Hurtigruten rondreis Viking: ultiem Noord-Noorwegen

Route beschrijving (totale afstand 3171 km)


Oslo, Thon Storo
Oslo, Thon Storo

U komt aan in Oslo om 10.00 uur. Oslo is een gezellige stad met veel bezienswaardigheden en heeft een mooie ligging aan de Oslofjord. In het centrum vinden we de Karl Johansgate, een mooie winkelstraat. Verder het befaamde stadhuis, het Koninklijk Paleis, het Munch museum en het eiland Bygdøy. Uiteraard valt er nog veel meer te zien en te beleven in de Noorse hoofdstad. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om op de terrassen van Aker Brygge na te genieten van alle indrukken die u heeft opgedaan. U verblijft 1 nacht in het Thon Hotel Storo.


LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL
LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL

Onderweg naar Lom kunt u een kijkje nemen in de Hadeland Glassverk, een glasfabriek in Jevnaker. Interessant om eens naar binnen te gaan en er is ook allerlei fraai glaswerk te koop! Daarna volgt een mooie en afwisselende rit richting Fagernes door een langgerekt rivierdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen. Fagernes is trouwens ook een leuke plaats om even te stoppen. Daarna volgt een prachtige etappe via de weg over de Valdresflya, een hoogvlakte met prachtig uitzicht op Jotunheimen, het Noorse hooggebergte. Wij raden u aan enkele keren te stoppen bij de diverse uitkijkpunten om volop te kunnen genieten van de Noorse bergwereld aan de ene kant en de hoogvlakte aan de andere kant. Verderop is het leuk om naar de Ridderspranget te wandelen. Ooit ontkwam een ridder te paard hier met zijn geschaakte vriendin aan zijn achtervolgers. U verblijft 1 nacht in het Fossheim Turisthotell in Lom.


Inderøy, Jegtvolden Fjordhotel
Inderøy, Jegtvolden Fjordhotel

Na het Gudbrandsdal, het dal met een rijke culturele erfenis, volgt een kennismaking met de Dovrefjell. Een uitgestrekte hoogvlakte met prachtige vergezichten die de natuurlijke barrière vormt tussen het zuidelijke en centrale deel van Noorwegen, en niet te vergeten, ook de habitat van de muskusos. Heel anders is natuurlijk Trondheim met zijn Nidarosdom, het gezellige centrum met de kleurige pakhuizen en tal van interessante musea. Uiteindelijk komt u aan in Inderøy waar u 1 nacht verblijft in het Jægtvolden Fjordhotel. Over Inderøy loopt de 'gouden weg'. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan ambachtslieden in hun werkplaatsen en boerderijproducten kopen op de verschillende boerderijen langs de weg. Door de vele meren in de buurt heeft u veel mogelijkheden om te zwemmen, vissen of zeilen.


Mosjøen, Fru Haugans Hotel
Mosjøen, Fru Haugans Hotel

De provincie Nord Trøndelag staat bekend om haar geschiedenis, erfgoed en rijke zalmrivieren. In de buurt van Snåsa kunt u rotstekeningen bewonderen. De E6, dé verbindingsweg met het hoge noorden, slingert zich door het Namdalen en langs het mooie Majavatn. Uiteindelijk komt u aan in Mosjøen. Mosjøen is de 'stad in het midden van Noorwegen' en staat bekend om zijn muziek en cultuur, met talloze concerten en uitvoeringen het hele jaar door. Sjøgata, in het centrum van Mosjøen, ligt in een gebied waar de geschiedenis nog steeds leeft. De oude en kleurrijke, 19e-eeuwse gebouwen zijn goed bewaard gebleven. Het is daarom erg leuk om door dit bruisende stadje te wandelen. Want ook aan leuke bezienswaardigheden ontbreekt het hier niet. U verblijft 1 nacht in het Fru Haugans Hotel.


Bodø, Thon Hotel Nordlys
Bodø, Thon Hotel Nordlys

Naar Bodø heeft u de keuze uit twee routes. - De korte route is de E6, een bochtige en soms drukke tweebaansweg door de binnenlanden van Noorwegen, deze route is 318km en ca. 4,5 rijuren. - Het alternatief is rijksweg 17, langs de kust. De kustweg, of kystriksveien zoals de Noren hem noemen, is één van de mooiste toeristenwegen van Noorwegen. In het laatste geval heeft u 2 ferry overtochten (Kilboghamn-Jektvik en Agskardet-Forøy), dit zijn dan de rustpuntjes tijdens de route. Deze route is 372km en 7,5 rijuren. We raden u zeker aan om een kijkje te nemen bij Saltstraumen, de sterkste maalstroom ter wereld. Vanuit Bodø worden er ook excursies naar Saltstraumen georganiseerd. U heeft 1 overnachting in het Thon Hotel Nordlys.


