Hytter Noorwegen Haldis: Trollstigen en Sognjefjord

Route beschrijving (totale afstand 1474 km)


14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo
14.00 uur vertrek per Color Line van Kiel naar Oslo

14.00 uur vertrek per nachtboot van Kiel naar Oslo.


Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten
Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten

Aankomst met de ferry om 10.00 uur. U komt uitgeslapen aan in de Noorse hoofdstad Oslo. De stad is prachtig gelegen aan de gelijknamige fjord. Er is veel te zien en te beleven. Na de drukte van Oslo ervaart u al snel hoe rustig het kan zijn in Noorwegen. Onderweg is Hamar met het Vikingskipet, de bekende schaatshal, de moeite waard. En dat geldt zeker ook voor de Olympische stad Lillehammer met zijn gezellige centrum en openluchtmuseum Maihaugen. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op Magalaupe camping in Oppdal. Excursies: muskusossafari op de Dovrefjell, Blåhø, Jotunheimen. Activiteiten: wandeling over de Bessegen, wandelen, vissen en zwemmen.


Åndalsnes, Åndalsnes camping & Motell AS
Åndalsnes, Åndalsnes camping & Motell AS

Vandaag weer een leuke rit naar de volgende locatie. Deze etappe voert langs Åmotan en Grøvudalen met de prachtige watervallen en het Tingvollfjord naar Åndalsnes. Uiteraard kunt u ook kiezen voor de route door het Romsdal, dit is korter. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Åndalsnes Camping. Excursies: Molde, Atlanterhavs vei, Trollstigen, Mardalsfossen, treinreis naar Dombås v.v. Activiteiten: wandelen, bergbeklimmen.


Stryn, Mindresunde kampeerhut
Stryn, Mindresunde kampeerhut

Al snel na uw vertrek uit Åndalsnes ervaart u één van de highlights van Noorwegen, namelijk de Trollstigen. Een prachtige weg die zich middels een aantal haarspeldbochten omhoog slingert. Bovengekomen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de woeste bergwereld. De ferry van Linge naar Eidsdal is een plezierige onderbreking van de reis. Even de tijd om te kijken naar het indrukwekkende landschap. Al net zo fraai is de afdaling via de Ørnesvingen, de Adelaarsweg, naar de Geirangerfjord en het plaatsje Geiranger. Nog een highlight is de Dalsnibba, een bergtop in de buurt van Geiranger. U verblijft 3 nachten in een kampeerhut op de Mindresunde camping. Excursies: Briksdalsbreen, Kjendallsbreen, Panoramaveien, Gamle Strynefjell, Stryn Sommarski Senter. Activiteiten: wandelen, gletsjerwandelen, fjordrafting, skiën, vissen.


Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning
Luster Fjordhytter, Kleine vakantiewoning

Ook de tocht naar en langs de weidse Nordfjord mag er zijn. vervolgens gaat u weer het afwisselende binnenland in naar Moskog en daarna via de Gaularfjell met een prachtig uitzichtpunt vlak voor de afdaling naar de Sognefjord. Tenslotte kunt u nog een tijdlang volop genieten van de pracht van de Sognefjord als u naar Sogndal rijdt. Dat is trouwens ook een prima plaats voor een stop. U verblijft 3 nachten in een kleine bungalow op de Luster Fjordhytter. Excursies: de staafkerk van Urnes, een bezoekje aan musea in Sogndal en Kaupanger of een tocht naar het gletsjermuseum in Fjærland, een rit over weg nummer 55 richting Lom naar Jotunheimen. Activiteiten: een gletsjerwandeling (met gids) op de Nigardsbre, kajakken op de Lusterfjord of op een gletsjermeer, raften, wandelen, vissen.


Fagernes, Fagernes Camping
Fagernes, Fagernes Camping

Wederom een prachtige route via de Sognefjell, de hoogst te rijden bergweg van Noord-Europa, naar Lom om via de Valdresflya, met de vele rendieren, weer af te zakken naar Fagernes. Een leuk toeristenplaatsje aan de Strondafjorden. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Fagernes camping. Excursies: Panoramaveien en Hemsedal, het interessante openluchtmuseum in Fagernes, Beitostølen en Jotunheimen. Activiteiten: wandelen, vissen.


14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel
14.00 uur vertrek per Color Line van Oslo naar Kiel

Allereerst een mooie en afwisselende rit door een langgerekt rivierdal dat wordt omzoomd door beboste berghellingen naar Hønefoss. Brengt u in het nabijgelegen Klekken een bezoek aan de Hadeland glasfabriek. Na nog een leuk traject langs het Tyrifjord bereikt u Oslo. Vertrek met de nachtboot van Color Line naar Kiel om 14.00 uur. Wilt u wat meer tijd in de gezellige hoofdstad van Noorwegen doorbrengen, de stad waar u heerlijk kunt winkelen in de Karl Johansgate of op een terrasje kunt zitten bij Aker Brygge. Eén van de bijzondere musea, zoals het Munch museum en het Vikingschip museum, bezoeken. Of slenteren door het Frogner- en Vigelandpark met de prachtige beelden van Gustav Vigeland? Dan verlengen we de reis graag voor u.


15e dag

Aankomst in Kiel om 14.00 uur.

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.Hytter Noorwegen Haldis: Trollstigen en Sognjefjord

16 daagse reis

vertrek:dagelijks

De westkust van Noorwegen telt tal van verrassingen. Uiteraard de imposante fjorden, prachtige souvenirs die hier door de IJstijden zijn achtergelaten. Een boottocht op een fjord is altijd weer een belevenis, omdat de natuur hier groots en de mens klein en nietig is. Het rustieke gebied bij Rondane en Dovre, dan het ruigere fjordenlandschap met o.a. de Trollstigen, een prachtige weg met tal van haarspeldbochten vlakbij Åbdalsnes, de Adelaarsweg en het Geirangerfjord. Nog meer verrassingen bij deze rondreis? Een kennismaking met de Jostedalbre, het grootste gletsjergebied van Noorwegen, waar u onder leiding van een gids ook gletsjerwandelingen kunt maken. Of wilt u liever een kajaktocht maken op de Sognefjord, alles is mogelijk! En een kennismaking met de Noorse hoofdstad Oslo behoort ook nog eens tot de mogelijkheden. Kortom, volop genieten tijdens deze rondreis.

Hytter Noorwegen Haldis, hoogtepunten:

- Dovrefjell nationaal park
- Jotunheimen nationaal park
- Geirangerfjord
- Sognefjord
- Jostedalsbre
- Fagernes
- Oslo

Zomeractiviteiten Noorwegen

Noorwegen is het land bij uitstek voor actieve vakanties. De mogelijkheden zijn eindeloos.Prijslijst Hytter Noorwegen Haldis: Trollstigen en Sognjefjord (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
april t/m september 925 699 550
de maaltijden aan boord van de overtochten kunnen we ook voor u boeken . . .
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking . . .

Haldis prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 459/539 voor de ferry Kiel-Oslo en € 439/539 voor de ferry Oslo-Kiel. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

Inclusief:

Bootreis per Color Line Kiel - Oslo incl. bed in 2 of 4 persoons binnenhut d/t

Verblijf in de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

Bootreis per Color Line Oslo - Kiel incl. bed in 2 of 4 persoonsbinnen hut d/t

En natuurlijk de "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief:

! Binnenlandse ferry's 

! dinerbuffet Kiel - Oslo Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Kiel - Oslo Colorline €16,20 pp

! dinerbuffet Oslo - Kiel Colorline €37,10 pp

! ontbijtbuffet Oslo - Kiel Colorline €16,20 pp