Expeditie IJsland en Groenland, 18 dagen per ms Fram

Expeditie IJsland en Groenland, 18 dagen per ms Fram


M/S Fram
M/S Fram

318 passagiers
127 hutten

Lengte 114m
Breedte 20.2m
Snelheid 13 knopen


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Reykjavik is de meest noordelijk gelegen hoofdstad ter wereld. De bijnaam van deze stad is 'rokende baai', vanwege de stoom die uit de warmwaterbronnen komt. Ondanks de ligging tussen gletsjers, watervallen en geisers, is Reykjavik een hele levendige stad. Deze stad en de mooie omgeving kunt u op de eerste dag gaan ontdekken, voordat u aan boord gaat van het ms Fram.


Stykkishólmur
Stykkishólmur

We varen langs de westkust van IJsland. Daardoor wordt direct duidelijk waar de bijnaam 'het land der Sagen' vandaan komt. U kunt genieten van een prachtig en uniek uitzicht met een bijna surrealistische uitstraling dankzij bijzondere bergen, gletsjers, warmwaterbronnen en vulkanische activiteiten.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

Na een bezoek aan de stad Stykkishhólmur gaan we 2 dagen lang de zee op. We steken de Straat Denemarken over, op weg naar onze volgende bestemming: Groenland! De Vikingen maakten ongeveer 1000 jaar geleden dezelfde overtocht van IJsland naar Groenland.


Prins Christianssund
Prins Christianssund

De 5e dag bereiken we de kust van Groenland, waar we tussen het zuidelijkste puntje van het vasteland en de andere eilanden door varen. Deze waterweg heet de Prins Christianssund. Onderweg komen we langs langzaam afbrokkelende ijsbergen, waarvan het smeltwater in zee terechtkomt.


Uunartoq (hot springs)
Uunartoq (hot springs)

We komen aan bij het eiland Uunartoq en gaan hier aan land. Hier kunt u plaatsnemen in een fijne warmwaterbron. Deze ligt midden tussen bergpieken en ijsbergen die in beweging zijn gekomen.


Igaliku
Igaliku

Deze dag brengen we door bij Igaliku. Dit is een plaats die bekend is vanwege de vikingruïnes van Garðar. U kunt de ruïnes ook bezoeken. Naast de ruïnes is ook de natuur weer indrukwekkend met de besneeuwde bergtoppen en dalen met weelderig bloeiende vegetatie en veel schapen.


Qassiarsuk
Qassiarsuk

Qassiarsuk is bekend vanwege Erik de Rode, een bekende Viking die zich in het jaar 982 vestigde op deze plek. De huidige stad is opgericht als Groenlands eerste schapenboerderij. U kunt hier ook weer genieten van de ongerepte natuur.


Ivittuut
Ivittuut

Ivittuut is bovenop een Noorse nederzetting gebouwd en is gesticht als mijnstadje. In 1987 waren de mijnen uitgeput en tegenwoordig is de stad verlaten, maar biedt het wel een thuis voor vele muskusossen.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Nuuk is de hoofdstad van Groenland en is ook de grootste stad van het land. Hier is de Nuuk fjord te bewonderen, vanuit de boot of een kajak. De Nuuk fjord is het op één na grootste fjordensysteem van de wereld.


Nuuk, Groenland
Nuuk, Groenland

Tijdens de elfde dag bezoeken we de hoofdstad Nuuk, niet alleen de grootste stad van Groenland, maar ook de oudste.


Itilleq
Itilleq

We komen aan bij Itilleq, een plaats met ongeveer 130 inwoners. Het is een typisch Groenlandse gemeenschap op een klein eilandje, ongeveer 1km uit de kust van het vasteland. U kunt hier genieten van een mooi landschap met hoge bergen en gletsjers.


Camp Frieda
Camp Frieda

We bezoeken de plek bij 70°N 51° W, die is vernoemd naar een expeditie-teamlid van Hurtigruten: Friederike Bonny. Camp Frieda kreeg deze naam in 2013, daarvoor had het gebied geen officiële naam. Bij Hurtigruten werd de plek echter al 'Camp Frieda' genoemd, omdat Friederike er als student een jaar had doorgebracht in een tentje. Later bezocht ze de plek nog een aantal keren, toen als expeditieleidster. Toen de mensen van de Fram er in 2013 aan land wilden gaan, is de naam 'Camp Frieda' doorgegeven aan de autoriteiten, waarna deze naam ook officieel in gebruik is genomen.


