IJsland, Jan Mayen & Spitsbergen, 12 dagen per ms Spitsbergen

De ultieme Arctische expeditie

M/S Spitsbergen
M/S Spitsbergen

335 passagiers
180 hutten

Lengte 100.5m
Breedte 18m
Snelheid 14.5 knopen


vlieg Amsterdam-Reykjavik
vlieg Amsterdam-Reykjavik

U reist op eigen gelegenheid naar Reykjavik, waar uw expeditiereis van start gaat.


Reykjavik, IJsland
Reykjavik, IJsland

Uw ultieme expeditie naar de fjorden begint in Reykjavik, de moderne hoofdstad van IJsland. De stad is ontstaan als eerste vikingnederzetting in het land. In de omgeving van deze stad kunt u genieten van geisers, bergen, gletsjers en de Blue Lagoon.


Stykkishólmur
Stykkishólmur

West-IJsland wordt ook wel vaak 'Sagaland' genoemd. Ervaar het bijzondere landschap bij Stykkishólmur met lava en rotsen, gletsjers, vulkanen en koud- en warmwaterbronnen.

Verken op eigen gelegenheid het stadje van Stykkishólmur of ga mee met één van de optionele excursies.

Ook kunt u het charmante eilandje Flatey bezoeken, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Struin op uw eigen tempo lekker rond door de straatjes van het kleine dorpje op het eiland.


Bildudalur, IJsland
Bildudalur, IJsland

Eén van IJslands best bewaarde geheimen zijn de magische fjorden aan de westkust. 's Ochtends vaart het schip rond het puntje van het Látrabjarg schiereiland. Als de omstandigheden het toelaten, kunt u de Bjargtangar vuurtoren vanaf het dek zien staan. Dit is het meest westelijke punt van Europa.


Isafjördur, IJsland
Isafjördur, IJsland

Isafjördur is een bijna perfecte natuurlijke haven, dankzij de hoge bergen eromheen. Maak een wandeling om de architectuur te bewonderen, ga op zoek naar lokale handgemaakte producten en bekijk de oudste huizen van IJsland en het Maritiem Museum. Met het grote aanbod van bij te boeken activiteiten, kunt u bijvoorbeeld kiezen om een wandeling te maken in de voetsporen van de trollen, maar u kunt ook paardrijden.


Reykjafjördur, IJsland
Reykjafjördur, IJsland

De Hornbjarg klif is één van de grootste leefgebieden van vogels in IJsland. Vanaf het dek heeft u een spectaculair zicht op de dieren aan land. Reykjafjördur kan alleen per boot of te voet worden bereikt, maar we zullen deze omgeving zeker van dichtbij gaan bekijken.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Deze dag brengt u op zee door, onderweg naar Jan Mayen. Aan boord kunt u lezingen bijwonen of deelnemen aan workshops die worden gegeven door verschillende leden van het expeditieteam.


Jan Mayen
Jan Mayen

Jan Mayen is een afgelegen eiland dat op de Noord-Atlantische rug ligt, die de Noord-Amerikaanse- en de Euraziatische platen van elkaar scheidt. Het is een eiland dat uit twee delen bestaat, die met elkaar verbonden zijn door een smalle landtong. Er zijn maar weinig mensen die dit eenzame vulkaaneiland, dat gedeeltelijk is bedekt met gletsjers, bezoeken. Dat is de reden dat het zo puur en ongerept heeft kunnen blijven. In de 16e eeuw werd het eiland Jan Mayen door Nederlandse walvisjagers als startpunt gebruikt, tegenwoordig bezoeken vooral onderzoekers van het Noorse weerstation het eiland. De crew gaat haar uiterste best doen om een tocht over Jan Mayen mogelijk te maken.


Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland
Groenlandzee, Spitsbergen - Groenland

Ook dag 8 brengt u door op zee, op weg naar Spitsbergen. Ook nu kunt u lekker relaxen aan boord, gezellig de tijd doorbrengen met de medereizigers of een kijkje achter de schermen te nemen.


Spitsbergen
Spitsbergen

Het noordwestelijke deel van Spitsbergen bestaat uit eilandjes, fjorden en strandjes. De oceaan ligt vol drijfijs en het bevroren landschap verandert continu. Vanwege de sterke wind en de getijden zal de kapitein goed in de gaten moeten houden waar het mogelijk is om aan land te gaan of waar het schip langs kan varen. Dit is ook waarom het reisschema altijd voorlopig en flexibel is; ter plaatse moet bepaald worden wat de omstandigheden toelaten en de veiligheid staat altijd voorop.

Als het mogelijk is om in dit deel van Spitsbergen aan land te gaan, geeft dat een geweldige kans om de geschiedenis van Svalbard te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld de restanten van oude blubberovens zien. Ook is het mogelijk om de Kongsfjord te bezoeken; één van de mooiste fjordengebieden van Spitsbergen. Hier kalven ijsbergen van de gletsjers af en vallen in de zee, die wordt omringd door de mooiste bergen. Aan de kust ligt het voormalig mijnstadje Ny-Ålesund, nu een internationaal onderzoekscentrum met een mix van oude en nieuwe gebouwen.

De Liefdefjord is de plek waar zich ook de Monaco Gletsjer bevindt. Hier is het mogelijk om met een klein bootje rond te varen, maar ook een landing en een wandeling zijn hier misschien mogelijk.

In de Magdalenefjorden geeft een zandstrand de mogelijkheid om een duik te nemen in het ijskoude water. De mensen die dat aandurven, ontvangen een leuk 'Arctic Swimming Certificate' als aandenken. Als de omstandigheden goed zijn, is het ook mogelijk om hier de kajaks te gebruiken!


Longyearbyen
Longyearbyen

Op dag 12 komt uw expeditiereis ten einde. Na aankomst in Longyearbyen wordt u 's ochtends met de transfer naar de luchthaven gebracht, waarna u naar Oslo vliegt.


Vlieg Oslo-Amsterdam
Vlieg Oslo-Amsterdam

U vliegt op eigen gelegenheid van Oslo weer terug naar huis.


Reisdata

1 juli - 12 juli 2019 (CENSPSPI1906)

IJsland, Jan Mayen & Spitsbergen

IJsland

Het mythische IJsland is het land van ijs en vuur, van klassieke saga's, van lange winters en mooie zomers met de middernachtzon. Geniet van het bijzondere landschap met uitgestrekte en ongerepte natuur, die de kleine maar moderne leefgemeenschappen omringt. De natuur bestaat onder andere uit oogverblindende landschappen met de meest krachtige watervallen van Europa. Het ligt op de Mid-Atlantische Rug, wat betekent dat er veel activiteit is in de bodem. Dit is te zien aan de vele actieve vulkanen en geisers. Ervaar de grote variëteit aan eilanden, stadjes en nederzettingen, spectaculaire uitzichten en interessante landingsplaatsen. Dit alles begeleid door een ervaren expeditieteam, dat zorgt voor een nog betere ervaring.

Jan Mayen

Ontdek ook het unieke Jan Mayen, een nederzetting met slechts 14 bewoners. Het is een vulkanisch eiland, midden in de Noord-Atlantische Oceaan, dat bijna nooit bezocht wordt per schip. We hopen op een goed uitzicht op de vulkaan Beerenburg, die maar liefst 2.277m boven zeeniveau uitsteekt.

Spitsbergen

Op slechts 600 zeemijlen van de Noordpool ligt Spitsbergen, een eiland met diepe fjorden, enorme gletsjers en ruige wildernis. In de zomer kunt u hier genieten van de prachtige kleuren die een geweldig contrast vormen met de gletsjers, maar ook van de bergen, vogelkliffen en oneindige Arctische toendra met diverse flora en fauna. Dit alles wordt gedomineerd door de koning van het gebied: de ijsbeer. 

Aanbod van activiteiten

 Kajakken

 Wandeltocht

 Boottocht

 Vogelsafari

 Lezingen

Bij te boeken activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten, die standaard bij deze reis zijn inbegrepen, heeft u ook de mogelijkheid om extra excursies bij te boeken (tegen betaling). Denk hierbij aan (stads)wandelingen, rondleidingen, rondvluchten of fotografie-excursies. Deze excursies kunt u van tevoren bijboeken en hebben vaak een maximum aantal deelnemers. Vraag ons bij interesse naar de mogelijkheden, zodat u de laatst geüpdatete informatie en beschikbaarheid kunt ontvangen.


Prijslijst IJsland, Jan Mayen & Spitsbergen, 12 dagen per ms Spitsbergen (klik op prijs om een reisvoorstel aan te vragen)

Vanafprijs per persoon CENSPSPI1906 | 1 - 12 juli 2019
2-persoons binnenhut I2D 5.623
2-persoons binnenhut K2D 5.883
2-persoons buitenhut AJ 6.507
2-persoons buitenhut J2D 6.507
2-persoons buitenhut A 6.767
2-persoons buitenhut N 7.287
2-persoons buitenhut O2D 7.391
2-persoons superior buitenhut QJ 7.495
2-persoons superior buitenhut YA 7.495
2-persoons superior buitenhut P2D 7.651
2-persoons superior buitenhut U2D 7.912
2-persoons suite zonder balkon Q 9.368
2-persoons suite met balkon MG 10.408
2-persoons suite met balkon MX 15.817

Extra informatie: 

• De prijzen zijn per persoon in 2019, op basis van een tweepersoons boeking. 

Let op!  Dit zijn vanafprijzen.

Inclusief:

Hurtigruten expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie, inclusief volpension aan boord.

Vlucht Longyearbyen - Oslo incl. belastingen.

Transfer in Longyearbyen, van het schip naar de luchthaven.

Activiteiten aan boord en aan wal, diverse landingen en tochten per poolcirkelboot.

Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen.

Wind- en regenafstotend jack.

Thee en koffie aan boord.

Exclusief:

! Vluchten Amsterdam - Reykjavik en Oslo - Amsterdam.

! Verzekeringen.

! Optionele excursies.

! Fooien.

Flexibele tarieven:

• Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting.

• De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen; uiteraard geldt de prijs van de definitieve boeking.

• Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.

• I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk.

• Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de plaatselijke weers- en ijsomstandigheden