IJsberen reis, Noord-Spitsbergen 8 dagen per ms Ortelius

IJsberen reis naar Noord-Spitsbergen

M/S Ortelius
M/S Ortelius

116 passagiers
4 vier-persoons hutten
39 twee-persoons hutten
2 deluxe hutten
6 superior hutten

Lengte 90,95m
Breedte 17,20m
Diepte 5,4m


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen, de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt wandelen rond deze voormalige mijnstad, waarvan de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtig fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers en bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van dit fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer varen we de Liefdefjord in, in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen, maar ook beluga's. Daarnaast zijn ijsberen ook gezien op de gletsjer, dus u krijgt prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Rijpfjorden Spitsbergen
Rijpfjorden Spitsbergen

Vandaag varen we via de Beverleysundet weer verder noordwaarts de Rijpfjorden binnen. In deze afgelegen fjord verborg de duitse Wehrmacht een geheim weerstation; Haudegen. We verwachten om in de Zorgdragerfjord een landing te maken. We zullen met een deel langs de oostelijke kust van het meer Arkvatnet wandelen, en een deel zal langs de noordzijde van het meer wandelen.


Seven Islands
Seven Islands

We bereiken ons noordelijkste punt Phippsøya, onderdeel van de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81 graden noord, op slechts 1000 km van de geografische noordpool. In deze regio leven veel ijsberen, samen met ivoormeeuwen. Het schip zal enkele uren in het pakijs verblijven, voordat we weer naar het westen draaien. Vanaf hier varen we weer richting het westen, terwijl alle gidsen op zoek blijven naar ijsberen, walvissen en ander wildlife.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Bij het eiland Prins Karls Forland is een verzamelplaats voor walrussen. Hier is het mogelijk om deze bijzondere dieren van dichtbij te zien. Als alternatief varen we zuid van de monding van Isfjorden en maken een landing op Alkhornet. Zeevogels nestelen op de kliffen en poolvossen zoeken op de grond naar gevallen eieren en kuikens, terwijl rendieren grazen op de relatief weelderige vegetatie. 's Nachts komen we aan in Longyearbyen.


Longyearbyen
Longyearbyen

We ontschepen in Longyearbyen, en het mooie avontuur is weer ten einde. Met veel nieuwe herinneringen, wordt u naar het vliegveld gebracht. Vanaf hier vliegt u, via Oslo, weer terug naar Amsterdam.


LET OP: De route van deze ijsberen reis Noord-Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 28 augustus - 4 september 2020 (OTL14)

IJsberen reis, Noord-Spitsbergen 8 dagen per ms Ortelius

Spectaculaire 8-daagse ijsberen reis rond Noord-Spitsbergen per ms Ortelius. Een zeer grote kans op het zien van ijsberen, zeehonden, walrussen, poolvossen, rendieren en een grote verscheidenheid aan vogels. Bij de gletsjers bevinden zich vogelrijke kliffen, waar onder meer papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten broeden. Tijdens deze ijsberen reis ziet u misschien wel een poolvos of een ijsbeer die onder de vogelrotsen loopt, in de hoop dat er een ei of jong uit het nest naar beneden valt. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de exploratie van het Arctische gebied, dan is het leuk om de ankermast te bezoeken die door Amundsen, luchtschip de Norge, in 1926 en Nobile, luchtschip Italia, in 1928 werd gebruikt, voordat zij naar de Noordpool vlogen.

Varen langs het pakijs van Noord-Spitsbergen geeft de beste kansen om de Koning van het Noordpoolgebied te spotten. We varen om de Raudfjorden aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtig fjord met spectaculaire gletsjers en bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van het fjord worden bewoond door meerdere zeevogelkolonies en er is een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. IJsberen worden hier vaak gezien.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze ijsberen reis zijn de Isfjord, Prins Karls Forland en Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Verdere bezienswaardigheden zijn Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lillihookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya en Raudfjord in Noord Spitsbergen.

IJsberen reis, Noord-Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor uw ijsberen reis krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijs- omstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.

Prijslijst IJsberen reis, Noord-Spitsbergen 8 dagen per ms Ortelius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon OTL14 | 28 augustus - 4 september 2020
4-persoons hut met patrijspoort 3450
3-persoons hut met patrijspoort 4800
2-persoons hut met patrijspoort 4800
2-persoons hut met raam 5200
2-persoons hut deluxe 5500
2-persoons hut superior 6250

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

✓ Transfer tussen de luchthaven, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.