IJsbrekerexpeditie naar de Noordpool, 14 dagen per 50 Years of Victory

Reisbeschrijving IJsbrekerexpeditie naar de Noordpool


M/S 50 Years of Victory (VIC)
M/S 50 Years of Victory (VIC)

128 passagiers
67 hutten

Lengte 150,7m
Bouwjaar 1993
Snelheid 21 knopen


vlieg Amsterdam-Helsinki
vlieg Amsterdam-Helsinki

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Helsinki. Hier zijn wij u graag bij behulpzaam.


Helsinki Vantaa, Hilton Helsinki Airport
Helsinki Vantaa, Hilton Helsinki Airport

Uw avontuur begint met een verblijf van één nacht in Helsinki, de hoofdstad van Finland.


Moermansk
Moermansk

Vanuit Helsinki gaat u met uw medepassagiers mee op de chartervlucht naar Moermansk, Rusland, waar u aan uw reis naar de Noordpool begint en kennis maakt met 50 Years of Victory, 's werelds grootste en krachtigste ijsbreker.


Noordelijke IJszee
Noordelijke IJszee

Aan boord van Victory zijn en de ijsbreker voelen terwijl deze door het poolijs vaart, is een ervaring die u nooit zult vergeten. Net zo memorabel is het aan boord gaan van de helikopter van het schip voor een luchtzicht over het schip en de uitgestrekte Noordelijke IJszee. U kunt verschillende vaaromstandigheden verwachten zo ver naar het noorden. De overtocht van Moermansk naar de Noordpool kan ons vier tot zes dagen duren, afhankelijk van de ijscondities. Dit betekent dat u genoeg tijd hebt om uw mede reizigers te leren kennen en om lezingen van ons expeditieteam te volgen, terwijl u uitkijkt naar vogels. Er zijn ook vele voorzieningen aan boord, zoals het (smalle) zwembad of het basketbalveld.


Geografische Noordpool
Geografische Noordpool

Deze bijzondere expeditiereis bereikt zijn hoogtepunt als we de geografische Noordpool bereiken! Veel medereizigers zullen worden overweldigd door emoties, terwijl anderen in een feestelijke stemming zijn. Maak foto's, bel uw familie, zwaai met de vlag , zorg er gewoon voor u geniet van het moment op de top van de wereld. Als de omstandigheden het toelaten, kunt u een poolduik maken in het ijskoude water rond de Noordpool. We zullen ook proberen om passagiers in een heteluchtballon boven de Noordpool omhoog te laten gaan, om dit bijzondere moment helemaal onvergetelijk te maken. Dit laatste is echter wel sterk weersafhankelijk.


Noordelijke IJszee
Noordelijke IJszee

Tijdens de terugreis kunt u lekker achterover leunen en ontspannen aan boord. Als we verder naar het zuiden gaan, heeft u de kans om ijsberen te spotten die op jacht zijn naar zeehonden.


Frans Jozefland - Rusland
Frans Jozefland - Rusland

Deze groep van 191 eilanden vormt de meest noordelijke archipel van Eurazië en ligt volledig binnen de Noordpoolcirkel. Hier zult u Cape Flora gaan verkennen en ontdekt u de historische overblijfselen van de drie noodlottige Arctische ontdekkingsreizen. Als de weersomstandigheden het toelaten, laten we de zodiacs te water en varen we langs de hoge kliffen om bijzondere zeevogelkolonies te bekijken. De helikopter aan boord van het schip 50 Years of Victory zal zorgen voor een prachtig uitzicht vanuit de lucht en de zodiacs zorgen voor bezoekjes aan zelden bezochte plaatsen aan land.


Barentszzee
Barentszzee

Geniet van uw tijd aan dek of praat gezellig bij met uw medereizigers terwijl het schip de Noordelijke IJszee weer oversteekt, terug naar Murmansk. Het expeditieteam staat klaar om eventuele resterende vragen nog voor u te beantwoorden en u te wijzen op wilde dieren die we nog tegen kunnen komen.


Moermansk
Moermansk

We komen weer aan in Ruslands meest noordelijke stad en het is tijd om van boord te gaan. De hele groep wordt naar de luchthaven gebracht voor de gecharterde vlucht naar Helsinki, Finland. U heeft nog één overnachting in Helsinki in het Hilton Helsinki Strand (of vergelijkbaar).


Helsinki, Hilton Helsinki Strand
Helsinki, Hilton Helsinki Strand

Na het ontbijt is uw expeditiereis echt voorbij. We kunnen u aanraden nog wat extra tijd door te brengen in Helsinki, Tallinn of Sint-Petersburg. Wij kunnen u helpen bij het regelen van eventuele extra overnachtingen en vluchten, dus geef uw extra wensen gerust door.


vlieg Helsinki-Amsterdam
vlieg Helsinki-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid terug van Helsinki naar Amsterdam. Uiteraard kunnen wij u helpen bij het zoeken en boeken van de vlucht(en).


LET OP: De geplande route van deze ijsbrekerexpeditie naar de Noordpool wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

 17 juni - 30 juni 2020

 28 juni - 11 juli 2020

16 juni - 29 juni 2021

27 juni - 10 juli 2021


IJsbrekerexpeditie naar de Noordpool

De ijsbreker, 50 Years of Victory, brengt u naar een plek op de wereld die wordt geassocieerd met sprookjes en folklore - de Noordpool. Er zijn maar weinig mensen die ooit 90°N hebben bereikt. Stelt u zich eens voor: op de top van de wereld staan met een glas champagne in uw hand en overal waar u kijkt is het zuiden. Dat is de essentie van deze 14-daagse Noordpoolreis aan boord van het schip 50 Years of Victory. Dit is de meest krachtige, nucleaire ijsbreker ter wereld. Vaar door dikke lagen ijs op de Noordelijke IJszee, ga per helikopter op zoek naar walrussen, zeehonden, walvissen en ijsberen of maak een tochtje in een (vastgebonden) luchtballon op 90º N. Dit moeten de weersomstandigheden wel toelaten.

Mogelijke landingsplekken en bezienswaardigheden:
Apollonov Island, Bell Island, Calm Bay, Cambridge Strait, Cape Fligelo, Cape Flora, Cape Heller, Cape Norway, Cape Tegetthoff, Champ Island, Negri Fjord, Rubini Rock, Teplitz Bay. 


Inbegrepen activiteiten

Helicopter tour

Polar plunge (poolduik)

Lezingen aan boord van het schip


Bij te boeken activiteiten

Ballonvaart (let op, als het weer het toelaat)Prijslijst IJsbrekerexpeditie naar de Noordpool, 14 dagen per 50 Years of Victory (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 17 juni - 30 juni 2020 28 juni - 11 juli 2020 16 juni - 29 juni 2021 27 juni - 10 juli 2021
2-persoonshut 27000 27000 30200 30200
Mini suite 31300 31300 35000 35000
Suite 36200 36200 41600 41600
Victory suite 38400 38400 44400 44400
Arktika suite 39200 39200 46300 46300
Bij te boeken activiteit:
Ballonvaart 440 440 470 470
Transferpakket - - 1900 1900

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Bier en wijn tijdens het diner.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac en helikopter.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Uitgebreide reisbeschrijving.

Fooien.

Transfer package, bestaande uit:

  • 2 hotelovernachtingen in Helsinki, inclusief ontbijt.
  • Groepstransfer van het hotel naar de luchthaven in Helsinki en v.v.
  • Chartervlucht van Helsinki naar Murmansk en v.v.
  • Groepstransfer van de luchthaven naar het schip en v.v.

Exclusief:

! Niet genoemde vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.

! Transfer van het hotel in Helsinki naar de luchthaven Helsinki Vantaa op de laatste dag.