Hurtigruten rondreis Viking: ultiem Noord-Noorwegen

Route beschrijving (totale afstand 3171 km)


OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC
OSLO, HOLMENKOLLEN PARK HOTEL SCANDIC

aankomst in Oslo om 10.00 uur. 1 nacht verblijf in het Holmenkollen Parkhotel. De Noorse hoofdstad Oslo met bijvoorbeeld Aker Brygge, de Karl Johansgate, Holmenkollen en het beeldenpark van Gustav Vigeland.


LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL
LOM, FOSSHEIM TURISTHOTELL

Onderweg naar Lom kunt u een kijkje nemen in de Hadeland Glassverk, een glasfabriek in Jevnaker. Interessant om eens rond te kijken en er is ook allerlei fraai glaswerk te koop! Daarna volgt een mooie en afwisselende rit richting Fagernes door een langgerekt rivierdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen. Fagernes is trouwens een leuke plaats om even te stoppen. En dan volgt nog een prachtige etappe via de weg over de Valdresflya, een hoogvlakte met prachtig uitzicht op Jotunheimen, het Noorse hooggebergte. U moet echt enkele keren stoppen bij de diverse uitkijkpunten om volop te kunnen genieten van de Noorse bergwereld aan de ene kant en de hoogvlakte aan de andere kant. Vervolgens is het leuk om verderop naar de Ridderspranget te wandelen. Ooit ontkwam een ridder te paard hier met zijn geschaakte vriendin aan zijn achtervolgers. U verblijft 1 nacht in het Fossheim Turisthotell in Lom.


Inderøy, Jegtvolden Fjordhotel
Inderøy, Jegtvolden Fjordhotel

Na het Gudbrandsdal, het dal der dalen, met een rijke culturele erfenis volgt een kennismaking met de Dovrefjell. Een uitgestrekte hoogvlakte met prachtige vergezichten die de natuurlijke barrière vormt tussen het zuidelijke en centrale deel van Noorwegen maar niet te vergeten ook de habitat van de muskusos. Heel anders is natuurlijk Trondheim - de bisschopsstad - met zijn Nidarosdom, het gezellige centrum met de kleurige pakhuizen en tal van interessante musea. Uiteindelijk komt u aan in Inderøy waar u 1 nacht verblijft in het Jægtvolden Fjordhotel. Over Inderøy loopt de 'gouden weg'. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan ambachtslieden in hun werkplaatsen en boerderijproducten kopen op de verschillende boerderijen langs de weg. Door de vele meren in de buurt heeft u veel mogelijkheden om te zwemmen, vissen of zeilen.


MO I RANA, MEYERGARDEN HOTEL
MO I RANA, MEYERGARDEN HOTEL

De provincie Nord Trøndelag staat bekend om haar geschiedenis en erfgoed en rijke zalmrivieren. In de buurt van Snåsa kunt u rotstekeningen bewonderen. De E6, dé verbindingsweg met het hoge noorden, slingert zich door het Namdalen en langs het mooie Majavatn. Uiteindelijk komt u in Mo I Rana waar u een leuke wandeling kunt maken naar de oude kerk of over de promenade langs het fjord waar u ook een blik kunt werpen op Havmannen, een beeld die deel uitmaakt van het cultuurlandschap Nordland. U verblijft 1 nacht in het Meyergarden Hotel.


Bodø, Thon Hotel Nordlys
Bodø, Thon Hotel Nordlys

80 km ten noorden van Mo i Rana passeert u de Poolcirkel, de architectuur van het centrum is aangepast aan de natuurlijke omgeving. Nu bent u écht in het Land van de Middernachtzon. Naar Bodø heeft u de keuze uit twee routes. De korte route is de E6, in tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, een bochtige en soms drukke tweebaansweg door de binnenlanden van Noorwegen, dit is 229 km en ca. 3 rij uren. Het alternatief, als u wat tijd heeft, is rijksweg 17 langs de kust. De kustweg of kystriksveien zoals de Noren hem noemen is één van de mooiste toeristenwegen van Noorwegen. In het laatste geval heeft u 2 ferry overtochten te weten Kilboghamn-Jektvik en Agskardet-Forøy, maar dit zijn natuurlijk ook de rustpuntjes in deze dagtocht. We raden u zeker aan om een kijkje te nemen bij Saltstraumen, de sterkste maalstroom ter Wereld, vanuit Bodø worden er ook excursies naar Saltstraumen georganiseerd U heeft 1 overnachting in het Thon Hotel Nordlys.


HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL
HENNINGSVÆR, LOFOTEN ARCTIC HOTEL

Het kustgebied van Noorwegen is vol afwisseling en nadat u per ferry van Bodø naar Moskenes bent gevaren ziet u het spectaculaire landschap van de Lofoten, de droom van menig fotograaf en kunstenaar. Veel schilders komen hier naartoe om de indrukwekkende natuur vast te leggen op het doek, er zijn ook veel galerieën op de eilandengroep te vinden. U heeft alle gelegenheid om een bezoek te brengen aan het traditionele vissersdorpje Å met de rode rorbuer en het iets verder naar het noorden gelegen zeer fotogenieke Reine met de spitse toppen van Moskenesøy op de achtergrond. U merkt het al de kleine gehuchten bevinden zich allemaal langs de kust, de visserij en de bijbehorende industrie zijn nog steeds de belangrijkste bestaansmiddelen van de bevolking. Dat kunt u weer zien aan de talloze rekken voor de befaamde stokvis (die tot laat in het voorjaar aan de rekken hangt). U heeft 2 overnachtingen in het Lofoten Arctic Hotel.


Oteren, Hotel Lyngskroa
Oteren, Hotel Lyngskroa

Afscheidt van de Lofoten maar dat betekend niet dat de omgeving minder mooi is. Ook de dag route van deze Hurtigruten rondreis is bijzonder mooi! Over langs de fjorden slingerende weggetjes, af en toe onderbroken door een karakteristiek brug komt u via weg 10 en de Vesterålen aan in Oteren. Van hier heeft u een prachtig uitzicht op de Lyngen Alpen. Dit indrukwekkende, unieke en ongerepte berggebied tekent zich af tegen de blauwe luchten en het azuurblauwe water van de fjorden. U heeft 1 overnachting in Hotel Lyngskroa.


Alta, Thon Hotel Alta
Alta, Thon Hotel Alta

Vandaag langs de Storfjorden en de Straumfjorden met tal van mooie uitzicht puntjes en het schitterende berglandschap van Finnmark komt u aan in de gezellige stad Alta dat aan de Altafjord is gelegen. In de avond heeft u de gelegenheid om naar de prehistorische rotstekeningen te gaan kijken of nog een ritje te maken naar de Sautso canyon, een gebied waar ook prachtige wandelingen gemaakt kunnen worden. 1 overnachting in het Thon Alta Hotel.


Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen
Honningsvåg, Scandic Hotel Bryggen

Over de bergen en langs de imposante Porsangerfjord naar het hoogtepunt van deze Hurtigruten rondreis: de Noordkaap, wie wil hier niet genieten van een mooie Middernachtzon!. U kunt naast een bezoek aan de Noordkaap ook de rotsformaties Kirkeporten of Gjesvær bezoeken. Op de vele eilandjes rondom dit vissersplaatsje broeden tijdens de zomermaanden duizenden papegaaiduikers, Jan van Genten maar ook zeearenden. 1 overnachting in het Scandic Bryggen te Honningsvåg.


KARASJOK, SCANDIC HOTEL KARASJOK
KARASJOK, SCANDIC HOTEL KARASJOK

Vandaag rijdt u zuidwaarts langs de Porsangerfjord waar we u aanraden om een stop te maken bij de bijzondere steenformaties bij Trollholmen. Via Lakselv komt u in de hoofdplaats van de Samen: Karasjok, hier ziet en voelt u de cultuur van deze autochtone bevolking van Lapland. Luister naar een Joik en geniet van een echte Samische maaltijd. 1 nacht verblijf in het Scandic Karasjok Hotel.


Kirkenes, Thon Hotel Kirkenes
Kirkenes, Thon Hotel Kirkenes

Een prachtige route langs de grensrivier de Tana, in het Samisch Deatnu en in het Fins Tenojoki genoemd. Dit deel van Finnmark is ruig, kaal en dunbevolkt. Er wonen hier meer rendieren dan mensen. Het laatste rijgedeelte van deze Hurtigruten rondreis gaat verder langs enkele mooie fjorden en de dorpjes. Na Bugøynes, waar u een wandeling kunt maken naar de vogelrotsen van Ranvik en bij terugkomst een verse kingcrab kunt kopen en Neiden, aan de zalmrivier de Neidenelva gelegen, komt u aan in Kirkenes. Deze grensgemeente ligt ingeklemd tussen Rusland en Finland. 1 overnachting in het Thon Hotel. U moet beslist nog even verder rijden naar Grense Jacobselv, het echte eindpunt van Noorwegen aan de grens met Rusland.


