Hurtigruten: een witte winter expeditie

Start en eindig in Bergen per Hurtigruten

Motorschip Trollfjord Hurtigruten Poolcirkel Noordkaap
 • Motorschip
 • Trollfjord
 • Hurtigruten
 • Poolcirkel
 • Noordkaap
Bekijk foto's

De reisbeschrijving

Beleef met deze 12-daagse Hurtigruten: een witte winter expeditie in het vroege voorjaar naar het mooie Honningsvåg en de legendarische Noordkaap. Geniet van spannende winteractiviteiten met onder andere sneeuw bedekte toppen en de lucht die kleurt van schitterend blauw naar alle kleuren van de regenboog. Terwijl u zuidwaarts naar Bergen vaart, geniet u van de smeltende sneeuw, krachtige watervallen en de eerste wilde bloemen van het seizoen op deze onvergetelijke reis.

Ontdek gedurende deze reis de geschiedenis, kunst en natuur in Bergen, krachtige gletsjers in Fjærland, de Art Nouveau in Ålesund, de indrukwekkende Lofoten, ongerepte natuur in de buurt van Narvik, de rijke geschiedenis en fantastische natuur in Tromsø, de Noorderlichtkathedraal in Alta en natuurlijk steekt u tijdens deze reis de Poolcirkel over!


Dag tot dag beschrijving

 • Expeditiereis per Motorschip Trollfjord

  • Nachten

   11

  • Maaltijden

   Volpension

  • Bijzonderheden

   Hutten op indeling

  Motorschip Trollfjord

  Het Motorschip Trollfjord is vernoemd naar de indrukwekkende Trollfjord bij de Lofoten. Het motorschip biedt comfortabele en moderne faciliteiten. Het zonnedek ...

  Het Motorschip Trollfjord is vernoemd naar de indrukwekkende Trollfjord bij de Lofoten. Het motorschip biedt comfortabele en moderne faciliteiten. Het zonnedek (dek 9) beschikt over een jacuzzi. De grote, twee verdiepingen tellende, panorama lounge boven de boeg heeft wanden van glas waardoor daglicht komt en u kunt genieten van een buitengewoon uitzicht.

  Expeditieteam
  Motorschip Trollfjord heeft een eigen expeditieteam aan boord en dient als een universiteit op zee. Er worden interessante lezingen gegeven en de onderwerpen zijn afhankelijk van het seizoen en de wateren waarin we varen. Het expeditieteam organiseert dagelijks een lezingsprogramma en avondbijeenkomsten. Het team probeert u ook kennis te laten maken met het begrip ‘friluftsliv’ (buitenleven), en gaat u aanmoedigen om deel te nemen aan diverse wandelingen en buitenactiviteiten tijdens de reis.

  Technische gegevens
  Gewicht: 16140 ton
  Lengte: 135,75 meter
  Breedte: 21,5 meter
  Snelheid: 18 knopen
  Scheepswerf: Fosen Mek. Verk. (N)
  Capaciteit: 822 passagiers, 638 bedden
  Vlag: Noorwegen
  Bouwjaar: 2002
  Autoplaatsen: 35 (max 650cm lang, 245cm breed, 230cm hoog, 5000kg - let op, minibusjes en campers zijn niet toegestaan)

  Vertoon meer
 • De poort naar de fjorden

  Uw winterse expeditiecruise begint in Bergen: een prachtige stad omringd door zeven bergen. De ideale manier om deze culturele toegangspoort tot de fjorden te verkennen, is te voet. Of neem de kabelbaan naar de top van de berg Fløyen om te genieten van het weidse uitzicht over de stad, fjorden, eilanden en de verre Noordzee.

  Na het inschepen kunt u aanschuiven voor een smakelijk dinerbuffet met verse kustproducten. We varen noordwaarts langs de Hjeltefjord, dezelfde route die de Vikingen ooit hebben afgelegd.

  Breng de rest van de avond door met het leren kennen van het expeditieteam en medepassagiers, ontspan in de lounge of neem een ​​duik in de hot tub aan dek.

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer
 • Art Nouveau-stad

  Ålesund is een stad die bekend staat om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur. Maak een wandeling door de stad en bewonder alle kleine details die deze huizen zo mooi maken.

