Huskytocht met je eigen hondenteam reis Elve, 8 daagse reis Zweden

Huskytocht met je eigen hondenteam, 8-daagse reis Zweden

vlieg Amsterdam-Stockholm-Umeå
vlieg Amsterdam-Stockholm-Umeå

U vliegt met SAS van Amsterdam via Stockholm naar Umeå. De vluchttijden zijn waarschijnlijk als volgt: 11.10-13.10 / 14.30-15.35 uur. Na uw vlucht wordt u naar uw accommodatie in Granö gebracht, de transfer duurt ongeveer 1 uur.


Grano, Grano Beckasin Lodge
Grano, Grano Beckasin Lodge

Na aankomst op vliegveld Umeå staat een medewerker van Granö Beckasin Lodge klaar om u naar uw accommodatie te brengen. U krijgt uw kamer in het Eco-hotel toegewezen en kunt kleding passen als u dat graag wilt huren. 's Avonds wordt in het restaurant het diner geserveerd.


Sneeuwschoenwandelen Grano
Sneeuwschoenwandelen Grano

Na het ontbijt zult u een 2 uur durende sneeuwschoenwandeling gaan maken. Tijdens deze wandeling leert u meer over het bos en de geschiedenis van Lapland. Hierna volgt een lunch bij Granö Beckasin. Na de lunch zult u 2 uur leren langlaufen, dit is voor iedereen toegankelijk. 's Avonds wordt u weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld in de Granö Beckasin Lodge.


Hondensledetocht Grano
Hondensledetocht Grano

Na het ontbijt maakt u een 3 uur durende hondensledetocht. U maakt kennis met de husky's en leert hoe u met de honden dient om te gaan. Dit is allemaal ter voorbereiding op de 2 daagse huskytocht die u later deze week zal ondernemen. Na de lunch heeft u vrije tijd en 's avond diner.


Samicultuur Grano
Samicultuur Grano

U gaat op pad met traditionele Sami ski's. Deze ski's kunt u met gewone snowboots in stappen. Iedereen kan zich hier op voortbewegen. U leert tijdens deze excursie meer over de Sami cultuur en krijgt een proeverij van Sami eten aangeboden in een tipi. Na de lunch gaat u zich voorbereiden op de 2 daagse hondensledetocht. U heeft diner in het restaurant va Granö Beckasin.


Hondensledetocht Grano
Hondensledetocht Grano

Na het ontbijt, wordt u met een transfer naar de beginplaats gebracht voor de 2-daagse hondensledetocht. De hondensledetocht duurt de hele dag, en is inclusief een wildernis lunch. Iedereen heeft zijn eigen slede incl. honden. De overnachting vindt plaats in een tipi tent of in een hut in het wild. Er wordt voor de honden gezorgd en met de groep zult u het diner samen voorbereiden. Met een beetje geluk, heeft u op een heldere avond zelfs kans om het noorderlicht te zien! De volgende ochtend gaat u de honden voeren, en krijgt u zelf ontbijt. Alle spullen worden weer ingepakt, en het avontuur gaat verder. Aan het einde van de middag arriveert u terug bij de hondenkennel en zult u afscheid nemen van de honden. U wordt met een transfer terug naar Granö Beckasin Lodge gebracht, waar een diner op u staat te wachten.


Grano, Grano Beckasin Lodge
Grano, Grano Beckasin Lodge

Deze dag heeft u helemaal vrij te besteden. U kunt op eigen gelegenheid nog activiteiten doen, of zelf een dagje van de sneeuw genieten.


vlieg Umeå-Stockholm-Amsterdam
vlieg Umeå-Stockholm-Amsterdam

U vliegt met SAS van Umeå via Stockholm naar Amsterdam. De vluchttijden zijn waarschijnlijk als volgt; 09.45-10.45 / 16.10-18.15 uur.


