IJsberen spotten Noord-Spitsbergen, 8 dagen per ms Plancius

IJsberen spotten, Noord-Spitsbergen

M/S Plancius
M/S Plancius

108 passagiers
4 vier-persoons hutten
36 twee-persoons hutten
10 superior hutten

Lengte 89.0m
Breedte 14.5m
Diepte 4.8m


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U reist op eigen gelegenheid van Amsterdam naar Longyearbyen. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Longyearbyen
Longyearbyen

Longyearbyen is de administratieve hoofdstad van de archipel Svalbard, waarvan West-Spitsbergen het grootste eiland is. U kunt nog even rondwandelen in deze voormalige mijnstad, waarbij de parochiekerk en het Polar Museum zeker een bezoek waard zijn. In de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 soorten planten geregistreerd. In het begin van de avond zal het schip vertrekken naar Isfjorden, waar we in de monding van de fjord misschien onze eerste dwergvinvis kunnen spotten.


Raudfjord
Raudfjord

We varen naar de Raudfjord aan de noordkust van West-Spitsbergen, een prachtig fjord gedomineerd door spectaculaire gletsjers en bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van deze fjord worden bewoond door veel zeevogelkolonies en hebben een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. De ijsberen worden hier vaak gezien.


Liefdefjord
Liefdefjord

Afhankelijk van het weer varen we de Liefdefjord in en varen we in de buurt van de 5 km lange indrukwekkende Monaco Gletsjer. De wateren rond de gletsjer zijn een favoriete plek voor duizenden drieteenmeeuwen. Ook ijsberen zijn gezien op de gletsjer, dus u krijgt prachtige kansen voor het maken van mooie foto's.


Hinlopenstraat / stretet
Hinlopenstraat / stretet

Vandaag varen we naar de Hinlopen Straat, de thuisbasis van ringelrobben en baardrobben, ijsberen en ivoormeeuwen. Bij de ingang van dit fjord is er de mogelijkheid om de zeer zeldzame blauwe vinvis te zien. We navigeren in onze zodiacs tussen de ijsschotsen van Lomfjordshalvøya en verkennen de vogelkliffen van Alkefjellet met duizenden dikbekzeekoeten.

Als het niet mogelijk is om (volledig) door de Hinlopenstraat te varen, wordt er ter plekke een alternatieve route bepaald.


Seven Islands
Seven Islands

We bereiken ons noordelijkste punt: de Seven Islands ten noorden van Nordaustlandet. Hier staan we op 81 graden noord, op slechts 540 mijl van de geografische noordpool. In deze regio leven veel ijsberen, samen met ivoormeeuwen. Het schip zal enkele uren in het pakijs verblijven, voordat we weer naar het westen draaien.


Kongsfjorden
Kongsfjorden

We vervolgen onze route naar het westen. De route voert ons door en langs het pakijs en we blijven speuren naar de ijsbeer en de zeldzame Groenlandse walvis. Ongeveer 40 nautische mijlen ten westen van Spitsbergen varen we langs de rand van de continentaal plat, waar de gewone vinvis zich in de zomer voedert langs de kust van Spitsbergen. Aan de monding van de Kongsfjord zijn er goede kansen om de dwergvinvis te zien.


Prins Karls Forland
Prins Karls Forland

Bij Prins Karls Forland is een verzamelplaats voor walrussen. Als alternatief varen we naar Johnfjorden of Trygghamna. Zeevogels nestelen op de klif Alkhornet en poolvossen zoeken op de grond naar gevallen eieren en kuikens, terwijl rendieren grazen op de relatief weelderige vegetatie.


Longyearbyen
Longyearbyen

We ontschepen in Longyearbyen, het administratieve centrum van Spitsbergen, voor de vluchten naar Oslo en verder huis.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

U reist op eigen gelegenheid van Longyearbyen naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


LET OP: De route naar Noord-Spitsbergen wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken, afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is daarom van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

17 juni - 24 juni 2020 (PLA06-20)

24 juni - 1 juli 2020 (PLA07-20)

11 juni - 18 juni 2021 (PLA03-21)

18 juni - 25 juni 2021 (PLA04-21)

25 juni - 2 juli 2021 (PLA05-21)

IJsberen spotten Noord-Spitsbergen, 8 dagen per ms Plancius

Deze spectaculaire 8-daagse reis brengt u met het ms Plancius naar Noord-Spitsbergen om ijsberen te spotten. Onderweg bestaat een zeer grote kans op het zien van ijsberen, zeehonden, walrussen, poolvossen, rendieren en een grote verscheidenheid aan vogels. Bij de gletsjers bevinden zich vogelrijke kliffen, waar onder meer papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en dikbekzeekoeten broeden. Tijdens het ijsbeer spotten ziet u misschien wel een poolvos of een ijsbeer die onder de vogelrotsen loopt, in de hoop dat er een ei of jong uit het nest naar beneden valt. Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de exploratie van het Arctische gebied, dan is het leuk om de ankermast te bezoeken die door Amundsen, luchtschip de Norge, in 1926 en Nobile, luchtschip Italia, in 1928 werd gebruikt voordat zij naar de Noordpool vlogen.