  Zin in een verkwikkende wandeling? Beklim de 412 treden naar de top van Mount Aksla. Onderweg ziet u twee standbeelden, een van Kaiser Wilhelm, en de andere van de Viking Gange-Rolv, of Rollo, die naar verluidt de voorvader is van Willem de Veroveraar. Geniet op de top van een geweldig uitzicht op het charmante stadscentrum van Ålesund en de omliggende eilanden die zich uitstrekken tot in de Noorse Zee.

  Bezoek het Noorse aquarium. Het aquarium is direct in de rotsachtige kustlijn gebouwd en is een ander architectonisch wonder van Ålesund. Observeer inheemse vissoorten, octopussen, zeehonden en pinguïns.

  • Activiteiten

   Bezoek aan aquarium Atlanterhavsparken

  Ålesund

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich ...

  Ålesund is een belangrijke vissershaven met een bloeiende visindustrie en export van visproducten. In het westen strekt de Atlantische Oceaan zich uit. In het oosten rijzen de Sunnmøre Alpen hoog op. In de nacht van 22 op 23 januari 1904 verwoestte een brand nagenoeg de volledige stad. De meeste huizen waren, zoals trouwens meestal in Noorwegen, opgetrokken uit hout. In minder dan 10 jaar tijd werd de stad in de toen modieuze Jugendstil herbouwd. Het herbouwde gedeelte is tot de dag van vandaag vrijwel intact gebleven. Keizer Wilhelm II werd als dank voor zijn inspanningen met een standbeeld geëerd. Het Jugendstilsenteret in het centrum van de stad geeft een goed beeld van de unieke plaats die Ålesund inneemt in de geschiedenis van de Noorse architectuur.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 09:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 13:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 09:45 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 10:15 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger en Hjørundfjorden (Hurtigruten): 19:30 uur

  Aankomst na tussenstop bij Geiranger (Havila): 18:30 uur
  Vertrek na tussenstop bij Geiranger (Havila): 19:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 00:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:00 uur

  Vertoon meer
 • De beroemde Torghatten

  Vandaag komt u aan in Brønnøysund, een mooi stadje halverwege de lange kustlijn van Noorwegen en vlakbij Torghatten: een berg met een enorm gat in het midden. U kunt een wandeling maken door de stad, de vissersbootdokken en de prachtige parochiekerk uit de 19e eeuw bezoeken. Brønnøysund staat ook bekend als de toegangspoort tot de Vega-eilanden: een gekoesterde archipel die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

  Als u Brønnøysund verlaat, vaart het schip langs de kust van Helgeland, langs het Seven Sisters-gebergte. Volgens de legende werden zeven prachtige trollenzusters bij zonsopgang betrapt en in steen veranderd, waardoor de zeven prachtige toppen ontstonden. In de avond vaart u langs het kleine eilandje Vikingen, waar de poolcirkel doorheen trekt.

  • Activiteiten

   Historische stadswandeling in Brønnøysund

  Brønnøysund

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halve ...

  Brønnøysund is een betrekkelijk ‘jonge’ havenplaats en ligt op een smal schiereiland op het vasteland, omgeven door eilanden en water. Hier bent u eigenlijk halverwege de westkust van Noorwegen. Het kleine kustplaatsje met 5.000 inwoners is gecentreerd op de smalle maar strategisch gelegen haven, die geschikt is voor alle handel en visserij. Het is een levendig en mooi stadje met een aantrekkelijke jachthaven. Als u de benen wilt strekken kunt u even door het centrum dwalen of naar de brug over de Brønnøysund lopen. Vanaf de brug heeft u een mooi uitzicht op Brønnøysund en het schip van de Hurtigruten dat aan de kade ligt.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 01:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:55 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 15:00 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:30 uur
  Vertoon meer
 • Magische Lofoten-archipel

  De dramatische besneeuwde toppen, verborgen baaien en ongerepte stranden van de Lofoten zijn wereldberoemd. Het staat ook bekend om zijn uitstekende vissersdorpjes en pittoreske dorpjes. U meert in de ochtend aan bij het idyllische Reine. Langs de kustlijn staan ​​rood-witte vissershutten en de omringende met sneeuw bedekte toppen schieten hier uit de zee. Het is geen wonder dat Reine een van de meest gefotografeerde plekken van Noorwegen is.

