IJsbeer spotten, Spitsbergen rond 17 dagen per ms Ortelius

Spitsbergen Rond, 17 dagen per ms Ortelius


M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten


Vlissingen, Nederland
Vlissingen, Nederland

Bij deze reis (OTL14a) is het mogelijk om al in Vlissingen aan boord te gaan van het ms Ortelius. Vanuit Vlissingen vaart u eerst naar Tromsø in het noorden van Noorwegen. Onderweg vaart u langs de prachtige fjordenkust, en u kunt met geluk ook dwergvinvissen, witsnuitdolfijnen, bruinvissen en orka's zien.


Tromsø Highlight
Tromsø Highlight

Het schip legt aan in Tromsø, waar de overige passagiers aan boord van het schip komen. Van daaruit vaart het schip naar Spitsbergen.


Barentszzee
Barentszzee

Vanaf Tromsø vaart u de Barentszzee over, op weg naar Spitsbergen. Onderweg kunt u opnieuw verschillende zeezoogdieren en walvisachtigen tegenkomen.


Bjørnøya
Bjørnøya

Ongeveer halverwege Spitsbergen komen we langs Bereneiland. Het is een afgelegen en ruig eiland, waar we zullen proberen bij Kvalrossbukta aan land te gaan. Op deze plek zijn nog veel walvisbotten te vinden, uit de vroegere tijden waarin er nog op deze dieren werd gejaagd. Iets verder noordelijk op het eiland bevindt zich Tunheim, een oude kolenmijn die in de periode 1916 tot 1925 gebruikt werd.


Tusenøyane
Tusenøyane

Ten zuiden van Edgeøya komen we eerst de eilandengroep Tusenøyane tegen. De naam betekent 'duizend eilanden' en werd gegeven door de walvisvaarders in de 17e eeuw.


Edgeøya
Edgeøya

Na een bezoek aan Tusenøyane is het volgende doel om de gletsjer in het oosten van Edgeøya te bezoeken, net als Ryke Yseøyane. Hier heeft u goede kansen op het zien van ijsberen en walrussen.


Kong Karlsland
Kong Karlsland

Vervolgens gaan we richting het beschermde gebied van Kong Karlsland, op weg naar het gigantische gletsjerfront van Austfonna. Bij Kong Karlsland zijn verschillende ijsberendocumentaires opgenomen.


Kvitøya
Kvitøya

We gaan proberen tot het eiland Kvitøya te varen. Dit eiland ligt in het uiterste noordoosten van Spitsbergen, bijna op Russisch grondgebied. Het grootste deel van Kvitøya is bedekt door een grote ijskap. We proberen hier bij Andréneset aan land te gaan. Dit is de plek waar in 1898 de Zweedse ontdekkingsreiziger André en zijn 2 mede-avonturiers zijn overleden. Ook proberen we Kraemerpynten te bereiken: een plek waar walrussen graag komen om uit te rusten.


Seven Islands
Seven Islands

Tijdens deze dagen bereiken we waarschijnlijk het noordelijkste punt van de reis. De Zeven Eilanden liggen dicht bij 81 graden noorderbreedte, op slechts 1000km van de geografische Noordpool. Indien mogelijk gaan we aan land op één van de eilanden, waar walrussen en ijsberen kunnen voorkomen.


Raudfjord
Raudfjord

In het noordwesten van Spitsbergen ligt de Raudfjord, een prachtige fjord met spectaculaire gletsjers. Daarnaast is de plek ook geliefd bij ringelrobben, baardrobben, ijsberen, dikbekzeekoeten en drieteenmeeuwen.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

We komen aan bij de westkust van Spitsbergen en gaan bij de Forlandsundet op zoek naar walrussen.


Longyearbyen
Longyearbyen

Het avontuur komt ten einde in Longyearbyen, van waaruit u op eigen gelegenheid terugvliegt naar Nederland.


LET OP: De route van de reis om ijsberen te spotten wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

14 augustus - 30 augustus 2019 (OTL14a)

IJsbeer spotten, Spitsbergen rond

Tijdens deze spectaculaire 17-daagse reis vaart u rondom Spitsbergen per ms Ortelius, met als doel minimaal een ijsbeer te spotten. In deze periode is er een zeer grote kans op het zien van een ijsbeer, maar ook kunnen zeehonden, walrussen en een grote verscheidenheid aan vogels zich laten zien. Bij de gletsjers bevinden zich vogelrijke kliffen, waar onder meer drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten broeden.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze ijsbeer spotten reis zijn Tromsø, Bereneiland, Tusenøyane, Edgeøya, Kong Karlsland, Kvitøya, De Zeven Eilanden, Raudfjord, Prins Karls Forland en Longyearbyen. Aan de linkerkant kunt u per dag zien welke highlights u kunt verwachten.

IJsbeer spotten, Spitsbergen rond - Algemene informatie

Dit is één van de weinige expeditiereizen naar Spitsbergen waarbij u in Nederland al aan boord van het schip kunt, om van hieruit naar Spitsbergen te varen. De reis eindigt in Longyearbyen, van waaruit u weer terugvliegt naar Nederland. U kunt er ook voor kiezen om na aankomst in Longyearbyen nog een aantal overnachtingen extra te boeken. Met vluchten en/ of overnachtingen helpen we u graag. U kunt bij het aanvragen van de reis aangeven of we iets voor u aan deze standaard reis mogen toevoegen.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken, maar veiligheid zal altijd voorop staan. De expeditieleider aan boord bepaalt het uiteindelijke programma. Een flexibele houding van de passagiers is daarom gewenst.

 

Prijslijst IJsbeer spotten, Spitsbergen rond 17 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL14a | 14 - 30 augustus 2019
4-persoons hut met patrijspoort 5050
3-persoons hut met patrijspoort 6350
2-persoons hut met patrijspoort 7250
2-persoons hut met raam 7900
2-persoons hut deluxe 8550
2-persoons hut superior 9450

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven van Longyearbyen, hotels en schip.

Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

! Vliegtickets vanaf Longyearbyen.

! Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

! Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

! De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.