#Hurtigruten vanaf Kirkenes

Bekijk foto's

Met zijn 34 aanloophavens is de Noorse Hurtigruten een ware levenslijn langs een kust die gekenmerkt wordt door reusachtige afstanden, dunbevolkte gebieden en overweldigende landschappen. De Hurtigruten geeft ook blijk van zijn rijke historische achtergrond. Het maakt al meer dan 100 jaar deel uit van het kustleven en al die tijd vormt hij de betrouwbare verbindingslijn tussen de kusthavens.

U vaart vanaf Kirkenes naar Bergen. U verblijft 5 nachten aan boord en heeft op diverse dagen tijd om wat meer van de diverse kustplaatsen te zien.

De Hurtigruten schepen vervoeren kinderen om te worden gedoopt, jonge koppeltjes op huwelijksreis en melk en groente naar afgelegen eilandgemeenschappen. De nieuwe schepen zijn verfraaid met werken van gerenommeerde kunstenaars en hebben faam verworven als varende kunstgalerijen. De Noorse Hurtigruten is zonder meer een cultureel instituut. Tegenwoordig vormt de Hurtigruten een charmante combinatie van comfortabel passagiersschip en vrachtschip voor de plaatselijke gemeenschappen. De vloot omvat meerdere schepen, waarvan de meeste de laatste 5 jaar gerenoveerd zijn. Ze bieden een adembenemend uitzicht op de steeds wisselende natuurpracht vanuit het comfort van een dekstoel of een fauteuil in de panorama lounge.
Er gebeurt altijd wel iets... maar zonder onvoorziene omstandigheden. De schepen halen een snelheid van 16 knopen, een kleine 30 kilometer per uur, zodat er altijd voldoende tijd is om van de reis te genieten, nieuwe vrienden te maken en nieuwe indrukken op te doen. De mooiste zeereis ter wereld is niet zomaar een lukraak bedachte slogan. Het is zonder meer een feit.

Deze accommodatie is opgenomen in de volgende reizen

Hurtigruten rondreis Viking: ultiem Noord-Noorwegen

Een Hurtigrutenrondreis waarbij u Noorwegen op verschillende manieren leert kennen: per auto en schip!

  • Stavanger
  • Alta
  • Poolcirkel
  • Lofoten
  • Noordkaap
  • 21 dagen
  • Gehele jaar
  • Vanaf € 3585