  Wilt u de geschiedenis en cultuur van de regio ontdekken? Ga mee op een inbegrepen excursie naar het aloude vissersdorp Å om het Norwegian Fishing Village Museum en het Lofoten Stockfish Museum te bezoeken. U kunt ook deelnemen aan andere optionele excursies op de Lofoten.

  Na een heerlijke ochtend in Reine vaart u langs de Lofoten-muur naar Svolvær, waar eeuwenoude zee tradities bewaard zijn gebleven. Solvær biedt verschillende activiteiten in de stad.

  Nadat u de Lofoten heeft verlaten, vaart u naar een ongelooflijk mooie en smalle Trollfjord, waar bergwanden recht uit de zee rijzen. In de winter is het niet mogelijk om de fjord in te varen, dus u kunt een klein stukje de fjord in kijken vanaf de ingang van de fjord.

  • Activiteiten

   Bezoek aan het vissersdorp Å

  Lofoten

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en ...

  Lofoten is een prachtige eilandengroep in Noord-Noorwegen die bekend staat om zijn torenhoge bergen, witte stranden en kristalhelder water. Een wilde, ruige bergketen rijst op uit de Golfstroom en vormt een zeldzame en unieke wereld van kabeljauw, vissershutten (Rorbu), lokale kunst, cultuur en prachtige natuur. Deze eilandengroep is vooral bekend vanwege zijn rijke visserijtraditie. De Lofoten maken ondanks hun geïsoleerde ligging toch een welvarende indruk. De hele economie draait bovenal om de visserij. Het beeld van de Lofoten wordt vooral gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die hangt te drogen. Al eeuwenlang is de Lofotenvisserij een begrip. Hartje winter varen de schepen uit, om in maar een paar maanden de vis te vangen. De rijke visgronden zijn te danken aan de Noord-Atlantische koude oceaanstromen rond de eilanden, waarin de vissen hun paaigronden hebben.

  Er zijn talloze mogelijkheden voor uitstapjes en activiteiten op de eilanden. Ga bijvoorbeeld vissen, maak een zeearendssafari, een boottocht in een RIB-boot, of u kunt uw eigen ding doen en gaan kajakken of zelfs snorkelen in de Arctische wateren. Veel van de beroemde wandelpaden van de Lofoten leiden naar een van de bergtoppen langs de eilanden. Dit zijn vooral korte, steile tochten. Er zijn ook gemakkelijke kustpaden. Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar u de Lofoten bezoekt, de Lofoten zal altijd een blijvende herinneringen achterlaten. 

  Vertoon meer
 • Arctische winteravonturen in Tromsø

  Als u op zoek bent naar een winterwonderland met veel avontuur, dan is Tromsø de perfecte bestemming. Tromsø biedt veel winteractiviteiten zoals hondensleeën, skiën, sneeuwschoenwandelen en sneeuwscooteren. U kunt ook de fascinerende geschiedenis, cultuur en gedurfde architectuur van de stad verkennen. De Arctische kathedraal is een absoluut hoogtepunt, met een enorm glas-in-loodmozaïek en nachtelijke noorderlichtconcerten tot eind maart.

  • Activiteiten

   Fjellheisen kabelbaanrit

  Tromsø

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei ...

  De stad Tromsø ligt ongeveer 350 km boven de poolcirkel op 70º noorderbreedte, op dezelfde hoogte als Alaska en Siberië. Er heerst een mild klimaat. Tussen eind mei en half juli is hier de middernachtzon te zien. Van eind november tot half januari heerst de poolnacht en dan is er grote kans om bij helder weer het magische noorderlicht te bewonderen. Tromsø en de luchthaven Langnes liggen op het eiland Tromsøya dat met de Tromsøbrug (lengte 1016 meter) en met een tunnel met het vasteland is verbonden. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten is er ook veel te doen, het stadscentrum van Tromsø ligt op een steenworp afstand van schitterende ongerepte natuur, waar u kunt vissen, kajakken of wandelen. In de winter kunt u ook een leuke tocht met de hondenslee maken. Deze studentenstad staat bekend om haar levendige uitgaansleven. Ook zijn er vele restaurants die zich specialiseren in traditionele gerechten met verse ingrediënten uit het Poolgebied. Buiten dit om, zorgen de meer dan 100 nationaliteiten die het multiculturele Tromsø rijk is voor een grote verscheidenheid aan restaurants en eethuizen die zich specialiseren in keukens van over de hele wereld.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:15 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 18:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 23:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 01:30 uur
  Vertoon meer
 • Rand van de wereld

  Vandaag meert u aan bij het kleine vissersdorpje Honningsvåg: de toegangspoort tot de spectaculaire Noordkaap. Dit is ook de plek waar het schip omkeert en terug naar het zuiden vaart. U begint uw dag met een mooie busrit vanuit Honningsvåg, langs kleine baaien en kleine dorpjes en steekt een bergplateau over voordat u aankomt op de Noordkaap.

  Maak bij terugkomst in Honningsvåg een wandeling langs charmante huizen, breng een bezoekje aan leuke winkels en bekijk een kerk die het enige gebouw was dat nog overeind stond aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

  • Activiteiten

   Schilderachtige busrit naar de Noordkaap

  Noordkaap

  Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te be ...

  Op het Noordkaap plateau staat u op 71º10'21'' noorderbreedte op 307 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht over de Noordelijke IJszee is overweldigend. En dan te bedenken dat de noordpool nog 2080 kilometer verderop ligt! Hoewel de Noordkaap niet helemaal het meest noordelijke puntje van Europa is, is het wel een bijzondere bestemming. Op het Noordkaap plateau staat een monument in de vorm van een wereldbol, deze werd pas in 1978 geplaatst. In de zomer kunt u hier genieten van de middernachtzon: een indrukwekkende ervaring om 24 uur per dag licht te ervaren! Ook in de winter is een bezoek aan de Noordkaap een bijzondere ervaring. De ruige omgeving is bedekt met sneeuw en ook heeft u kans op het zien van het noorderlicht! Tijdens de winter is het omgekeerde aan de hand van de middernachtzon: de zon komt dan niet boven de horizon uit. Het is echter niet de hele dag volledig donker, gedurende 4 uur per dag is er sprake van schemer. Kunt u zich voorstellen dat in vroeger tijden (voordat de weg naar de Noordkaap was aangelegd) bezoekers vanuit Hornvika 1008 treden naar boven klommen!

  De uitzichten hier overtreffen de horizon en voelen aan als het einde van de wereld. Het is een geweldige plek om verbluffende foto's te maken. Geniet van een informatieve korte film en exposities in de Noordkaaphal.

  Vertoon meer
 • Avontuur in de noorderlichtstad

  Wist u dat Alta het epicentrum is voor baanbrekend onderzoek naar het noorderlicht? Dit verbazingwekkende fenomeen heeft mensen duizenden jaren lang verbaasd en bang gemaakt. Alta ligt ruim boven de poolcirkel op 70 graden noorderbreedte en stabiel weer zorgt voor goede kijkomstandigheden voor het noorderlicht. Het noorderlicht wordt hier in de winter vaak gezien. De Noorse wetenschapper Kristian Birkeland bouwde zelfs een observatorium in de buurt van Alta, wat leidde tot zijn ontdekking van de oorzaak van het natuurlijke fenomeen.

  Alta is ook een grote hondensledestad. Veel van de hondensledeteams die deelnemen aan de jaarlijkse Finnmark Race zijn hier gevestigd. Enkele kennels kunnen worden bezocht.

  • Activiteiten

   Bezoek aan de Noorderlicht kathedraal

  Alta

  Alta begon zo'n 500 jaar geleden als een kleine Sami nederzetting en is nog steeds de marktplaats voor de vele Samen. Nu is het de grootste stad in dit deel van Noorw ...
  Alta begon zo'n 500 jaar geleden als een kleine Sami nederzetting en is nog steeds de marktplaats voor de vele Samen. Nu is het de grootste stad in dit deel van Noorwegen. Dé bezienswaardigheid van de stad is Kulturminneomradet Hjemmeluft, gelegen op ongeveer anderhalve kilometer van het centrum in Alta. Het gaat hier om 2500 rotstekeningen die 2500 tot 6200 jaar oud zijn en die bij toeval in 1973 zijn ontdekt. Het totale oppervlak met tekeningen is het grootste plateau met rotstekeningen in Noord-Europa en komt voor op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze plek is daarnaast prachtig gelegen aan de Altafjord. Interessant is een bezoek aan de waterkrachtcentrale in de Altarivier. Vanuit de centrale heeft u een prachtig uitzicht op de Alta Canyon, de grootste kloof van Noord-Europa. Een rivier heeft hier over een lengte van 15 kilometer een ravijn in het berglandschap uitgesleten die 500 meter diep is. De 110 meter hoge stuwdam verderop in de rivier zorgt voor een waterreservoir voor de elektriciteitscentrale. Alta ligt in het eindeloze landschap van toendra's op de Finnmarksvidda. Zowel de geschiedenis als de natuur kunnen in de zomer als in de winter worden beleefd. Het licht en de duisternis van het noorden is fascinerend, met het noorderlicht in de winter en de middernachtzon in de zomer. Het contrast tussen deze twee uitersten kan niet worden beschreven, het moet worden ervaren.
  Vertoon meer
 • Met sneeuw bedekte wildernis en geschiedenis

  Historisch Narvik ligt in de prachtige arctische natuur. Spannende winteractiviteiten in Narvik zijn onder meer een kabelbaan naar een bergtop voor adembenemende uitzichten! Een andere optie is om de dag door te brengen in 's werelds meest noordelijke wildpark, waar beren, vossen, lynxen, wolven, elanden, muskusossen en andere arctische dieren leven. Narvik is even rijk aan natuur als geschiedenis. In 1940 vond hier een hevige zeeslag plaats. Vandaag wordt u daarom uitgenodigd om het Narvik Oorlogsmuseum te bezoeken.

  • Activiteiten

   Bezoek aan het oorlogsmuseum

  Narvik

  Narvik ligt tussen steile bergen van 1500 meter hoog die direct uit de fjord oprijzen en nauwe fjorden. Met een verbazingwekkende, arctische natuur als achtertuin bied ...

  Narvik ligt tussen steile bergen van 1500 meter hoog die direct uit de fjord oprijzen en nauwe fjorden. Met een verbazingwekkende, arctische natuur als achtertuin biedt de stad een breed scala aan activiteiten en ervaringen in de winter en zomer. De combinatie van een spectaculair arctisch landschap met een dramatische geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. De bezetting van Noorwegen tijdens de Tweede Wereldoorlog begon hier in 1940. Bezoek het Narvik Oorlogsmuseum voor meer informatie in exposities die het conflict en universele kwesties met betrekking tot oorlog, conflict en mensenrechten uitbeelden. Een van de mooiste treinreizen van Noorwegen die u naar Zweden brengt, de Ofoten-lijn, begint ook in Narvik. Het enige wat u hoeft te doen is een comfortabele stoel te vinden en het landschap in u op te nemen.

  Vertoon meer
 • De besneeuwde Seven-Sisters gebergte

  Als u Sandnessjøen nadert, heeft u een prachtig uitzicht op het met sneeuw bedekte Seven Sisters-gebergte. Vandaag wordt u uitgenodigd om meer te weten te komen over de Vikingen met een bezoek aan Sandnes, de oude hoeve van een van de machtigste stamhoofden van Noord-Noorwegen. Luister naar fascinerende verhalen over het Vikingtijdperk en leiders zoals Sigrid van Sandnes.

  • Activiteiten

   Kennismaking met de Vikingen

  Sandnessjøen

  Sandnessjøen is sinds 1669 een handelsplaats, maar de stad kwam pas echt tot ontwikkeling doordat de Hurtigruten de stad vanaf het begin van haar bestaan (dat was in ...

