Spitsbergen, Jan Mayen, Groenland en IJsland reis, 18 dagen per Ocean Adventurer

Reisbeschrijving Spitsbergen, Jan Mayen, Groenland en IJsland reis


M/S Ocean Adventurer
M/S Ocean Adventurer

132 passagiers
65 hutten

Lengte 101,1m
Bouwjaar 1976
Snelheid 12 knopen


vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen
vlieg Amsterdam--Oslo-Longyearbyen

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Oslo. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Oslo
Oslo

Uw reis naar de Noordpool begint in Oslo, de levendige hoofdstad van Noorwegen. Als u vroeg aankomt, kunt u een bezoek brengen aan de musea in de stad of genieten van het groen voordat u naar uw luchthavenhotel gaat (inbegrepen in deze reis).


Longyearbyen
Longyearbyen

In de ochtend wordt u naar de luchthaven gebracht en gaat u aan boord van onze privé chartervlucht naar Longyearbyen, de grootste plaats van Spitsbergen. Als u 's middags aan boord gaat van het schip, zult u kunnen genieten van het geweldige uitzicht op het bergachtige landschap.


Spitsbergen
Spitsbergen

Spitsbergen is het grootste eiland van de Svalbard archipel. Tijdens het verkennen van dit eiland zult u worden verrast met een overvloed aan flora en fauna. U gaat gletsjers en fjorden bezoeken en u kunt walrussen, ijsberen en Svalbard-rendieren tegenkomen in het wild. Vogelliefhebbers zullen blij worden bij het zien van de poolsternen, ijseenden, drieteenmeeuwen en ivoormeeuwen. Als de omstandigheden het toelaten, kunnen we op minder dan 10º van de Noordpool varen.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Terwijl u over de historische Groenlandzee vaart naar Jan Mayen, leert het expeditieteam u meer over de geschiedenis en politiek in het Noordpoolgebied en over de natuur, geologie, ecologie, het klimaat en de bezienswaardigheden die u de komende dagen zult gaan zien. Aan dek kunt u leren om zeevogels te herkennen in de lucht. Het expeditieteam zal ook blijven uitkijken naar de walvissen die hier regelmatig de wateren bezoeken.


Jan Mayen
Jan Mayen

Ten noorden van de poolcirkel ligt het mysterieuze eiland Jan Mayen. Het kleine, bergachtige eiland dat vaak in dichte mist gehuld is, werd in 2010 tot natuurreservaat benoemd en wordt maar weinig bezocht. De enige mensen die er vaker komen zijn de leden van het Noorse leger en het Noorse Meteorologisch Instituut, die er afwisselend verblijven. De landingen worden hier bepaald door het weer en de zee. Als de omstandigheden het toelaten en we naderen het eiland, ga dan vooral aan dek staan om de hoogste top van het eiland te zien verschijnen. De 2.277 meter hoge Beerenberg-vulkaan heeft een symmetrische kegelvorm en indrukwekkende gletsjers die in de zee uitkomen. Als we geluk hebben, kunnen we vanuit een zodiac een close-up maken van de vulkaan en de gelaagde kliffen aan de spectaculaire noordkust, terwijl we op zoek gaan naar wilde dieren. BirdLife International heeft op Jan Mayen een belangrijk vogelgebied aangewezen voor het grote aantal broedende zeevogels, kolonies van noordelijke stormvogels, kleine alken, zeemeeuwen, drieteenmeeuwen en zwarte zeekoeten.


Scoresby Sund, Oost-Groenland
Scoresby Sund, Oost-Groenland

Scorebysund is het grootste, diepste en, volgens sommigen, mooiste meerarmige fjordensysteem ter wereld. Het biedt tal van mogelijkheden om aan wal te gaan of met een zodiac het gebied te verkennen. Verken de overblijfselen van de oude Thule-nederzettingen met uitzicht op ijsbergen en torenhoge bergen die recht uit zee oprijzen. Word ondergedompeld in de hedendaagse cultuur, ontmoet de lokale bevolking en krijg waardering voor hun manier van leven in Ittoqqortoormiit (de meest afgelegen gemeenschap van Groenland). Ittoqqortoormiit kenmerkt zich door een mix van traditionele en moderne levensstijlen. Hier krijgt u de kans om lokale Inuit-ambachtslieden te ondersteunen door uniek handwerk te kopen. Hier ziet u mogelijk grazende muskusossen, aangezien 40% van de muskusossen-populatie in de wereld in deze regio leeft. Ook ijsberen of poolhazen kunt u hier gaan zien. Boven op de steile kliffen is het voorts mogelijk om nestelende zeevogels, kleine alken, stormvogels en zeekoeten te spotten.


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

We varen via de Straat van Denemarken verder naar het zuiden op weg naar IJsland. Op zee kunt u deelnemen aan een lezing van het expeditieteam, kunt u uw foto's delen met medereizigers, kunt u genieten van een ijzige cocktail in de bar of een film gaan kijken. Daarnaast staat het expeditieteam ook voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en zullen ze alert blijven op wilde dieren in de omgeving.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Aan het einde van de reis stapt u uit in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland. Als u na de expeditie nog een accommodatie in Reykjavik heeft geboekt, bieden wij u een transfer naar een centrale locatie in de binnenstad.


vlieg Reykjavik-Amsterdam
vlieg Reykjavik-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid weer van Reykjavik terug naar huis. Wij helpen u graag bij en zoeken en boeken van uw vlucht.


