter de ruige, rotsachtige kust zijn er gro ...

  Vesterålen is een eilandengroep van groene eilanden, gekenmerkt door contrasten van witte stranden tot aan steile bergtoppen die uit de zee oprijzen. Achter de ruige, rotsachtige kust zijn er groene landbouwgronden, groene bossen en levendige steden en dorpen te vinden die verbonden zijn door middel van smalle bruggen. Er zijn drie grote steden op de Vesterålen; Sortland, Stokmarknes en Melbu. Sortland is de grootste van deze 3. Door de invloed van de warme Golfstroom heeft Vesterålen een relatief mild klimaat.

  De walvissen zijn letterlijk een van de grootste trekpleisters van Vesterålen. Dit is een gebied dat rijk is aan voeding, en de enige plek waar u bijna zeker (95%) bent om walvissen te zien, zelfs tijdens korte trips. En het mooiste is dat Vesterålen het hele jaar door een walvisbestemming is. Ga in de zomer mee op een begeleide safari en vang een glimp op van de machtige potvissen, of in de winter om orka's en bultruggen te bewonderen. Ook kunt u zeehonden en zeevogels spotten in dit gebied. 

  Als u op zoek bent naar een actieve vakantie, neem dan zeker uw wandeluitrusting mee en volg de aangewezen paden langs bergen en weilanden. De Dronningruta ('De Koninginnenroute') is een gemarkeerde route van ongeveer 15 kilometer lang, en is een populaire 'rondreis' langs de kustlijn en over de berg tussen het oude vissersdorp Nyksund en Stø in de gemeente Øksnes. 

  Vertoon meer
 • Toegangspoort tot het Noordpoolgebied

  Tromsø is in de zomer een buitengewoon levendige stad. Als u op zoek bent naar avontuur, dan is dit de plek. Tromsø's talrijke zomeractiviteiten omvatten wandel- en fietstochten, kajakken op de fjord en een ritje met de Fjellheisen-kabelbaan naar de top van een berg voor geweldige vergezichten.

  Tromsø heeft ook een fascinerende geschiedenis. Het was het startpunt voor vele poolexpedities en de eerste stop voor jagers en ontdekkingsreizigers die terugkeerden naar de beschaving. De stad staat bekend om haar geweldige winkels en creatieve gerechten met verse producten. Vandaar de bijnaam ‘Parijs van het noorden’. Tromsø staat ook bekend om zijn gedurfde architectuur. De Arctische kathedraal is een van de hoogtepunten, met een enorm glas-in-loodmozaïek.

  Bezoek naast andere educatieve opties het Polaria Arctic Experience Center. Kijk, voel, ervaar en begrijp waarom het leven op zee en op het land onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Polaria is ook één van de twee plaatsen in Europa waar u van dichtbij baardrobben kunt zien.

  • Activiteiten

   Bezoek aan Polaria Experience Centre

  Tromsø

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei ...

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de middernachtzon te zien. Van eind november tot half januari heerst de poolnacht en dan is er grote kans om bij helder weer het magische noorderlicht te bewonderen. Tromsø en de luchthaven Langnes liggen op het eiland Tromsøya dat met de Tromsøbrug (lengte 1016 meter) en met een tunnel met het vasteland is verbonden. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken. Deze studentenstad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 18:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 23:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:30 uur
  Vertoon meer
 • Rand van de wereld

  Vandaag meert u aan bij het kleine vissersdorpje Honningsvåg: de toegangspoort tot de spectaculaire Noordkaap. Dit is ook de plek waar het schip omkeert en terug naar het zuiden vaart. U begint uw dag met een mooie busrit vanuit Honningsvåg, langs kleine baaien en kleine dorpjes en steekt een bergplateau over voordat u aankomt op de Noordkaap.

  Maak bij terugkomst in Honningsvåg een wandeling langs charmante huizen, breng een bezoekje aan leuke winkels en bekijk een kerk die het enige gebouw was dat nog overeind stond aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. U kunt ook deelnemen aan optionele excursies, zoals spannende wandelingen met het expeditieteam, koningskrabsafari's en stadswandelingen met lokale gidsen.

  • Activiteiten

   Bezoek aan de Noordkaap

  Noordkaap

  Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te be ...

  Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te bedenken dat de noordpool nog 2080 kilometer verderop ligt! Hoewel de Noordkaap niet helemaal het meest noordelijke puntje van Europa is, is het wel een bijzondere bestemming. Op het Noordkaap plateau staat een monument in de vorm van een wereldbol, deze werd pas in 1978 geplaatst. In de zomer kunt u hier genieten van de middernachtzon: een indrukwekkende ervaring om 24 uur per dag licht te ervaren! Ook in de winter is een bezoek aan de Noordkaap een bijzondere ervaring. De ruige omgeving is bedekt met sneeuw en ook heeft u kans op het zien van het noorderlicht! Tijdens de winter is het omgekeerde aan de hand van de middernachtzon: de zon komt dan niet boven de horizon uit. Het is echter niet de hele dag volledig donker, gedurende 4 uur per dag is er sprake van schemer. Kunt u zich voorstellen dat in vroeger tijden (voordat de weg naar de Noordkaap was aangelegd) bezoekers vanuit Hornvika 1008 treden naar boven klommen!

  De uitzichten hier overtreffen de horizon en voelen aan als het einde van de wereld. Het is een geweldige plek om verbluffende foto's te maken. Geniet van een informatieve korte film en exposities in de Noordkaaphal.

  Vertoon meer
 • Geniet van de Lyngen-Alpen

  U begint deze morgen door een fjord in te varen langs de voet van de magnifieke Lyngen-Alpen, een spectaculair gezicht. Om een unieke ervaring te beginnen, vaart u naar de charmante handelspost aan zee van Havnnes, die slechts 33 inwoners telt. Hier wordt nog op traditionele wijze bouillon en gezouten vis geproduceerd.

  Havnnes stuurt u 100 jaar terug in de tijd naar de dagen van stoom en zeilen. Communiceer met de lokale bevolking en geniet van een authentiek winkeltje. U kunt ook het plaatselijke museum verkennen, een oud houten gebouw op de pier met een fototentoonstelling over het leven van Annie Giæver die in de eerste helft van de 20e eeuw foto's van het gebied maakte.

  Op zoek naar meer spanning? Doe mee met optionele excursies, zoals natuurwandelingen, kajakken of rivierboten in Reisa National Park, een landschap van valleien, een zalmrivier en een bergplateau.

  • Activiteiten

   Beleef Havnnes

  Lyngenalpen

  Lyngsalpene, een berggebied op het schiereiland Lyngen, ongeveer 60 kilometer ten westen van Tromsø, is een droombestemming voor skiërs en bergbeklimmers. Verschillende bergen rijzen helemaal uit ...

  Lyngsalpene, een berggebied op het schiereiland Lyngen, ongeveer 60 kilometer ten westen van Tromsø, is een droombestemming voor skiërs en bergbeklimmers. Verschillende bergen rijzen helemaal uit de fjord tot hoogtes van meer dan 1000 meter. Verspreid in de bergen vindt u gigantische gletsjers, weelderige valleien en smalle fjordarmen waar u aan tal van activiteiten kunt deelnemen.

  U hoeft geen extreme sportliefhebber te zijn om hier van de natuur te genieten. Naast de imposante bergen zijn er ook zachtere hellingen die perfect zijn om te wandelen of fietsen. U vindt er ook een aantal uitstekende meren om te vissen en rijke mogelijkheden om wilde dieren te zien, zoals rendieren, elanden en veelvraten. Af en toe ziet u zelfs de verlegen lynx, een met uitsterven bedreigde bergkat.


  Vertoon meer
 • Ontdekken van de Lofoten-archipel

  U begint de dag met het varen in de prachtige Trollfjord. Dit natuurwonder is omgeven door bergen die meer dan 1000 meter hoog vanaf de zee reiken in een smalle doorgang die diep en dramatisch in het hart van het eiland snijdt. Het schip wordt voorzichtig het kanaal in genavigeerd, soms is het namelijk zo smal dat het voelt alsof u de bergwanden kunt aanraken.

  U meert vervolgens aan bij Svolvær om te genieten van een keuze aan optionele Lofoten-excursies, waaronder een roadtrip langs steile bergen, prachtige zandstranden en beschutte baaien. Svolvær zelf heeft veel interessante winkels, galeries, cafés, pubs en restaurants.

  Laat in de ochtend vertrekt u langs de enorme Lofoten-bergwand naar Reine. Rode en witte vissershutten langs de kustlijn en de omliggende granieten toppen die uit de fjord steken, maken van Reine één van de meest gefotografeerde landschappen in Noorwegen.

  • Activiteiten

   Vissersdorp Å verkennen

  Lofoten

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en ...

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en vormt een zeldzame en unieke wereld van kabeljauw, vissershutten (Rorbu), lokale kunst, cultuur en prachtige natuur. Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. De hele economie draait bovenal om de visserij. Het beeld van de Lofoten wordt vooral gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die hangt te drogen. Al eeuwenlang is de Lofotenvisserij een begrip. Hartje winter varen de schepen uit, om in maar een paar maanden de vis te vangen. De rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude oceaanstromen rond de eilanden, waarin de vissen hun paaigronden hebben.

  Er zijn talloze mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten op de eilanden. Ga bijvoorbeeld vissen, maak een zeearendssafari, een boottocht in een RIB-boot, of u kunt uw eigen ding doen en gaan kajakken of zelfs snorkelen in de Arctische wateren. Veel van de beroemde wandelpaden van de Lofoten leiden naar een van de bergtoppen langs de eilanden. Dit zijn vooral korte, steile tochten. Er zijn ook gemakkelijke kustpaden. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar u de Lofoten bezoekt, de Lofoten zal altijd een blijvende herinneringen achterlaten. 

  Vertoon meer
 • Ver weg op zee

  In de ochtenduren vaart het schip langs de kust van Helgeland met niets dan lucht en zee voor ons. In de verte ziet u bergen aan de horizon oprijzen. Dit is Træna, de locatie van een van de eerste menselijke nederzettingen in het hoge noorden, direct aan de poolcirkel. Træna is de oudste vissersgemeenschap van Noorwegen. U meert aan op het eiland Husøya, waar de meeste inwoners wonen.

  Doe mee met heerlijke zomeractiviteiten zoals eilandhoppen, een sauna nemen in een oud botenhuis, een lokale koffiebrander bezoeken, zeearenden observeren, lokale visproducten proeven, baden in de Noorse Zee of wandelen door een 700 m lange tunnel naar de top van een berg.

  Als hoogtepunt van uw verblijf in Træna gaat u naar het eiland Sanna en geniet u van een gedenkwaardig concert in het spectaculaire Kirkhelleren, een gigantische kathedraalachtige grot met een unieke akoestiek. Een leuk archeologisch feit: de oudste menselijke nederzetting van Noorwegen werd ontdekt in Kirkhelleren. Als u Træna verlaat, geniet u van de avond met de indrukwekkende kustlijn van Helgeland op de achtergrond.

  • Activiteiten

   Concert in een grote grot

  Træna

  De archipel van Træna ligt aan de rand van de grote oceaan, op 65 km van de kust van Helgeland. Van eind mei tot half juli is de middernachtzon hier te ...

  De archipel van Træna ligt aan de rand van de grote oceaan, op 65 km van de kust van Helgeland. Van eind mei tot half juli is de middernachtzon hier te zien. In de winter danst het noorderlicht vaak door de lucht. Træna is de oudste vissersgemeenschap van Noorwegen. De oudste archeologische vondsten zijn bijna 9000 jaar oud. De archipel heeft ongeveer 500 eilanden, eilandjes en scheren, ongeveer één voor elke inwoner! Slechts vier eilanden worden echter het hele jaar door bewoond: Husøy, Selvær, Sanna en Sandøy. Het hoofdeiland en het gemeentelijk centrum is Husøy. Hier vindt u winkels, accommodatie en restaurants, een museum en meer. Selvær, het op een na grootste eiland, is een rustige en gezellige vissersgemeenschap. Hier is een uitstekende haven, een visvangststation en een winkel die in de meeste van uw behoeften zal voorzien. Een pendelboot zorgt voor vervoer van en naar de rest van Træna. Sanna is een eiland dat bekend staat om zijn iconische bergen, geweldige wandelpaden, witte zandstranden en donkere grotten. 

  Træna staat ook bekend als het festivaleiland, elk jaar wordt er het Trænafestivalen gehouden, met concerten die mensen van heinde en verre trekken. Tijdens de winter, wanneer het weer het zwaarst is, organiseren de eilandbewoners een winterfestival genaamd Træna Taken by Storm.

  Vertoon meer
 • De stad van de Vikingen

  Trondheim, was 200 jaar lang de hoofdstad van Noorwegen. Tegenwoordig heeft de stad naar verluidt de meeste restaurants en cafés per persoon in Noorwegen. Zoek een tafeltje op een terras op het belangrijkste plein van de stad en geniet van de zomer en passerende lokale bevolking. Er is genoeg te zien en te doen in deze historische stad.

  Zo zijn er ook een aantal spannende zomeractiviteiten om uit te kiezen, zoals wandel- en fietstochten, kajakken door het stadscentrum aan de rivier de Nidelv, museumbezoeken en stadswandelingen.

  Nadat u Trondheim heeft verlaten, passeert het schip het eiland Munkholmen, waar veel executies plaatsvonden tijdens de Vikingtijd. Tijdens de zomer is Munkolmen een populaire plek voor zomerse uitstapjes.

  • Activiteiten

   Bezoek aan Nidaros Kathedraal

  Trondheim

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndel ...

  Trondheim, dat vroeger Nidaros werd genoemd, werd gesticht in het jaar 997 en was van 1030 tot 1217 de hoofdstad van Noorwegen. Uit rotstekeningen die in Sør-Trøndelag zijn gevonden blijkt dat dit gebied al sinds duizenden jaren wordt bewoond vooral dankzij de vruchtbare gronden rond de Trondheimfjord en de open verbinding met de zee. Al vroeg in de Noorse geschiedenis was Trondheim een machtige stadstaat. Zelfs vandaag de dag staat Trondheim bekend als een van de typische houten steden van Europa, en het stadscentrum heeft veel bijzondere houten gebouwen. Sommige van de smalle steegjes en straatjes, waarvan vele uit de Middeleeuwen stammen, bestaan nog steeds. Daarnaast staat Trondheim ook bekend om zijn studenten, technologie, cultuur & architectuur. De architectuur in Trondheim en omgeving biedt een schitterende, bijna mystieke sfeer voor ieder uitstapje. Bezoek met een ervaren gids de prachtige kathedraal van Nidaros en de begraafplaats van St. Olav (Tryggvason). Nidaros is de enige kathedraal in gotische stijl van het land en was tijdens de middeleeuwen het belangrijkste pelgrimsoord van Noord-Europa. Het is rijk aan architectonische details en middeleeuwse beelden. Voor iets actiefs: boek een kajaktocht over de rivier de Nidvof maak een fietstocht langs de prachtige gerestaureerde historische panden.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 10:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 13:15 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 06:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 09:45 uur
  Vertoon meer
 • Onaangeroerde fjorden en bergen

  Hjørundfjord onderscheidt zich van andere populaire fjorden door zijn eenzame schoonheid, ver buiten de gebaande toeristische paden. De Hjørundfjord wordt beschouwd als een van de mooiste fjorden van heel Noorwegen en wordt omgeven door de Sunnmøre Alpen, met toppen die 1.700 m recht uit de zee stijgen.

  Het schip ankert voor de kust van Urke en een kleine boot brengt u aan land. U kunt ook deelnemen aan optionele excursies om andere dorpen langs de Hjørundfjord te verkennen, of meer veeleisende wandelingen en kajaktochten maken.

  • Activiteiten

   Het dorpje Urke verkennen

  Hjørundfjord

  De Hjørundfjord is misschien wel de meest idyllische en mooiste fjord van allemaal. Dit 35 kilometer lange fjord is een arm van de grotere Storfjord, net ten zuiden v ...

  De Hjørundfjord is misschien wel de meest idyllische en mooiste fjord van allemaal. Dit 35 kilometer lange fjord is een arm van de grotere Storfjord, net ten zuiden van de stad Ålesund. Het heeft een brede mond, maar hoe verder u gaat, hoe smaller de fjord wordt. Aan de oostkant storten de bergen zich recht in het fjord en hoewel er hier niet veel plaats is voor nederzettingen, klampen een paar kleine boerderijen zich vast aan het steile terrein (zoals Urke), verbonden door dramatische bergwegen. Als u zich in de Hjørundfjord bevindt, kijk dan naar de prachtige Sunnmøre-Alpen, een van de beroemdste berggebieden van Noorwegen. De Hjørundfjord is vaak weggelaten uit alle andere toeristische routes. Dit betekent dat u langs steile rotswanden, groene weiden en geïsoleerde bergboerderijen kunt reizen ver weg van de drukte van het massatoerisme. U ziet kleine gemeenschappen van dichtbij die zichzelf keer op keer hebben herbouwd, na lawines en aardverschuivingen. Een indrukwekkende plek!

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 september - 31 oktober: 12:15 uur
  Vertrek 1 september - 31 oktober: 15:45 uur

  Vertoon meer
 • De laatste dag van deze Noorse fjorden expeditie

  In de vroege ochtend komt u terug in Bergen. Bij het verlaten van het schip neemt u rijke herinneringen mee vol met onvergetelijke ervaringen. Van ontmoetingen met de lokale bevolking tot waarnemingen van wilde dieren en het ontdekken van de prachtige natuur.

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2021 Vanafprijs per persoon op basis van 2 personen
Mei - september € 4.665

! Genoemde prijs is een vanafprijs in de goedkoopste periode. Vraag ons naar de nieuwste prijzen voor gewenste vertrekdatum.
! De inbegrepen excursie Wandeling rond Torghatten wordt vanwege seizoensgebonden weersomstandigheden vervangen door een alternatieve excursie bij vertrek vóór 15 mei.

Vertrekdatums in 2021
Mei: 1, 12, 23
Juni: 3, 14, 25
Juli: 6, 17, 28
Augustus: 8, 19, 30
September: 10, 21

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord
Landingen met kleine boten en een rijk programma van inbegrepen activiteiten aan boord en aan wal
Een ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen

Wind- en regenafstotend jack. Ook het lenen van laarzen, wandelstokken en uitrusting indien nodig voor activiteiten
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vluchten en niet genoemde transfers
- Reisverzekering
- Optionele excursies
- Afhandeling van bagage