Isafjördur, IJsland

Isafjördur - IJsland

Isafjördur is de ’hoofdstad’ en tevens de grootste stad van de regio Westfjorden. Er wonen zo’n 3000 mensen. Een deel van Isafjördur is gelegen op een vlakke zandplaat in het Skutulsfjördur fjord met daaromheen 600 meter hoge bergen die ’s winters de zon tegenhouden. De inwoners leven van de visserij. 
Ondanks de weinige inwoners, en dat het nogal afgelegen ligt, straalt het stadje een echte stedelijke, of men zou kunnen zeggen internationale, sfeer uit. Je vindt er kleurrijke, smalle straatjes en oude huizen uit de 18de en 19de eeuw.IJsland, Jan Mayen & Spitsbergen, 12 dagen per ms Spitsbergen

Het mythische IJsland is het land van ijs en vuur, van klassieke saga's, van lange winters en mooie zomers met de middernachtzon. Geniet van het bijzondere landschap met uitgestrekte en ongerepte natuur, die de kleine maar moderne leefgemeenschappen omringt. Ontdek ook het unieke Jan Mayen, een nederzetting met slechts 14 bewoners. Het is een vulkanisch eiland. Op slechts 600 zeemijlen van de Noordpool ligt Spitsbergen, een eiland met diepe fjorden, enorme gletsjers en ruige wildernis.