Reykjavík-Longyærbyen: IJsland, Groenland & Spitsbergen, 15 dagen per ms World Explorer

Reykjavík-Longyærbyen: IJsland, Groenland & Spitsbergen Expeditie Nationale parken

M/S World Explorer
M/S World Explorer

176 passagiers
86 hutten

Lengte 126m
Breedte 19m
Snelheid 16 knopen


vlieg Amsterdam-Reykjavik
vlieg Amsterdam-Reykjavik

U vliegt op eigen gelegenheid van Nederland naar Reykjavik. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Uw Arctische expeditie begint in Reykjavik. U komt in de ochtend aan in de IJslandse hoofdstad. Daarna begeeft u zich naar het inbegrepen hotel. De hele dag kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Vanmiddag stapt u aan boord van uw schip en begint uw expeditie. Maak u klaar voor een geweldig avontuur!


Straat Denemarken, Groenland - IJsland
Straat Denemarken, Groenland - IJsland

De Straat van Denemarken is uw weg naar IJsland. De expeditieteam houdt u op de hoogte en vermaakt u met presentaties over de geschiedenis van het ontdekken van het Noordpoolgebied en de zeevogels die u boven het schip ziet zweven.


Scoresby Sund, Oost-Groenland
Scoresby Sund, Oost-Groenland

Tijdens uw tour langs de afgelegen oostkust van Groenland, zult u genieten van Zodiac-cruises en kustbezoeken aan verschillende locaties. Verken de overblijfselen van oude Thule-nederzettingen en let op grazende muskoxen. Daarna vaart u door spectaculaire Scoresbysund, de geboorteplaats van vele ijsbergen en, volgens sommigen, het mooiste fjordensysteem ter wereld.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Tijdens het varen door de Groenlandse Zee, leert de expeditieteam u feiten over de natuur en de geschiedenis van Groenland: uw volgende stop. Aan dek leert u zeevogels op de vleugel te herkennen. Neem deel aan een lezing, deel uw foto's, geniet van een ijzige cocktail in de bar of kijk een film. Er zijn veel dingen te doen tijdens uw tijd op zee.


Spitsbergen
Spitsbergen

Spitsbergen is het grootste eiland van de Noorse Svalbard-archipel. Verken een overvloed aan flora en fauna en sobere schoonheid. Hier bezoekt u spectaculaire gletsjerfronten en steile ommuurde fjorden, met walrus, ijsberen en Svalbard-rendieren bij uw mogelijke waarnemingen van dieren in het wild. Ook is het mogelijk om poolsterns, jagers, eenden met lange staart, drieteenmeeuwen en ivoormeeuwen te spotten. Als de omstandigheden het toelaten, kunt u binnen 10 graden van de Noordpool varen.


vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam
vlieg Longyearbyen-Oslo-Amsterdam

Het is tijd om afscheid te nemen. Uw avontuur eindigt in de grensachtige nederzetting van Longyearbyen. Vanaf hier wordt u gebracht naar de luchthaven voor uw terugvlucht chartervlucht naar Oslo. U vliegt op eigen gelegenheid terug van Oslo naar Amsterdam. Wij helpen u graag bij het zoeken en boeken van uw vlucht.


Reisdata

 24 augustus - 7 september 2020

Spitsbergen, Groenland & IJsland

Beleef deze bijzondere wereld met een expert die thuis is op deze wateren! Nergens anders krijgt u een meer authentieke blik op Spitsbergen, Groenland en IJsland. In het nationaal park in het noordoosten van Groenland komt u dagenlang niemand tegen. Geen spoor van de bewoonde wereld. Daarvoor in de plaats ziet u een tijdloos labyrint als in een ijssprookje. Ga mee op expeditie!

Spitsbergen

De expeditie begint, na een overnachting in Longyearbyen, met een wandeling door het prachtige Noordwest-Spitsbergen Nationaal Park. In dit gebied vindt u grote gletsjers en een alpine landschap vol contrasten: weelderig begroeide gebieden, kale morenen, rotsachtige bergkammen en grote gletsjers. De Kongfjorden en Magdalenefjorden zullen indruk op u maken met hun overweldigende landschappen en interessante geschiedenis. Op 78º 55' N brengen we een bezoek aan Ny Ålesund: een van 's werelds meest noordelijk gelegen gemeenschappen waar het hele jaar mensen wonen, mede dankzij het geavanceerde High Arctic onderzoeksstation.

Groenland

Als we langs de kust van Groenland varen, wordt het gevoel van 'afgesloten zijn van de bewoonde wereld' nog sterker. Een uniek gevoel dat iedereen eigenlijk zou moeten meemaken. In de fjorden van Noordoost-Groenland wordt ingespeeld op uw gevoel van afstand en grootte, door de aanwezigheid van overweldigende landschappen. Dit zijn de grootste fjorden ter wereld! Het omringende landschap, met hangende gletsjers en hoge, verticale, granieten muren, strekt zich uit tot zo ver u kunt kijken. Op meerdere plaatsen langs de route zullen we aan land gaan om de wildernis te verkennen. U kunt ook deelnemen aan activiteiten, zoals kajakken en wandelen.
De laatste bestemming in Noordoost-Groenland is de meest geïsoleerde stad van het land: Ittoqqortoormiit. Tot wel 9 maanden per jaar is deze stad volledig afgesloten van de buitenwereld. De gids, die zelf in het gebied woont, zal ons alle hoogtepunten van de stad laten zien, inclusief bezoek aan het museum en aan de kerk. U ontdekt deze unieke stad te voet, waardoor u de omgeving optimaal zal beleven.

IJsland

Tot slot verkennen we de westelijke regio van IJsland, ook wel 'het land van de Sagen' genoemd. Het schiereiland Snæfellsnes staat ook wel bekend als 'IJsland in een notendop' en is daarom ideaal om in een paar dagen een goed beeld te krijgen van het land. Steden en dorpen, bergen, vogelkliffen, wandelpaden en veel meer; dit schiereiland bevat alle ingrediënten om deze Spitsbergen, Groenland en IJsland expeditie op een unieke manier af te sluiten. 

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen


Prijslijst Reykjavík-Longyærbyen: IJsland, Groenland & Spitsbergen, 15 dagen per ms World Explorer (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon 24 augustus - 7 september 2020
3-persoons hut 8700
Infinity suite 13500
Veranda suite 13500
Superior suite 14800
Deluxe suite 16100
Eigenaars suite 17400
Bij te boeken activiteiten:
Kajakken 610
Peddelen 170
Inclusief:

Scheepsreis volgens programma incl. volpension, snacks, koffie en thee.

Vlucht Oslo - Longyearbyen inclusief belastingen.

 Transfer tussen luchthaven en hotel in Longyearbyen.

Hotelovernachting (1x) inclusief ontbijt en lunch voor de reis.

Transfer van hotel naar het schip, inclusief excursie.

Activiteiten aan boord en aan wal, inclusief diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Programma van lezingen door bekende natuurkenners en begeleiding door ervaren personeel.

 Wind- en regenafstotend jack.

Exclusief:

! Internationale vluchten.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden.