IJsbeer safari, Noord-Spitsbergen 8 dagen ms Ortelius

IJsbeer safari, Noord-Spitsbergen 8 dagen per ms Ortelius

M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen, zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien al onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtige fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers en bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van deze fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer varen we de Liefdefjord in, in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen, maar ook beluga's. Daarnaast zijn ijsberen ook gezien op de gletsjer, dus u krijgt prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Hinlopenstraat / stretet
Hinlopenstraat / stretet

Vandaag varen we naar de Hinlopen Straat, de thuisbasis van ringelrobben en baardrobben, ijssberen en ivoormeeuwen. Bij de ingang van dit fjord is er de mogelijkheid om de zeer zeldzame blauwe vinvis te zien. We navigeren in onze zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet met duizenden dikbekzeekoeten.


Seven Islands
Seven Islands

Op deze dag wordt geprobeerd het meest noordelijke punt van deze reis te bereiken: Seven Islands. Deze eilanden liggen ten noorden van Nordaustlandet, dicht bij de 81 graden noorderbreedte. In de omgeving leven ijsberen, walrussen en ivoormeeuwen.

Als er pakijs ligt, zal het schip hier zo dicht mogelijk langsheen proberen te varen. Op die manier kunt u optimaal van de witte wildernis genieten en is ook de kans op het zien van een ijsbeer zeker aanwezig.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We vervolgen onze route langs de westkust. De route voert ons door en langs het pakijs en we blijven speuren naar de ijsbeer en de ongrijpbare Groenlandse walvis. Ongeveer 40 nautische mijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van de continentaal plat, waar de gewone vinvis zich in de zomer voedert. Aan de monding van de Kongsfjord zijn er goede kansen om walvissen te zien.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Op het eiland Prins Karls Forland vinden we een zogenaamde 'haul-out', een rustplaats van walrussen. Het is een bijzondere ervaring deze magnifieke dieren van dichtbij te kunnen zien. Een alternatief is Trygghamna, in de monding van de Isfjord. Hier broeden op de grote vogelklif Alkhornet vele tienduizenden zeevogels. Onder de klif, op de vruchtbare hellingen, zien we vaak rendieren en poolvossen die onderaan de klif naar gevallen eieren en kuikens zoeken. Gedurende de nacht komen we weer aan in Longyearbyen.


Longyearbyen
Longyearbyen

U ontscheept in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen.


LET OP: De route naar Noord-Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.


Reisdata

 5 juni - 12 juni 2020 (OTL04-20) 

 12 juni - 19 juni 2020 (OTL05-20)

 19 juni - 26 juni 2020 (OTL06-20)

 3 juni - 10 juni 2021 (OTL02-21)

10 juni - 17 juni 2021 (OTL03-21)

IJsbeer safari, Noord-Spitsbergen 8 dagen per ms Ortelius

Spectaculaire 8-daagse ijsbeer safari in Noord-Spitsbergen per ms Ortelius. Een zeer grote kans op het zien van een ijsbeer, zeehonden, walrussen, poolvossen, rendieren en een grote verscheidenheid aan vogels. Bij de gletsjers bevinden zich vogelrijke kliffen, waar onder meer papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten broeden. Tijdens deze ijsbeer reis ziet u misschien wel een poolvos of een ijsbeer die onder de vogelrotsen loopt in de hoop dat er een ei of jong uit het nest naar beneden valt. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de exploratie van het Arctische gebied, dan is het leuk om de ankermast te bezoeken die in 1926 door Amundsen (met luchtschip de Norge) en in 1928 door Nobile (met luchtschip Italia) werd gebruikt voordat zij naar de Noordpool vlogen.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze ijsbeer safari zijn de Isfjord, Prins Karls Forland en Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Andere highlights zijn Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lillihookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya en Raudfjord in Noord-Spitsbergen.

IJsbeer safari, Noord-Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen, voordat u aan boord gaat voor uw ijsbeer safari krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden. De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs omstandigheden, dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken. U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Wij zijn u hierbij graag behulpzaam.

 

Prijslijst IJsbeer safari, Noord-Spitsbergen 8 dagen ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Periode OTL04 | 5 - 12 juni 2020 OTL05 | 12 - 19 juni 2020 OTL06 | 19 - 26 juni 2020 OTL02 | 3 - 10 juni 2021 OTL03 | 10 - 17 juni 2021
4-persoons hut met patrijspoort 3450 3450 3450 3450 3450
3-persoons hut met patrijspoort 4800 4800 4800 Wachtlijst Wachtlijst
2-persoons hut met patrijspoort 4800 4800 4800 4800 4800
2-persoons hut met raam 5200 5200 5200 5200 5200
2-persoons hut deluxe 5500 5500 5500 5500 5500
2-persoons hut superior 6250 6250 6250 6250 6250

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Transfer tussen de luchthaven, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.