Varen langs het pakijs van Noord-Spitsbergen geeft de beste kansen om de Koning van het Noordpoolgebied -de ijsbeer- te spotten. We varen om de Raudfjord aan de noordkust van West Spitsbergen, een prachtige fjord met spectaculaire gletsjers, die wordt bewoond door ringelrobben en baardrobben. De kliffen en de kustlijn van het fjord worden bewoond door meerdere zeevogelkolonies en er is een verrassend rijke vegetatie, die bloeit op beschutte plekken. IJsberen worden hier vaak gezien.

Mogelijke bezienswaardigheden en highlights tijdens deze ijsberen spotten reis zijn de Isfjord, Prins Karls Forland en Ny Ålesund, de meest noordelijk gelegen nederzetting op aarde. Nu is het een onderzoekscentrum, maar het was eens een mijndorp dat aan de meest noordelijk gelegen spoorlijn ter wereld lag en waarvan de resten nog steeds te zien zijn. Andere highlights zijn Fjortende Julibreen (Gletsjer van 14 juli, genoemd naar de nationale feestdag van Frankrijk), de Kongsfjorden, de Krossfjorden, Lilliehookbreen, Magdalenefjorden, Danskøya, Amsterdamøya en Raudfjord in Noord-Spitsbergen.

IJsberen spotten, Noord-Spitsbergen - Algemene informatie

Aankomst in Longyearbyen. Voordat u aan boord gaat voor deze ijsberen spotten reis, krijgt u de kans om de stad nog even een bezoekje te brengen. In de vroege avond vaart het schip uit door de Isfjorden.

De vaarroute, landingen en zodiak excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het weer en lokale ijsomstandigheden. Dagelijks wordt er geprobeerd om een landing te maken.

U kunt uw reis eventueel ook met enkele dagen vervroegen of verlengen. Norge Reiser is u hierbij graag behulpzaam.Prijslijst IJsberen spotten Noord-Spitsbergen, 8 dagen per ms Plancius (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon PLA06 | 17 - 24 juni 2020 PLA07 | 24 juni - 1 juli 2020 PLA03 | 11 - 18 juni 2021 PLA04 | 18 - 25 juni 2021 PLA05 | 25 juni - 2 juli 2021
4-persoons hut met patrijspoort 3450 3450 3450 3450 3450
3-persoons hut met patrijspoort 4800 4800 4800 4800 4800
2-persoons hut met patrijspoort 4800 4800 4800 4800 4800
2-persoons hut met raam 5200 5200 5200 5200 5200
2-persoons hut deluxe 5500 5500 5500 5500 5500
2-persoons hut superior 6250 6250 6250 6250 6250

Prijzen in €

Inclusief:

✓ Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

✓ Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

✓ Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren expeditieleden.

✓ Gratis gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen.

Transfer tussen de luchthaven Longyearbyen, hotels en schip.

✓ Alle overige diensten, belastingen en havengelden gedurende het hele programma.

✓ AECO vergoedingen en overheidsbelastingen.

✓ Uitgebreide informatie over uw reis vooraf.

Exclusief:

Alle vliegtickets, of chartervluchten (tenzij anders aangegeven).

Bagage-, annulerings- en persoonlijke verzekering (die verplicht is).

Alle verdere uitgaven van persoonlijke aard, zoals extra bagagekosten, gebruik van wasfaciliteiten of telecommunicatie en uitgaven in de bar.

De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor stewards en ander personeel aan boord (richtlijnen zullen worden verstrekt).

Extra arrangementen voor en na de reis.

Eventuele maaltijden tijdens verblijf aan wal.

Aankomst- en vertrekbelastingen.

Paspoort- en visumkosten.

Voorwaarden Ocean Wide
Oceanwide Expeditions heeft het recht om de afgesproken prijs te verhogen als zij te maken krijgen met onvoorziene prijsstijgingen (van bijvoorbeeld wisselkoersen, aanbieders van accommodaties, luchtvaartmaatschappijen, belastingen, havengelden en brandstofprijzen) die invloed hebben op de kosten van de reis. Als een prijsverhoging door Oceanwide Expeditions noodzakelijk wordt geacht, zijn zij verplicht om de betrokken klanten hierover schriftelijk te informeren, uiterlijk 60 dagen voor voor de vertrekdatum van de reis. Prijsverhogingen binnen 60 dagen voor de afvaartdatum zijn niet toegestaan. Als de prijsstijging hoger is dan 5% van uw totale reissom, heeft u het recht om uw reis kosteloos te annuleren.