Huttentocht Dagrun: Noorse fjorden en hoge bergen

Route beschrijving (Totale afstand 2017 km)


14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo
14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo

Vertrek per nachtboot uit Kiel om 14.00 uur


Røros, Røros Camping
Røros, Røros Camping

Aankomst met de ferry om 10.00 uur. Er is beperkt de tijd om wat hoogtepunten van Oslo te gaan bekijken voordat u de tocht door Hedmark naar het traditionele mijnstadje Røros onderneemt. Het is één van de oudste stadjes van Europa welke is gesticht in 1644 en is een beschermd stadsgezicht. Alle gebouwen zijn van hout en het stadjes staat op de Wereldcultuurerfgoedlijst van UNESCO. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Røros Camping.


Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten
Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten

U rijdt een groot deel van de route van vandaag langs de rivier de Glomma, de langste rivier van Noorwegen. Maar u komt ook over een mooi stuk van het Dovre Nationaalpark, een bijzonder oerlandschap met golvende en toch imposante bergen. Dovrefjell is de plek in Noorwegen om muskusossen in het wild te zien, u kunt zelf op zoek gaan maar dit kan ook met een gids. Hou wel afstand van de dieren want ze kunnen behoorlijk snel rennen. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Bjørkhol Camping. Excursies: Trondheim, Dovrefjell met Snøhetta, Rondane en Gjevillvatnet. Activiteiten: wandelen, golf, Nordic walking, elandsafari, muskusos safari, rafting, canyoning, bergbeklimmen, downhillbiken.


Åndalsnes, Åndalsnes camping & Motell AS
Åndalsnes, Åndalsnes camping & Motell AS

Vandaag een korte rit naar de volgende locatie van deze huttentocht. via weg 70 en 660 naar andalsnes. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Åndalsnes Camping. Excursies: Molde, Atlantische weg, Trollstigen, Mardalsfossen, treinreis naar Dombås v.v. Activiteiten: wandelen, bergbeklimmen.


Stryn, Mindresunde kampeerhut
Stryn, Mindresunde kampeerhut

Al snel na uw vertrek uit Åndalsnes ervaart u één van de highlights van Noorwegen, namelijk de Trollstigen. Een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. Daarna komt u langs Gudbrandsjuvet, een kloof van 5 m. breed en 20-25 m hoog. De ferry van Linge naar Eidsdal die daarop volgt is een plezierige onderbreking van de reis. Even de tijd om te kijken naar het indrukwekkende landschap. Al net zo fraai is de afdaling via de Ørnesvingen, de Adelaarsweg, naar de Geirangerfjord en het plaatsje Geiranger. Nog een highlight is de Dalsnibba, een bergtop in de buurt van Geiranger. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Mindresunde camping. Excursies: Briksdalsbreen, Kjendallsbreen, Panoramaveien, Stryn Sommarski Senter. Activiteiten: wandelen, gletsjerwandelen, fjordrafting, skiën, vissen.


Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning
Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning

Een afscheid van de Nordfjord en mogelijk een bezoekje aan de Briksdalsgletsjer. Bij Skei arriveert u bij het langgerekte Jølstravatnet. Vanuit Moskog gaat het richting Gaularfjell, een ruige hoogvlakte met een prachtig uitzichtpunt vlak voor de afdaling naar een uitloper van de Sognefjord. Dan volgt een overtocht over de imposante Sognefjord (die een lengte van meer dan 200 kilometer heeft!) van Dragsvik naar Hella. Tenslotte kunt u nog een tijdlang volop genieten van de pracht van de Sognefjord als u naar Songdal rijdt. Dat is trouwens ook een prima plaats voor een stop. Luster ligt iaan de Lusterfjord, een uitloper van de Sognefjord. U verblijft 3 nachten in een kleine bungalow van Luster Fjordhytter. Excursies: de staafkerk van Urnes, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger of een tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland, een rit over weg nummer 55 richting Lom naar Jotunheimen. Activiteiten: een gletsjerwandeling (met gids) op de Nigardsbre, kajakken op de Sognefjord, wandelen, vissen.