Henningsvær, Lofoten Arctic Hotel
Henningsvær, Lofoten Arctic Hotel

Het kustgebied van Noorwegen is vol afwisseling en nadat u per ferry van Bodø naar Moskenes bent gevaren ziet u het spectaculaire landschap van de Lofoten, de droom van menig fotograaf en kunstenaar. Veel schilders komen hier naartoe om de indrukwekkende natuur vast te leggen op het doek, er zijn ook veel galerieën op de eilandengroep te vinden. U heeft alle gelegenheid om een bezoek te brengen aan het traditionele vissersdorpje Å met de rode rorbuer en het iets verder naar het noorden gelegen zeer fotogenieke Reine met de spitse toppen van Moskenesøy op de achtergrond. Zoals u al merkt liggen de kleine gehuchten allemaal langs de kust, de visserij en de bijbehorende industrie zijn nog steeds de belangrijkste bestaansmiddelen van de bevolking. Dat kunt u tevens ook terugzien in de talloze rekken voor de befaamde stokvis (die tot laat in het voorjaar aan de rekken hangt). U heeft 2 overnachtingen in het Lofoten Arctic Hotel.


Oteren, Hotel Lyngskroa
Oteren, Hotel Lyngskroa

Vandaag gaat de route langs de fjorden over slingerende weggetjes, af en toe onderbroken door een karakteristiek brug. U komt via weg 10 en de Vesterålen aan in Oteren. Vanaf Oteren heeft u een prachtig uitzicht op de Lyngen Alpen. Dit indrukwekkende, unieke en ongerepte berggebied tekent zich af tegen de blauwe luchten en het azuurblauwe water van de fjorden. U heeft 1 overnachting in Hotel Lyngskroa.


Alta, Thon Hotel Alta
Alta, Thon Hotel Alta

Vandaag rijdt u langs de Storfjorden en de Straumfjorden met tal van mooie uitzichtpunten en het schitterende berglandschap van Finnmark komt u aan in de gezellige stad Alta dat aan de Altafjord is gelegen. In de avond heeft u de gelegenheid om naar de prehistorische rotstekeningen te gaan kijken of nog een ritje te maken naar de Sautso canyon, een gebied waar ook prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. U heeft 1 overnachting in het Thon Hotel Alta.


Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen
Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

Over de bergen en langs de imposante Porsangerfjord naar het hoogtepunt van deze Hurtigruten rondreis: de Noordkaap. Genieten van een prachtige middernachtzon. U kunt naast een bezoek aan de Noordkaap ook de rotsformaties Kirkeporten of Gjesvær bezoeken. Op de vele eilandjes rondom dit vissersplaatsje broeden tijdens de zomermaanden duizenden papegaaiduikers, Jan van Genten maar ook zeearenden. U heeft 1 overnachting in het Scandic Bryggen te Honningsvåg.


Inari, Wilderness Hotel Inari
Inari, Wilderness Hotel Inari

Vandaag rijdt u zuidwaarts langs de Porsangerfjord waar we u aanraden om een stop te maken bij de bijzondere steenformaties bij Trollholmen. Via Lakselv komt u in de hoofdplaats van de Samen: Karasjok, hier ziet en voelt u de cultuur van deze autochtone bevolking van Lapland. Rijd verder door Finland langs verschillende meren naar het Wilderness Hotel Inari. U verblijft hier 1 nacht.


Kirkenes, Sneeuwhotel *
Kirkenes, Sneeuwhotel *

Vandaag gaat deze route verder langs het Inarimeer. Voordat u aankomt in Kirkenes komt u tijdens het laatste rijgedeelte van deze Hurtigruten rondreis langs Neiden. Deze grensgemeente, aan de zalmrivier Neidenelva gelegen, ligt ingeklemd tussen Rusland en Finland. U verblijft 1 nacht in het Kirkenes Snowhotel in een Gamma Cabin. U moet beslist nog even verder rijden naar Grense Jacobselv, het echte eindpunt van Noorwegen aan de grens met Rusland. Ook kunt u Bugoynes bezoeken, waar u een wandeling kunt maken naar de vogelrotsen van Ranvik en bij terugkomst een verse kingcrab kunt kopen.


Hurtigruten-Viking
Hurtigruten-Viking

U rijdt de auto aan boord van één van de schepen van Hurtigruten die om 12.30 uur vertrekt voor uw reis langs de Noorse Kust. U zult ervaren dat Noorwegen vanaf zee er totaal anders uitziet dan wat u tot nu toe gezien heeft. Bovendien maken de sfeer aan boord, de maaltijden en het contact met uw medepassagiers deze reis tot een onvergetelijke ervaring.


Bergen, Thon hotel Rosenkrantz
Bergen, Thon hotel Rosenkrantz

Om 14.30 uur arriveert u in de haven van Bergen en is er een einde gekomen aan deze prachtige scheepsreis. Maar ook de plaats Bergen is niet mis, bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen of maak een tocht met de Fløibaan met prachtig uitzicht vanaf de top. Het centrum van Bergen met zijn winkelstraten en terrassen is ook erg leuk! U heeft 1 overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

U heeft nog de hele morgen om Bergen verder te verkennen, misschien wilt u nog wel naar de Fantoft Stavkerk of Troldhaugen, het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, gaan voordat u om 13.30 uur vertrekt per nachtboot van de Fjord Line. Het is een mooie tocht langs de Zuid-West kust van Noorwegen tot aan Stavanger, vandaar gaat het schip verder op zee voor de reis naar Denemarken. U komt om 07:00 uur aan in Hirtshals.


21e dag

Aankomst in Hirtshals 07.00 uur.

21-daagse autorondreis Viking: ultiem Noorwegen met Hurtigruten

Dagelijks vertrek mogelijk

Een reis vol hoogtepunten, de ultieme manier om Noord-Noorwegen te ontdekken! Tijdens deze Hurtigruten rondreis leert u Noorwegen op verschillende manieren kennen. Allereerst per auto vanaf Oslo dwars door een voortdurend afwisselend landschap helemaal naar het noordelijke plaatsje Kirkenes aan de grens met Rusland. De terugreis verloopt heel ontspannen, met één van de schepen van de Hurtigruten. Op de terugreis naar Bergen heeft u telkens uitzicht op de indrukwekkende Noorse kust. Vanaf het water kunt u met veel comfort genieten van de kustlijn. Ook heeft u de mogelijkheid om een aantal excursies te maken, o.a. naar de Noordkaap. Vanaf Bergen vaart u tijdens deze Hurtigruten rondreis nog een stukje verder langs de kust zuidwaarts naar Stavanger voor u de overtocht maakt naar Denemarken.

Hurtigruten rondreis Viking - Hoogtepunten

  • Oslo: interessante hoofdstad
  • Stavanger & Bergen: Idyllische havensteden
  • Noorse steden als Alta & Trondheim
  • Lapland & de Poolcirkel
  • Lofoten
  • Noordkaap: het noordelijkste plekje van Europa
  • De comfortabele postboot Hurtigruten

Natuurlijk kan ook deze 21-daagse autorondreis met Hurtigruten ook worden verlengd of aangepast. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u! 

Prijslijst Hurtigruten rondreis Viking: ultiem Noord-Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Viking, prijs per persoon 2020 in € 2 persoonskamer/hut d/t
hotels incl. ontbijt 3240
hotels incl. halfpension, behalve in Inari incl. ontbijt 3660
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Viking prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 484 voor de ferry Kiel-Oslo en voor Bergen-Hirtshals een tarief van € 356 en voor de Hurtigrutenreis een tarief van € 3245. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

 Bootreis per Color Line van Kiel naar Oslo. incl. bed in 2 persoonsbinnenhut douche/toilet***

 De genoemde hotels inclusief ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

Hurtigruten reis Kirkenes - Bergen incl. bed in 2 persoonsbinnenhut (of een hut van uw keuze), volpension en auto.

 Bootreis per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals. incl. bed in 2 persoonsbinnenhut douche/toilet***

Exclusief:

! Binnenlandse ferries

! Dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,70 per persoon

! Ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €17,10 per persoon

Dinerbuffet Fjordline Bergen - Hirtshals €41,- per persoon

Ontbijtbuffet Fjordline Bergen - Hirtshals €18,-  per persoon

! Parkeerkosten