Winteractiviteiten Zweden

Zweden kent net als Noorwegen en Finland een lange traditie als het om wintersport gaat. Zowel skiën als langlaufen behoren vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.Huskytocht met je eigen hondenteam reis Elve - Granö Beckasin

Granö Beckasin is een zeer bijzondere accommodatie in het zuiden van Zweeds Lapland. Ga het avontuur aan in het ongerepte noorden van Zweden en maak kennis met een stukje puur natuur. Tijdens deze reis leert u hoe u een expert wordt in het besturen van een eigen hondenteam bij een huskytocht. Tijdens deze reis maakt u een extra lange huskytocht van 2 dagen waarbij u ervaart hoe het is om een echte 'musher' te zijn. Wij nemen u graag mee de witte wereld van Lapland in om u een onvergetelijke tijd te bieden. 

Huskytocht met je eigen hondenteam - geplande reis

 • Heenreis: U vliegt vanaf Amsterdam via Stockholm naar Umeå
 • let op; vertrek op donderdag
 • Transfer Umeå Airport naar Granö Beckasin Lodge
 • 6 nachten verblijf in 2 persoonskamer op basis van volpension. Er is een mogelijkheid om te upgraden naar verblijf in een vogelnest.
 • 1 nacht verblijf in een tipi of wildernis hut tijdens 2-daagse hondensledetocht
 • Sneeuwschoenwandeling (2 uur)
 • Introductie in langlaufen (2 uur)
 • Hondensledetocht (3 uur)
 • Sami-ski, Sami cultuur, proeverij van Sami eten (3 uur)
 • 2 daagse hondensledetocht
 • Transfer Granö Beckasin Lodge naar Umeå Airport
 • Terugreis: U vliegt vanaf Umeå via Stockholm naar Amsterdam

Huskytocht met je eigen hondenteam - uw accommodaties

 • U verblijft 6 nachten in een het Eco-hotel bij Granö Beckasin Lodge. (Indien gewenst en beschikbaar is het ook mogelijk om 1 of 2 nachten in het Birdsnest te overnachten). Alle accommodaties zijn voorzien van thee- en koffiefaciliteiten. De vogelnesten hangen tussen de pijnbomen en hebben eigen faciliteiten, een luxe en bijzondere overnachting. Granö ligt tussen Umeå en Lycksele, op de grens van Zweeds-Lapland. Granö ligt onder de poolcirkel maar heeft gemiddeld 4 van de 7 avonden noorderlicht. 
 • U verblijft 1 nacht in een tipi of wildernis hut tijdens de 2 daagse hondensledetocht. De accommodatie is eenvoudig.

Huskytocht met je eigen hondenteam - Highlights

 • een week om meer te leren over het leven in een arctisch gebied
 • halve dag hondensledetocht
 • 2 daagse hondensledetocht
 • dagtocht op sneeuwschoenen en langlaufski's om meer te leren over de natuur
 • leer meer over de Sami cultuur en geschiedenis
 • optionele noorderlichtactiviteten

Prijslijst Huskytocht met je eigen hondenteam reis Elve, 8 daagse reis Zweden (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen single toeslag
Reissom per persoon in € vanafprijs vanafprijs
21/2-17/3 2250 231
2/1-20/2 en 18/3-2/4 2075 231
Birdsnest 1 nacht per persoon in € 66 99
Birdsnest 2 nachten per persoon in € 110 176
Winterkleding huur per persoon in € 55 -

Let op! In het hoogseizoen (zoals kerstvakantie / voorjaarsvakantie) gelden er hoge vluchttoeslagen en hanteren accommodaties ook hogere prijzen.
Prijzen voor deze periodes wijken dus af van onze standaard prijs.

Inclusief:

  De genoemde vliegreizen gebaseerd op het voordeligste tarief, incl. 1 stuk ruimbagage per persoon (is dit tarief niet meer beschikbaar, dan is het uitsluitend mogelijk te reizen tegen een toeslag), incl. luchthavenbelasting en tax. 

✓  Verblijf in de genoemde accommodatie o.b.v. volpension

✓  Genoemde excursies

✓  Genoemde transfers

Exclusief:

! Niet genoemde maaltijden 

! Niet genoemde excursies

! Verzekeringen

! Uitgaven van persoonlijke aard