Huttentocht Dagrun: Noorse fjorden en hoge bergen

Route beschrijving (Totale afstand 1896 km)


16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo
16.30 uur vertrek per DFDS Seaways van Kopenhagen naar Oslo

Uw overtocht vertrekt om 16.30 uur vanuit Kopenhagen en u komt de volgende ochtend om 09.45 uur aan in Oslo. Het is verstandig om maaltijden op voorhand te reserveren, wij kunnen u daarmee van dienst zijn.


Trysil, Sæteråsen Hytter & Camping
Trysil, Sæteråsen Hytter & Camping

Aankomst met de ferry om 10.00 uur. Er is nog tijd om wat hoogtepunten van Oslo te gaan bekijken voordat u de tocht naar Trysil maakt. Onderweg is het plaatsje Elverum, fraai gelegen aan de Glomma, een goede gelegenheid om te stoppen. U kunt ook nog een kijkje nemen bij het Bosbouw Museum. Daarna kunt u volop genieten van het afwisselende landschap van de provincie Hedmark. Noorwegen betekent rust en ruimte, in deze regio wordt dat met hoofdletters geschreven. U verblijft 2 nachten op het Sæteråsen Hyttegrend og Camping AS.


Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten
Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten

U volgt vandaag grotendeels weg 26 langs het Femund meer, één van de grootste meren in Noorwegen. In deze regio vindt u enkele grote nationale parken. U kunt ervoor kiezen een kleine omweg te nemen en via Røros te rijden. Maar u komt ook over een mooi stuk van het Dovre Nationaalpark, een bijzonder oerlandschap met golvende en toch imposante bergen. Dovrefjell is de plek in Noorwegen om muskusossen in het wild te zien, u kunt zelf op zoek gaan maar dit kan ook met een gids. Hou wel afstand van de dieren want ze kunnen behoorlijk snel rennen. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Bjørkhol Camping. Excursies: Trondheim, Dovrefjell met Snøhetta, Rondane en Gjevillvatnet. Activiteiten: wandelen, golf, Nordic walking, elandsafari, muskusos safari, rafting, canyoning, bergbeklimmen, downhillbiken.


Åndalsnes, Åndalsnes camping & Motell AS
Åndalsnes, Åndalsnes camping & Motell AS

Vandaag een korte rit naar de volgende locatie van deze huttentocht. via weg 70 en 660 naar Åndalsnes. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Åndalsnes Camping. Excursies: Molde, Atlantische weg, Trollstigen, Mardalsfossen, treinreis naar Dombås v.v. Activiteiten: wandelen, bergbeklimmen.


Stryn, Mindresunde kampeerhut
Stryn, Mindresunde kampeerhut

Al snel na uw vertrek uit Åndalsnes ervaart u één van de highlights van Noorwegen, namelijk de Trollstigen. Een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. Daarna komt u langs Gudbrandsjuvet, een kloof van 5 m. breed en 20-25 m hoog. De ferry van Linge naar Eidsdal die daarop volgt is een plezierige onderbreking van de reis. Even de tijd om te kijken naar het indrukwekkende landschap. Al net zo fraai is de afdaling via de Ørnesvingen, de Adelaarsweg, naar de Geirangerfjord en het plaatsje Geiranger. Nog een highlight is de Dalsnibba, een bergtop in de buurt van Geiranger. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Mindresunde camping. Excursies: Briksdalsbreen, Kjendallsbreen, Panoramaveien, Stryn Sommarski Senter. Activiteiten: wandelen, gletsjerwandelen, fjordrafting, skiën, vissen.


Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning
Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning

Een afscheid van de Nordfjord en mogelijk een bezoekje aan de Briksdalsgletsjer. Bij Skei arriveert u bij het langgerekte Jølstravatnet. Vanuit Moskog gaat het richting Gaularfjell, een ruige hoogvlakte met een prachtig uitzichtpunt vlak voor de afdaling naar een uitloper van de Sognefjord. Dan volgt een overtocht over de imposante Sognefjord (die een lengte van meer dan 200 kilometer heeft!) van Dragsvik naar Hella. Tenslotte kunt u nog een tijdlang volop genieten van de pracht van de Sognefjord als u naar Songdal rijdt. Dat is trouwens ook een prima plaats voor een stop. Luster ligt iaan de Lusterfjord, een uitloper van de Sognefjord. U verblijft 3 nachten in een kleine bungalow van Luster Fjordhytter. Excursies: de staafkerk van Urnes, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger of een tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland, een rit over weg nummer 55 richting Lom naar Jotunheimen. Activiteiten: een gletsjerwandeling (met gids) op de Nigardsbre, kajakken op de Sognefjord, wandelen, vissen.