Lofthus, Lofthus Camping kampeerhut
Lofthus, Lofthus Camping kampeerhut

U rijdt weer langs de Sognefjord naar Hella voor de ferry overtocht naar Vangsnes, dan volgt een mooie rit over de Vikafjell met spectaculair landschap naar Voss. Een leuke lunchstop. Maar u heeft nog niet alles gehad vandaag u komt nog langs de Skjervfossen en gaat over de Hardangerbrug, een hangbrug van 1380 m over de Eidsfjord, naar Lofthus aan de Sørfjord, een zijtak van de Hardangerfjord . U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Lofthus Camping. Excursies: Hardangervidda met Vøringfossen, het plaatsje Ulvik, de aloude Hanzestad Bergen, de Folgefonna gletsjer. Activiteiten: wandelen, vissen.


Sandnes, Vølstadskogen Hytter og Camping
Sandnes, Vølstadskogen Hytter og Camping

Een mooie start met een rit langs de Sørfjorden zuidwaarts. Even ten zuiden van Odda moet u zeker even stoppen bij de Låtefossen, een spectaculaire tweelingwaterval. Spectaculair is ook de Røldalsfjellet, de entree tot de zuidkant van de Hardangervidda, de grootste hoogvlakte van Europa. En dan gaat de reis verder door een afwisselend landschap richting de provincie Ryfylke naar Oanes. Onderweg steekt u nog drie maal een fjord over, namelijk van Tørvikbygd naar Jondal, van Nesvik naar Hjelmeland en van Tau naar Stavanger. Drie leuke onderbrekingen van uw reis. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Vølstadskogen camping. Excursies: Lysefjord, wandeling naar de Preikestolen, Utstein klooster, Solastrand, Stavanger met zijn gezellige centrum en tal van bezienswaardigheden. Activiteiten: wandelen, vissen.


16.30 uur vertrek per SuperSpeed I van Kristiansand naar Hirtshals
16.30 uur vertrek per SuperSpeed I van Kristiansand naar Hirtshals

Vandaag de laatste etappe van deze reis in Noorwegen naar Kristiansand. U begint met een prachtige tocht over de Lysefjord waarbij u de Preikestølen vanaf de onderkant kunt bekijken. Een letterlijk hoogtepunt tijdens deze etappe zijn de Lysevegen. Vanaf Lysebotn begint u met een weg van 8 kilometer en 32 haarspeldbochten en een tunnel met een draai van 340 graden en een hoogteverschil van 800 meter. U bereikt uiteindelijk de top van de berg Øygårdstølen. Mogelijk wilt u ook nog even rondkijken in het gezellige Kristiansand. Om 16.30 uur vertrek per Color Line van Kristiansand naar Hirtshals in Denemarken. Aankomst 19.45 uur.


U kunt de terugreis door Denemarken nog verlengen door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Legoland. Arrangementen hiervoor zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.Huttentocht Dagrun: van Oslo via de fjorden naar Kristiansand

18 daagse reis
​vertrek: dagelijks

Een eerste prachtige kennismaking met Noorwegen. U begint in het weids Gudbrandsdal. Een kijkje in het oude, rustieke mijnstadje Røros is ook niet te versmaden. De westkust van Noorwegen telt tal van verrassingen. Uiteraard de imposante fjorden, prachtige souvenirs die hier door de IJstijden zijn achtergelaten. Een boottocht op een fjord is altijd weer een belevenis, omdat de natuur hier groots en de mens klein en nietig is. Deze huttentocht laat u alles van Noorwegen zien wat iemand die voor het eerst naar Noorwegen gaat zou moeten zien. 

Huttentocht Dagrun, hoogtepunten:

​- Rondane nationaal park
- Dovrefjell nationaal park
- Jotunheimen nationaal park
- Hardangervidda nationaal park
​- Trollstigen
​- Geiranger
​- Adelaarsweg
​- Dalsnibba
​- Briksdalsbree
​- Nigardsbree
​- Sognefjord
​- Stavanger
- Lysefjord
- Preikestølen

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Huttentocht Dagrun: Noorse fjorden en hoge bergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 840 645 480
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Dagrun prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 439/539 voor de ferry Kiel-Oslo en € 169/199 voor de ferry Kristiansand-Hirtshals. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

Bootreis per Color Line Kristiansand - Hirsthals in Voyager Class

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry kosten

! dinnerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20