Ilulissat IJsfjord, Groenland
Ilulissat IJsfjord, Groenland

We gaan naar Ilulissat IJsfjord, een schitterende fjord die deel uitmaakt van UNESCO'S wereld-erfgoedlijst. Dankzij de middernachtzon is het uitzicht nog unieker dan normaal.


Disko Baai, Groenland
Disko Baai, Groenland

Dit is één van de bekendste plekken van Groenland, dankzij de honderden ijsbergen die er ronddrijven. Daarnaast kunt u in deze gigantische baai de pittoreske dorpjes op de berghellingen bekijken.


Sisimiut, Groenland
Sisimiut, Groenland

We bezoeken ook de op één na grootste stad van Groenland: Sisimiut. Deze naam betekent letterlijk vertaald 'de mensen die wonen waar de vossen zijn'. Hier bevindt zich de meest noordelijke haven van het land die het hele jaar door ijsvrij is.


Kangerlussuaq, Groenland
Kangerlussuaq, Groenland

In deze stad eindigt onze reis met het ms Fram. Hier kunt u nog deelnemen aan een tocht naar de Groenlandse IJsplaat. 's Avonds laat gaat u per vliegtuig naar Kopenhagen.


vlieg Kangerlassuaq-Kopenhagen-Amsterdam
vlieg Kangerlassuaq-Kopenhagen-Amsterdam

Na een vlucht vanuit Kangerlussuaq komt u 's ochtends vroeg in Kopenhagen aan.


Reisdata

14 juni - 1 juli 2018 (CENFRGRE1801)


IJsland en Groenland, 18 dagen per ms Fram

IJsland

Deze bijzondere en avontuurlijke expeditie IJsland en Groenland wacht op u! De ms Fram neemt u in 18 dagen mee op een onvergetelijke reis over de Arctische wateren. Op 14 juni 2018 vertrekt de ms  Fram vanuit Reykjavik naar Stykkischhólmur, ook in IJsland. Reykjavik is een levendige stad, omringd door prachtige natuur. U kunt dit moois zelf ontdekken voordat u aan boord gaat. Tijdens het varen langs IJsland wordt al snel duidelijk waarom dit bijzondere gebied 'het land der Sagen' wordt genoemd. Daarna is het tijd om naar Groenland door te varen.

Groenland

Groenland is in deze periode op haar best; geniet van kleurrijke dorpjes, bloeiende weiden, imposante bergen, indrukwekkende gletsjers en diepe fjorden. In het noorden van dit eiland kunt u majestueuze ijsbergen bewonderen, die langzaam door het water glijden. De kapitein vaart met de ms Fram langs de mooiste delen van de kust. De ervaring wordt nog specialer door de middernachtzon in deze periode. 

Aan land kunt u genieten van een heerlijke warmwaterbron, waar u zelf in plaats kunt nemen, maar ook van ruïnes uit de Vikingtijd, een verlaten dorp dat nu bewoond wordt door muskusossen en een tocht naar de Groenlandse IJsplaat. 

De expeditie IJsland en Groenland eindigt met het ms Fram in Kangerlussuaq, waarna u terugvliegt naar Kopenhagen. 

Let op! De exacte vaarroute, aanmeertijden en vertrektijden rondom Groenland worden ter plekke bepaald. De reden hiervan is de afhankelijkheid van het weer, de getijden en de hoeveelheden ijs die aanwezig kunnen zijn.

Aanbod van activiteiten

Kajakken

Wandeltocht

Boottocht

Vogelsafari

Lezingen

Prijslijst Expeditie IJsland en Groenland, 18 dagen per ms Fram (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Huttype Prijs per persoon, op basis van 2-persoons bezetting *12*
Vanafprijs Maximale prijs
I binnenhut 6526 8435
FJ buitenhut 7385 9580
GO buitenhut 7714 10018
N buitenhut 7714 10018
U superior buitenhut 8416 10954
F superior buitenhut 9714 12685
M suite 10362 13549
MG suite 16145 21259

Suitebonus:

Boeking van een suite op het ms Fram is inclusief aantrekkelijke extra's, zoals: een welkomspresentje van de kapitein, een keur van drankjes in het restaurant en gratis gevulde minibar bij aankomst.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord.

Vlucht Kangerlussuaq - Kopenhagen incl. belastingen.

Transfer in Kangerlussuaq.

Excursie naar de ijskap, inclusief diner na de reis.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Toeslagen voor 1 persoonsgebruik op aanvraag.

Exclusief:

! Vluchten naar Reykjavik/ van Kopenhagen.

! Verzekeringen.

Flexibele tarieven:
• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden