IJsbeer reis, Noord Spitsbergen 8 dagen ms Hondius

IJsbeer reis, Noord Spitsbergen 8 dagen per ms Hondius

M/S Hondius
M/S Hondius

M/S Hondius

bouwjaar 2018

82 hutten

Lengte 107.60m

Breedte 17.6m

Lengte 91.25m
Breedte 17.61m
Diepte 5.8m


Isfjorden
Isfjorden

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien al onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West Spitsbergen, een prachtig fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers en bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. IJsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer, varen we de Liefdefjord in en varen we in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen. Ook ijsberen zijn gezien op de gletsjer, dus u heeft prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Hinlopen straat / stretet
Hinlopen straat / stretet

Vandaag varen we naar de Hinlopen Straat, de thuisbasis van ringelrobben, baardrobben, de ijsbeer en de ivoor meeuw. Bij de ingang van dit fjord is er de mogelijkheid om de zeer zeldzame blauwe vinvis te zien. We navigeren in onze zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet met duizenden dikbekzeekoeten. Aan de oostkant van Hinlopenstraat zullen we proberen een landing te maken op Palanderbukta op Nordaustlandet, de thuisbasis van rendieren, rietganzen, de broedende ivoormeeuw en walrussen.


Seven Islands
Seven Islands

We bereiken ons noordelijkste punt Phippsøya, onderdeel van de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81 graden noord, op slechts 540 mijl van de geografische noordpool. In deze regio leven veel ijsberen, samen met ivoor meeuwen. Het schip kan enkele uren in het pakijs verblijven, voordat we weer naar het westen draaien.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We vervolgen onze route naar het westen. De route voert ons door en langs het pakijs en we blijven speuren naar de ijsbeer en de ongrijpbare Groenlandse walvis. Ongeveer 40 nautische mijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van de continentaal plat, waar de gewone vinvis zich in de zomer voedert langs de Spitsbergen banken. Aan de monding van de Kongsfjord zijn er goede kansen om de Dwergvinvis te zien.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Op het eiland Prins Karls Forland vinden we een zogenaamde ‘haul-out’, een rustplaats van Walrussen. Het is een bijzondere ervaring deze magnifieke dieren van dichtbij te kunnen zien. Een alternatief is Trygghamna, in de monding van de Isfjord. Hier broeden op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en Poolvossen die onderaan de klif naar gevallen eieren en kuikens zoeken. Tijdens de nacht komen we aan in Longyearbyen.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

We ontschepen in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, voor de vluchten naar Oslo en verder huis.


LET OP: De route van ijsbeer reis naar Noord Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 14 juni - 21 juni 2019 (HDS04-19)

IJsbeer reis, Noord Spitsbergen - Reis informatie

Spectaculaire 8-daagse ijsbeer reis in noord Spitsbergen per ms Hondius. Een zeer grote kans op het zien van ijsberen, zeehonden, walrussen, poolvossen, rendieren en een grote verscheidenheid aan vogels. Bij de gletsjers bevinden zich vogelrijke kliffen, waar onder meer papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten broeden. Tijdens deze ijsbeer reis ziet u misschien wel een poolvos of een ijsbeer die onder de vogelrotsen loopt, in de hoop dat er een ei of jong uit het nest naar beneden valt. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de exploratie van het Arctische gebied, dan is het leuk om de ankermast te bezoeken die door Amundsen, luchtschip de Norge, in 1926 en Nobile, luchtschip Italia, in 1928 werd gebruikt voordat zij naar de Noordpool vlogen.

Tijdens deze reis kunt u genieten van veel verschillende hoogtepunten. Dit kunnen bijzondere dieren zijn die u onderweg kunt spotten, maar ook activiteiten als sneeuwschoenwandelen en een walvissafari of een bestemming als Prins Karls Forland behoren tot de highlights van deze Spitsbergen ijsbeer reis. Dit zorgt ervoor dat u deze 8-daagse reis de rest van uw leven niet meer zal vergeten!

IJsbeer reis, Noord Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen, voordat u aan boord gaat voor uw ijsbeer reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden, dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen, Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam

 

Prijslijst IJsbeer reis, Noord Spitsbergen 8 dagen ms Hondius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode Prijs per persoon 14/6 - 21/6 2019 (HDS04-19)
4 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 3300
3 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 4100
2 persoonsbuitenhut met patrijspoort d/t 4600
2 persoonsbuitenhut met raam d/t 5000
2 persoons de luxe hut 5300
2 persoons superieur hut 6000
junior suite 6450
grand suite met balkon 7450
hondius suite 8600

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfers tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige belastingen en havengelden in de hele programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Exclusief:

! Vliegtickets van en naar Longyearbyen.

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reizen voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

! Er is overeengekomen dat als de brandstofprijzen hoger worden dan US $ 120 per vat (Brent 90 dagen voor vertrek) Oceanwide Expedities dan het recht heeft een brandstoftoeslag van €18 per passagier per nacht te berekenen.