Kajakken Spitsbergen
Kajakken Spitsbergen

Kajakken in Spitsbergen is een van de meest bijzondere manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Arctische gebied te verkennen, maar is sterk weersafhankelijk. Uw kajakgidsen zullen u zo vaak mogelijk meenemen tijdens uw reis.


Peddelen Spitsbergen
Peddelen Spitsbergen

Verken de oceaan vanuit een sit-on-top kajak. Er is geen ervaring vereist voor deze stabiele kajaks, zodat u kunt genieten van een onvergetelijke ervaring op het water met adembenemende landschappen en wilde dieren. Peddelen in de poolgebieden is sterk weersafhankelijk. Uw gidsen proberen u 1 - 1,5 uur mee te nemen voor het peddelen op het water.


LET OP: De geplande route langs de 4 Arctische eilanden wordt hierboven beschreven. De getoonde route is een indicatie. Het programma kan afwijken afhankelijk van de lokale ijs- en weersomstandigheden, de beschikbaarheid van de landingsplaatsen en kansen om wilde dieren te zien. De uiteindelijke route wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is van essentieel belang voor deelnemers van expeditie reizen.

Reisdata

13 augustus - 30 augustus 2020

19 augustus - 5 september 2021

Spitsbergen, Jan Mayen, Groenland en IJsland reis, 18 dagen per ms Ocean Adventurer

Deze populaire expeditiecruise neemt u mee van Spitsbergen, boven de poolcirkel, via Jan Mayen naar de noordoostkust van Groenland, om te eindigen in het fascinerende IJsland. Iconische pooldieren, zoals ijsberen, muskusossen, rendieren en walrussen worden hier regelmatig gezien. Van actieve vulkanen en gigantische gletsjers tot de beste plekken om wilde dieren te spotten; deze reis neemt u mee naar allerlei landschappen en hoogtepunten! Als u het hoge noorden in alle schoonheid ervaren, is deze expeditie naar de Vier Arctische eilanden uw juiste keus!

Bij te boeken activiteiten

 Kajakken

Peddelen

Wandelen


Prijslijst Spitsbergen, Jan Mayen, Groenland en IJsland reis, 18 dagen per Ocean Adventurer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 13 augustus - 30 augustus 2020 19 augustus - 5 september 2021
3-persoons hut *€ 9.600 *€ 12.300
2-persoons hut *€ 12.600 *€ 12.495
2-persoons hut met patrijspoort *€ 14.000 *€ 13.685
2-persoons hut met raam *€ 15.700 *€ 14.875
2-persoons hut superior *€ 17.000 *€ 16.490
2-persoons hut deluxe *€ 18.700 *€ 16.490
Suite *€ 20.500 *€ 20.910
Eigenaarssuite *€ 21.800 *€ 22.525
* Exclusief tarief voor verplicht transferpakket € 700 € 700
Bij te boeken activiteiten:
Peddelen € 170 € 190
Kajakken € 610 € 660
NB. Prijzen voor 2021 zijn vroegboekprijzen (geldig voor boekingen gemaakt vóór 15 juni 2020)
Indien u de gehele reissom in één keer voldoet, krijgt u 10% extra korting.
Benieuwd naar de actuele prijzen? Neem gerust contact op met ons.

*Inhoud Transferpakket:

  • Chartervlucht Oslo - Longyearbyen v.v.
  • Overnachting in een Oslo airport hotel inclusief ontbijt
  • Transfer van het Oslo airport hotel naar de luchthaven
  • Transfer van Longyearbyen luchthaven naar het schip en v.v.

Prijzen in €

Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. huishouding, volpension, snacks, koffie, thee, warme chocomelk, frisdranken en sappen.

Alle excursies aan wal en activiteiten per zodiac.

Programma van presentaties en begeleiding door ervaren expeditieleider en expeditieteam.

Rubberlaarzen voor tijdens de landingen (te leen).

Quark Expeditions parka die u mag houden (wind- en waterafstotend jack).

Elke hut beschikt over een föhn en badjassen.

Diverse servicekosten en havengelden gedurende het programma.

AECO vergoedingen en de overheid belastingen.

Noodevacuatieverzekering voor alle passagiers, met een maximum van $500.000 per persoon.

Uitgebreide reisbeschrijving.

 Transfer van Longyearbyen luchthaven naar het hotel (als u de dag voor inscheping aankomt).

Transfer van het hotel of de luchthaven van Longyearbyen naar het schip op de dag van inscheping.

Gecharterde vlucht van Akureyri naar Reykjavik.

Groepstransfer naar het centrum van Reykjavik op de dag van ontscheping.

Fooien.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Paspoort- en visumkosten.

! Niet genoemde overheidsbelastingen.

! Maaltijden aan wal (tenzij anders aangegeven).

! Bagage, annulering en persoonlijke verzekering (die zeer sterk worden aangeraden).

! Verplichte waterdichte broek voor tijdens de zodiac-tochten.

! Persoonlijke uitgaven, zoals voor wasservice, de bar en telefoon- en internetgebruik.

! Optionele extra activiteiten.

! Hotelovernachting in Oslo, voorafgaand aan de reis.

! Hotelovernachting in Reykjavik, na afloop van de reis.