Hytter rondreis Heilagr: Finland en Noorwegen

Route beschrijving (totale afstand 4188 km)


03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki
03.00 uur vertrek per Finnlines van Travemünde naar Helsinki

Vertrek Travemünde per Finnlines om 03.00 uur, u kunt de avond voor vertrek vanaf 20.00 uur inchecken


Paaso, Fish en Fun
Paaso, Fish en Fun

Aankomst om 07.00 uur. U kunt kennis maken met de Finse hoofdstad Helsinki, een stad die gezien mag worden. Een mix van oost en west, van oud en modern, van cultuur en natuur. Het Senaatsplein, de Russisch-Orthodoxe kerk, de Temppellakkion Kirkko - de beroemde rotskerk, die is uitgehouwen in een berg. Verder het Sibelius Monument en de Esplanadi, een brede boulevard met aan weerszijden winkels die Finse designproducten verkopen. En ook de markt aan de haven en Kiasma, het museum voor moderne kunst, zijn een bezoekje waard. Dat en nog veel meer heeft Helsinki te bieden. U komt er ogen te kort! U heeft 1 overnachting in een kampeerhut van Fish en Fun op 2 uur rijden van de hoofdstad.


Kuopio, Rauhalahti Camping
Kuopio, Rauhalahti Camping

Vandaag zult u al ervaren waarom Finland het land van de duizenden meren wordt genoemd. U zult kunnen genieten van het uitzicht op een fiks aantal meren. Verder zorgen de bossen en leuke plaatsjes als Lahti en Jyvasskyla voor de nodige afwisseling. Kuopio zelf is een mooie stad. U bevindt zich hier echt midden in het Oost-Finse merengebied. 'Beklim' hier eens de Pujio berg. Bovenop is de PujioToren te bezoeken. Zowel overdag als 's avonds is het uitzicht over stad en omringend gebied indrukwekkend. U verblijft 1 nacht op de Rahalahti camping.


Rovaniemi, Saarenkylä Napariirin Saarituvat
Rovaniemi, Saarenkylä Napariirin Saarituvat

Een mooie, maar lange tocht door de ongerepte Finse natuur naar Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland met bezienswaardigheden als het Artikum en Ounasvaara, een uitkijkpunt met een fantastisch uitzicht. Even buiten Rovaniemi passeert u 'Napapiri' de poolcirkel. U bent nu in het land van de middernachtzon. In het Santa Claus Villlage kunt u de kerstman met een bezoek vereren. U overnacht 2 nachten in een kampeerhut bij Saarenkylä Napariirin Saarituvat.


Karasjok, Karasjok camping
Karasjok, Karasjok camping

Een lange etappe vandaag. Allereerst door het noorden van Finland. Misschien kunt u nog even goud gaan zoeken in Tankavaara of een bezoekje brengen aan Karhunpesäkivi, de fameuze Berensteen. Ook een rondvaart op het uitgestrekte Inarimeer is de moeite waard. In Noorwegen komt u in de provincie Finnmark terecht, het land van de Samen met hun rendierkuddes. Heel veel van hun interessante cultuur is terug te zien in Sápmi, een openluchtmuseum in Karasjok. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op het Karacamp.


Skipsfjord, Nordkapp Camping kampeerhutten
Skipsfjord, Nordkapp Camping kampeerhutten

De eerste dagetappe in Noorwegen gaat over weidse hoogvlaktes en langs de imposante Porsangerfjord naar Honningsvåg, de hoofdplaats van het eiland Magerøy. De Noordkaap is nu dichtbij. Ga 's avonds - ondanks de vermoeiende rit - direct toch 'even' kijken op de Noordkaap. De middernachtzon is namelijk niet gegarandeerd. Verder kunt u overdag nog een kijkje gaan nemen bij de Kirkeporten en in het vissersplaatsje Gjesvær. En natuurlijk kunt u nog een keertje naar de Noordkaap gaan, ook overdag een belevenis en... vaak minder druk. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op de Nordkapp Camping.


Alta, Camp Alta
Alta, Camp Alta

Een afscheid van de Noordkaap en uiteraard ook van het plaatsje Honningsvåg met zijn Noordkaap museum. Uiteraard gaat de reis in zuidelijke richting. Allereerst langs de Porsangerfjord. Na Skaidi gaat de weg omhoog en rijdt u over een weidse hoogvlakte met prachtige vergezichten. Hier ervaart u hoe leeg Noord-Noorwegen is. De plaats Alta, fraai gelegen aan de gelijknamige fjord, heeft twee bezienswaardigheden. De rotstekeningen die duizenden jaren oud zijn en het bijbehorende museum, of de spectaculaire Alta canyon. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op Camp Alta.