Hurtigruten-Viking
Hurtigruten-Viking

U rijdt de auto aan boord van één van de schepen van Hurtigruten waar u om 12.30 uur vertrekt voor uw reis langs de Noorse Kust. U zult ervaren dat Noorwegen er vanaf zee totaal anders uitziet dan wat u tot nu toe gezien heeft. Bovendien maken de sfeer aan boord, de maaltijden en het contact met uw medepassagiers deze reis tot een onvergetelijke ervaring!!


Bergen, Scandic Hotel Ørnen
Bergen, Scandic Hotel Ørnen

Om 14.30 uur arriveert u in de haven van Bergen en is er een einde gekomen aan een prachtige scheepsreis. Maar ook de plaats Bergen is niet mis, bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen of maak een tocht met de Fløibaan met prachtig uitzicht vanaf de top. Het centrum van Bergen met zijn winkelstraten en terrassen is ook niet te versmaden. U heeft 1 overnachting in het centraal gelegen Scandic Hotel Ørnen.


13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals
13.30 uur vertrek per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals

U heeft nog de hele morgen om Bergen verder te verkennen, misschien wilt u nog wel naar de Fantoft Stavkerk of Troldhaugen, het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, gaan voordat u om 13.30 uur vertrekt per nachtboot van de Fjord Line. Het is een mooie tocht langs de Zuid-West kust van Noorwegen tot aan Stavanger, vandaar gaat het schip verder op zee voor de reis naar Denemarken.


21e dag

Aankomst in Hirtshals om 08.00 uur.

21-daagse reis

vertrek: dagelijks

Een reis vol hoogtepunten, de ultieme manier om Noord-Noorwegen te ontdekken! Deze Hurtigruten rondreis is ook een reis waarbij u Noorwegen op verschillende manieren leert kennen. Allereerst per auto van Oslo dwars door een telkens weer afwisselend landschap helemaal naar het noorden naar Kirkenes aan de grens met Rusland. De terugreis verloopt heel ontspannen, namelijk met één van de schepen van Hurtigruten. Op de terugreis naar Bergen heeft u telkens uitzicht op de indrukwekkende Noorse kust, kunt u genieten van de kustlijn vanaf het water onder genot van veel comfort. Ook heeft u de mogelijkheid om een aantal excursies te maken, o.a. naar de Noordkaap. Vanaf Bergen vaart u tijdens deze Hurtigruten rondreis nog een stukje verder langs de kust zuidwaarts naar Stavanger voor u de overtocht maakt naar Denemarken.

Hurtigruten rondreis Viking hoogtepunten: 

Oslo
Gudbrandsdal
Trondheim
Poolcirkel
Lofoten
Lapland
Noordkaap
Hurtigruten
Bergen

Natuurlijk kan ook deze Hurtigruten rondreis worden verlengd of aangepast. We berekenen graag de aangepaste prijs voor u.

Prijslijst Hurtigruten rondreis Viking: ultiem Noord-Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Viking, prijs per persoon 2019 in € 2 persoonskamer/hut d/t
hotels incl. ontbijt 3175
hotels incl. halfpension, behalve in Mo I Rana, Bodø, Alta, Karasjok, Kirkenes en bergen incl. ontbijt 3475
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

De reissom is incl. het tarief van € 459 voor de ferry Kiel-Oslo en voor Bergen-Hirtshals een tarief van € 336 en voor de Hurtigrutenreis een tarief van € 3310. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inbegrepen:

bootreis per Color Line van Kiel naar Oslo. incl. bed in 2 persoonsbinnenhut douche/toilet***

de genoemde hotels inclusief ontbijt of halfpension

In de meeste gevallen is het (tegen betaling) mogelijk om een grotere kamer en/of kamer met uitzicht te reserveren.

Hurtigruten reis Kirkenes - Bergen incl. bed in 2 persoonsbinnenhut (of een hut van uw keuze), volpension en auto.

bootreis per Fjord Line van Bergen naar Hirtshals. incl. bed in 2 persoonsbinnenhut douche/toilet***

en natuurlijk de NORGE REISER routebeschrijving van deze reis