Lofthus, Lofthus Camping kampeerhut
Lofthus, Lofthus Camping kampeerhut

U rijdt weer langs de Sognefjord naar Hella voor de ferry overtocht naar Vangsnes, dan volgt een mooie rit over de Vikafjell met spectaculair landschap naar Voss. Een leuke lunchstop. Maar u heeft nog niet alles gehad vandaag u komt nog langs de Skjervfossen en gaat over de Hardangerbrug, een hangbrug van 1380 m over de Eidsfjord, naar Lofthus aan de Sørfjord, een zijtak van de Hardangerfjord . U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Lofthus Camping. Excursies: Hardangervidda met Vøringfossen, het plaatsje Ulvik, de aloude Hanzestad Bergen, de Folgefonna gletsjer. Activiteiten: wandelen, vissen.


Tau, Hamrane Hyttefelt Gjestebu
Tau, Hamrane Hyttefelt Gjestebu

Een mooie start met een rit langs de Sørfjorden zuidwaarts. Even ten zuiden van Odda moet u zeker even stoppen bij de Låtefossen, een spectaculaire tweelingwaterval. Spectaculair is ook de Røldalsfjellet, de entree tot de zuidkant van de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. En dan gaat de reis verder door een afwisselend landschap richting de provincie Ryfylke naar Tau. Onderweg steekt u nog twee maal een fjord over, namelijk van Tørvikbygd naar Jondal en van Nesvik naar Hjelmeland. Twee leuke onderbrekingen van uw reis. U verblijft 2 nachten in een heel eenvoudig huisje bij Hamrane Hyttefelt. Excursies: Lysefjord, wandeling naar de Preikestolen, Utstein klooster, Solastrand, Stavanger met zijn gezellige centrum en tal van bezienswaardigheden. Activiteiten: wandelen, vissen.


16.30 uur vertrek per SuperSpeed I van Kristiansand naar Hirtshals
16.30 uur vertrek per SuperSpeed I van Kristiansand naar Hirtshals

Vandaag de laatste etappe van deze reis in Noorwegen naar Kristiansand. U begint met een prachtige tocht over de Lysefjord waarbij u de Preikestølen vanaf de onderkant kunt bekijken. Een letterlijk hoogtepunt tijdens deze etappe zijn de Lysevegen. Vanaf Lysebotn begint u met een weg van 8 kilometer en 32 haarspeldbochten en een tunnel met een draai van 340 graden en een hoogteverschil van 800 meter. U bereikt uiteindelijk de top van de berg Øygårdstølen. Mogelijk wilt u ook nog even rondkijken in het gezellige Kristiansand. Om 16.30 uur vertrek per Color Line van Kristiansand naar Hirtshals in Denemarken. Aankomst 19.45 uur.


18e dag:
Aankomst in Hirtshals om 19.45 uur. Wij kunnen een overnachting voor u boeken in Denemarken maar u kunt de terugreis door Denemarken ook nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Let op; indien u geen kampeerder bent past reis Urd langs bungalows wellicht beter bij u.
Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.18-daagse huttentocht Dagrun: van Oslo via de fjorden naar Kristiansand

​Vertrek: dagelijks

Een eerste prachtige kennismaking met Noorwegen. U begint in het weids Gudbrandsdal. Een kijkje in het oude, rustieke mijnstadje Røros is ook niet te versmaden. De westkust van Noorwegen telt tal van verrassingen. Uiteraard de imposante fjorden, prachtige souvenirs die hier door de IJstijden zijn achtergelaten. Een boottocht op een fjord is altijd weer een belevenis, omdat de natuur hier groots en de mens klein en nietig is. Deze huttentocht laat u alles van Noorwegen zien wat iemand die voor het eerst naar Noorwegen gaat zou moeten zien. 

Huttentocht Dagrun - Hoogtepunten

 • Rondane nationaal park
 • Dovrefjell nationaal park
 • Jotunheimen nationaal park
 • Hardangervidda nationaal park
 • Trollstigen
 • Geiranger
 • Adelaarsweg
 • Dalsnibba
 • Briksdalsbree
 • Nigardsbree
 • Sognefjord
 • Stavanger
 • Lysefjord
 • Preikestølen
Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Huttentocht Dagrun: Noorse fjorden en hoge bergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 795 615 460
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Dagrun prijs per persoon 2020 in €

De reissom is incl. het tarief van € 259/239 voor de ferry Kopenhagen-Oslo en € 162/216 voor de ferry Kristiansand-Hirtshals. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per DFDS Kopenhagen - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten (6-9m2) en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten (9-12m2). Let op; hutten zijn zeer eenvoudig en voorzien van stapelbedden. Vaak is er geen zitgedeelte in de hut aanwezig en u heeft geen eigen toilet en douchefaciliteiten.

Bootreis per Color Line Kristiansand - Hirsthals in Voyager Class

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry kosten

! Dinnerbuffet Kopenhagen - Oslo DFDS €37,- pp

! Ontbijtbuffet Kopenhagen - Oslo DFDS €18,70 pp