Skibotn, Strandbu camping
Skibotn, Strandbu camping

Een dag reizen langs de Noorse kust met telkens weer schitterende vergezichten, zoals bijvoorbeeld over de Altafjord bij Isnetoften. In Alteidet gaat een zijweg naar de Jøkelfjord daar kunt u de gletsjer Oksfjordjøkulen gaan bewonderen. Zo'n 40 kilometer ten noorden van Storslett kunt u een bezoekje brengen aan Kvænangsfjell Kafetaria. Tot Olderdalen gaat de E-6 langs de oever van de Lyngenfjord waarbij u een fascinerend uitzicht hebt op Lyngen met de markante, besneeuwde bergtoppen. U overnacht 1 nacht in een kampeerhut op de Strandbu camping.


Kråkberget, Fjordcamp
Kråkberget, Fjordcamp

Er volgt een afwisselende route door het prachtige landschap van de provincie Troms. Tenslotte gaat u richting kustgebied naar Harstad, een leuke stad op het eiland Kvæfjord. Vlak buiten Harstad, bij Trondenes, vindt u een prachtige middeleeuwse kerk en een bijzonder mooi expositiecentrum. U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op de Kråkberget camping in Bø.


Laukvik, Sandsletta Camping
Laukvik, Sandsletta Camping

Op weg naar Lofoten, de prachtige eilandengroep voor de Noorse kust. U kunt er op twee manieren komen. 'Rechtstreeks' dat wil zeggen: een mooie rit door een fascinerend landschap. Of via een omweg langs Sortland op de eilandengroep Vesterålen. Met de ferry van Melbu naar Fiskebøl - een prachtige tocht! - komt u uiteindelijk ook op Lofoten. En dan krijgt u op weg naar Laukvik nog heel veel te zien. Omdat u nog een dag op Lofoten blijft, kunt u nog veel gaan bekijken, zoals de plaatsen Å en Reine, de vissersplaatsen Stamsund en Henningsvær, Lofotr - het grote Vikinghuis, Kabelvåg met zijn galerie en aquarium of de hoofdplaats Svolvær. U verblijft 2 nachten in een kampeerhut op de Sandsletta Camping.


Saltstraumen, Saltstraumen Camping
Saltstraumen, Saltstraumen Camping

Nog even genieten van al het moois op Lofoten. Liefhebbers van varen komen daarna aan hun trekken. Vandaag staat namelijk de overtocht van Moskenes naar Bodø op het programma, duur van de overtocht ca. 3 uur en een kwartier. U zult genieten van de zilte zeelucht en van het uitzicht op het vasteland van Noorwegen en op de bergrug van Lofoten met de spitse bergtoppen. Neem nog even een kijkje in het gezellige centrum van Bodø of breng een bezoek aan het luchtvaartmuseum voor u naar Saltstraumen rijdt. De Saltstraumen is een gigantische getijdenstroom, het water met zijn draaikolken en stroomversnellingen biedt een fantastisch schouwspel. U heeft 2 overnachtingen op de Saltstraumen camping.


Mosjøen, Mosjøen Camping
Mosjøen, Mosjøen Camping

Veel afwisseling vandaag. Zo passeert u de poolcirkel weer. Bij het Polarsirkelsenter kunt u even rondkijken en een certificaat kopen als bewijs dat u de poolcirkel bent gepasseerd. Bij Mo i Rana kunt u eventueel een bezoek brengen aan de Grønli Grotta en de Svartisen gletsjer. Uiteindelijk arriveert u in Mosjøen, een pittoresk plaatsje met de Sjøgata, een straat met de oudste houten huizen van Noorwegen. U verblijft 1 nacht in een kampeerhut op de Mosjøen camping.


Steinkjer, Føllingstua Camping
Steinkjer, Føllingstua Camping

Een afscheid van Mosjøen en een kennismaking met het Namsdal en Nord Trøndelag. Mogelijk maakt u in de buurt van Grong een stop om te kijken naar de zalmtrappen in de rivier en een bezoekje te brengen aan Namsen Laksakvarium. Bij Snåsa komt u langs de Bølareinen, een wereldberoemde rotstekening. U heeft 2 overnachtingen op de Føllingstua camping.


Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten
Oppdal, Magalaupe camping kampeerhutten

Eerst nog genieten van de rit langs de weidse Trondheimfjord en daarna is Trondheim zelf aan de beurt. U heeft volop tijd om een kijkje te gaan nemen in de imposante Nidarosdom, een bezoekje te brengen aan één van de vele musea, een boottocht te maken over het Trondheimfjord, rond te dwalen door het oude centrum met zijn kleurige houten huizen of gewoon eens een keertje te gaan winkelen! Na uw bezoek aan de interessante stad Trondheim gaat de reis verder over de Dovrefjell, een uitgestrekte hoogvlakte met prachtige vergezichten. Ook hier kunt u weer volop genieten van al het moois dat Noorwegen heeft te bieden. Onderweg is de plaats Oppdal een mogelijkheid voor een stop. U kunt hier zelfs een muskusos safari maken! U heeft 1 overnachting in een kampeerhut op Magalaupe camping.