  Sandnessjøen is sinds 1669 een handelsplaats, maar de stad kwam pas echt tot ontwikkeling doordat de Hurtigruten de stad vanaf het begin van haar bestaan (dat was in 1891) aandeed. De bergketen Seven Sisters is misschien wel de belangrijkste roem van Sandessjøen. Vanaf het dek heeft u een geweldig uitzicht op deze prachtige reeks van pieken als u de stad nadert. De UNESCO Vega-eilanden zijn ook vlakbij. Imposant is het uitzicht op Dønnamannen, een berg van 858 meter hoogte, en de Helgelandsbrua. Het is leuk om een wandelingetje door het centrum te maken en even een kijkje te nemen bij het standbeeld van priester en dichter Petter Dass of om wat rond te neuzen in de winkelstraten.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 04:35 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 04:45 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 11:45 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 12:15 uur
  Vertoon meer
 • Van kabeljauw tot rozen

  De ligging van Kristiansund op vier zee-eilanden in de Noorse Zee heeft de stad een schat aan mogelijkheden geboden in de visserij, scheepsbouw en olie-industrie. Tegenwoordig staat Kristiansund bekend als de ‘gedroogde kabeljauwhoofdstad’ van Noorwegen vanwege de langdurige export van gezouten gedroogde vis.

  Kies voor een mooie busrit langs de beroemde Atlantic Road en geniet van één van de meest bezochte toeristische bestemmingen van Noorwegen. Deze 8,2 km lange weg, één van de nationale schilderachtige routes van Noorwegen, overspant in totaal acht bruggen en is omgeven door prachtige landschappen en open zee. De excursie eindigt in Molde, waar u weer aan boord van het schip gaat.

  Molde staat bekend als de ‘Stad van de Rozen’. Dit is een 100 jaar oude beschrijving gebaseerd op de vele weelderige bloeiende rozentuinen van de stad. Het uitzichtpunt van de stad biedt een fantastisch uitzicht over Molde, de fjorden, archipels en verre besneeuwde toppen van de Romsdaler Alpen.

  • Activiteiten

   Busrit over de Atlantische weg

  Kristiansund

  Vier grote eilanden (en een aantal kleinere) vormen de stad Kristiansund. Het is een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen. Dankzij de ligging van de stad bevind ...

  Vier grote eilanden (en een aantal kleinere) vormen de stad Kristiansund. Het is een van de dichtstbevolkte steden van Noorwegen. Dankzij de ligging van de stad bevindt zich hier een schat aan mogelijkheden op het gebied van visserij, scheepsbouw en olie-industrie. Vandaag de dag wordt Kristiansund als de ‘kabeljauw hoofdstad’ beschouwd vanwege zijn lange export geschiedenis van gezouten droge vis (stokvis). Kristiansund is op meerdere eilanden gebouwd die door bruggen met elkaar zijn verbonden. Al in de oudheid was de natuurlijke haven in gebruik. In ieder geval zult u verrast zijn door de prachtige ligging van de stad aan het water als u de haven binnenvaart.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Noordwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 22:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 mei & 1 november - 31 december: 01:30 uur

  Aankomst 1 juni - 31 oktober: 02:15 uur
  Vertrek 1 juni - 31 oktober: 02:30 uur

  Zuidwaarts:
  Aankomst 1 januari - 31 december: 16:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 17:00 uur
  Vertoon meer
 • Gletsjers en een prachtig landschap

  In de ochtend vaart u naar de langste fjord van Noorwegen, de schilderachtige Sognefjorden. Het schip vaart diep de fjord in naar het kleine dorpje Fjærland, een idyllisch gehucht met slechts 300 inwoners. Dit is een heerlijke plek om te wandelen.

  De nabijgelegen Jostedalsbreen-gletsjer is de grootste gletsjer van het Europese continent. Het heeft verschillende kleinere gletsjerarmen die zich in vele richtingen uitstrekken. In Fjærland kunt u heel dicht bij twee van deze gletsjerarmen komen: Bøyabreen en Supphellebreen. Fjærland is de perfecte plek om meer te weten te komen over hoe gletsjers de prachtige fjorden van Noorwegen hebben gecreëerd. Bezoek het Noorse gletsjermuseum waar u de kans krijgt om een ​​gletsjer te ervaren.

  In Fjærland vindt u ook de Noorse Boekenstad met verschillende pittoreske tweedehandsboekwinkels op onwaarschijnlijke plaatsen. De boekenstad werd in 1996 geopend als de achtste ter wereld en de eerste in Scandinavië. Er zijn tweedehandsboekwinkeltjes in een verscheidenheid aan verlaten gebouwen - van wachtkamers voor veerboten, stallen en lokale banken tot een postkantoor en een kruidenierswinkel.

  • Activiteiten

   Bezoek aan de Jostedalsbreen

  Fjærland

  Fjaerland is een gletsjerdorp bij de Sognefjorden en de Jostedalsbreen-gletsjer, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Het dorp met bijna 300 inwoners maa ...

  Fjaerland is een gletsjerdorp bij de Sognefjorden en de Jostedalsbreen-gletsjer, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Het dorp met bijna 300 inwoners maakt deel uit van de gemeente Sogndal. Het centrum van Fjaerland is Mundal, ongeveer 3 km van de hoofdweg langs de fjord. In Fjaerland is een gletsjermuseum, zijn er restaurants net onder de gletsjer en naast de fjord, prachtig geplaatste hutten voor verhuur en activiteiten zoals gletsjerwandelingen, wandelen en kajakken. In de winter kunt u zelfs backcountry skiën naar majestueuze toppen voor een onvergetelijk uitzicht op de fjord.

  Vertoon meer
 • Laatste dag van de winter expeditiecruise

  In de vroege ochtend komt u aan in Bergen, waar u van boord gaat. Hopelijk heeft u het magische noorderlicht meerdere keren gezien en genoten van heerlijke, unieke en authentieke ervaringen van de Noorse cultuur, geschiedenis en prachtige natuur.

  Bergen

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bes ...

  Bergen, de tweede stad van Noorwegen, tussen berghellingen die uit zee rijzen. Het is ruim 900 jaar geleden gesticht en vandaag de dag een populaire bestemming, vooral vanwege zijn historische karakter en rijke geschiedenis. De hanzewerf Bryggen, daterend uit de 14e eeuw en die deel uitmaakt van UNESCO’S werelderfgoedlijst, is het belangrijkste erfgoed van deze tijd. Geniet hier van de goede restaurants, kroegen, ambachtelijke winkels en historische musea, wandel door de vele nauwe steegjes en proef de middeleeuwse sfeer van vroegere tijden. De zeven bergen die rondom het stadscentrum liggen, de hanzewerf, de vismarkt en het 'Bergen International Festival' hebben allemaal aan de naam en sfeer van de stad bijgedragen. Vroeger was het makkelijker om overzee naar Groot-Brittannië en Nederland te reizen dan naar Oslo. De talloze vaarverbindingen hebben hier hun begin- en eindpunt. In Bergen eindigt ook de Bergensbanen, de spoorverbinding over de uitgestrekte en imposante Hardangervidda vanuit Oslo.

  Aankomst- en vertrektijden Hurtigruten & Havila
  Aankomst 1 januari - 31 december: 14:30 uur
  Vertrek 1 januari - 31 december: 21:30 uur

  Vertoon meer

Prijzen

Periode 2021 Vanafprijs per persoon op basis van 2 personen
Maart - april € 4.400

! Genoemde prijs is een vanafprijs in de goedkoopste periode. Vraag ons naar de nieuwste prijzen voor gewenste vertrekdatum.
! De reis met vertrek op 18 maart 2021 brengt een bezoek aan Reine en Svolvær in een andere volgorde.

Vertrekdatums in 2021
Maart: 7, 18, 29
April: 9, 20

Inclusief & Exclusief

Inclusief
Hurtigruten expeditiereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord
Landingen met kleine boten en een rijk programma van inbegrepen activiteiten aan boord en aan wal
Een ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen

Wind- en regenafstotend jack. Ook het lenen van laarzen, wandelstokken en uitrusting indien nodig voor activiteiten
Uitgebreid gepersonaliseerd routeboekje van Cape Tracks

Exclusief
- Bijdrage van € 2,50 aan het Calamiteitenfonds per boeking
- Bijdrage van € 5,00 aan de SGR per persoon
- Vluchten en niet genoemde transfers
- Reisverzekering
- Optionele excursies
- Afhandeling van bagage