19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn
19.00 uur vertrek per Stena Line van Oslo naar Frederikshavn

Een mooie rit door het fameuze Gudbrandsdal, zo vaak beschreven in de boeken van de Noorse schrijfster Sigrid Undset. Genoeg mogelijkheden om te stoppen onderweg, bijvoorbeeld bij het fraaie kerkje van Ringebu. De Olympische stad Lillehammer met zijn gezellige centrum en het openluchtmuseum Maihaugen, is ook de moeite waard. En dat geldt zeker ook voor Hamar met het Vikingskipet, de bekende schaatshal. Tenslotte komt u in de Noorse hoofdstad Oslo, fraai gelegen aan de Oslofjord. Mogelijk heeft u nog tijd om wat rond te kijken. Zomaar een handvol bezienswaardigheden: de Karl Johanns Gate, Vigelandparken, Bygdøy met het Vikingschip museum, Aker Brygge, het stadhuis, het Munch museum. Vertrek per nachtboot van Stena Line naar Frederikshavn om 19.00 uur. Wilt u meer tijdin Oslo besteden dan kunnen we de reis uiteraard voor u verlengen.


20e dag

Aankomst in Frederikshavn om 07.00 uur

Wat is een kampeerhut?

Houdt u van vrijheid en is overnachten in een hotel of bungalow in Scandinavië niet uw eerste keuze, dan heeft Norge Reiser gelukkig een goed alternatief voor u. Namelijk overnachten in kampeerhutten. Dat is de vrijheid van kamperen, maar toch net even anders. Dat is kamperen met een vast dak boven je hoofd. Dat is kamperen zonder een natte tent in te pakken.Hytter rondreis Heilagr: Finland en Noorwegen

20 daagse reis

Vertrek: dagelijks.

Een mooie reis door het hoge noorden. Allereerst een kennismaking met Finland, het land met zijn vele duizenden meren en eeuwig zingende bossen. De Finse hoofdstad Helsinki is een smeltkroes van oost en west en daardoor een stad met tal van bezienswaardigheden. Bij de passage van de poolcirkel in Finland kunt u zelfs kennismaken met de enige 'echte' kerstman. Bovendien bent u dan in het gebied van de middernachtzon. Een middernachtzon die u hopelijk ook ziet als u op de Noordkaap staat. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van uw reis. En daarna kunt u volop kennismaken met al het moois dat Noorwegen heeft te bieden. Fjorden en bergen, gletsjers en hoogvlakten, verstilde meren en kronkelende rivierdalen, steden als Alta en Trondheim. Het eindpunt van uw reis is de Noorse hoofdstad Oslo waar ook genoeg te zien en te beleven is. Samengevat: een reis om nooit te vergeten! Uiteraard kan deze reis aan uw wensen aangepast en/of verlengd worden.

Hytter rondreis Heilagr, hoogtepunten:

- Helsinki
- Poolcirkel
- Rovaniemi
- Kerstman
- Noordkaap
- Lofoten
- Saltstraumen
- Trondheim
- Dovrefjell
- Oslo 

Prijslijst Hytter rondreis Heilagr: Finland en Noorwegen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode 2 personen 3 personen 4 personen
1/7-14/8 1325 1140 905
1/6-30/6 en 15/8-11/9 1210 1050 835
1/5-31/5 1150 990 790
maaltijden voor de overtochten kunnen we ook voor u boeken
bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Heilagr, prijs per persoon 2019 in €

De reissom is incl. het tarief van € 265/323 voor de ferry Oslo-Frederikshavn. Bij de offerte aanvraag wordt gekeken welk tarief op dat moment van toepassing is. Mocht het tarief anders zijn dan zal dit verrekend worden.

inclusief:

bootreis per Finnlines van Travemunde-Helsinki incl. bed in 2 pers. binnenhut of in 4 persoonsbinnenhut d/t

de genoemde kampeerhutten, indien u reist met 2 personen maken we gebruik van de kleine kampeerhutten en met 4 personen indien aanwezig van de iets grotere hutten met aparte slaapkamer.

bootreis Oslo - Frederikshavn incl. bed in een 2 of 4 pers. binnenhut douche/toilet

bootsafari Alta

ferryovertocht Moskenes-Bodø

en natuurlijk een "Norge Reiser"-routebeschrijving van deze reis

Exclusief (wel bij te boeken):

! Maaltijdpakket Finnlines Travemünde-Helsinki (brunch, diner en ontbijt) €56 pp

! Dinerbuffet Stenaline Oslo-Frederikshavn €39

! Ontbijtbuffet Stenaline Oslo-Frederikshavn €14